Ekilen saçlar ne zaman çıkar sorusu, saç ekiminde cevabı en çok merak edilen soruların başında gelmektedir; zira saç ektiren insanlar bir an...
Ekilen saçlar ne zaman çıkar sorusu, saç ekiminde cevabı en çok merak edilen soruların başında gelmektedir; zira saç ektiren insanlar bir an önce yeni saçlarına sahip olmak ister. Saç ekiminden sonra saçların ne zaman çıktığını, ne zaman ve ne kadar uzadığını tüm detayları ile anlattık.
Saç ektirdikten sonra saçlar ne zaman çıkar konusunu okuduktan sonra saç ekimi nasıl yapılır adlı konumuzu da okuyarak ayrıntılı bilgi sahibi olabilir ve saç ekimi sonuçlarını inceleyerek Türkiye'de başarılı saç ekimi operasyonlarını inceleyebilirsiniz. Ayrıca saç ektiren Türk ünlüler adlı derlemeden, şu ana kadar saç ekimi yaptırmış bütün ünlü Türklerin öncesi ve sonrası hallerini inceleyebilir, böylece daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz.
Ekilen Saç Ne Zaman Çıkar? Ekilen Saçlar Kaç Ayda Çıkar?
Başarılı bir saç ekimi ameliyatından sonra saçlar 2. ayda çıkmaya başlar ve gelişimlerine de 6 aya kadar devam eder. Ancak 6 aylık bu süreç içinde başınıza gelecek ve sizi şaşırtıp belki de telaşlandıracak birçok aşama gerçekleşecek. Saç ektiren birçok hasta, bu aşamaları yeterince araştırmadığı için gereksiz telaşlara kapılmakta ve ekim yaptırdığı uzmana dert yanmaktadır. Dilerseniz saç ekiminden sonra saçların çıkma ve uzama sürecini tüm aşamaları ile ele alalım. Böylece saç ekimi iyileşme sürecini tam anlamı ile anlamış olacak ve sizi bekleyen sürprizlere hazırlıklı olacaksınız.
İyileşme sürecini ele alırken sizin için önemli dönümleri ele alacağız. Vermediğimiz gün, hafta veya aylar, saç ekimi iyileşme sürecinin rutin geçtiği dönemlerdir. Şimdi ekilen saçlar ne zaman çıkar sorusunu gün gün açıklayalım.
1. gün ameliyat günüdür. Ameliyat günü, ektirdiğiniz greft sayısına göre değişmekle birlikte ortalama 8 saat süren bir operasyon geçirirsiniz. Ameliyatın sonunda enseniz sargı bezi ile sarılır ve evinize yahut otelinize gönderilirsiniz. İlk gün hem enseniz hem de ekim bölgesi kan içinde kalmıştır. Ayrıca ense bölgesinden gece boyunca da az miktarda kanama devam edecektir. Lokal anestezinin etkisi geçmeye başlayacağından yaralarınız sızlamaya başlayacak ve bir miktar acı çekeceksiniz.
Ameliyat günü kanlar içinde kalan ekim bölgesi ve ense, ameliyattan hemen sonraki gün ilk saç yıkama işlemi gerçekleştirilir. Önceki gün ekilen saçlar henüz tutunmamıştır. Bu nedenle son derece dikkatli olmanız ve kafanıza hiçbir darbe almamanız gerekir. Öyle ki ekilen saç köküne yapılan küçük bir müdahale bile o saç kökünün tutmamasına sebep olabilir.
İşte, bu nedenle istisnai durum olmadığı sürece ilk yıkamayı saç ekimini gerçekleştiren ekim merkezi yapar. Onlar, yıkamayı profesyonel olarak yapar. İşte, saç ekimi sonrası 2. gün tekrar ekim merkezine gideceksiniz. Görevliler öncelikle ensedeki bandajı çıkaracak. Bu bandaj çıkarılırken orta düzeyde bir acı hissedeceksiniz. Daha sonra hem ense bölgesine hem de ekim bölgesine özel bir yumuşatıcı krem/losyon sürülecek ve bu bölgelerin iyice yumuşaması sağlanacak. Daha sonra çok hafif hareketlerle ilk saç yıkaması gerçekleştirilecek.
Saç ekiminden sonra ekilen saçlar ne zaman çıkar sorusunun muhatabı olan ilk zaman belki de 1. haftadır; çünkü birinci haftadan sonra ekilen saç kökleri yerlerine oturmuş ve çoğunlukla tutunmuş olurlar. Bu süreçten sonra artık saç kökleri bulunduğu yere uyum sağlar ve kök gelişimi başlar.
1. haftadan sonra kafanızdaki kan izleri tamamen gitmiş olur. Ayrıca sizi rahatsız eden uyuşma hissi ve yüzdeki hafif şişkinlik de son bulmaya yüz tutmuştur.
İşte, ekilen saçlar ne zaman çıkar sorusuna muhalefet eden en kritik hafta. Muhalefet etmekten kasıt, bu haftada saçların çıkmak yerine dökülmesidir. Saç ekimi iyileşme sürecinden bihaber olan hastalar, bu haftada büyük bir şok yaşarlar. Öyle ki oturup karalar bağlayan, saç ekiminin başarısız olduğunu düşünen birçok hasta ile karşılaştığımız vardır.
Peki, 2. hafta sizi hangi sürpriz bekliyor? Ekimden sonraki 2. hafta sizi bekleyen sürpriz ''şok dökülme'' denilen olaydır. Şok dökülme adı, aslında insanları şok ettiği için kullanılmaz. Bu dökülme tipi, bir anda gerçekleştiği için böyle bir isimlendirme kullanılmıştır. Şok dökülme, ekimin ardından 2 hafta geçtikten sonra gerçekleşen ve ekilen tüm saçların döküldüğü olaydır.
Sakın korkup telaşa kapılmayın. Bu süreci yaşayan ilk kişi siz değilsiniz. Saç ektiren her insan şok dökülme olayını yaşamaktadır. Ancak nadiren de olsa şok dökülmenin gerçekleşmediği vakalar da bulunmaktadır. Bu arada şok dökülmenin ille de 2. hafta gerçekleşmesini beklemeyin. Bu dökülme tipi kimi hastalarda 3. hafta gerçekleşmektedir.
Bu ayda yaşayacağınız herhangi farklı bir durum yok. Şok dökülme çoktan gerçekleşmiş ve saçsız alanlarınız yeniden saçsız hale gelmiştir. 1. ay, ekilen saç köklerinin uyku vaktidir. Sizin o saç köklerinden pek haberiniz olmasa bile onlar deri altında yoğun bir çalışma gerçekleştirmektedir. Bu süreç içinde tüm güçlerini toplayacaklar ki sahaya çıktıklarında tüm güçleri ile uzayabilsinler.
Ayrıca 1. ayda artık kızarıklık bitmiş olur. Bazı hastalarda görülen kaşıntı, sivilcelenme gibi küçük sıkıntıları hala yaşıyor olabilirsiniz.
Saç ekiminden sonra saçlar ne zaman çıkar sorusunun cevabı işte 2. ayda saklı. İki aydır bekleyen hastalar, 2. ayın başlarında saç derilerini kontrol ettiklerinde, ekim bölgesinde yeni saçların çıkmaya başladığını gözlemleyebilirler. Evet, iki aydır uyuyan saç köklerinin uyanma zamanı geldi. İşte, bu zaman zarfından sonra ekilen saçlar yavaş yavaş, ince ince çıkacak ve zamanla uzayıp kalınlaşacak.
Bu ayda saçlarınız henüz çıkmadıysa acele etmeyin. Saç ekimi iyileşme süreci her hastada farklı şekilde gelişebilir. Birçok hastada saçların 3. ayın başlarında çıktığı gözlenmiştir. Şayet 3. ayda bile saçlarınız çıkmadıysa, artık saç ekim doktorunuzla iletişime geçme zamanınız gelmiş demektir.
Ekilen saçlar ne zaman çıkar sorusuna ilk olumlu cevabı 2. ay sürecinde vermiştik. Evet, 2 ay saçlar çıkmaya başlar; ancak 2 ayda çıkan saçlar sizin beklediğiniz ve beğendiğiniz saçlar değildir. O süreçte, saçlar çok zayıf, ince ve biçimsiz olarak çıkar. Ancak zaman geçtikçe şekil almaya, kalınlaşmaya ve gürleşmeye devam ederler.
İşte, saç ekiminden sonraki 6. ay, saçlarınızın tamamen çıktığı, uzadığı ve neredeyse tam gelişimini gerçekleştirdiği aydır. 6 ayda saçlarınız taranır hale gelmiştir. İyi bir ekim gerçekleştiyse saçsız alanlarınız kapanmıştır. Çok büyük değişimler olmamakla birlikte saç ekiminden sonra 12. aya kadar da saçlar güçlenmeye ve gürleşmeye devam edebilir. Saç ekiminden sonra ekilen saçlar ne zaman çıkar sorusunu ayrıntıları ile cevaplamış olduk. Şimdi gelin, ekim sonrası merak edilen bazı çok önemli konulara daha değinelim.
Ben saç ektirdiğimde çevremden belki de yüzlerce soru almıştım. Bu soruların içinde ekilen saçlar ne kadar uzar sorusu da vardı; zira insanlar ekilen saçların farklı özelliklere sahip olduğunu, belki de hiç uzamadığını, hep sabit kaldığını düşünüyordu. Oysa durum hiç de böyle değil.
Saç ekimi yapılırken saç kökleri ense bölümünden alınır. Tabii ben bunu söylediğimde herkes enseden kastın boynun arka kısmı olduğunu düşünüyor. Arkadaşlar, ekim için saç kökleri, genellikle kafanın arka tarafında kalan, iki kulak arasındaki bölgeden alınır. Saç ekiminin en güzel tarafı ise şudur. Siz, kel bölgenize ektirdiğiniz saç veya kıl kökünü nereden aldıysanız, ektirdiğiniz o saç, önceki özelliğini koruyarak çıkacak ve hayatına öyle devam edecektir.
Biliyorsunuz, erkeklerde ense bölümünde yer alan saçlar neredeyse hiç dökülmez; çünkü bu bölgede bulunan saçların yapısı, önlerde bulunan saçların yapısına göre farklıdır. Ensedeki saçların dökülmeme özelliği vardır. İşte dökülmeme özelliği bulunan bu saçlar, ekim bölgesine geldiğinde de bu özelliğini korurlar ve hayat boyunca kafanızda kalırlar.
Aynı şekilde, uzama özelliğini de korudukları için, ensenizdeki normal saçlar ne kadar uzuyorsa, ekilen bölgedeki saçlar da o kadar uzar.
Bir önceki başlıkta anlattığımı anladıysanız, bu sorunun cevabını sizler de verebilirsiniz. Evet, sanırım sizler de cevabı verdiniz. Göğüs kıllarının uzama sınırı vardır. Belli bir uzunluğa geldikten sonra uzama tamamen durur. Peki yukarıda ne demiştik? Saç ekimi için kullanılan kökler nereden geldiyse, o bölgenin özelliğini korumaya devam eder. Bu nedenle göğüs kulları kullanılarak yapılan bir saç ekiminde saçlar sadece göğüs kıllarının uzadığı kadar uzar.
Ekilen Saçlar Ne Zaman Çıkar ve Ne Zaman Tıraş Edilir?
Eski saçlarınızı tıraş etmek için beklemenize gerek yoktur. Ancak özellikle ekim bölgesi kesinlikle uzun süre kazıtılmamalıdır. Saçlar çıktıktan sonra da ilk 6 ay saçlarınızı kazıtmamanızı tavsiye ediyorum. Ancak makasla olmak kaydı ile saçlarınız çıkmaya başlar başlamaz tıraş olabilirsiniz.
Ekilen Saçlar Ağarır mı?
Saç ağarması, kişiden kişiye farklı zamanlarda olmakla beraber neredeyse tüm insanlarda gerçekleşir. Bazı insanların saçları erken, bazılarının ise geç ağarır; fakat nihayetinde herkeste bu durum gerçekleşir. Saç ağarması, saç ekiminden sonra da devam eder. Normal saçlarınızın ağardığı gibi, ekilen saçlar da zamanı geldiğinde ağarır.
Ekilen Saçlar Çıktıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?
Saç ekiminden sonra bazı hususlara dikkat etmeniz, daha sağlıklı saçlara sahip olmanıza vesile olabilir. Özellikle ekilen saçlar çıktıktan sonra daha bir dikkatli olmalı, gür saçlara sahip olmak için gündelik yaşamınıza bazı değişiklikler eklemelisiniz. Saç ekiminden sonra saçlar çıktıktan sonra dikkat etmenizi istediğimiz, daha doğrusu tavsiye ettiğimiz şeyler şunlar:
-Bulduğunuz her fırsatta ekim bölgesine parmak uçlarınızla hafif masaj yapınız. Bu masajı parmak uçlarınızla oval çizer gibi ve yumuşak hareketlerle yapınız. Böylece ekim bölgesine kan akışı olacak ve saç kökleri kendilerine lazım olan besini alabilecekler ve sizler de daha sağlıklı saçlara sahip olabileceksiniz.
-Sıkıntı ve streslerden uzak durun; zira saç dökülmelerinin başlıca sebeplerinden birisi de üzüntüdür. Elinizden geldiğince hayatın olumsuz yönlerini düşünmemeye, bunları fırsata çevirmeye çalışın. İnanın, küçük şeyleri kafaya takmaya değmez. Büyük şeyleri de küçültürseniz, sizden iyisi yoktur.
-Beslenmenize dikkat edin. Ağır, yağlı yemekler yerine sebze ve meyve ağırlıklı beslenin. Bol bol yeşillik tüketin. Özellikle B12 vitamini bakımından zengin olan besinleri tüketmeniz, saçlarınız için çok iyi sonuçlar elde etmenizi sağlayabilir.
-Adını sanını oradan buradan duyduğunuz şampuan, losyon ve fısfıslara dünyanın parasını vermeyin. Arkadaşlar, ne yazık ki sözde saç çıkarıcı herhangi bir şampuanın çıkmadığı hiçbir gün yok. Evet, bu şampuanların bazıları gerçekten de saç çıkarıyor; ancak kullanmayı bıraktığınız an, saçlarınız tekrar dökülüyor. Ayrıca sizi saçlandırırken, başka yerlerinizden de alıyor. Bu nedenle birilerinden duyduğunuz her şeye inanmayın, paranızı sahtekarlara kaptırmayın.
Ekilen saçlar ne zaman çıkar sorusunu sizler için en anlaşılır şekilde yanıtlamaya çalıştım. Konu ile ilgili veya ilgisiz, saç ekimi hakkında her türlü sorunuzu yorum bölümünden sorabilirsiniz. Saçsızlık problemi yaşayan ve saç ektiren herkesin, hayalindeki saçlara kavuşmasını dilerim.
Ay Ay Saç Ekimi Sonrası |
Saç Ekiminden Sonra Ekilen Saçlar Ne Zaman Çıkar?
Saç ektirdikten sonra saçlar ne zaman çıkar konusunu okuduktan sonra saç ekimi nasıl yapılır adlı konumuzu da okuyarak ayrıntılı bilgi sahibi olabilir ve saç ekimi sonuçlarını inceleyerek Türkiye'de başarılı saç ekimi operasyonlarını inceleyebilirsiniz. Ayrıca saç ektiren Türk ünlüler adlı derlemeden, şu ana kadar saç ekimi yaptırmış bütün ünlü Türklerin öncesi ve sonrası hallerini inceleyebilir, böylece daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz.
Ekilen Saç Ne Zaman Çıkar? Ekilen Saçlar Kaç Ayda Çıkar?
Başarılı bir saç ekimi ameliyatından sonra saçlar 2. ayda çıkmaya başlar ve gelişimlerine de 6 aya kadar devam eder. Ancak 6 aylık bu süreç içinde başınıza gelecek ve sizi şaşırtıp belki de telaşlandıracak birçok aşama gerçekleşecek. Saç ektiren birçok hasta, bu aşamaları yeterince araştırmadığı için gereksiz telaşlara kapılmakta ve ekim yaptırdığı uzmana dert yanmaktadır. Dilerseniz saç ekiminden sonra saçların çıkma ve uzama sürecini tüm aşamaları ile ele alalım. Böylece saç ekimi iyileşme sürecini tam anlamı ile anlamış olacak ve sizi bekleyen sürprizlere hazırlıklı olacaksınız.
Saç Ekimi Sonrası İyileşme Süreci
İyileşme sürecini ele alırken sizin için önemli dönümleri ele alacağız. Vermediğimiz gün, hafta veya aylar, saç ekimi iyileşme sürecinin rutin geçtiği dönemlerdir. Şimdi ekilen saçlar ne zaman çıkar sorusunu gün gün açıklayalım.
Saç Ekimi 1. Gün
1. gün ameliyat günüdür. Ameliyat günü, ektirdiğiniz greft sayısına göre değişmekle birlikte ortalama 8 saat süren bir operasyon geçirirsiniz. Ameliyatın sonunda enseniz sargı bezi ile sarılır ve evinize yahut otelinize gönderilirsiniz. İlk gün hem enseniz hem de ekim bölgesi kan içinde kalmıştır. Ayrıca ense bölgesinden gece boyunca da az miktarda kanama devam edecektir. Lokal anestezinin etkisi geçmeye başlayacağından yaralarınız sızlamaya başlayacak ve bir miktar acı çekeceksiniz.
Saç Ekimi 2. Gün
Ameliyat günü kanlar içinde kalan ekim bölgesi ve ense, ameliyattan hemen sonraki gün ilk saç yıkama işlemi gerçekleştirilir. Önceki gün ekilen saçlar henüz tutunmamıştır. Bu nedenle son derece dikkatli olmanız ve kafanıza hiçbir darbe almamanız gerekir. Öyle ki ekilen saç köküne yapılan küçük bir müdahale bile o saç kökünün tutmamasına sebep olabilir.
İşte, bu nedenle istisnai durum olmadığı sürece ilk yıkamayı saç ekimini gerçekleştiren ekim merkezi yapar. Onlar, yıkamayı profesyonel olarak yapar. İşte, saç ekimi sonrası 2. gün tekrar ekim merkezine gideceksiniz. Görevliler öncelikle ensedeki bandajı çıkaracak. Bu bandaj çıkarılırken orta düzeyde bir acı hissedeceksiniz. Daha sonra hem ense bölgesine hem de ekim bölgesine özel bir yumuşatıcı krem/losyon sürülecek ve bu bölgelerin iyice yumuşaması sağlanacak. Daha sonra çok hafif hareketlerle ilk saç yıkaması gerçekleştirilecek.
Saç Ekimi 1. Hafta
Saç ekiminden sonra ekilen saçlar ne zaman çıkar sorusunun muhatabı olan ilk zaman belki de 1. haftadır; çünkü birinci haftadan sonra ekilen saç kökleri yerlerine oturmuş ve çoğunlukla tutunmuş olurlar. Bu süreçten sonra artık saç kökleri bulunduğu yere uyum sağlar ve kök gelişimi başlar.
1. haftadan sonra kafanızdaki kan izleri tamamen gitmiş olur. Ayrıca sizi rahatsız eden uyuşma hissi ve yüzdeki hafif şişkinlik de son bulmaya yüz tutmuştur.
Saç Ekimi 2. Hafta
İşte, ekilen saçlar ne zaman çıkar sorusuna muhalefet eden en kritik hafta. Muhalefet etmekten kasıt, bu haftada saçların çıkmak yerine dökülmesidir. Saç ekimi iyileşme sürecinden bihaber olan hastalar, bu haftada büyük bir şok yaşarlar. Öyle ki oturup karalar bağlayan, saç ekiminin başarısız olduğunu düşünen birçok hasta ile karşılaştığımız vardır.
Peki, 2. hafta sizi hangi sürpriz bekliyor? Ekimden sonraki 2. hafta sizi bekleyen sürpriz ''şok dökülme'' denilen olaydır. Şok dökülme adı, aslında insanları şok ettiği için kullanılmaz. Bu dökülme tipi, bir anda gerçekleştiği için böyle bir isimlendirme kullanılmıştır. Şok dökülme, ekimin ardından 2 hafta geçtikten sonra gerçekleşen ve ekilen tüm saçların döküldüğü olaydır.
Sakın korkup telaşa kapılmayın. Bu süreci yaşayan ilk kişi siz değilsiniz. Saç ektiren her insan şok dökülme olayını yaşamaktadır. Ancak nadiren de olsa şok dökülmenin gerçekleşmediği vakalar da bulunmaktadır. Bu arada şok dökülmenin ille de 2. hafta gerçekleşmesini beklemeyin. Bu dökülme tipi kimi hastalarda 3. hafta gerçekleşmektedir.
Saç Ekimi 1. Ay
Bu ayda yaşayacağınız herhangi farklı bir durum yok. Şok dökülme çoktan gerçekleşmiş ve saçsız alanlarınız yeniden saçsız hale gelmiştir. 1. ay, ekilen saç köklerinin uyku vaktidir. Sizin o saç köklerinden pek haberiniz olmasa bile onlar deri altında yoğun bir çalışma gerçekleştirmektedir. Bu süreç içinde tüm güçlerini toplayacaklar ki sahaya çıktıklarında tüm güçleri ile uzayabilsinler.
Ayrıca 1. ayda artık kızarıklık bitmiş olur. Bazı hastalarda görülen kaşıntı, sivilcelenme gibi küçük sıkıntıları hala yaşıyor olabilirsiniz.
Saç Ekimi 2. Ay (Beklenen Ay)
Saç ekiminden sonra saçlar ne zaman çıkar sorusunun cevabı işte 2. ayda saklı. İki aydır bekleyen hastalar, 2. ayın başlarında saç derilerini kontrol ettiklerinde, ekim bölgesinde yeni saçların çıkmaya başladığını gözlemleyebilirler. Evet, iki aydır uyuyan saç köklerinin uyanma zamanı geldi. İşte, bu zaman zarfından sonra ekilen saçlar yavaş yavaş, ince ince çıkacak ve zamanla uzayıp kalınlaşacak.
Bu ayda saçlarınız henüz çıkmadıysa acele etmeyin. Saç ekimi iyileşme süreci her hastada farklı şekilde gelişebilir. Birçok hastada saçların 3. ayın başlarında çıktığı gözlenmiştir. Şayet 3. ayda bile saçlarınız çıkmadıysa, artık saç ekim doktorunuzla iletişime geçme zamanınız gelmiş demektir.
Saç Ekim 6. Ay (Murada Erme Ayı)
Ekilen saçlar ne zaman çıkar sorusuna ilk olumlu cevabı 2. ay sürecinde vermiştik. Evet, 2 ay saçlar çıkmaya başlar; ancak 2 ayda çıkan saçlar sizin beklediğiniz ve beğendiğiniz saçlar değildir. O süreçte, saçlar çok zayıf, ince ve biçimsiz olarak çıkar. Ancak zaman geçtikçe şekil almaya, kalınlaşmaya ve gürleşmeye devam ederler.
İşte, saç ekiminden sonraki 6. ay, saçlarınızın tamamen çıktığı, uzadığı ve neredeyse tam gelişimini gerçekleştirdiği aydır. 6 ayda saçlarınız taranır hale gelmiştir. İyi bir ekim gerçekleştiyse saçsız alanlarınız kapanmıştır. Çok büyük değişimler olmamakla birlikte saç ekiminden sonra 12. aya kadar da saçlar güçlenmeye ve gürleşmeye devam edebilir. Saç ekiminden sonra ekilen saçlar ne zaman çıkar sorusunu ayrıntıları ile cevaplamış olduk. Şimdi gelin, ekim sonrası merak edilen bazı çok önemli konulara daha değinelim.
Saç Ekiminden Sonra Saçlar Ne Kadar Uzar?
Ben saç ektirdiğimde çevremden belki de yüzlerce soru almıştım. Bu soruların içinde ekilen saçlar ne kadar uzar sorusu da vardı; zira insanlar ekilen saçların farklı özelliklere sahip olduğunu, belki de hiç uzamadığını, hep sabit kaldığını düşünüyordu. Oysa durum hiç de böyle değil.
Saç ekimi yapılırken saç kökleri ense bölümünden alınır. Tabii ben bunu söylediğimde herkes enseden kastın boynun arka kısmı olduğunu düşünüyor. Arkadaşlar, ekim için saç kökleri, genellikle kafanın arka tarafında kalan, iki kulak arasındaki bölgeden alınır. Saç ekiminin en güzel tarafı ise şudur. Siz, kel bölgenize ektirdiğiniz saç veya kıl kökünü nereden aldıysanız, ektirdiğiniz o saç, önceki özelliğini koruyarak çıkacak ve hayatına öyle devam edecektir.
Biliyorsunuz, erkeklerde ense bölümünde yer alan saçlar neredeyse hiç dökülmez; çünkü bu bölgede bulunan saçların yapısı, önlerde bulunan saçların yapısına göre farklıdır. Ensedeki saçların dökülmeme özelliği vardır. İşte dökülmeme özelliği bulunan bu saçlar, ekim bölgesine geldiğinde de bu özelliğini korurlar ve hayat boyunca kafanızda kalırlar.
Aynı şekilde, uzama özelliğini de korudukları için, ensenizdeki normal saçlar ne kadar uzuyorsa, ekilen bölgedeki saçlar da o kadar uzar.
Göğüs veya Koltuk Altı Kıllarının Kullanıldığı Bir Saç Ekiminde Saçlar Ne Kadar Uzar?
Bir önceki başlıkta anlattığımı anladıysanız, bu sorunun cevabını sizler de verebilirsiniz. Evet, sanırım sizler de cevabı verdiniz. Göğüs kıllarının uzama sınırı vardır. Belli bir uzunluğa geldikten sonra uzama tamamen durur. Peki yukarıda ne demiştik? Saç ekimi için kullanılan kökler nereden geldiyse, o bölgenin özelliğini korumaya devam eder. Bu nedenle göğüs kulları kullanılarak yapılan bir saç ekiminde saçlar sadece göğüs kıllarının uzadığı kadar uzar.
Ekilen Saçlar Ne Zaman Çıkar ve Ne Zaman Tıraş Edilir?
Eski saçlarınızı tıraş etmek için beklemenize gerek yoktur. Ancak özellikle ekim bölgesi kesinlikle uzun süre kazıtılmamalıdır. Saçlar çıktıktan sonra da ilk 6 ay saçlarınızı kazıtmamanızı tavsiye ediyorum. Ancak makasla olmak kaydı ile saçlarınız çıkmaya başlar başlamaz tıraş olabilirsiniz.
Ekilen Saçlar Ağarır mı?
Saç ağarması, kişiden kişiye farklı zamanlarda olmakla beraber neredeyse tüm insanlarda gerçekleşir. Bazı insanların saçları erken, bazılarının ise geç ağarır; fakat nihayetinde herkeste bu durum gerçekleşir. Saç ağarması, saç ekiminden sonra da devam eder. Normal saçlarınızın ağardığı gibi, ekilen saçlar da zamanı geldiğinde ağarır.
Ekilen Saçlar Çıktıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?
Saç ekiminden sonra bazı hususlara dikkat etmeniz, daha sağlıklı saçlara sahip olmanıza vesile olabilir. Özellikle ekilen saçlar çıktıktan sonra daha bir dikkatli olmalı, gür saçlara sahip olmak için gündelik yaşamınıza bazı değişiklikler eklemelisiniz. Saç ekiminden sonra saçlar çıktıktan sonra dikkat etmenizi istediğimiz, daha doğrusu tavsiye ettiğimiz şeyler şunlar:
-Bulduğunuz her fırsatta ekim bölgesine parmak uçlarınızla hafif masaj yapınız. Bu masajı parmak uçlarınızla oval çizer gibi ve yumuşak hareketlerle yapınız. Böylece ekim bölgesine kan akışı olacak ve saç kökleri kendilerine lazım olan besini alabilecekler ve sizler de daha sağlıklı saçlara sahip olabileceksiniz.
-Sıkıntı ve streslerden uzak durun; zira saç dökülmelerinin başlıca sebeplerinden birisi de üzüntüdür. Elinizden geldiğince hayatın olumsuz yönlerini düşünmemeye, bunları fırsata çevirmeye çalışın. İnanın, küçük şeyleri kafaya takmaya değmez. Büyük şeyleri de küçültürseniz, sizden iyisi yoktur.
-Beslenmenize dikkat edin. Ağır, yağlı yemekler yerine sebze ve meyve ağırlıklı beslenin. Bol bol yeşillik tüketin. Özellikle B12 vitamini bakımından zengin olan besinleri tüketmeniz, saçlarınız için çok iyi sonuçlar elde etmenizi sağlayabilir.
-Adını sanını oradan buradan duyduğunuz şampuan, losyon ve fısfıslara dünyanın parasını vermeyin. Arkadaşlar, ne yazık ki sözde saç çıkarıcı herhangi bir şampuanın çıkmadığı hiçbir gün yok. Evet, bu şampuanların bazıları gerçekten de saç çıkarıyor; ancak kullanmayı bıraktığınız an, saçlarınız tekrar dökülüyor. Ayrıca sizi saçlandırırken, başka yerlerinizden de alıyor. Bu nedenle birilerinden duyduğunuz her şeye inanmayın, paranızı sahtekarlara kaptırmayın.
Ekilen saçlar ne zaman çıkar sorusunu sizler için en anlaşılır şekilde yanıtlamaya çalıştım. Konu ile ilgili veya ilgisiz, saç ekimi hakkında her türlü sorunuzu yorum bölümünden sorabilirsiniz. Saçsızlık problemi yaşayan ve saç ektiren herkesin, hayalindeki saçlara kavuşmasını dilerim.
YORUMLAR