Saç Mezoterapisi Öncesi ve Sonrası

Saç mezoterapisi öncesi ve sonrası fotoğrafları sizler için derledik. Saç mezoterapisi yaptıranların resimlerini görmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Saç kayıplarını önlemede veya dökülen saçları tekrar kazanmada etkili olduğu düşünülen saç mezoterapisi hakkında bilgileri sizler için derledik. Bu çalışmada saç mezoterapisi öncesi ve sonrası süreç anlatılıp, saç mezoterapisi öncesi ve sonrası fotoğraflar derlenmiştir. Faydalı olması dileğiyle...


Saç Dökülmesi ve Mezoterapi

Saç dökülmesi, insanların yaşadığı en büyük sağlık sorunlarından bir tanesidir; zira estetik görünüm üzerinde saçların çok büyük bir önemi vardır. Yaşın ilerlemesi, sağlıksız beslenme, genetik faktörler, kirli yaşam koşulları ve bazı hastalıklar saç kaybına neden olur.

Ancak insanoğlu, tüm bu olumsuz koşulları kabullenmek yerine, onlarla savaşmayı tercih etmiştir. Bunun neticesinde ise, saçları korumak veya geri kazanmak için türlü yöntemler geliştirmiştir. Saç kayıplarını engellemenin en iyi yolu, önceden tedbir almaktır.

Tavsiye Yazı: Saç Mezoterapisi Fiyatı

Sağlıklı besinler tüketmek, zararlı alışkanlıklardan uzak durmak, spor yapmak, temizlik kurallarına riayet etmek, sağlığa önem vermek bu tedbirlerin başlıcalarıdır. Tüm bu tedbirlere rağmen saç dökülmesi ile karşı karşıya kalındığı durumlar da olabiliyor elbette. İşte, böyle durumda ilk başvurulması gereken tedavi yöntemlerinden bir tanesi saç mezoterapisidir.

Sizler için hazırladığımız bu çalışmada, saç mezoterapisi öncesi ve sonrası fotoğraflar eşliğinde saç mezoterapisinin ne şekilde uygulandığını, saç mezoterapisinin yararlarını, etkisini ne zaman gösterdiğiniz, ne zaman ve kaç defa uygulamak gerektiğini anlatmaya çalıştık.

Saç Mezoterapisi Tanımı

Saç köklerini besleyen türlü vitamin, mineral, aminoasit ve ilaçların karıştırılması ve özel bir işlemden geçirilmesi ile elde edilen özel karışımın, saç derisine iğneler vasıtası ile enjekte edilmesidir.

Saç Mezoterapisi Uygulaması Nasıl Yapılır?

Saç mezoterapisi, kellik problemini ortadan kaldırmada yetersiz olsa da, dökülmeyi durdurmakta, saçları canlandırmakta ve saçkıran gibi rahatsızlıklar neticesinde kaybedilen saçları yeniden kazandırmakta etkilidir. Ayrıca canlılığını devam eden saç hücreleri bulunmasına rağmen cılız ve uzamayan saçların bulunduğu saç derisini tekrar canlandırdığı ve bahsi geçen cılız saçların da uzadığı iddia edilmektedir.

Saç dökülmesine karşı saç mezoterapisinin nasıl yapıldığını ve etkilerinin ne olduğunu tüm ayrıntıları ile saç mezoterapisi nedir konulu makalemizde işledik. Şayet bu aralar mezoterapi ile ilgileniyorsanız, o yazımızı da mutlaka okumalısınız; zira bu yazıda olmayan birçok şey, orada anlatıldı. Yine de burada da saç mezoterapisinin nasıl yapıldığına kısaca değinelim.

Saç Mezoterapisi Tedavisinin Uygulanma Aşamaları

 1- Saç mezoterapisi öncesi yapılan ilk işlem, saç derisine özel bir buharın tatbik edilmesidir. Tatbik edilen bu buhar sayesinde saç derisi yumuşar ve mezoterapiye hazır hale gelir.

 2- Saç mezoterapisinin asıl işlemine geçilmeden önce yapılan diğer bir uygulama ise saç derisinin birçok yerden delinmesidir. Çok ince uçlu iğneler vasıtası ile saç derisine yüzlerce küçük delik açılır. Bu uygulamanın amacı, deriye enjekte edilecek özel karışımın daha etkili olması ve saç derisinin her alanına nüfuz etmesidir.

 3- Bir ve ikinci maddeler saç mezoterapisi öncesi süreç ile alakalıdır. Bu aşamada asıl işlem gerçekleştirilir. Yukarıdaki tanımlamada bahsettiğimiz o özel karışım, iğneler yoluyla saç derisine enjekte edilir. Enjekte işlemi, saç derisinin her bölgesine yapılır.

 4- Saç mezoterapisi sonrası saçlar yıkanır.

 5- Yıkama işlemi bittikten sonra, saç derisine bazı özel etkileri bulunan bir losyon sürülür. Bu losyon, aynı zamanda anestezik etkilere sahiptir. Hem iğnelerden kaynaklanan acılarınızı dindirir hem de saç derisini enfeksiyonlardan korur.

Saç Mezoterapisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç mezoterapisi, sizi yıpratacak bir tedavi değildir. Tedavi sonrasında normal yaşamınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Mezoterapisi sonrası dikkat etmeniz gereken tek şey 6 saat süre ile kafanızı su ile temas ettirmemektir. Bunun dışında uygulamanız veya dikkat etmeniz gereken özel bir durum yoktur.

Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Fotoğraflar

Saç mezoterapisi özellikle bayanlarda daha etkili olmaktadır; zira kadınlarda görülen dökülmelerin çoğu genetik kökenli değil, çeşitli hastalık veya rahatsızlıklardan dolayıdır. Bu nedenle kadınlarda saç seyrelmesi problemine karşı saç mezoterapisi tedavisine başvurulabilir.

Aşağıdaki görselde saçlarının ön kısımları tamamen seyrelen bir bayanın saçlarının, saç mezoterapisi sonrası tekrar çıktığı görülüyor.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 30
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 1
Mezoterapi ile saç çıkartmak için, saç derisinde canlılık belirtisi olması gerekir. Bir saç derisinin hala canlı olduğunu gösteren en büyük işaret ise o bölgede saç tellerinin hala bulunmasıdır. Saç mezoterapisi seyrek bir bölge ile tamamen saçsız hale gelmiş bir bölgede aynı etkiyi göstermez.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 29
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 2
Saç mezoterapisi, saç köklerini beslemekle birlikte, saç tellerinin kalınlaşmasında, haliyle saçların gürleşmesinde de etkili bir tedavi yöntemidir. Birçok bayanın saç mezoterapisi yaptırmasının sebebi de saçları daha dolgun ve canlı hale getirmektir.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 28
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 3
Bu tedavi türünün etkisini göstermesi için en az 4 seansta yapılması gerekir. Her seans arası genellikle 2 haftadır. Ancak seanslar ilerledikçe bu süre 1 aya kadar uzatılabilir.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 27
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 4
Saç mezoterapisi çoğu zaman PRP destekli olarak yapılmaktadır. Örneğin 2 saç mezoterapisi seansından sonra bir adet PRP seansı yapılır; böylece mezoterapi etkisini arttırmış olur.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 26
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 5
Tedavinin etkisi en fazla 1 yıl sürmektedir. Hayatta tek seferlik yapılan bir tedavi değildir. Bu nedenle her yıl mezoterapi tekrarlanmalıdır. Aksi takdirde, daha önce yaşadığınız saç sorunlarını yeniden yaşama olasılığınız bulunmaktadır.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 25
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 
Saç mezoterapisi sırasında acı hissetmemek için anestezi işlemleri uygulanır. Ancak saç ekiminde olduğu gibi iğneler ile değil de anestezik özelliği bulunan kremler vasıtası ile yapılır. Bu krem, saç derisini uyuşturarak iğnelerin verdiği acıyı minimize eder.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 24
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 7
Özellikle aşağıdaki örnekte olduğu gibi bölgesel saç dökülmesi vakaları için mezoterapi etkili olabilir. Erkeklerde en sık görülen bölgesel dökülme türü ise tepe dökülmesidir. Tepe bölgesi seyrelme dönemindeyken uygulanan bir saç mezoterapisi sayesinde bu bölge tekrar saçlanabilir.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 23
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 8
Mezoterapi yaptıran her insanda aynı etkiler görülmeyebilir. Bu tedavi bazı hastalarda gerçekten işe yararken, bazılarında hiçbir olumlu etkisi görülmez. Bu, biraz da dökülmenin tipinden kaynaklanmaktadır. Genetik faktörlü dökülmelerde etkisiz olduğunu daha önce vurgulamıştık.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 22
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 9
Saç mezoterapisi, PRP tedavisi ve saç dökülmeleri için kullanılan bazı şampuanları bir özelliği de şudur. Bu tedavilerden veya şampuanlardan sonra kaybedilen saçlar geri kazanılır. Ancak tedavinin etkili olduğu süre sona erdikten sonra veya ilgili şampuanın kullanımı kesildikten sonra saçlar tekrar dökülmeye başlar.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 21
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 10
Bir ara Minoxidil diye bir fısfıs losyon ve şampuan akımı başlamıştı. Bu ürünü düzenli olarak kullananlarda gerçekten de saçlar çıkıyordu. Ancak bir süre sonra kullanmayı bırakan hastalarda saç kayıpları yeniden başlıyor ve hasta eski haline geri dönüyordu. Birçok yan etkisi bulunduğu için de kullananların çoğu uygulamayı kesmek zorunda kalıyordu.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 20
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 11
Ülkemizde mezoterapi fiyatları her seans için genellikle 300 liradan başlıyor. Bir seans için 1500 lira talep edenler de var.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 19
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 12
Saç mezoterapisi; saç ekim merkezlerinde, sağlık ve güzellik merkezlerinde, özel doktor kliniklerinde ve devlet hastanelerinde yaptırılabiliyor. Devlet hastanesinde yaptırılan mezoterapi tedavisi, ücret karşılığında yapılıyor.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 18
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 13
Aşağıdaki fotoğrafta saç mezoterapisi öncesi ve sonrası durum gösterilmiş. Ancak doğrusu bu görüntü, saç mezoterapisinden çok, saç ekimini andırıyor. Bu nedenle her resme inanmamak lazım.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 17
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 14
Saç mezoterapisi yaptıranların yorumları ne yazık ki her zaman olumlu yönde değildir. Tedavinin hiçbir şekilde işe yaramadığını ifade eden ve şikayette bulunan birçok hasta vardır.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 16
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 15
Bir seansın bitmesi yaklaşık 1 saat sürmektedir. Saç ekimi operasyonu gibi uzun süren bir tedavi değildir.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 15
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 16
Tedaviden sonra özel olarak yapılması veya dikkat edilmesi gereken bir durum yoktur. 6-7 saat, kafanızı sudan korumanız yeterlidir.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 14
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 17
Yapılan tedavinin etkisini göstermesi için aradan 4 ay gibi bir sürenin geçmesi gerekir. 8-9. aylarda ise mezoterapinin saç üzerindeki tüm etkilerini görmek mümkündür.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 13
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 18
Bu tedaviyi en çok tercih edenler de saç ektiren hastalardır. Saç ekiminden sonra yapılan mezoterapinin etkili olduğu iddia edilmektedir.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 12
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 19
Ekim sonrası mezoterapi uygulaması ile iyileşme sürecinin kısaltılması ve ekilen saçların daha güçlü çıkması hedeflenir.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 11
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 20
PRP ile benzerlikle gösterir. Her ikisi de seanslar halinde yapılır. Aradaki fark, mezoterapide saç derisine ilaç enjekte edilirken; PRP'de kişinin kendi kanının enjekte edilmesidir. Kök hücre saç tedavisi ise daha farklıdır ve hayatta bir defa yapılması yeterlidir.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 10
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 21
Bu fotoğrafta da saç mezoterapisi öncesi sonrası fark fazlası ile belli oluyor. Tamamen seyrelen tepe bölgesi yeniden dolgun hale gelmiş.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 9
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 22
Bu örnekte olumlu etkiyi görmek pek mümkün değil. Görüldüğü gibi tedavi pek de işe yaramışa benzemiyor.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 8
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 23
Dikkat ederseniz fotoğrafların çoğu tepe bölgesine ait. Çünkü bu bölge canlılığını tamamen yitirmediği için saçların çıkması daha kolay oluyor.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 7
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 24

saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 6
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 25
Seyrelen saçı saç ekimi ile sıklaştırmak da mümkün; ancak mezoterapinin işe yarayacağı durumlarda saç ekimi gereksiz masraf demektir.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 5
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 26

saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 4
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 27
Bu da daha çok saç ektirme operasyonun öncesi ve sonrası haline benziyor sanırım.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 3
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 28
Evet, seyrek saçlar için saç mezoterapisinin etkisi gerçekten büyük. Örneklerden de bu anlaşılabiliyor.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 2
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 29
Saç mezoterapisinin işe yaramadığı durumlarda en iyi çare saç ekimidir. Şayet kellikten mustaripseniz ve başka bir çözüm bulamadıysanız saç ektirmekten de çekinmeyin. Yeter ki o işi hakkıyla yapacak bir saç ekim merkezi veya doktoru bulun.
saç mezoterapisi öncesi ve sonrası 1
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası Görsel 30
Size bir fikir vermesi açısından çeşitli forum sayfaları ve İnternet sitelerinden derlediğimiz saç mezoterapisi öncesi sonrası fotoğrafların bağlayıcı bir özelliği bulunmamaktadır. İnanıp inanmama tamamen sizin inisiyatifinizdedir. Konu ile ilgili merak ettiğiniz her hususu bize yorum bölümünden sorabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Mezoterapisi Öncesi ve Sonrası
Saç Mezoterapisi Öncesi ve Sonrası
Saç mezoterapisi öncesi ve sonrası fotoğrafları sizler için derledik. Saç mezoterapisi yaptıranların resimlerini görmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHhJ7sEeQPywy-LAcoVB2ea8gdz0Hgj8sP7ImMqKa4Xg0ljylnW1gGPYPy52WaXhcYGJKhdQySsEK-OOFhq1peLnH89l7sZqd7XTsOTxXdRwbIcYrpIZguGfR3w2zIW0z_ylTpEEyd8zk/s1600/sac-mezoterapisi-oncesi-sonrasi-1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHhJ7sEeQPywy-LAcoVB2ea8gdz0Hgj8sP7ImMqKa4Xg0ljylnW1gGPYPy52WaXhcYGJKhdQySsEK-OOFhq1peLnH89l7sZqd7XTsOTxXdRwbIcYrpIZguGfR3w2zIW0z_ylTpEEyd8zk/s72-c/sac-mezoterapisi-oncesi-sonrasi-1.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-mezoterapisi-oncesi-ve-sonrasi.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-mezoterapisi-oncesi-ve-sonrasi.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy