Saç Ekiminde Son Teknoloji 2023: En Yeni Teknikler

Saç dökülmesi problemi, insanoğlu var olduğundan beri süregelen rahatsız edici bir problemdir. Saç ekiminde son teknoloji aşamasına gele...


Saç dökülmesi problemi, insanoğlu var olduğundan beri süregelen rahatsız edici bir problemdir. Saç ekiminde son teknoloji aşamasına gelene kadar, kellik problemini ortadan kaldıracak yüzlerce çözüm yolu kullanılmıştır; ancak bu çözüm yollarının hiçbirisi, günümüzde kullanılan çözüm yolları kadar etkili olamamıştır.

Hazırladığımız bu makalede, saç ekiminde son teknolojik gelişmelere değindik. Önceden belirtelim ki başka sitelerde “saç ekiminde en yeni yöntem” başlığı altında okuduğunuz birçok yöntem, günümüzde halen kullanılabilir durumda değildir. Saç ekiminde son teknoloji olarak tabir edilebilen en yeni saç ekim teknik ve yöntemleri şunlardır:

Saç Ekiminde FUE Teknolojisi


Saç ekiminde kullanılan son teknolojiler ile ilgili daha önce okuduğunuz her şeyi unutun; zira okuduklarınız, kafa karıştırmaktan öteye giden şeyler değil.

Evet, saç ekiminde kullanılan en etkili yöntem ve son teknoloji, çoğunuzun yakından bildiği FUE saç ekim tekniğidir. Günümüzde kullanılan diğer bütün saç ekim teknikleri, FUE etrafında gelişmiş ve FUE saç ekiminden çok küçük farklarla ayrılan tekniklerdir. FUE ile alakası olmayan diğer yöntemler ise ya henüz uygulanmaya başlamamış tekniklerdir ya da saç ekiminden çok, tedavi yöntemleridir.


Normal FUE Saç Ekimi Tekniği Nedir?


FUE tekniği, genellikle donör bölge olarak ensenin üst bölümünün seçildiği ve buradan saç köklerinin tek tek alınarak ekim bölgesine yine tek tek ekildiği, dünya genelinde en çok kullanılan tekniktir.

FUE tekniği basit anlatımla şu şekilde gerçekleşir. Ön saç çizgisi belirlenir. Saçlar kısaltılır. Ense bölgesi uyuşturulur. Enseden kök alımı yapılır. Ekim bölgesi uyuşturulur ve bölgeye kanallar açılır. Alınmış kökler bu kanallara ekilir.


FUE TEKNİĞİ ETRAFINDA GELİŞEN SAÇ EKİM TEKNİKLERİ


Farklı farklı isimlerle anılan ve uygulamada birbirinden küçük farklarla ayrılan birçok saç ekim yöntemi vardır. Bu yöntemlerin tamamında FUE tekniği kullanılmaktadır. Ancak bazı farklı uygulamaları nedeniyle saç ekiminde son teknoloji ve gelişmeler başlığı altında ayrı ayrı ele alınmışlardır. Bu teknikler şunlardır:


Saç Ekiminde Son Teknoloji 2023: DHI Saç Ekimi Tekniği


DHİ’nin açılımı “Direct Hair İmplantation” dur. Adından da anlaşılacağı gibi bu teknikte donör bölgeden alınan saç kökleri, ekim bölgesine kanal/delik açılmaksızın direkt ekilir. Normal FUE yönteminde kökler (greft) alındıktan sonra ekim bölgesine delikler açılır ve bu işlem bittikten sonra kökler bu deliklere yerleştirilir.

DHİ saç ekiminde süreç normal FUE gibi işler. Tek farkı kanalların açılmayışıdır. Saç ekiminde son teknoloji olarak ifade edilen bu yöntem, hem dünya genelinde hem de Türkiye’de az sayıda saç ekim merkezi tarafından uygulanmaktadır. Bunun sebebi, DHİ tekniğini uygulamanın çok zahmetli olmasıdır. Bu zahmet fiyatlara da yansıdığı için normal saç ekimi fiyatı ile kıyaslandığında ücretler daha yüksektir.

DHI tekniğinde çok sayeda özel kalem kulkanılır. Saç kökleri bu kalemlerin içine yerleştirilir. Kalemin ucu deriye sokulup saç kökü buraya ekilir.


Saç Ekiminde Son Teknoloji: Robotik Saç Ekimi


Adı en sık duyulan son ekim tekniklerinden bir tanesi de robotik saç ekimidir. Bu teknik de tıpkı diğerleri gibi, FUE tekniğinin farklı bir versiyonudur. FUE’den tek farkı, saç köklerinin donör bölgeden robota benzeyen bir cihazla alınmasıdır.


en iyi saç ekim tekniği
Saç Ekiminde Son Teknoloji: Robotik Saç Ekimi


Kök alma işlemini robot tek başına gerçekleştirmez tabii. Robotu yöneten yine bir saç ekim uzmanıdır. Çok az sayıda ekim merkezi tarafından gerçekleştirilmektedir. Robotik saç ekiminde kullanılan robot, görüntüyü büyüttüğü için gerek köklerin alınması gerek de ekilmesi konusunda hata payını en aza düşürmektedir. Saç ekim eğimini çok iyi ayarladığı için doğal sonuçların elde edilmesi mümkündür.

Saç Ekiminde Son Teknoloji 2023: Organik Saç Ekimi


Türkiye’de sınırlı sayıda saç ekim merkezinde uygulanan organik saç ekimi de FUE merkezli bir saç ekim tekniğidir. FUE tekniğinden farklı olarak, saç derisine önceden hazırlanmış ve çeşitli işlemlerden geçirilmiş kişinin kendi vücut yağı enjekte edilir. Böylece ekilen köklerin tutma olasılığı artırılmış olur. Organik saç ekimi yöntemi ile ekilen saçların daha sağlıklı geliştiği düşünülmektedir. Dr. Bülent Cihantimur’un geliştirip uyguladığı bir tekniktir.


Tıraşsız FUE Saç Ekimi


Şimdiye kadar FUE tekniği ile yapılan ekimlerde, ameliyat öncesinde saçlar tamamen kısaltılıyodu. Ancak son yıllarda geliştiriln Tıraşsız FUE tekniği sayesinde saçlarınızı tıraş etmek zorunda kalmadan saç ekimi yaptırabiliyorsunuz. Tıraşsız saç ekimi uygulamasını Türkiye’de de yaptırabiliyorsunuz. Ancak Türkiye’de kullanılan saç ekimi yöntemleri, çağı biraz geriden takip ediyor. Uzmanlarımız tam tıraşsız saç ekimi yerine kısmi tıraşlama yaparak ekimlerini gerçekleştiriyor.

Saç Ekimine Alternatif Yöntemler


Aşağıda ele alacağımız tedavi yöntemleri saç ekimi ile ilgili olmamasına rağmen, saç ekimi tedavi yöntemleri olarak lanse edilmektedir. Bu yöntemler saç ekimi değildir. Saç dökülmesi problemine çözüm olarak geliştirilmiş ve dökülen saçların yeniden çıkmasını veya mevcut saçların kalıcı olmasını sağlayan tedavi yöntemleridir. Bu yöntemler şunlardır:



Saç Mezoterapisi Tedavisi


Saç mezoterapisi, saç ekimi öncesi veya sonrasında uygulanan bir saç bakım yöntemi veya tedavisidir. Saç ekiminden tamamen bağımsız olarak da uygulanmaktadır.

Saç mezoterapisinin gayesi, saç dökülmesini durdurmak, mevcut saçları dökülmelere karşı dirençli hale getirmek ve hücreleri tamamen ölmemiş kel bölgelerde yeni saçlar çıkartmaktır.

Saç mezoterapisi şu şekilde uygulanır: Çeşitli vitaminler, mineraller, yağlar, antioksidan ve saç kökleri için besleyici bazı ilaçlar kullanılarak özel bir karışım elde edilir. Bu karışım, küçük çaplı enjeksiyon iğneleri yardımı ile saç derisi altına enjekte edilir. Burada kalan karışım sayesinde saç kökleri ihtiyaç duydukları besinleri alarak daha güçlü hale gelirler.


PRP Tedavisi


PRP yöntemi de saç dökülmesine karşı kullanılan etkili tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. PRP tedavisinde kişinin kendi kanı işlenir ve saç derisine enjekte edilir. Mezoterapide ilaçlar kullanılırken, PRP’de tedavisi yapılan kişinin kendi kanı kullanılır.


Acell Tedavisi


ABD’de kullanılan ve kaza/yaralanma gibi sebeplerle oluşan saç kaybını ortadan kaldırıldığı düşünülen bir tedavi yöntemidir. Bu yöntemde domuz mesanesinin derisinden alınan bir parça özel işlemlerden geçirilerek hasta vücuduna uygulanıyor. Ancak tutulan bir tedavi yöntemi değil.


Saç Ekiminde Kök Hücre Tedavisi


Bu tedavi yöntemini çok duymuş ve heyecanlanmış olabilirsiniz; ancak üzülerek söylemeliyiz ki kök hücre tedavisi birçok mecrada “saç ekiminde son teknoloji” olarak lanse edilse de, gerek Türkiye’de gerekse dünya genelinde uygulanmış ve başarılı sonuçlar elde edilmiş değildir. Peki, adı bu kadar sık geçen saç ekiminde kök hücre tedavisi nedir, nasıl yapılır?

Bu tedavi yöntemi, bir saç ekimi tekniği değildir; ancak birçok kaynakta bu şekilde geçtiği için biz de bu sayfada kök hücre tedavisine de yer vermenin uygun olacağını düşündük.

Kök hücre tedavisinde kişiden alınan ve kendi kendini yenileme/çoğaltma özelliği bulunan hücreler kullanılarak saç köklerinin güçlenmesi ve dökülmeye karşı daha dirençli hale gelmesi sağlanır.

Eski Saç Ekim Yöntemleri

FUT Tekniği
FUE tekniği geliştirilmeden önce kullanılan en yaygın saç ekim tekniği FUT tekniği idi. Saç ekiminde son teknoloji olan FUE tekniği uygulanmaya başladıktan sonra, artık pek kullanılamaz hale geldi.

FUT tekniğinde enseden bir miktar saç derisi kesilirdi. Kesilen bu şeritte yer alan kökler syıklanır ve kel bölgeye ekilirdi. Haliyle, ensede iz kalır ve ekim de başarısız olurdu. Günümüzde gördüğünüz o başarısız saç ekimlerinin ekserisi FUT tekniğinin eseridir. Eskiden FUT tekniği ile saç ektirenlerin çoğu, FUE ile düzeltme ekimi yaptırmaktadır.




YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekiminde Son Teknoloji 2023: En Yeni Teknikler
Saç Ekiminde Son Teknoloji 2023: En Yeni Teknikler
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVWCw7l5d6y14WXqf84jNXRsnAPiDJGPKneGmOzgDsXaPJ9Nl6lLSKEvlvYF69kQvkNAxK1ADB2EelZcxJJL1EB6yLCVB6xUomoLlZMxl9Kp8PQVcbVG-7e5KbrjYy5p5RQYGd3GifJw/s16000/2021-sac-ekim-teknolojileri.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVWCw7l5d6y14WXqf84jNXRsnAPiDJGPKneGmOzgDsXaPJ9Nl6lLSKEvlvYF69kQvkNAxK1ADB2EelZcxJJL1EB6yLCVB6xUomoLlZMxl9Kp8PQVcbVG-7e5KbrjYy5p5RQYGd3GifJw/s72-c/2021-sac-ekim-teknolojileri.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sac-ekiminde-son-teknoloji-2018-en-yeni.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sac-ekiminde-son-teknoloji-2018-en-yeni.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy