En İyi Saç Ekim Merkezleri ve Doktorları + 2023

En iyi saç ekim merkezi, en iyi saç ekim doktoru, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya illerindeki en kaliteli saç ekim yerleri burada anlatıldı.

Saç ekimine karar verdikten sonra dikkat edilmesi gereken en önemli husus en iyi saç ekim merkezini bulmaktır. Bu da ancak çok iyi bir araştırma ile olur. Şunu söyleyeyim, ben 2011’de saç ektirdim ve 2014 yılından bu yana da birçok ekim sitesi oluşturup bu konu ile ilgili belki binlerce yazı yazdım.

Her bir yazımı da gerek kendi tecrübelerime gerekse de forum ve sitelerde yaptığım araştırmalara dayanarak oluşturdum. En büyük ve faydalı olarak gördüğüm sitem ise sacekimidestek.com sitesidir; zira bu sitede, diğer sitelerden farklı olarak her konuyu en ince ayrıntısına kadar anlattım ki kimsenin kafasında herhangi bir soru işareti kalmasın.

Tavsiye Yazı Hangi Ünlüler Saç Ektirdi?

Dilerim bu yazıyı inceledikten sonra Türkiye’nin en iyi saç ekim merkezi hangisi sorusuna cevap bulur ve sizin için en sağlıklı, en güzel saç ekimini gerçekleştirirsiniz. Konu dışında sormak istediğiniz herhangi bir soru olursa çekinmeden sorabilirsiniz. Şimdi tecrübelerime ve hasta yorumlarına dayanarak oluşturduğum en iyi saç ekim merkezlerini listelemeye başlayayım.

En İyi Saç Ekim Merkezleri 2023

Arkadaşlar, şunu belirtmemde fayda var. Aşağıda listelediğim ekim merkezleri ille de en iyiden en kötüye doğru sıralanmamıştır. Ben zaten en iyileri hakkında size fikir verdim, ayrıntılı araştırma ile kendiniz için en iyisini siz bulacaksınız. Çünkü en iyisi belki size çok pahalı gelecek bu yüzden başka alternatifler bakacaksınız.

zeymed-clinic-sac-ekim-merkezi

Zeymed Hair Clinic 

 Zeymed Hair Clinic Türkiye'nin en Eski ve En tecrübeli Saç ekim merkezlerinden biridir. 10 Yılı aşkın tecrübesi ve deneyimli uzman kadrosu ile Türkiye'den ve Dünyadan binlerce saç dökülmesi sorunu yaşayan hastanın yüzünün gülümsemesine ve kellik problemlerini ortadan kaldırarak hayatlarına bir renk katmıştır. Kadrosu yıllardır değişmeyen ve son derece başarılı doktor ve hemşireleri ile size saç ekimi konusunda en son teknolojileri kullanarak operasyonlarınızı gerçekleştirir. Bu sayede saç ekimi sonrasında hem en iyi sonuçları alırsınız hemde uzun süre yanınızda olacak size bilgi verebilecek bir saç ekim merkezinden hizmet almış olacaksınız. Zeymed Hair Clinic İstanbul Şişli Nişantaşında Özel Kliniğinde Hizmet vermektedir. Başarı yüzdesi %99 Civarındadır ve Müşteri yorumlarını incelediğinizde en çok önem verilen müşterilerin memnun ayrılmasıdır. Merkezde özellikle FUE Saç Ekimi, Sapphire Saç Ekimi ve DHI teknikleri ile saç ekim işlemleri hastaya uygun şekilde planlanır. Ayrıca merkezde Sakal Ekimi, Bıyık Ekimi ve Kaş Ekimi de yapılmaktadır. Kişiye özel analiz yapılarak en doğal görünüm ve en iyi sonuç için kesinlikle Zeymed Hair Kliniği tercih edebilirsiniz. Daha detaylı bilgi ve ücretsiz analiz için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Zeymed Hair Clinic 2023 yılı ortalama saç ekimi fiyatları ise 17.000 TL ile 22.000 TL arasında değişmektedir.

Web: www.zeymedhairklinik.com
Adres:
Meşrutiyet Mah. Vali Konağı Cad. Hacı Mansur Sk. No:14 Nişantaşı / Şişli / İstanbul / TÜRKİYE
Whatsapp: +90 534 704 14 81


Nimclinic Saç Ekimi ve Estetik Merkezi - İstanbul

Saç ekiminde riske girmeden saç ektirmek isteyenler için Nimclinic tek adres. %100 başarı oranına güvenilerek %100 memnuniyet garantili saç ekimi işlemleri gerçekleştirmekte. Özetle Nimclinic’te saç ekimi yaptırıp memnun kalmama ihtimaliniz yok. T.C Sağlık bakanlığından onaylı Nimclinic ile güvendesiniz. Bünyesinde estetik cerrahı, diş hekimi ve medikal estetik doktoru ile saç ekimi haricinde diğer estetik operasyonlarında da tercih edilebilecek kliniklerin en önünde yer almaktadır.Kişiye özel hizmet vererek en yüksek yoğunlukta, doğal ve sıkı saç ekimi ile kusursuz sonuçlar elde etmektedir.

Safir FUE ve DHI tekniklerini uygulayan Nimclinic’in saç ekimi fiyatları 2023 yılı 5.500-11.000 TL arasında değişmektedir.

Nimclinic İletişim Bilgileri
Telefon ve Whatsapp hattı: +90 546 747 1010
web adresi: www.nimclinic.com

Asmed Saç Ekim Merkezi (Koray Erdoğan Saç Ekimi)


Reklam kokan hareketler gibi algılanmasın; ancak yine de söyleyeyim. Saç ekimi sektöründe efsane birkaç isim aranacaksa, o birkaç isimden bir tanesi de muhakkak Koray Erdoğan olacaktır; zira kendisi hem Türkiye’de hem de yut dışında mükemmel ekimler gerçekleştirmiştir. Neredeyse bütün saç ekimi sonuçları mükemmel denecek vaziyettedir.

Tavsiye Yazı Koray Erdoğan Saç Ekimi Sonuçları


İşin kötü yanı ise Türkiye’de en iyi saç ekim merkezi saydığımız Asmed’de saç ekimi fiyatlarının da çok yüksek olmasıdır. Bu nedenle benim gibi çulsuzların cesaret edip de saç ektireceği bir yer değildir. Şayet parasal sıkıntınız yoksa, aklınızdan geçireceğiniz ilk yerlerden bir tanesi Asmed ve tercih edeceğiniz ilk doktor da Dr Koray Erdoğan olabilir.



Asmed Saç Ekimi Fiyatları 2023

Yukarıda, Koray Erdoğan saç ekim fiyatlarının yüksek olduğundan bahsetmiştim. Peki ne kadar yüksek? Arkadaşlar, Koray Erdoğan ektirdiği her bir greft üzerinden ücret talep ediyor. Bir greft, yani saç kökü için istediği fiyat ise 2,5 Euro. Euro bugün 5 TL’ye merdiven dayamış durumda. Bu para biriminden anlamayanlar için küçük bir hesap yapalım.

1 Euro₌ 9 TL

2,5 Euro₌ 25 TL

Koray Erdoğan’a bir saç kökü ektirmeniz için 25 TL ödemeniz gerekir. Size lazım olan greft sayısının 3000 greft olduğunu düşünürsek de toplam ödeyeceğiniz para 75.000 Türk Lirası. Hadi kusüratı düşelim, biraz da pazarlık yapalım. O zaman Asmed saç ekim merkezinde saç ektirmeyi düşünenlerin en az 30.000 lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

Asmed (Koray Erdoğan) İletişim Bilgileri

Koray Erdoğan’a ulaşmak bile büyük bir handikap. Biliyorsunuz kendisi Asmed Saç ekim Merkezinin kurucu ve yöneticisi. Bilgi almak istediğiniz zaman asmed.com.tr sitesine gidiyorsunuz; ama o da ne? Sonu com.tr ile biten sitede önünüze dil seçimi seçenekleri çıkıyor ve bu dillerin içinde Türkçe yok. Size en yakın dil olan English (İngilizce) dilini seçiyorsunuz, artık biliyorsanız sıkıntı yok, bilmiyorsanız da işiniz Google Translate’e kalıyor. Bahsettiğim siteden aldığım iletişim bilgileri şu şekilde:


Asmed Adresi:
Küçükbakkalköy Mahallesi, Atilla İlhan Caddesi, 34750 Posta Kodu İstanbul/TÜRKİYE
Asmed Telefon Numarası: +90 216 464 11 11
Asmed E-Posta: info@ asmed.com.tr

en-iyi-sac-ekim-merkezi-inter-clinic

İnter Clinic Saç Ekim Merkezi 

İstanbul Ataşehir’de bulunan İnter Clinic Türkiye’nin en tecrübeli ve saç ekimi konusunda en son teknolojisine sahip merkezlerinden biridir. Bünyesindeki uzman ekip uzun yıllar saç ekimi sektöründe tecrübe edinmiş ve uzun yıllar İnter Clinic bünyesinde çalışanlardan oluşur. İnter Clinic 45 Ülkeden binlerce saç dökülmesi sorunu yaşayan hastayı saçlarına kavuşturmuştur. Saç ekimi konusunda kişiye özel uygulamaları bulunmaktadır. Traşsız saç ekimi ,Safir ve Kök hücre destekli saç ekimi gibi yöntemlerde uzmanlaşmış ve saç ektiren hastalar da memnuniyet neredeyse %100 ‘e ulaşmıştır. Özellikle Türkiye’de yeni uygulanan ve hastalar tarafından çok tercih edilmeye başlanan uykuda saç ekimi yöntemi de İnter Clinic tarafından öne çıkan yöntemleri arasında yer almaktadır. Saç ekimi yaptıran hastalarla saç ekimi sonrasından da destek ve bilgilendirme kesilmemekte ve hastanın memnuniyeti en üst seviyede tutulmaktadır. Bünyesindeki doktor kadrosu saç ekimi operasyonunda yaşanabilecek herhangi bir olumsuz durumda hızlıca müdahale edebilecek bilgi ve tecrübeye sahiptir. İnter Clinic Saç ekim merkezinin tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden biride budur.
İnter Clinic saç ekimi fiyatları 6.000 TL ile 9.000 TL arasında değişmektedir.

İnter Clinic Saç Ekimi Merkezi İletişim Bilgileri:
Adres: Ataşehir/İstanbul
Telefon: +90 542 123 24 25
Web: www.clinicinter.com

Muttalip Keser Saç Ekim Merkezi

türkiyenin en iyi saç ekim merkezi hangisi
En İyi Saç Ekim Merkezi (Muttalip Keser)

Evet arkadaşlar, bu sefer Ankara’daki en iyi saç ekim doktorlarından birisi olan Dr Muttalip Keser saç ekim merkezi ile karşınızdayım. Eminim bu ismi zaten sizler de fazlası ile duymuşsunuzdur. Bu içerikte listelediğim doktor veya ekim merkezlerinden en yüksek ücretle çalışanı Muttalip Keser.

Tavsiye Yazı: En Son Kullanılan Saç Ekimi Teknikleri

Kendisi çok başarılı sonuçlar elde etse de şahsen ben fiyatlarının fahiş olmasını hiç tasvip etmiyorum. Tamam kardeşim, alanda çok iyi olabilirsin; hatta belki de en iyisi olabilirsin. Ancak greft başına 3,5 Euro almak nedir ya!

Düşünsenize, saç ektirdiniz, grefti 3,5 Euro’ya. Türk parası ile 16-17 lira yapıyor. Vallahi benim ekimden sonra bir tek saç telim  dökülse veya tutmasa üzüntüden kahrolurum. 16 lira ya, dile kolay. Neyse, parası olan ektiriyor, bana laf düşmez. Her şeye rağmen adam bu listede olmayı hak etmiş, ne diyelim.

Muttalip Keser Saç Ekimi Fiyatları 2023

Arkadaşlar yukarıda da belirttiğim gibi, Muttalip Keser greft başına 3,5 Euro alıyor. Ortalam 3000 greft ektirseniz (kel bölgeniz genişse 5000-6000 greft de lazım olabilir) 48000 lira dolaylarında para ödemek zorundasınız.

Muttalip Keser İletişim Bilgileri

Adresi: Çankaya Caddesi, 6/5, Çankaya/ANKARA
Telefon: 0505 467 08 42


Hakan Doğanay (Antalya AHD) Saç Ekim Merkezi

türkiyenin en iyi saç ekim merkezi hangisi
En İyi Saç Ekim Merkezi (Hakan Doğanay)

En iyi saç ekim merkezlerinin İstanbul’da olduğu düşünülür hep; ancak işin aslı öyle değil. Mükemmel ekimler yapan en iyi saç ekim doktoru listesinin başlarında yer alacak bir isim olan Dr Hakan Doğanay Antalya’da çalışıyor. Gerçi bildiğim kadarı ile İstanbul’da da hizmet veriyor; fakat asıl yeri Antalya’da.

Böyle kaliteli bir saç ekim merkezinin İstanbul dışında bulunması beni ziyadesi ile sevindiriyor doğrusu; zira bu işi öğrenen, Türkiye’nin neresinde olursa olsun İstanbul’a taşınıyor. Dilerim ki Hakan Bey, bu işe Antalya’da devam eder.

Hakan Doğanay Saç Ekimi Fiyatları

En iyi saç ekimi doktoru listesinde yer almak için başarı göstermek gerekiyor. Başarıyı gösteren de doğal olarak hak ettiği ücreti talep ediyor. Doğrusu, Dr Hakan Doğanay’ın, talep ettiği ücreti hak ettiğini düşünüyorum; çünkü kendisi son derece güzel sonuçlar elde ediyor.

Uzatmadan söyleyeyim: AHD saç ekim merkezinde saç ekim fiyatları greft başına 1-1,25 Euro olarak belirlenmiş. Bazı forumlarda okuduğum kadarı ile kök başına 1 Euro veren de var, 1,25 Euro veren de. Sanırım son fiyat güncellemesi ile fiyat 1,25’e yükseldi. Belki de pazarlık edildi, bilemem.

Bu durumda 3 bin greft için ödemeniz gereken ücret 15000-20000 TL arasında olacaktır.

AHD Hakan Doğanay İletişim Bilgileri

AHD’nin Antalya’da bulunduğunu söylemiştim. Ancak tam adresi isteyenler veya WEB yolu ile kendisine ulaşmak isteyenler aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanabilirler.

Hakan Doğanay Adres: Özel Lara Anadolu Hastanesi, Lara/Antalya
Hastane Adresi: Havaalanı Bulvarı, Güzeloba Mahallesi, Sevinç Sokak, No:9 Muratpaşa/ANTALYA
Hakan Doğanay Telefon: +90 532 313 41 98
E-Posta (e-mail): sacekimi@ gmail.com


İlhan Serdaroğlu Saç Ekim Merkezi

türkiyenin en iyi saç ekim merkezi hangisi
En İyi Saç Ekim Merkezi (İlhan Serdaroğlu)

Gerek kendisinin gerekse de ekibinin başarısı sayesinde en iyi saç ekim merkezi listesinde yerini almış ve en iyi saç ekim doktoru unvanına da aday olmuş bir saç ekim uzmanıdır. İstanbul’da saç ekimi deyince akla gelen ilk doktorlardan birisidir. Saç ektirmeyi düşünenlere, Dr İlhan Serdaroğlu’yu da araştırma listesine almasını öneririm.

İlhan Serdaroğlu Saç Ekimi Fiyatları

Çok güzel sonuçlar elde etmesine rağmen saç ekimi fiyatları İlhan Serdaroğlu’nda yüksek sayılmıyor. Saç ekim sonuçları o kadar güzel olmamasına rağmen çok daha yüksek fiyat isten ekim merkezleri de bulunuyor. İlhan Serdaroğlu saç ekimi fiyatları 4000 TL ile 7000 TL arasında değişiyor.

Tavsiye Yazı: Saç Ektirenler ve Yorumları

Bunu, ekilecek greft sayısı belirliyor. Biliyorsunuz, kel  alan genişse ektirmeniz gereken greft sayısı da artıyor. Bu nedenle fiyat yükselebiliyor. Ancak orta düzey kellik varsa bunu 4 bin lira ile kapatmanız gayet mümkün.

İlhan Serdaroğlu İletişim Bilgileri

Adresi: Suadiye Mahallesi, Bağdat Caddesi, Ali Bor Apartmanı, Daire:433, Kadıköy/İSTANBUL
Telefon: +90 216 445 00 45
Cep Numarası: 0533 611 16 71
E-Posta (E-Mail): info@ ilhanserdaroglu.com


Serdar Gökrem (Ankara İnternational Saç Ekim Merkezi)

türkiyenin en iyi saç ekim merkezi hangisi
En İyi Saç Ekim Merkezi (Serdar Gökrem)

Şimdi de başkent Ankara’nın en iyi saç ekim merkezlerinden bir tanesi olan AİSEM’le tanışın. Gerçi bu kısaltmayı Dr Serdar Gökrem’in kendisi kullanıyor mu bilmiyorum; fakat baktım baş harflerden güzel bir şeyler çıkacak, çıkarttım.

Arkadaşlar Serdar Gökrem’in birçok saç ekimini inceledim, hemen hemen hepsi de çok iyiydi. Zaten forum sayfalarında kendisi ile ilgili pek şikayet yok. Serdar Gökrem saç ekimi fiyatları da makul düzeyde olunca burada isminin geçmesi gerektiğine karar verdim. Sizler de Serdar Gökrem saç ekimi sonuçlarını çeşitli mecralardan incelerseniz bana hak vereceksiniz.

Serdar Gökrem Saç Ekimi Fiyatları 2023

Burada da fiyatlar ekilen greft sayısına göre belirleniyor, yani tek fiyat yok. Ekilecek greft sayısı az ise ücret düşük, fazla ise yüksek oluyor. Serdar Gökrem’e saç ektirmek isteyenler 5000-7000 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Ancak dediğim gibi size lazım olan greft sayısı çok az ise daha düşük bir fiyatla anlaşmanız da mümkün.

Saç ekimi sadece keller tarafından yapılmıyor, şakaklardan az bir şey açılma olanlar veya saçı seyrekleşenler de ekim yaptığı için bazen 1500 greft bile yeterli olabiliyor.

Serdar Gökrem İletişim Bilgileri

Serdar Gökrem’e ulaşmak isteyenler aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanabilirler. Ne hikmettir anlamadım; ama arkadaşın mail adresini bir türlü bulamadım. Mail kullanmıyor mu acaba diye merak ettim.

Adresi: Kazım Özalp Mahallesi, Uğur Mumcu Caddesi, No: 6 Çankaya/ANKARA
Telefon: 0312 494 05 27
Cep No: 0542 618 10 10


Jale Şenyurt Saç Ekim Merkezi

türkiyenin en iyi saç ekim merkezi hangisi
En İyi Saç Ekim Merkezi (Jale Şenyurt)

Son birkaç yılda Türkiye’de kendisinden bahsettiren ender saç ekim doktorlarından bir tanesi de Dr Jale Şenyurt. Dr Jale Şenyurt yorumları genellikle olumlu yönde. Kendisine saç ektirenlerin neredeyse tamamı halinden ve saçlarından çok memnun. İlgili bir forumda yapılan en iyi saç ekim merkezleri adlı ankette de başları almakta.

Evet, arkadaşlar, gerek içtenliği gerekse de saç ekimi ameliyatlarında gösterdiği başarıları ile düşünebileceğiniz saç ekim doktorlarından bir tanesi olduğunu söyleyebilirim. Fiyatlar konusunda da sizi pek üzeceğini düşünmüyorum.

Jale Şenyurt Saç Ekimi Fiyatları

Jale Şenyurt saç ekimi ücretleri 4000-8000 lira arasında değişiyor. Saç kökü sayısına göre fiyat belirleniyor.

Jale Şenyurt İletişim Bilgileri

Adresi: J.F. Keneddy Caddesi, No:23, Kavaklıdere/ANKARA
Telefon: 0312 425 20 05
E-Post (E-mail): info@ drjalesenyurt.com


Transmed Saç Ekim Merkezi

türkiyenin en iyi saç ekim merkezi hangisi
Melike Külahçı (Transmed)
Saç ektirmeye ilk karar verdiğimde ben de sizler gibi Türkiye’nin en iyi saç ekim merkezi araştırmasına girişmiştim. O dönemler karşıma en çok çıkan ekim merkezlerinden bir tanesi Transmed idi. Bunun sebebinin çok iyi ekim yapmalarının mı yoksa reklama çok iyi para baymalarının mı olduğunu bir türlü anlayamadım.

Zaten o zaman parasal olarak pek geniş olmadığım için Transmed’in fiyatları bana uygun değildi, bu yüzden seçimim başka bir ekim merkezinden yana olmuştur. Doğrusu, Transmed artık eski başarısını devam ettirmiyor. Zamanında saç ekim merkezlerinin sayısı azdı ve herkes öyle reklam da vermiyordu.

Transmed işi çözmüş, reklam vererek adını iyice duyurmuştu. Özellikle FUT tekniğinde de iyi sonuçlar elde ediyordu. Ancak ne hikmetse FUE tekniğine geçildikten sonra bir şeyler değişti ve Transmed şikayetleri artmaya başladı. Yine de kafanıza yatarsa düşünebilirsiniz. En iyi saç ekim merkezi listesinde Transmed’e de yer vermemin sebebi şu arkadaşlar. Eskiden kalma bazı forum yorumları var. Bunlar gayet olumlu. Ancak son birkaç yıldır ortalık Transmed şikayetleri ile dolup taşıyor. Dikkatli olun derim.

Transmed Saç Ekimi Fiyatları

Transmed’de saç ekimleri 7000 TL ile 12000 TL arasında yapılıyor. Başarıya göre ücretlerin yüksek olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır sanırım.

Transmed İletişim Bilgileri

Adres: Levent Mahallesi, Fulyalı sokak, No: 7 Beşiktaş/İSTANBUL
Telefon: +90 212 281 13 00
E-Posta (E-Mail): transmed@ transmed.com.tr



Saç Ekim Merkezine Karar Verirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Arkadaşlar, aslına bakarsanız herkes için en iyi saç ekim merkezi diye bir şey yoktur. En iyi saç ekim merkezi, kriterimize göre değişir. Atıyorum, Koray Erdoğan istediği kadar en iyi saç ekim doktoru olsun, benim onun ücretlerini karşılayacak maddi gücüm yoksa, o doktor benim için en iyisi değildir.

Kendimiz için en iyisini belirlerken bazı kriterleri gözden geçirmek zorundayız. Tamam, iyi işler başarıyor olması, bir doktoru tercih etme sebebimiz olabilir; fakat diğer önemli husus da saç ekim fiyatıdır. Bu nedenle aşağıdaki hususları okuyarak sizin için en iyi saç ekim merkezini bulmakta kolaylık yaşayabilirsiniz.


1- Herhangi bir ekim merkezi veya doktora karar vermeden önce çok iyi bir araştırma yapın.

2- Fiyat olarak çok yüksek olan ekim merkezlerini tercih ederek kendinizi zorlamayın. Tamam, böyle bir husus için iyi para verilir; ancak verdiğiniz para sizi borç altına sokacaksa, size stres yaşatacaksa başka alternatifler bakın.

3- Saç ekim sonuçlarını görmediğiniz herhangi bir ekim merkezinde karar kılmayınız. En azından forumlardan ilgili doktorun sonuçlarına bakın.

4- Forumlarda veya İnternet sitelerinin yorum bölümlerinde yazan her olumlu yoruma inanmayın. Bilin ki çoğu ekim merkezi, kendi kendine yazıyor bu yorumları veya para karşılığında insanlara yazdırıyor.

5- Karar vereceğiniz ekim merkezinin şikayetlerini arayın. Bu ekim merkezi kaç şikayet almış, neden almış, şikayet eden kişi sonradan çözüme kavuşmuş mu, sizin de böyle bir şey yaşamanız olası mı gibi tüm hususları düşünün.

6- Sırf size yakın diye kendi şehrinizdeki saç ekim merkezinde ekim yaptırmayın. Sonuçları iyiyse lafım yok elbette. Türkiye'nin en uzak ilinden bile olsa İstanbul, Ankara veya başarılı ekimlerin yapıldığı bir ile gitmekten çekinmeyin. Ekimden sonraki gün seyahat etmenizde hiçbir sakınca yoktur.

7- Merdiven altı saç ekim merkezlerinden kesinlikle uzak durun, aksi takdirde hayatınız boyunca bu kararınızın acısını çekersiniz.

İstanbul’da En İyi Saç Ekim Merkezi Neresi?

Biliyoruz ki saç ekimi konusunda en önde gelen birkaç şehrimizden bir tanesi de İstanbul. Zaten bu yazıda da paylaştığımız saç ekim merkezlerinden bazıları İstanbul’da bulunuyor. Örneğin Asmed, yani Koray Erdoğan İstanbul'da faaliyet gösteriyor. Listemizde yer alıp İstanbul’un en iyi saç ekim merkezleri kategorisinde yer alan doktorlar şunlar:

-Koray Erdoğan
-İlhan Serdaroğlu
-Transmed

Ankara’da En İyi Saç Ekim Merkezi Hangisi?

Saç ekimi deyince elbette ki aklımıza Ankara da geliyor; çünkü başkentte de çok iyi doktorlar var. Şimdi dilerseniz, yukarıda listelediğimiz bazı doktorları Ankara en iyi saç ekim merkezleri listemize de ekleyelim.

-Muttalip Keser
-Serdar Gökrem
-Jale Şenyurt

İzmir’de En İyi Saç Ekim Merkezi Hangisi?

Doğrusu İzmir’de saç ektirenler forumlarda pek aktif değiller, bu nedenle karar vermek zor. Ancak araştırdığım kadarı ile İzmir Clinichair saç ekim merkezi, iyi ekimler çıkarıyor. Hiç fikri olmayanlar bu ekim merkezini araştırabilir.

Antalya’da En İyi Saç Ekim Merkezi

Bu konuda şüphe yok ki listede de belirttiğimiz gibi Antalya’da bu işin en iyisi Hakan Doğanay. Kendisi ile ilgili geniş bilgiyi yukarıda vermiştik zaten.


Saç Ekim Merkezlerinin Fiyatlarını Nasıl Öğrenebilirim?

Arkadaşlar saç ekim merkezlerinin, kendilerine ait İnternet sitelerinden fiyat belirtmeleri yasak olduğu için farklı yollarla fiyat bilgisi almalısınız. En sağlıklı fiyat öğrenme şekli şudur: Saçlarınızın yanlardan ve tepeden fotoğraflarını seçin, istediğiniz ekim merkezine mail yolu ile atın. Onlar, saçlarınızı inceledikten sonra size dönüş yapacaklardır.

Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi işlemleri farklı tekniklerle uygulanarak saçın yeniden eski görünümüne kavuşturulması amacıyla yapılır. Saç ekimi son dönemlerde saç dökülmesi ve seyrelti gibi durumlar yaşayan insanların gözdesi haline geldi. Her geçen gün gelişen teknolojiler ile kısa süre içerisinde istenilen saçlara ulaşmak mümkün. Genellikle yaş grupları fark etmeksizin dış görünümünden rahatsız olan ve bu nedenle özgüven eksikliği hisseden kişilerin sıkça tercih ettiği bir uygulamadır. Bu işlem ülkemizde ve dünya çapında yaygın olarak yapılmaktadır. Saç dökülmesi ve kellik problemi, herhangi bir hastalık, kaza, veya genetik yapı gibi nedenlere bağlıdır. Bu işlemler sayesinde saçlarınız yeniden canlı bir görünüme ulaştırılabiliyor. İşlem esnasında kişinin baş bölümünün arkasındaki ense üstü bölgesinden alınan Greft'in farklı bir bölgeye nakli sağlanır. Greft'in ense üstünden alınmasının sebebi bu alanın saç dökülmesine karşı dirençli bir yapıya sahip olmasıdır.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Seç ekmi konusunda fikir sahibi olmak isteyen kişiler tarafından saç ekimi nasıl yapılır? Sorusu sıklıkla gelmektedir. Öncelikle şunu belirtecek olursak; bu işlemler çeşitli teknikler ile uygulanmaktadır. Son zamanlar en çok tercih edilen yöntem ise tıraşsız saç ekimidir. Tıraşsız saç ekimi işleminde kanama, ağrı veşişkinlik gibi durumlar minimum seviye de gerçekleşir. Bu yöntem ile kişiler her hangi bir acı duymadan operasyon geçirirler. Bu yöntemde iğnesiz özel anestezi cihazları kullanılır. Bu sayede her hangi bir ağru duymadan uygulamanız gerçekleşir. İğnesiz anestezi cihazları, anestezi sağlayan maddeleri basınçla püskürtür. Bu işlem gözenekler aracılığı ile cilt altına ulaşılmasını sağlar. Bu yüksek teknolojili cihazlar ile cilde sadece slikon başlık dokunur . Anestezi sağlayan maddeler cilt katmanlarında dana geniş bir alana yayılır. Bu sayede kişiler her hangi bir ağrı problemi yaşamazlar. Traşsız saç ekim işlemi düşük devirli mikro motorlar ile saç köklerini parçalamadan ense kısmından alınır. Bu yöntem ile saçların kazınmasına gerek kalmadan saç ekimi yapılabilir. Bu uygulama ile dokulara saygılı saç kökü alınmış olur.

Saç Ekimi Çeşitleri

Saç ekimi çeşitleri sunduğu birden fazla alternatif ile herkese hitap eden bir yapıya sahiptir. Saç ekimi operasyonları temelde; saç köklerinin toplanması, kanalların açılması ve saç köklerinin bu kanallara yerleştirilmesi işlemlerinden oluşur. Uygulama aşamalarında ise farklılıklar göstermektedir. Geçmişten günümüze kadar uygulanmakta olan saç ekim teknikleri sırasıyla şunlardır:

·         FUT Yöntemi

·         FUE Yöntemi

·         DHI Yöntemi

·         Robotik FUE Yöntemi

FUT Yöntemi

FUT yöntemi donör alandan saçın kalın bir şerit halinde deriyle beraber çıkarılması işlemini kapsar. Saç kökleri mikroskop aracılığı ile deri dokularından ayrılır. Daha sonra saçsız bölüme şeritler halinde tek tek ekilme işlemi yapılır. Alınan deri parçası genellikle 10-15 mm genişliğindedir. Uzunluk iki kulak arasında ki mesafeye bağlı bir şekilde 25-30 cm olabilmektedir. Gerekli saç kökleri elde edildikten sonra bu alanın dikilmesi gereklidir. Dikilen alanda operasyonun ardından 7-10 cm'lik bir yara izi kalır. Tek bir işlemde fazla saç kökü ekilmesi sebebi ile avantajlı tekniklerden biri olarak görülmektedir. Ancak işlem sonrasında iz kalması gibi durumlar sebebiyle diğer yöntemlere göre da az tercih edilmektedir.

FUE Yöntemi

FUE yöntemi ilk olarak 2002 senesinde Rassman ve arkadaşları tarafından uygulanmıştır. Dr. Rassman mikro cerrahi yöntemiyle tek bir seferde binlerce saç kökü nakli gerçekleştirmesi ile tanınmaktadır. FUT yönteminde yapıldğı  gibi saçlar iki kulak arası ense kısmından alınır. Fakat saç kökleri donör bölgeden şerit halinde alınarak değil, teker teker gerçekleştirilir. Doğal bir görüntü ortaya çıkarması ve donör kısımda tahribat bırakmaması sebebiyle FUT yöntemini geride bırakmıştır. FUE saç ekim yöntemiyle yapılan işlemler lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Bu saye de hastanın ağrı ve acı çekmesini de önüne geçilmektedir. FUE yöntemi bugün sıklıkla tercih edilen uygulamalar arasında yer almaktadır. FUE saç ekim yöntemlerinin kendi içinde çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar sırasıyla şöyledir:

Manuel Punch ile FUE

FUE yöntemi ile saç kökleri ilk olarak manuel punch tekniğiyle toplanmaktaydı. Bu pucnhlar çeşitli büyüklükteki uçlara sahiptir. Saç kökleri bu punchlarla uzman hekimler tarafından elle gevşetiliyordu. Daha sonra ise micropen-set diye tabir edilen cihazla gevşetilen saçlar tek tek toplanmaktadır. Tek tek elle toplanması nedeniyle manuel punch ile FUE saç ekim yöntemi oldukça fazla zaman alabiliyor.

Mikromotor ile FUE

Mikromotor ile FUE yönteminde saç köklerinin alınacağı yerler otomatik bir şekilde gevşetilmektedir. Mikromotor, aynı manuel punch tekniği gibi çeşitli boyutlarda uçlara sahiptir. Bu uçlar istenilen boyutlara göre mikro motor cihazına yerleştirilmektedirArdından saç kökleri etrafında küçük delikler açılarak saç kökleri otomatik bir şekilde gevşetilir. Gevşetilen saç kökleri yine manuel punch tekniğinde olduğu gibi mikropen-set cihazıyla toplanmaktadır. Otomatik dönme özelliği ile saç ekimi operasyonları çok daha kısa sürede tamamlanmaktadır.

Robotik FUE Yöntemi

Teknolojinin her geçen gün gelişmesi ile saç ekim teknikleri alanında birçok yenilik meydana geldi. Robotik FUE yöntemi ile saç kökleri uzman doktorlar tarafından yönlendirilen bir robot aracılığıyla toplanıyor. Bu sistem kafanın birden fazla kamerayla görünlerinin kaydedilmesi ve görüntünün bilgisayar ortamına aktarılması ile çalışır. Bilgisayar ortamına aktarılan bu görüntüler üzerinden yapılan detaylı analizler sonucu, saç köklerinin çıkış yönlerine göre saç köklerini toplama işlemi yapılmaktadır. Bilgisayar ekranı ile kafa derisi büyüdüğü için kökler arasında ki mesafe net bir şekilde görülmektedir. Bu da saç kökleri toplandığı sırada diğer köklerin zarar görme ihtimalini minimum seviyeye indirir. Böylece klasik saç ekim teknikleri ile kıyaslandığında Robotik FUE  oldukça avantajlı bir durum yaratmış olur. Robotik FUE tekniği henüz gelişim aşamsında olduğu için çoğu saç ekim merkezlerinde rutin bir şekilde kullanılmamaktadır.

DHI Yöntemi

DHI yöntemi tıp literatüründe kalem tekniği olarakda bilinmektedir. Bu yöntem ile saç ekim işlemleri, FUE tekniğinin özel uçlu kalem aracılığı ile yapılır. Özel uçlu kalem, choi saç ekimi veya tıraşsız saç ekim tekniği olarak da geçmektedir. Bahsi geçen choi iğnesi şekil olarak ince ve keskin bir yapıya sahiptir. DHI saç ekimi tekniğinde saç kökleri choi iğnesi aracılığı ile donör bölgeden toplanır. Bu teknik, saç köklerinin kanal açılmadan saçsız alana direkt olarak ekilmesiyle, diğer FUE işlemlerine göre farklılık göstermektedir. Özetleyecek olursak FUE yönteminin kanal açma ve yerleştirme adımları choi kalem aracılığı ile DHI yönteminde aynı anda gerçekleştirilir. Bu şekilde saç kökleri vücut dışında daha az süre bekletildiği için saç ekim başarısının yükseldiği tespit edilmiştir.

Saç ekimi işlemleri günümüzde artık sahip olduğu yüksek teknolojiler, teknikler ve uygulamalar ile çok daha kolay bir şekilde gerçekleştiriliyor. Saç ekim işlemlerinde artık çok daha verimli sonuçlar almak mümkün hale geldi. Özellikle ülkemiz saç ekim konusunda büyük başarılara imza atan bölgeler arasında yer alıyor. Bu da saç ekim işlemlerini çok daha cazip hale getiriyor. Muayene olduktan sonra uzman hekiminiz ile birlikte durumu değerlendirerek sizin için en uygun olan tekniği ve aşamaları gözden geçirebilirsiniz.

 



Yorum Yapma Sırası Sizde!

Arkadaşlar ben, araştırdığım ve tecrübe ettiğim kadarı ile sizler için en iyi saç ekim merkezlerini derledim. 2023 yılında kaleme aldığım bu içerik, ihtiyaç duyuldukça güncellenecektir. Atıyorum, herhangi bir ekim merkezi ile ilgili şikayetler artarsa elbette ki o ekim merkezi hep bu içerikte kalmayacaktır. Ayrıca sizin tavsiye ettiğiniz ve benim gözümden kaçan herhangi iyi bir ekim merkezi varsa, yorum bölümünden bana bildirin. Şayet ben de sizinle hemfikir olursam, yazıya yeni ekim merkezleri de eklenecektir.

Lütfen siz de tecrübelerinizi burada paylaşınız ki daha fazla insan bu içeriğimizden faydalansın. Herkesin, kendisi için en iyi saç ekim merkezini bulmasını ve gir saçlara sahip olmasını dilerim. Esen kalın.

YORUMLAR

BLOGGER: 2
Loading...
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: En İyi Saç Ekim Merkezleri ve Doktorları + 2023
En İyi Saç Ekim Merkezleri ve Doktorları + 2023
En iyi saç ekim merkezi, en iyi saç ekim doktoru, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya illerindeki en kaliteli saç ekim yerleri burada anlatıldı.
https://korkmazhaber.com/wp-content/uploads/2023/03/zeymed-clinic-sac-ekim-merkezi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4EJK8hSGIGDnUvkBV7_Zxk7PWZ7BvD2SWMOKnN0KV7WQCAafr4H4OMsQJKRJpYZvD6BeX1x0Wqb-zmMmskrkqbjH1IO5zgmAdaUV-gVQYPVKWps86iqRpfzXfttbBfBSC1t5qfhQEow/s72-c/neopital-sac-ekim-merkezi.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/03/en-iyi-sac-ekim-merkezi.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/03/en-iyi-sac-ekim-merkezi.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy