Tıraşsız Saç Ekimi Nedir? Tıraşsız Saç Ekimi 2022 Fiyatları

Tıraşsız saç ekimi nedir, saçlar kazıtılmadan saç ekimi yapılır mı, kadınlarda tıraşsız saç ekimi olur mu ve daha fazlası...

İlk defa 2000’li yılların başında geliştirilen FUE saç ekim tekniği, günümüz itibarıyla en iyi saç ekim tekniği unvanını korumaya devam ediyor. Yıllardır son teknoloji olarak kullanılan FUE yönteminde traşsız saç ekimi, sadece bazı insanlar için ekstra bir avantaj. Yani bu ekim yöntemi farklı bir teknik değil.
traşsız saç ekimi nasıl yapılır
Tıraşsız Saç Ekimi

Normal FUE saç ekimi nasıl yapılıyorsa, traşsız saç ekimi de aynı aşamalar izlenerek yapılıyor. Bu arada yazım yanlışları ile ilgili takıntısı olanlar için belirteyim. Kelimenin doğru hali ‘’tıraş’’tır. Ben de bunun farkındayım; ancak insanlar, arama motorlarında ‘’traş’’ şeklinde aradığı için Google artık bu şekilde algılıyor. Yazımın aramalarda arka sıralara atılmaması adına ben de bu yanlışa dahil oldum. Bunun için okuyucularımdan af dilerim.

Traşsız Saç Ekimi

Normal şartlarda, saç ekimi yapılırken saçlar makine ile kazıtılır. Ekimin rahat yapılabilmesi için bu kazıtma işlemi maksimum düzeyde yapılır, yani 1 numaraya verilir. Ancak bu durumdan pek de hoşnut olmayan bazı hastalar ve özellikle de saç ektirmek isteyen bayanlar, iyi bir alternatif sayılan traşsız saç ekimine yönelirler.

Tavsiye Yazı Bayanlarda Saç Ekimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Peki, traşsız saç ekimi nedir, traşsız saç ekimi nasıl yapılır, fiyatları ne kadardır, tıraşsız saç ekimi yapan hastaneler veya saç ekim merkezleri hangileridir? İşte tüm bu soruların cevaplarını aşağıda başlıklar halinde açıklamaya çalıştım.
traşsız saç ekimi nasıl yapılır
Bayanlarda Tıraşsız Saç Ekimi

Traşsız Saç Ekimi Nedir?

Tıraşsız saç ekimi; ekim işleminin saçlar hiç kesilmeden, kazıtılmadan veya sadece bölgesel olarak kazıtılarak yapılması işlemidir. Yukarıda da belirttiğim gibi, bu ekim türünde saçların kazıtılmaması dışında herhangi bir farklılık yoktur. Hastanın saçlarının durumuna göre iki farklı şekilde yapılabilir:

1- Tek Bir Alanın Tıraş Edilmesi ile Yapılan Saç Ekimi

Saç ektirmeye karar veren hasta, kimi zaman tam traşsız saç ekimi için uygun olmayabilir. Herhangi bir ekim merkzi traşsız saç ekimi yapıyorsa dahi, her hastasına yapmayabilir; zira her hastanın saçları aynı yapıda değildir.

Tıraşsız saç ekimi için uygun olsanız bile tam tıraşsız saç ekimi için uygun olmayabilirsiniz. İşte o zaman Bölgesel traşlı saç ekimi dediğimiz tek bir alanın traş edilmesi yolu ile saç ektirmek zorunda kalırsınız.
traşsız saç ekimi nasıl yapılır
Tıraşsız Saç Ekimi


Bölgesel Tıraşlı Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Bu ekim yönteminde, saç köklerinin alındığı ense bölgesinde (iki kulak arası) belirlenen bir bölge tıraş edilir. Belirlenen bölge genellikle bir parmak kalınlığını geçmeyecek genişlikte traş edilir ki üstte kalan uzun saçlar, traş edilen bu bölgeyi kamufle edebilsin. 1-2 cm genişliğinde traş edilen bu bölgenin uzunluğu ise genellikle 10 cm’yi geçmez.

İlk birkaç gün bölge sırıtsa da sonraki günlerde saçlar uzayıp bölgeyi tamamen kapattığı için hastaya herhangi bir estetik problem yaşatmaz.

2- Tamamen Tıraşsız Saç Ekimi – Saçları Hiç Kazıtmadan Yapılan Saç Ekimi

İşte, traşsız saç ekimini tercih eden hastaların asıl istediği yöntem budur. Bu yöntemde bölgesel bile olsa tıraş asla yapılmaz. Saçlar orijinal uzunluğunda enseden alınır ve yine aynı şekilde ekim bölgesine ekilir.

Ancak dediğim gibi, bu ekim türü her insana uygun olmayabilir. Sizin için uygun olup olmadığını anlamanız için ilgili saç ekim merkezinize veya hastanenize giderek saçlarınızı göstermeniz gerekmektedir. İlgili saç ekim doktoru, saçlarınızı inceledikten sonra tıraşsız saç ekimi için uygun olup olmadığını size söyleyecektir.
traşsız saç ekimi nasıl yapılır
Tıraşsız Saç Ekimi

Traşsız Saç Ekimini Kimler Tercih Eder?

Bu ekim yöntemini özellikle uzun saçlı bayanlar tercih etmektedir. Bilindiği gibi bayanlar genellikle uzun saç stilini tercih ettiği için saç ekimi yaptırdıktan sonra çok uzun bir süre kısa saçlarla yaşamak istemezler. Bu nedenle tıraşsız saç ekimini tercih ederler.

Ancak bunu tercih eden erkek hastaların da sayısı az değildir. Özellikle uzun saçlı erkekler ve saçlarında büyük bir değişikliğe gitmeden ekim yapan erkekler gündelik hayata çabucak karışmak için tıraşsız ekimi tercih etmektedir.

Traşsız Saç Ekiminin Avantajları

Biraz sonra farklı bir başlıkta değineceğim; ama burada da kısaca belirteyim. Bu ekim şeklinin öyle aman aman avantajları yoktur. Hatta genel olarak düşünüldüğünde dezavantajları daha fazladır. Ancak dediğim gibi bazı hastalar, saçlarını asla tıraş etmek istemedikleri için bu tekniği seçmekte özgürdürler. Avantajlarını şöyle sıralayalım.

Tavsiye Yazı: DHİ Tekniği: Kanal Açılmadan Direkt Saç Ekimi

a) Hastanın saç ektirdiği pek anlaşılmaz.

b) Hem ekim yapılan hem de saç köklerinin alındığı bölgedeki tahribatlar estetik olarak kimseyi rahatsız etmez.

c) Uzun saçlı kadın ve erkekler, saçlarını tekrar uzatmak için yıllarca beklemek zorunda kalmazlar.

d) Hastalar, gündelik saç stillerinden ödün vermemiş olurlar.

e) Gündelik yaşam ve iş yaşamına daha kısa sürede başlarlar.
traşsız saç ekimi nasıl yapılır
Tıraşsız Saç Ekimi

Traşsız Saç Ekiminin Dezavantajları

Elbette ki hastalar da bu ekim türünün bazı dezavantajlarını yaşarlar; ancak asıl dezavantajlar saç ekim doktorları için geçerli olmaktadır; zira traşsız saç ekimi, normal ekime göre çok daha fazla ustalık, emek ve zaman isteyen bir yoldur. Şimdi de dezavantajlarını sıralayayım ki daha iyi anlayabilesiniz.

a) Saç ekim doktoru veya işlemi gerçekleştirecek olan personel çok daha fazla dikkat, emek ve zaman harcamak zorunda kalır.

b) Traşsız saç ekiminde ekilen köklerin tutunma yüzdesi, normal ekime oranla daha düşüktür.

c) Saç köklerinin ekim yönünde küçük de olsa normal ekime göre yanılmalar olabilir.

d) Traşsız saç ekimi fiyatları normal ekime göre daha yüksektir.

e) Her ekim merkezi veya hastane bu işlemi gerçekleştirmeyebilir.

f) Ameliyat için gerekli olan süre daha uzun olur.

g) Ekimden sonra çok dikkat edilmediği takdirde ekilen saçlara zarar verme olasılığı daha yüksektir. Bunun sebebi, ekilen saçların
herhangi bir yere takılıp kopmasıdır.
traşsız saç ekimi nasıl yapılır
Tıraşsız Saç Ekimi

Traşsız Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Arkadaşlar, saç ekimi aşamaları ve süreci bakımından hiçbir normal saç ekiminden pek farkı olmadığı için dileyen arkadaşlar, daha önce ayrıntılı olarak hazırladığım Saç Ektirme Nasıl Yapılıyor adlı yazımı okuyabilirler. Ancak burada da kısa kısa değinmekte yarar görüyorum.


1. Saç ekim merkezine gelinir ve hasta onay sözleşmesi, sağlık tetkikleri gibi resmi ve tıbbi işlemler yapılır.

2. Ameliyata başlanmak üzere hasta hazır hale getirilir.

3. Hastanın alın saç çizgisi belirlenir veya ekim sadece tepe bölgesine yapılacaksa ilgili alan belirlenir.

4. Saç köklerinin alınacağı iki kulak arası bölge, lokal anestezi (iğneler) yardımı ile uyuşturulur.

5. Saçlar hiç traş edilmeden özel cihazlar yardımı ile alınır.

6. Önceden yine lokal anestezi ile uyuşturulmuş olan ekim bölgesine, saç kökleri fazla bekletilmeden ekilir.

7. Greft dediğimiz saç köklerinin alındığı bölge kanamaya maruz kaldığı için bandajlanır.

8. Doktorun belirlediği gün (ekimden bir veya iki gün sonra) saç ekim merkezine gidilir ve ilk yıkama yapılır.

9. Ekim sonrasında normal olarak geçirilmesi gereken süreçler olan kabuklanma, şok dökülme ve saçların çıkmaya başlaması süreçleri yaşanır.

10. En geç 6 ay sonra saçlar tamamen çıkmış ve birkaç cm uzamış olur.

Traşsız Saç Ekimi Yapan Saç Ekim Merkezleri ve Hastaneler (Sadece Bazıları)

Zorlu bir işlem olduğundan dolayı her saç ekim merkezi bu ekimi yapmıyor; ancak bu yöntemde ısrarcıysanız, işinizi görecek birçok saç ekim merkezi veya hastane bulmanızda da hiçbir engel yok. Araştırdığım kadarı ile tırşsız saç ekimi yapan bazı hastane ve merkezler şunlar:

-İlhan Serdaroğlu (İstanbul)
-Hakan Doğanay (Antalya)
-Acıbadem Hastanesi Emphair Saç Ekim Merkezi
-Esteworld
-Estecenter
-Hairneva
-Estethica
-Fehmiarmani
-Meltem Hastanesi
-Dr Serkan Aygın
-Antalya Olimpos Hastanesi

Traşsız Saç Ekimi Fiyatları 2022

Arkadaşlar bazı saç ekim merkezleri tıraşsız saç ekimi fiyatlarını normal saç ekim fiyatlarından ayrı tutmuyor. Ancak kimi yerler, tıraşsız saç ekimi için daha yüksek fiyat isteyebiliyorlar. Daha önce Saç Ekimi Ücretleri adlı bir yazımda birçok saç ekim merkezinin güncel fiyatlarından bahsetmiştim, dilerseniz inceleyebilirsiniz.

Türkiye’de traşsız saç ekimi fiyatları 4000 ile 40000 TL arasında değişebiliyor. Ülkemizde belli başlı bazı saç ekim doktorları var ki normal saç ekiminde bile greft başına 2,5-3,5 Euro isteyebiliyorlar. Bununla birlikte 4000-6000 arasında fiyat belirten birçok ekim merkezi de mevcut.

Örneğin 1500 greftlik bir ekimi Acıbadem hastanesinde 4500, Esteworld saç ekim merkezinde ise 7000 liraya yaptırabiliyorsunuz. Fiyatlarla ilgili kesin bilgi almak için ilgili ekim merkezi ile iletişime geçin, kendilerine saç fotoğraflarınızı gönderin. Analiz yaptıktan sonra size geri dönüş yapsınlar ve fiyat teklifinde bulunsunlar.

Traşsız Saç Ekimi Yorumları (Şahsi Yorumum)

Arkadaşlar, elbette teknolojinin ilerlemesi, bizlere kolaylıklar sunması çok güzel bir şey. Ancak siz de takdir edersiniz ki genellikle, teknoloji bir şeyler getirirken bir şeyler de götürür beraberinde.

Traşsız saç ekimi konusunda teknoloji veya tıbbın getirdiği aman aman bir gelişme yok. Bence kısa saçlı insanların hele de erkeklerin, tıraşsız saç ektireceğim derdiyle strese ve büyük arayışlara girmesine pek gerek yok. Ha, kadınsınızdır, saçlarınız çok uzundur ve kesinlikle uzun saçlarınızdan vazgeçmek istemiyorsunuzdur saygı duyarım.

Zaten forumlardan araştırırsanız, traşsız FUE saç ekimi adı ile yapılıp hastanın tıraş edildiği birçok ekim operasyonu mevcut. Buna da yukarıda değinmiş ve bölgesel tıraşlı saç ekimi demiştik. Bana sorarsanız bu ekimin de pek bir anlamı yok. Düşünsenize ekim yapılan bölgede saç yok veya çok kısa, hemen gerisindeki saçlar upuzun.

İlle de yaptıracaksanız tam tıraşsız saç ekimi yaptırın ki bir anlamı olsun. Kafanızın herhangi bir yerini tıraş etmeden yapsınlar. Dilerim ki nasıl yapılırsa yapılsın saç ekimi sonuçlarınız mükemmel olur. Traşsız saç ekimi nedir, traşsız saç ekimi nasıl yapılır, avantajları ve dezavantajları nelerdir, tıraşsız saç ekimi fiyatları ne kadar gibi sorularınıza aklım yettiğince cevap vermeye çalıştım. Sizler de traşsız saç ekimi hakkında bilgi paylaşabilir ve aklınızdaki her türlü soruyu bana sorabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 1
Loading...
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Tıraşsız Saç Ekimi Nedir? Tıraşsız Saç Ekimi 2022 Fiyatları
Tıraşsız Saç Ekimi Nedir? Tıraşsız Saç Ekimi 2022 Fiyatları
Tıraşsız saç ekimi nedir, saçlar kazıtılmadan saç ekimi yapılır mı, kadınlarda tıraşsız saç ekimi olur mu ve daha fazlası...
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdXTQuIkTrrysSGmqUs5g2L4O_VGP4qWsH6d3ha76YBNwyBNUiEAsb98g-OlgUMKZvfYXR_ywQbdOkjpyc-VV8w1TZRFPf4OkJoVoKKq5q9RDh8n63E1xAWa7Hioln9CPucQJZi9VCF80/s1600/tra%25C5%259Fs%25C4%25B1z-sa%25C3%25A7-ekimi-nas%25C4%25B1l-yap%25C4%25B1l%25C4%25B1r.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdXTQuIkTrrysSGmqUs5g2L4O_VGP4qWsH6d3ha76YBNwyBNUiEAsb98g-OlgUMKZvfYXR_ywQbdOkjpyc-VV8w1TZRFPf4OkJoVoKKq5q9RDh8n63E1xAWa7Hioln9CPucQJZi9VCF80/s72-c/tra%25C5%259Fs%25C4%25B1z-sa%25C3%25A7-ekimi-nas%25C4%25B1l-yap%25C4%25B1l%25C4%25B1r.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/03/trassz-sac-ekimi-nedir-fiyatlar-nasl.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/03/trassz-sac-ekimi-nedir-fiyatlar-nasl.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy