Sakal Ekimi Fiyatları 2023'de Ne Kadar Olur?

Sakal ekimi fiyatları hakkında bilgi vererek bazı saç ekim merkezlerinin sakal ekimi ücretlerini derledik.

Saç ekiminden sonra en çok yaptırılan ekim işlemi sakal ekimidir. Sakal ekimi fiyatları, ekildiği kıl kökü miktarının az olmasından dolayı daha düşüktür. Sakal ektirmek isteyenler, makalemizi inceleyerek sakal ektirme fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilir ve çeşitli sakal ekim merkezlerinin fiyatlarını karşılaştırabilirler.

Sakal, erkekler için iyi bir estetik aksesuar sayılır. Bu nedenle doğuştan sakalı olmayanlar ile sakalını sonradan kaybedenler, sakal ekimi ile çözüme kavuşmayı düşünmektedir.


Sakal Ekimi Fiyatları 2023

Türkiye’de sakal ektirme fiyatı ekilen kıl miktarınca belirleniyor. Ortalama sakal ekimi fiyatı bir kıl kökü için 5 TL’dir.

Ancak bir kıl kökünü 4 lira veya 10 liraya eken doktorlar da bulunmaktadır. Bu durumda kabaca şu hesabı yapmak mümkündür:

500 sakal kökü ekimi: 2500 TL
1000 sakal kökü ekimi: 5000 TL’ye mal olmaktadır.

sakal ekimi fiyatları
Sakal Ekimi


Dr. Hakan Doğanay Sakal Ekimi Fiyatları

Antalya AHD saç ekim merkezinin koordinatörlüğünü yapan ve başarılı ekimleri ile tanınan Hakan Doğanay, her bir sakal kökünü 1,5 Euro’ya ekiyor. Türk lirası karşılığı 9 lira olan bu ücret, Türkiye ortalama sakal ekimi fiyatının çok üstünde değil.

Sakal ekimi yaptırıp pişman olanların sayısı azımsanacak kadar az değil; ancak Hakan Doğanay’ın takip ettiğimiz bazı sakal ve bıyık ekimleri gerçekten çok başarılıydı. Sakal ektirmek için düşünülmesi gereken bir ekim uzmanı olduğunu söyleyebiliriz.

Dr. Atilla Kaya Sakal Ekimi Fiyatı 2023

Dr. Atilla Kaya, sakal ektirme fiyatını donör bölgeye göre belirliyor. Donör bölge, kıl köklerinin alındığı bölgeye verilen addır. Atilla Kaya, kıl kökleri enseden alınırsa kök başına 5 TL, kıl kökleri sakalın gereksiz yerlerinden alınırsa da kök başına 7 TL talep ediyor.

MedicalArt Ekim Merkezi Sakal Ekimi Ücreti

Medicalart saç ekim merkezinde hem sakal bıyık hem de kaş ekimleri greft başına 7 liraya yapılıyor.


Asmed Saç Ekim Merkezi Sakal Ektirme Fiyatı

Asmed’in kurucu ve yöneticisi olan Dr. Koray Erdoğan 1 greft için 15 lira civarında ücret talep ediyor. Ancak Asmed, Türkiye fiyat ortalamasının üstünde bir saç ekim merkezi olduğu için kafanızı karıştırmamalıdır. Dediğimiz gibi ortalama bir yerde yaptıracağınız bir sakal ekimi için greft başına vereceğiniz ücret 5 lira olacaktır.

Sakal Ekimi Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Fiyatlar, sakalınıza ekilmesi gereken kıl kökü sayısına ve ekimi yaptıracağınız doktora göre değişmektedir. Şayet sadece seyrek olan sakal ve bıyığınıza sıklaştırma ekimi yaptıracaksanız sizin için 500-1000 greft yeterli olabilir. Ancak tamamen sakalsız bir insana yapılacak bir ekim ameliyatında 2000 civarında greft lazım olabilir. Bu durumda birinci senaryo için ödemeniz gereken fiyat 2500-5000 lira arasında olurken; ikinci senaryoya göre 10.000 veya daha yüksek bir fiyatla karşılaşmanız mümkün olabilir.

Sakal ve Bıyık Ekimi Nerede Yapılır?

Birçok sektörde olduğu gibi saç, sakal ve bıyık ekimi sektöründe de merdiven altı olarak tabir edilen yerler bulunmaktadır. Sakal ekimi hastanelerde veya saç ekim merkezlerinde doktor kontrol ve yönetiminde yapılır.

Doktor olmayan kişilere sakal ektirmeniz sonradan büyük pişmanlıklar yaşatabilir. Dikkat etmeniz gereken diğer bir husus da şudur: Doktor olmadığı halde, kendisini doktor olarak tanıtan insanlar var. Para ve umut avcısı olan bu insanlardan uzak durunuz. Bu yüzden ilgili kişi veya ekim merkezine para vermeden ve ekimi gerçekleştirmeden önce, ekimi yapacak kişinin diplomasını muhakkak görün. Bu talebiniz için çekinmeyin. Diplomayı görmek istemek, en doğal hakkınızdır.


Sakal Ekimi Ameliyatı Ne Şekilde Yapılır?

Sakal ekimi v saç ekimi ameliyatında aynı sürç izlenir. Ancak saç ekimlerinde genellikle ense bölgesi donör bölge olarak seçilirken, sakal ektirmede sakalın işe yaramayan alt kısmı donör bölge olarak seçilmektedir.

Sakal ekimi ameliyatı kısaca şu aşamalarda gerçekleşir.

 » Sakal veya bıyık bölgesinin ekime uygun olup olmadığı belirlenir.
 » Donör bölgenin ense kısmı mı yoksa boyun bölgesi mi olacağına karar verilir. Doğuştan sakalsız olanlar veya sonradan tüm sakallarını kaybedenler için mecburen ense bölgesi seçilir; ancak sakal için sıklaştırma ekimi yaptıracaklar için çene altında bulunan boyun bölgesinin kıl kökleri de kullanılabilir.
 » Donör bölgedeki saçlar en kısa şekilde tıraş edilir.
 » Donör bölge uyuşturulur.
 » Donör bölgeden sakal ekimi için gerekli kökler toplanır.
 » Sakalın ekileceği bölgelere anestezi işlemleri uygulanarak bölgenin uyuşması sağlanır.
 » Sakal veya bıyığın ekileceği bölge uyuştuktan sonra sakal ektme işlemi tamamlanır.
 » Donör bölge bandajlanarak sakal ektirme ameliyatı bitirilmiş olur.

Sakalların Çıkma Süresi Ne Kadar?

Sakal ekimi ile hızlı bir sonuç almanız mümkün değildir. Bu ameliyatı uygulayan bazı doktorlar, yanlış bilgiler vermektedirler. Onlara göre sakal ekimi sonrası sakallar üç gün içinde uzamaya başlar. Halbuki eksik anlattıkları bir şey vardır. Evet, sakallar ilk hafta uzamaya başlar; ancak aradan 2-3 hafta geçtikten sonra da şok dökülme ile tamamen dökülürler. Ve dökülen sakalların yeniden çıkması 2-3 ayı bulmaktadır.

Ekilen sakalların çıkma süresini bilerek bu işlemi uygulamanız, sizi kötü sürprizlere karşı hazırlıklı hale getirecektir. Ekilen sakal kökleri genellikle ikinci ayda çıkmaya başlar; ama tamamen çıkıp uzamaları için 5-6 ay beklemeniz gerekir.

Sakal Ekiminden Sonra Ne Zaman İşe Gidebilirim?

Ne yazık ki birçok sakal ekimi uzmanının yanlış  bilgi verdiği hususlardan bir tanesi de budur. Sakal ektirmeyi düşünenlerin cevabını en çok merak ettiği sorular şunlardır: Sakal ekiminden sonra kızarıklık ne zaman geçer, işe ne zaman gidebilirim, ekim yapılan bölge ne zaman iyileşir?

Her şeye hazırlıklı olmanız için işin gerçeğini söyleyelim. Sakal ekiminden sonra iyileşme sürci uzundur. Birileri bir hafta sonra yüzünüzde hiç iz kalmayacağını söylese de asla inanmayın. Sakal ektirdikten sonra yüzünüz en az bir ay boyunca kızarık kalır; hatta bu süre 2 aya kadar da uzayabilir.


Sakal Ekimi Yaptıranların Yorumları Nasıl?

Normalde FUE tekniği ile sakal ekimi yapıldığında doğal sonuçlar alınmaktadır. Ancak burada püf nokta, sakal ekimini alanında iyi bir uzmana yaptırmış olmanızdır. Maalesef tecrübesiz ve para avcısı birine denk gelirseniz, hayatınızın hatasını yapmış olabilirsiniz. Bu nedenle araştırma sürecinde her şeyi çok iyi öğrenmeli, merak ettiğiniz doktorun sakal ekimi sonuçlarını muhakkak incelemeli ve gerekirse canlı örneklerle görüşmelisiniz.

Biraz araştırdıysanız, forum sayfalarında sakal ekimi konusunda açılan onlarca şikayet konusu okumuşsunuzdur. Elbette çok iyi ve doğal ekimler gerçekleştiren ekim merkezleri var. Ancak işi bilmeyen, sadece para kazanmak için hastaları kurban olarak gören zihniyetlerin yaptığı ekimler pişmanlıktan başka bir şey değildir.

Kısaca şunu söyleyelim. Sakal ve bıyık ektiren ve bizim yakından takip ettiğimiz bazı erkeklerde çok doğal sonuçlar elde edilmiş. Bununla birlikte bazılarında ise doğal olmayan, başarısız sonuçlar var. Hatta öyle tecrübesiz ve deyim yerindeyse öyle beyinsiz bazı saç ekim merkezleri, sakal ekimini yaparken tıpkı bir bahçeye dikilen fidanların aynı sıra ve hizada dikilmesi gibi gerçekleştirmişler sakal ekimini. Haliyle hasta sakalsız haline dönmek için her şeyini vereceğini; hatta intihar etmek istediğini bile söylüyor.

Sakal Ekimi Kredi Kartı veya Taksitle Yapılır mı?

Sakal ekimi yapan ekim merkezlerinin çoğu kredi kartı ile ödemeyi kabul ediyor. Birçoğu size taksit imkanı da sunuyor. Ancak konuyu önceden ekim merkezi ile konuşmanızda yarar var.

Sakal Ekimi Fiyatı İçin Pazarlık Yapmak Mümkün mü?

Pazarlık her yerde yapılıyor. Çok katı kurallarla iş yürüten bir ekim merkezi veya doktor olmadığı müddetçe pazarlık yapmaktan çekinmeyin. Onlar sakal ekimi için bir greft başına 6 TL istiyorsa, siz bunu 5 liraya indirmeye çalışın. İndirdiğiniz size kar kalsın.


YORUMLAR

BLOGGER: 3
Loading...
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Sakal Ekimi Fiyatları 2023'de Ne Kadar Olur?
Sakal Ekimi Fiyatları 2023'de Ne Kadar Olur?
Sakal ekimi fiyatları hakkında bilgi vererek bazı saç ekim merkezlerinin sakal ekimi ücretlerini derledik.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_Zkb8eWZ6F6GJEUnfkBYf-gSLEmnp4SOz2CRyDapziq03iIRjo9jSkaltbD5XJaWCZ8nHykIrzDJoKu_cKJtfp783nVac8nGIB2X5ND9byEOG1O7hZsMbVrRp26vtwapsYsN__ZvM7Q/s16000/sakal-ekimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_Zkb8eWZ6F6GJEUnfkBYf-gSLEmnp4SOz2CRyDapziq03iIRjo9jSkaltbD5XJaWCZ8nHykIrzDJoKu_cKJtfp783nVac8nGIB2X5ND9byEOG1O7hZsMbVrRp26vtwapsYsN__ZvM7Q/s72-c/sakal-ekimi.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sakal-ekimi-fiyatlari-ne-kadar.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sakal-ekimi-fiyatlari-ne-kadar.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy