Saç Ekimi Sonrası Çatlaklar

Saç ekiminden sonra oluşan çatlaklar nasıl geçer, ekilen saçlara zarar verir mi? Saç ekimi sonrası çatlaklar ne zaman geçer?


Saç ekiminden sonra birçok hastanın karşılaştığı onlarca küçük sorun vardır. Bu sorunlardan bir tanesi de saç ekimi sonrası çatlaklardır. Saç ekiminden sonra kafada oluşan çatlaklar, hastadan hastaya farklı boyutlarda olmaktadır.

Bu durum, ilk başlarda hastayı korkutsa da zaman ilerledikçe her şey düzelmekte ve mevcut problem de ortadan kalkmaktadır. Hazırladığımız bu içerikte saç ekimi sonrası oluşan çatlakları neden olduğunu, nasıl ve ne zaman geçtiğini açıklamaya çalıştık.

Saç Ekimi Sonrası Çatlak Nedir?

Saç ektirdikten sonra oluşan çatlak, ekim bölgesinde küçük kanallar şeklinde açılan ve içinde saç kökü bulunmayan irili ufaklı çatlaklardır. Aşağıdaki fotoğrafı da incelerseniz, çatlağın yapısını görebilir ve içinde herhangi bir saç kökünün bulunmadığını, saç köklerinin çatlağın kenarlarına itilmiş olduğunu görebilirsiniz.
 
saç ekiminden sonra kabuklanma ve çatlaklar
Ekimden Sonra Oluşan Çatlaklar

Saç Ekimi Sonrası Çatlaklar Neden Oluşur?

Saç ekimi ameliyatı, cerrahi bir operasyondur. Bu operasyon esnasında ekim bölgesinde saç köklerinin ekileceği kanallar, delikler açılır. Açılan her kanal veya delikten de dışarıya bir miktar kan sızıntısı gerçekleşir.

Ekimden itibaren 2-3 gün boyunca ekim bölgesinin yıkanması yasak olduğu için bu kanları su ile silip temizlemek mümkün değildir. Haliyle, derinin yüzeyine sızan bu kanlar, olduğu bölgede pıhtılaşarak kurur ve kabuklanmaya sebep olur.

Kanlar ve kabuklanmalar kurudukça da gerilir, büzüşür. Oluşan bu gerginlik, bir müddet sonra o bölgedeki kabukların birbirinden ayrılmasına, yani çatlamasına sebep olur.

Saç Ekimi Sonrası Çatlaklar Ne Zaman Oluşur?

Saç ekiminden sonra görülen çatlaklar genellikle 3. günden itibaren belirginleşmeye başlar ve en yoğun olarak görüldüğü günler 5-8. Günler arasında kalan zamandır. Özellikle ilk hafta oluşan bu çatlaklar, saç ektiren bir çok hastada görüldüğü için endişelenmeye gerek yoktur.

Saç Ekimi Sonrası Çatlaklar Ne Zaman Geçer?

Operasyondan sonra karşılaştığınız veya karşılaşacağınız birçok problem gibi, çatlak problemi de zamanla kendiliğinden geçmektedir. İlk yıkamadan sonra günlük yıkamalar da kuralına uygun bir şekilde yapıldığı taktirde, çatlaklar 10-12. Günlerde tamamen geçmiş olacaktır.

Siz, saç yıkamalarınıza devam ettikçe, kabuklanmalar yumuşayacak ve deriden temizlenecektir. Saç derinizi gerginleştirip birbirinden uzaklaştıran kabuklanmalar temizlenince de saç deriniz kendi gevşekliğine ulaşacak ve normal görünümüne yeniden kavuşacaktır.

Şayet ekimden sonra 2 hafta geçmesine rağmen çatlak problemi halen devam ediyorsa saç ekim uzmanınıza danışmanızda yarar vardır. Duruma göre size özel bir losyon/krem tavsiyesinde bulunacaktır.
 
saç ekimi sonrası çatlaklar nasıl geçer
Ekimden Sonra Çatlakların Geçmesi

Saç Ekimi Sonrası Çatlaklar Nasıl Geçer?

Yukarıda da anlattığımız gibi hiçbir şey yapmasanız bile bu çatlaklar 2 hafta dolmadan kendiliğinden geçecektir. Ancak bu sorunu yaşamamak için araştırma yapıyorsanız yahut bu sorunu yeni yeni yaşamaya başladıysanız bazı önerilerimiz olacak. Saç ekimi sonrası çatlakları önlemek veya bu çatlakların çabuk geçmesini sağlamak için şu hususlara dikkat etmeniz gerekir:

 - Ameliyattan sonra, saç ekim uzmanınızın size verdiği tüm ilaçları düzenli olarak kullanın.

 - Saçlarınızı ilk yıkama gününe kadar sudan, yağmurdan ve özellikle güneş ışınlarından koruyun.

 - İlk yıkama ve ilk 10-15 günlük tüm saç yıkamalarınızı, size önerilen yumuşatıcı losyonu ekim bölgesine uygulayıp 45 dakika bekledikten sonra gerçekleştirin.

 - Saçlarınızı yıkadıktan sonra şampuanı çok iyi bir şekilde durulayın.

 - Çatlakların derin ve geniş boyutlara varması halinde saç ekim uzmanınızdan yardım isteyin ve önerdiği krem veya losyonu uygulayın.

Çatlakların Oluşması Normal midir?

Bazı sorunlar, tüm hastaların karşılaştığı sorunlar olsa da, özellikle derin çatlaklar her hastada görülmeyebilir. Buna rağmen bu çatlaklar, saç ekimi sonrası sürecin normal bir aşaması olarak kabul edilir ve endişe duyulacak bir sorun olmadığı vurgulanır. İçiniz rahat olsun, yukarıda verdiğimiz iki fotoğraftan birincisi saç ekimi sonrası 7. Güne, ikincisi ise 10. Güne ait. Gördüğünüz gibi 3 gün içinde çatlaklar tamamen geçmiş ve her şey normale dönmüştür.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekimi Sonrası Çatlaklar
Saç Ekimi Sonrası Çatlaklar
Saç ekiminden sonra oluşan çatlaklar nasıl geçer, ekilen saçlara zarar verir mi? Saç ekimi sonrası çatlaklar ne zaman geçer?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-cJ15PWWem1L-FGy6j5fOrVSOnGKnkP0cUg4GShSEHsPh8jQZQvCrGTS9yu7ErwNvSDRCLxN3lF2aRHXX46f8L79vhcUa0U6MTygtg3UxAMAxQkJwM_QMku0a9fUTvoRjg9jHCe56Xgk/s1600/sac-ekimi-sonrasi-catlaklar.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-cJ15PWWem1L-FGy6j5fOrVSOnGKnkP0cUg4GShSEHsPh8jQZQvCrGTS9yu7ErwNvSDRCLxN3lF2aRHXX46f8L79vhcUa0U6MTygtg3UxAMAxQkJwM_QMku0a9fUTvoRjg9jHCe56Xgk/s72-c/sac-ekimi-sonrasi-catlaklar.JPG
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-sonrasi-catlaklar.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-sonrasi-catlaklar.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy