Saç Mezoterapisi Fiyatları 2023

Eskiden ilkel yöntemlerle yapılan saç tedavileri, günümüzde en modern yöntem ve tekniklerle yapılıyor. Gelişen tıp ve teknoloji ile birlikte...

Eskiden ilkel yöntemlerle yapılan saç tedavileri, günümüzde en modern yöntem ve tekniklerle yapılıyor. Gelişen tıp ve teknoloji ile birlikte, saçların ihtiyaç duyduğu şeyin ne olduğu çeşitli tetkiklerle belirlenebiliyor ve elde edilen neticeye uygun tedavi yöntemi uygulanıyor.

İşte, günümüzün en gelişmiş ve en etkili saç tedavi yöntemlerinden bir tanesi olan saç mezoterapisi, her geçen gün yaygınlık gösteren, etkili sonuçları ile şaşırtan tedavi yöntemlerinden bir tanesi. Ancak etkili olmasının yanında bu işin bir de maliyeti var. Yazımızı incelediğinizde saç mezoterapisi fiyatı hakkında bilgi sahibi olacak ve sizin bütçenizin bu tedaviye uygun olup olmadığına karar vereceksiniz.

Daha önce saç mezoterapisini enine boyuna işlemiştik. Bu yazımızda ise saç mezoterapisi fiyatları 2023 hakkında sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Saç mezoterapisi ile çok benzerlik gösteren PRP saç tedavisi konulu makalemizi de incelemenizi öneririz.

2023 Saç Mezoterapisi Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Öncelikle her hastanenin saç mezoterapisi fiyatlarının aynı olmadığını bilmelisiniz. Bu tür tedavi yöntemlerinde herhangi bir kurum veya kuruluşça belirlenmiş standart bir fiyat yoktur. Her hastane veya her doktor kendince bir fiyat belirler ve tedavilerini bu fiyat doğrultusunda uygular.

Saç mezoterapisi ücretlerinin düşük veya yüksek olmasını etkileyen en önemli faktör, doktorun veya hastanenin bu sektördeki bilinirliği ve göstermiş olduğu başarılardır. Örneğin Türkiye standartlarının çok üstünde fiyatlarla saç ekimi yapan bazı doktorlarda, mezoterapi fiyatları da yüksektir. Ancak sıradan bir özel hastanede çok daha düşük ücretle mezoterapi yaptırmanız da gayet mümkündür.
 
mezoterapi ücretleri ne kadar
Saç Mezoterapisi Tedavisi

Saç Mezoterapisi Fiyatları Ne Kadar?

Ülkemizde saç mezoterapisi fiyatları 2000-4000 lira arasındadır. Ancak belirttiğimiz bu fiyat bir saç mezoteripisinin toplam fiyatıdır. Bilindiği gibi saç mezoterapisi seanslar halinde yapılmaktadır. Hastaya göre bazen 6 bazen 8 veya üzeri seans yapılmaktadır.

1 seans için istenen ücret ise 300-750 lira arasında değişmektedir. Normal şartlarda bir saç mezoterapisi 6 seans sürmektedir. Seansı 500 TL olan bir hastanede 6 seanslık bir tedavi gördüğünüzü farz edersek ödemeniz gereken para miktarı 3000 TL olacaktır.

Saç Mezoterapisinde Her Seansın Fiyatı Ayrı Ayrı mı Ödenir?

Saç uzmanları, sizin için kaç seansın uygun olduğuna karar verirler ve ilk seansı gerçekleştirirler. Siz ödemeyi her seans için ayrı ayrı ödersiniz. Yani, tüm seanslar bittikten sonra paramı öderim, deme gibi bir lüksünüz yoktur.


Saç Mezoterapisinde Kredi Kartı Geçer mi?

Kredi kartının geçmediği neredeyse hiçbir yer yok. Artık bu işi yapan hastaneler ve mezoterapi merkezleri de hastalarına kredi kartı ile ödeme imkanı sağlıyor. Hatta dilerseniz tedavisi ödemenizi kredi kartı ile taksitlendirerek böle gerçekleştirebilirsiniz. Ancak yine de bundan emin olmak için saç mezoterapisi yapacağınız yerle önceden görüşmeniz gerekmektedir. İşin içine taksit girdiği için onlar da ücretlerde değişikliğe gidebilir.

Saç Mezoterapisi Yapmaya Değer mi?

Ne yazık ki saç mezoterapisi yapma değip değmediğine ancak tüm seansları bitirdikten sonra öğrenebilirsiniz. Hiçbir doktor saç mezoterapisi ile mükemmel saçlara sahip olacağınızın, yeni saçlarınızın çıkacağının veya saç dökülmenizin duracağının garantisini vermez, veremez; zira bu tedavi yöntemi, tıpkı diğer yöntemler gibi bazı hastalarda işe yararken, bazılarında etkisiz kalabiliyor.

Genetik Saç Dökülmesi İçin Mezoterapiye Para Vermeyin!

Mezoterapiye, PRP’ye, çeşitli şampuan ve ilaçlara yığınca para harcayan birçok hastanın tecrübesi ile sabittir ki, genetik dökülmelerde bunların hiçbirisi sizi kesin sonuca götürmüyor. Genetik dökülmelerde saçın döküleceği varsa dökülüyor.

Şayet babanızda, amca veya dayılarınızda kellik varsa, ve sizin de saçlarınız alın bölgesinden başlayıp geriye doğru gidiyorsa, ne yazık ki siz de o genetik dökülmenin gazabına uğramışsınız demektir. Kimsenin umutları ile oynamak istemiyoruz; fakat bu tür insanların boş yere gereksiz tedavilere onca para harcamasını da istemeyiz.

Evet, gerek saç mezoterapisi gerekse de diğer bazı saç tedavi uygulamalarının gerçekten önemli faydaları var. Ancak iş ‘’genetik dökülme’’ye vardı mı işler değişiyor ve neredeyse he türlü tedavi yetersiz kalıyor.


Devlet Hastanesinde Saç Mezoterapisi Yapılır mı?

Hepsi olmasa da birçok devlet hastanesi saç mezoterapisi yapıyor. Ancak buna sevinmeyin; çünkü yapılan mezoterapi tedavi ücretleri devlet tarafından karşılanmıyor. Diğer tedavilerinizi sosyal güvenlik kurumu karşılasa bile saç mezoterapisi ücretini, devlet hastanesi bile olsa, kendiniz ödemek zorundasınız.

Ancak mezoterapi fiyatları devlet hastanelerinde genellikle daha düşük olabiliyor. Özel bir hastaneye her seansı 500 liraya mezoterapi yaptırmaktansa, bir devlet hastanesinde seansı 300 liraya yaptırmak çok daha karlı olsa gerek.

Mezoterapi Bittikten Sonra Saçlarım Gürleşir mi?

Özellikle bayanlarda, saç mezoterapisinin etkileri daha hızlı görülebilmektedir. Bayanlarda saç dökülmesi genetik olmadığı için tüm seanslar bittiğinde saçlar gerçekten gürleşiyor ve ince telli saçlar hacim kazanabiliyor. Ancak bu durum bir anda gerçekleşmiyor. İlk seansın uygulanmasından sonra gelişim yavaş yavaş ilerliyor. Toplamda 5-6 ay sonra ise şayet varsa saç mezoterapisinin tüm faydalarını saçlarınızda görebiliyorsunuz.

Saç Mezoterapisi Nasıl Uygulanıyor?

Saç mezoterapisinde saç telleri, saç kökleri ve saç derisinin tüm ihtiyaçları göz önünde bulunduruluyor. Tüm bu ihtiyaçlar doğrultusunda çeşitli vitaminler, mineraller ve saçlar için faydalı olan daha birçok ilaç karıştırılıyor ve özel bir karışım elde ediliyor.

Bu karışım iğneler yardımı ile saç derisine enjekte ediliyor. Ancak enjekte işleminden önce saç derisinin hazır hale gelmesi sağlanıyor. Bunun için de ilk etapta saç derisi özel bir buharla yumuşatılıyor. Ardından saç derisine yüzlerce küçük delik açılıyor. En son işlemde ise bahsettiğimiz özel karışım deri altına enjekte ediliyor.

Saçları yıkanıp kurulandıktan sonra da işlem sona eriyor ve sonraki seans için bekliyorsunuz. Sonraki seans ise genellikle 2 hafta sonra yapılıyor.

İlk Seansı Yaptırıp Diğer Seanslar Gitmesem Ne Olur?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi saç mezoterapisinin faydasını görmek için tüm seansları bitirmek zorundasınız. Ancak herhangi bir sebeple diğer seanslara gitmeseniz, bunun size veya saçlarınıza hiçbir zararı olmaz. Sadece saç mezoterapisinin etkisini göremeyeceğiniz için paranız biraz boşa gitmiş olacak.

Saç Mezoterapisi Ne Kadar Zaman Sonra Yeniden Yapılmalıdır?

Aslında saç mezoterapisinin en kötü tarafı tek defalık olmayışıdır. Zaten insanları saç mezoterapisinden soğutan en büyük neden de budur. Saç mezoterapisi ne yazık ki bir defalık bir tedavi değildir.

Bir sene 6 seanslık bir tedavi gördüğünüzde artık her şey bitmiş olmuyor. Diğer sene yine saç mezoterapisi yapmak zorundasınız. Çünkü bir tedavinin etkisi en fazla bir yıl sürüyor. Her sene yaptırmadığınızda ise daha önce yaşadığınız saç sorunları yeniden baş gösteriyor.

Bu nedenle saç mezoterapisi yapmadan önce çok iyi düşünmeli, bu işlemi her sene tekrarlayıp tekrarlayamayacağınıza iyi karar vermelisiniz. Neticede her sene en az 2000 lira verilecek bir tedavi biraz masraflı olacaktır. Bir defa yapıp sonra yapmayacaksanız, bu tedavinin pek anlamı da kalmayacaktır.

Saç Mezoterapisinin Saça Etkisi Nedir?

Her şeyden önce şunu bilmelisiniz ki bu mezoterapinin amacı saç çıkarmak değildir. Zaten saç çıkarmada çok yetersiz bir yöntemdir. Bu yöntem, daha çok mevcut saçları korumak veya dökülmeyi durdurmak için yapılıyor. Ayrıca hastalıklardan dolayı dökülen saçları çıkarmakta da etkili olabiliyor; ama daha önce de vurguladığımız gibi normal genetik dökülmelerde saç çıkartma gibi kesin bir etkisi yok.

Mezoterapi Yaptırmak mı Daha Mantıklı Yoksa Saç Ektirmek mi?

Saç ekimi, saçların tamamen kaybedildiği ve artık dökülen bölgede saçların çıkmayacağına karar verildiği durumlarda başvurulan bir yöntemdir. Mezoterapi ise zayıf saçların güçlenmesi için yapılır.

Bu soruya cevap vermeden önce saçlarınızın bir uzman tarafından incelenmesi gerekir. Şayet uzman, saç mezoterapisi ile saçlarını kurtarabilir veya yeni saçların çıkmasını sağlayabiliriz derse, şansınızı mezoterapiden yana kullanabilirsiniz.

Mezoterapinin etkisiz veya yetersiz kaldığı durumlarda ise saç ekimi yapmak zorundasınız. Günümüzde artık saç ekimi, çok doğal ve sağlıklı bir şekilde yapılıyor. İyi bir saç ekim merkezi veya saç ekim doktoru bulduktan sonra saç ekimi yaptırmaktan çekinmemelisiniz. Ancak dediğimiz gibi bunu da çok iyi araştırmalı ve başarılarını bildiğiniz doktorlara ekim yaptırmalısınız.

Saç Mezoterapisi Fiyatları için Pazarlık Yapmalı mıyım?

Pazarlık yapmak ne günah ne de ayıp bir şeydir. Neticede bu bir Pazar ve herkes istediği fiyatı belirliyor. Siz de saç mezoterapisi yapmayı düşündüğünüz doktorla bir pazarlığa girişebilirsiniz. Her seans için 50 veya 100 liralık bir indirim yapsanız bile bu, bir seansınızı neredeyse bedavaya getirmiş olmanız demektir.

Değerli ziyaretçiler saç mezoterapisi fiyatları 2023 yılı için geçerlidir. Mezoterapi fiyatları sürekli güncellenmektedir. Lütfen sizler de yorum yazarak yazıya katkıda bulunun. Paylaştığınız her bir tecrübe ve bilgi için şimdiden teşekkür eder, sağlıklı ve gür saçlara sahip olmanızı dileriz.

YORUMLAR

BLOGGER: 1
Loading...
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Mezoterapisi Fiyatları 2023
Saç Mezoterapisi Fiyatları 2023
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg79w_X9mGbAszjrSJwRNVHsjukUWYtRDvjdeJx6Vicx0eLpu9Ha5SixYsdgwfpU4s7_uiiqMNSixyj3HVonedE8RTMjuXN2w6dsNkqaOEYliOr4UIQKPJXLdl5Z3lzJLoitCJQCbpU-A/s16000/sac-mezoterapisi-fiyatlari-2021.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg79w_X9mGbAszjrSJwRNVHsjukUWYtRDvjdeJx6Vicx0eLpu9Ha5SixYsdgwfpU4s7_uiiqMNSixyj3HVonedE8RTMjuXN2w6dsNkqaOEYliOr4UIQKPJXLdl5Z3lzJLoitCJQCbpU-A/s72-c/sac-mezoterapisi-fiyatlari-2021.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sac-mezoterapisi-fiyatlari.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sac-mezoterapisi-fiyatlari.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy