Sakal Ekimi Öncesi Sonrası Fotoğraflar ve Süreç

Sakal ekimi öncesi sonrası fotoğraflarla desteklediğimiz iyileşme sürecini sizler için en anlaşılır şekilde anlattık. Yazımızı incelemenizi öneririz.

FUE saç ekim tekniğinin geliştirildiği 2000’li yıllardan itibaren gerek saç gerekse de sakal ekimi konusunda çok önemli başarılar kaydedildi. Bu tekniğin hastalara sunduğu en iyi şey doğallık ve sıklık oldu; zira FUE tekniği ile yapılan her türlü ekim son derece doğal ve sık bir görünüme sahip oluyor.

Bu makalemizde FUE sakal ekimi öncesi sonrası süreci ele alarak sizi bilgilendirmek istedik. Ayrıca sakal ekimi öncesi ve sonrası fotoğrafları derleyerek, sakal ekiminden sonra nasıl bir görünüme sahip olacağınız hakkında sizi aydınlatmaya çalıştık. FUE ile sakal ekimini öncesi ve sonrası süreç olmak üzere iki ayrı aşamada anlattıktan sonra, sakal ekimi öncesi sonrası resimler göstererek konuyu pekiştirmeye çalışacağız.


Tavsiye Yazı: Sakal Ekimi Fiyatları


Sakal Ekimi Öncesi Süreç

sakal ektirme öncesi ve sonrası
Sakal Köklerinin Ekilmesi

Erkekliğin genlerinde sakallı olmak vardır. Yaratıcı güç, erkeği bu şekilde kodlamıştır. Ancak bazen, özellikle de hormonlarla ilgili sorunlardan dolayı bazı erkeklerin sakalı hiç çıkmaz. Yahut çıkan sakallar, sonradan kaybedilebilir.

Kimi zaman ise sakal bölgesine alınan bir kaza darbesi, yanık, kesik veya yara sakalın bir bölümünün kaybedilmesine neden olabilir. Doğuştan sakallı olun veya sonradan sakalınızı kaybedin; sebep her ne olursa olsun, sakal ektirerek sakal sahibi olabilirsiniz. Sakal ekimi öncesi süreç (ameliyat da dahil) aşağıda belirttiğimiz şekilde gerçekleşmektedir.

 1- Öncelikle sakal ekimine gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını belirlemelisiniz. Elbette ki tamamen sakalsız olan erkeklerin sakal ektirip kendilerini daha iyi hissetmesi en doğal haklarıdır. Aynı şekilde sakal bölgesinde herhangi bir yara veya yanık izi olanlar da sakal ekimini gönül rahatlığı ile yapabilir.

sakal ekimi önce ve sonra
Sakal Ekimi Sonrası

Tavsiye Yazı: En İyi Saç Ekim Doktorlar

Ancak sakalınız sadece biraz seyrek diye sakal ekimi yaptırmanız, çok da mantıklı olmayabilir. Unutmayın ki toplumda kaba sakal olarak nitelendirilen sık sakallıların çoğu, seyrek sakallılara imrenmektedir. Hiçbir şey, orijinali kadar düzgün olamaz. Bu yüzden, sakal ekimi öncesi çok iyi düşünüp, çevrenizin de fikrini alıp öyle karar verin. Kararınız sakal ektirmekten yana ise bu maddenin devamını okumaya devam edin.

 2- Sakal ekimi öncesi sürecin en önemli basamağı karar vermek, sonraki önemli basamak ise en iyi sakal ekim merkezini veya doktorunu bulmaktır. Karar sürecinden sonraki göreviniz, sakal ekimi yapan hastane ve merkezleri araştırmaktır.

Sakal ekimi konusunda her doktorun başarısı aynı değildir. Öyle bir doktor bulmalısınız ki sakal ekimi sonrasında sizi hüsrana uğratmayacak. Bu işi yaptığınıza sizi pişman etmeyecek. Bu doktoru bulmanın en iyi yolu da İnternet ortamını, forum sayfalarını didik didik etmektir. Adını sanını hiç duymadığınız, saka ektirdiği bir hastasını görmediğiniz sıradan bir doktora sakal ekimi yaptırmanız, ömrünüzün en büyük hatasını yapmış olmanıza sebep olabilir.

Tüm bu süreci başarı ile geçirip bütçenize de uygun olan en iyi sakal ekimi doktorunu bulduktan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelecektir. Bundan sonra neler olacak, sizi nasıl bir süreç bekliyor, görelim.

 3-  Bütçenizi oluşturdunuz, bir sakal ekimi doktoru ile anlaştınız ve ameliyat için randevu aldınız. Sırada ameliyat var. Bunun için ilgili merkez veya hastaneye gideceksiniz. Öncelikle sağlık kontrolleriniz yapılacak ve sakal ektirmeye mani bir durumunuz yoksa ameliyata geçeceksiniz.

 4- Sakala ekilecek kıl köklerinin hangi bölgeden alınacağına karar verilecek. Bu bölge ense bölgesi olabileceği gibi vücudun uygun olan herhangi bir bölgesi de olabilir.

Ancak özellikle sakalı hiç olmayanlar için en uygun donör bölge ense bölgesidir. Donör bölge tespit edildikten sonra kıl kökü alımının kolay olması için ilgili bölge makine ile tıraş edilir. Daha sonra bölgenin uyuşması için anestezi işlemleri yapılır.

 5- Uyuşan ense bölgesindeki uygun saç kökleri, mikromotor tekniği veya manuel punch tekniği ile tek tek toplanır.

 6-  Saç kökü alımı bittikten sonra, ekimin yapılacağı sakal bölgesine lokal anestezi yapılır.

 7- Ekim bölgesindeki uyuşma gerçekleştikten sonra sakal bölgesine kanallar açılır. Her doktorun kanal açma tekniği farklı olabilir. Sakal ekimi için kullanılan kanal açma teknikleri perkutan teknik, lateral slit tekniği ve sagital slit teknikleridir.

 8- Uygun sayıda kanal açıldıktan sonra, enseden alınan saç kökleri bu kanallara ekilir. Böylece sakal ektirme operasyonu tamamlanmış olur.


Sakal Ekimi Sonrası Süreç

sakal ekimi nasıl oluyor
Sakal Ekimi Sonrası Sakalların Çıkmış Hali

Siz de, doktorunuz da üzerinize düşen her şeyi yaptınız. Bundan sonra sabırla beklemekten başka yapabileceğiniz bir şey yok. Sakal ekimi iyileşme sürecinde siz sabırla beklerken bakalım neler olacak.

 1- Sakal ekimi 1. gün ameliyattan çıktıktan sonra evinize gideceksiniz. Ense bölgeniz bandajlı, sakal bölgesi ise kanlı ve yaralı olacak.

Birinci gün çok dikkatli olmanız gerekir. Yüzünüzü (sakal bölgesi) her türlü darbe ve dış etkenden korumalısınız. Özellikle uyku konusunda kesinlikle çok dikkatli olmalısınız. İlk gece size yatak uykusu yok. Bu geceyi bir koltukta geçirmek çok önemli. Aksi takdirde yatakta uyuyup ekim bölgesini yastığa sürttüğünüz an, onca emeğiniz boşa gidebilir.

Ekilen sakalların yerine oturması, tutunması için 8-10 günlük bir süre gereklidir. Bu süre boyunca dikkatli olmanız, ekim sağlığınız için çok önemlidir.

 2-  Sakal ekimi sonrası 2. gün, istirahat etmekle geçer. Lokal anestezinin etkisi geçtiği için hem donör bölgede hem de ekim bölgesinde ağrılar olabilir. Doktorunuzun verdiği ağrı kesicilerle bu ağrıları kesebilirsiniz. Uykunuza bugün de dikkat etmeli, ekim bölgesini korumalısınız.

 3- Sakal ekimi sonrası 3. gün ilk yıkama günüdür. Bunu size doktorunuz, ameliyat günü söyleyecektir zaten. İlk yıkama, evde tek başınıza yapabileceğiniz bir şey değildir. Bu nedenle 3. gün, sakal ektirdiğiniz yere tekrar gidecek ve yıkamayı yaptıracaksınız.

Yıkama için ensenizdeki bandaj sökülecek, donör bölge ile ense bölgesine yumuşatıcı bir krem sürülecek. Yumuşama gerçekleşince de ılık bir su ve uygun şampuanla yıkama gerçekleştirilecek. Böylece yüzünüzdeki o kurumuş kan lekelerinin bir bölümünden kurtulmuş olacaksınız.

 4- Sakal ekimi sonrası 2. hafta, sakallarınız dökülmeye başlayacak. Bu dökülme, saç köklerinin güçlenmesini sağlayacak gerekli bir dökülmedir. Kökler, üzerindeki yükü (saç teli) atarak güçlenmeye çalışacaklar.

Bu dökülmenin adı şok dökülmedir. Bazen 3. hafta gerçekleşmekte ve tamamlanması 1 ayı bulmaktadır. Şok dökülme ile tüm sakallar dökülebileceği gibi, kısmi bir dökülme de yaşanabilir.

 5- Sakal ekimi sonrası 2. ay, deri altındaki kökler canlanmaya ve uzamaya başlar. Her kök aynı zamanda çıkmaz. Bazı kökler 2. ayda bile çıkarken, bazılarının çıkması 3-4 ayı bulabilir.

 6- Sakal ekimi sonrası 6. ay tüm sakallarınız çıkmış olur ve gelişimleri ise 12. ayda tamamlanmış olur.

Sakal ekimi öncesi sonrası süreci anladık. Dilerseniz şimdide sakal ekimi öncesi sonrası görüntüler eşliğinde bu sürecin nasıl olduğuna bakalım.


Sakal Ekimi Belli Olur mu?

Sakal ektirmeyi düşünenlerin büyük bir bölümü sakal ekiminden sonraki yeni sakallarının doğal olup olmayacağıdır. Birçok hasta için ekimin belli olmaması önemlidir; zira ne yazık ki içinde yaşadığımız toplum, bu tür durumları yadırgayabilmektedir.

Şunu söyleyebiliriz ki ekimin doğal durması tamamen ekimi gerçekleştiren doktora bağlı bir şeydir. Birçok doktor var ki çok doğal ekimler gerçekleştirdikleri için normal sakal ile ekilmiş sakalı ayırt etmek bile çok zor.

Öte yandan, sakal ekimi yaptırarak hüsrana uğramış, pişman olmuş birçok hasta da var. Bu hastalar, genellikle iyi bir araştırma evresi geçirmemiş, bulduğu herhangi deneyimsiz bir doktora ekim yaptıranlardır. Bu yüzden ister saç olsun, ister de sakal, ne ekimi yapacaksanız yapın, çok iyi araştırın ve bu işi işin ehli bir doktora yaptırın.


Sakal Ekimi Öncesi Sonrası Fotolar

Sakal ekimi sadece köse olarak bilinen tam sakalsızlara yapılmaz. İstendiği takdirde seyrek sakallılar da sakal ektirerek sakal sıklaştırma yaptırabilir. Görüldüğü üzere aşağıdaki hastaya sakal sıklaştırma işlemi yapılmış ve sakalın olmadığı bölgelere bölgesel ekim yapılmış.
sakal ekimi resimleri fotoğrafları
Sakal Ekimi Öncesi ve Sonrası Resim 1
Sakal ektirmenin bir diğer amacı da yüzdeki yara ve yanık izlerini kapatmaktır. Sakal bölgesindeki iz ister büyük olsun isterse küçük, her türlü yara ve yanık izine sakal ekimi yapılmaktadır. Ancak küçük izler için yapılan ekimler farklı ücretlendirilebilir. Örneğin yüzünüzdeki misket büyüklüğündeki bir yaraya 15 kıl kökü bile yeterli gelebilir; fakat kolay kolay hiçbir sakal ekim doktoru sadece 15 kök için çalışmayacağı için sizden 300 kıl kökü için istenen ücreti talep edebilirler.
sakal ekimi resimleri fotoğrafları
Sakal Ekimi Öncesi ve Sonrası Resim 2
Sakal ekimi uzman bir doktor eliyle yapıldığı takdirde, ekim yapıldığı anlaşılmaz; zira FUE tekniği doğal ekimler için işlev gören bir sakal ekim tekniğidir. Ancak işin ehli olmayan birine ekim yaptırırsanız, ekim o kadar doğal durmayabilir. Maalesef bunun örnekleri çoktur.
sakal ekimi resimleri fotoğrafları
Sakal Ekimi Öncesi ve Sonrası Resim 3
Sakal ekimi yapılmadan önce, ekim yapılacak bölge kalemle işaretlenir. Böylece planlı bir ekim gerçekleştirilmiş olur. Gördüğünüz gibi aşağıda bunun örneği mevcut.
sakal ekimi resimleri fotoğrafları
Sakal Ekimi Öncesi ve Sonrası Resim 4
Bazı insanların sakalı doğuştan itibaren yoktur. Hormonlarla ilgili rahatsızlıklardan kaynaklanan bu durumun tek çaresi sakal ekimidir. Enseden alınan saç kökleri ile sakalı hiç olmayanlar bile istenen gürlükte bir sakala sahip olabilir.
sakal ekimi resimleri fotoğrafları
Sakal Ekimi Öncesi ve Sonrası Resim 5
Sakal ekimi, yüzdeki kalıcı ve büyük sivilce izleri için de iyi bir çözümdür. Özellikle seyrek sakalı olan bazı erkeklerin yüzündeki boş alanlarda büyük sivilce izleri bulunmaktadır. Bu izlerin sakal ekimi ile kamufle olması mümkün olabilir. Tabii ki bu durumda sakallar uzatılmalıdır.
sakal ekimi resimleri fotoğrafları
Sakal Ekimi Öncesi ve Sonrası Resim 6
Sakala ekilen saç kökleri sakal değil saç özelliği gösterir. Bu nedenle saç yapınız nasılsa, ektirdiğiniz sakallar da öyle olacaktır. Sakal ekiminde kullanılan saç kökleri enseden alındığı için kalıcı olurlar, hayat boyu dökülmezler.
sakal ekimi resimleri fotoğrafları
Sakal Ekimi Öncesi ve Sonrası Resim 7
Bazı erkekler, beğenmedikleri sakal yapılarını değiştirmek için de bu çareye başvurmaktadır. Örneğin çenenin üst tarafı boş olan erkekler, istedikleri takdirde sadece bu boş alanlara ekim yaptırabilir.
sakal ekimi resimleri fotoğrafları
Sakal Ekimi Öncesi ve Sonrası Resim 8
Sakal ekimi yapılırken, sakal bölgesinde kanallar/delikler açılır. Haliyle o bölgede kanama olur. Ekimden sonra birkaç gün ekim bölgesini sudan uzak tutmanız gerekir. Ancak 3. gün yapılan ilk yıkama ile beraber, bu kan izlerinin çoğu temizlenmektedir. Ekim bölgesinin tamamen temizlenmesi ise 7-10 günü bulabilir.
sakal ekimi resimleri fotoğrafları
Sakal Ekimi Öncesi ve Sonrası Resim 9
Aşağıda da yanağındaki geniş bir yara izini kapatmak için sakal ektiren bir hasta var. Yara izinin ekim sonrası tamamen kapandığı görülüyor. Ayrıca çok başarılı bir ekim gerçekleştiğini söylemek de mümkün. Sakal ekimi öncesi ve sonrası fotoğraflar insanları heveslendirse de, tüm ekimlerin bu kadar başarılı olmadığını söylemek gerekir.
sakal ekimi resimleri fotoğrafları
Sakal Ekimi Öncesi ve Sonrası Resim 10
Önemli olan sakalınızın nasıl olduğu değil, sizin onun nasıl olmasını istediğinizdir. Alttaki fotoğrafta yer alan hastanın önceki halinde bize göre bir sorun yok. Son derece normal ve güzel sakalları var. Ancak demek ki hasta çok gür ve sık sakallar istiyormuş ki sakal sıklaştırma ekimi yaptırmış.
sakal ekimi resimleri fotoğrafları
Sakal Ekimi Öncesi ve Sonrası Resim 11
Yine çok az sakalı olup, sakal ekimi ile yeni sakal sahibi olan bir hastayı görüyorsunuz. Yanakların üst bölümünde yer alan sınır çizgisi gereğinden fazla düz bir hatla düzenlenmiş. Doğal bir ekim için bu tür düz hatlar oluşturmamak gerekir aslında.
sakal ekimi resimleri fotoğrafları
Sakal Ekimi Öncesi ve Sonrası Resim 12
Sakal ekiminden sonra yüzde bir kızarıklık oluşur. Bu kızarıklık 1 ay sonra geçebileceği gibi, 3-4 ay boyunca yüzünüzde kalabilir. Özellikle ekimden sonra güneşe maruz kalanlarda bu kızarıklık biraz daha geç iyileşmektedir.
sakal ekimi resimleri fotoğrafları
Sakal Ekimi Öncesi ve Sonrası Resim 13
Sıklaştırma ekimi yapılmış ve öyle görünüyor ki, hasta halinden gayet memnun.
sakal ekimi resimleri fotoğrafları
Sakal Ekimi Öncesi ve Sonrası Resim 14
Sakal ekimi, genellikle bıyık ekimi ile beraber yapılmaktadır. Aslında sakal ekimi hakkında anlattıklarımızın tamamı bıyık ekimi için de geçerlidir. Bu nedenle bu fotoğraflar için sakal ve bıyık ekimi öncesi sonrası fotoğrafları diyebiliriz.
sakal ekimi resimleri fotoğrafları
Sakal Ekimi Öncesi ve Sonrası Resim 15
İnternet üzerinden görüp de beğenmediğim sakal ekimi öncesi sonrası resimlerinden bir tanesi de aşağıdaki resimdir. Bu fotoğrafın başka versiyonları da vardı. Nedense favori kısmına düzgün bir ekim yapılmamış ve gördüğünüz gibi bıyık ile sakal arasında kalan bölge tamamen boş bırakılmış. Bu da kötü bir görüntüye neden olmuş.
sakal ekimi resimleri fotoğrafları
Sakal Ekimi Öncesi ve Sonrası Resim 16
Bıyıklarda problem olmasa da çenenin üst bölümünde kalan kısımlarda çok az sakal var. Ancak güzel v doğal bir sakal ekimi ile sorun giderilmiş.
sakal ekimi resimleri fotoğrafları
Sakal Ekimi Öncesi ve Sonrası Resim 17
Sakallar, sakal kıran ve benzeri hastalıklar nedeniyle de kaybedilebilir. Bu durumda öncelikle tıbbi tedaviler denenir. Çözüm bulunamadığında ise sakal ekimi bu soruna çare olabilir.
sakal ekimi resimleri fotoğrafları
Sakal Ekimi Öncesi ve Sonrası Resim 18
Sakal ekimi öncesi sonrası süreç hakkında sizi bilgilendirmeye çalıştık. Aklınıza herhangi bir soru takılırsa sormaktan çekinmeyin. 

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Sakal Ekimi Öncesi Sonrası Fotoğraflar ve Süreç
Sakal Ekimi Öncesi Sonrası Fotoğraflar ve Süreç
Sakal ekimi öncesi sonrası fotoğraflarla desteklediğimiz iyileşme sürecini sizler için en anlaşılır şekilde anlattık. Yazımızı incelemenizi öneririz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrNz5DsyygshFN9anMZmmDu6BsBP-jbiM3Ta3ZEm6dPaz_sr8RqBk0wU4chM21wROZwgKYZ9QiLMZQLGCbQ8hgBjJtOqJElOPgpyV4k5NYLLdDKYYwPn8bPCWkwPR9dwPtDkAvUvXk2As/s1600/sakal-ekimi-ameliyati.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrNz5DsyygshFN9anMZmmDu6BsBP-jbiM3Ta3ZEm6dPaz_sr8RqBk0wU4chM21wROZwgKYZ9QiLMZQLGCbQ8hgBjJtOqJElOPgpyV4k5NYLLdDKYYwPn8bPCWkwPR9dwPtDkAvUvXk2As/s72-c/sakal-ekimi-ameliyati.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sakal-ekimi-oncesi-sonrasi-fotograflar.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sakal-ekimi-oncesi-sonrasi-fotograflar.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy