PRP Saç Tedavisi Nedir Nasıl Yapılır?

PRP nedir, PRP saç tedavisi nasıl yapılır, ne işe yara ve PRP hakkında daha birçok bilgi yazımızda.

Son yıllarda hem cilt hem de saç tedavisinde sıkça kullanılmaya başlayan PRP tedavisi, gösterdiği etkili ve hızlı sonuçlar sayesinde insanlar tarafından fazlası ile rağbet görüyor. Özellikle saç ekimi öncesi veya sonrasında başvurulan bu tedavi yöntemi, saç ekiminden bağımsız olarak da uygulanabiliyor.

PRP herhangi bir cinsiyete özel bir uygulama değildir. Bu nedenle saç dökülmesi veya diğer saç problemlerini yaşayan her erkek ve kadın, yaşı ne olursa olsun PRP tedavisini yaptırabiliyor. Sizler için hazırladığımız bu makalede, PRP saç tedavisini tüm yönleri ile anlatmaya çalıştık. Yazımızı dikkatle okuduğunuz takdirde PRP ile ilgili kafanızda herhangi bir soru kalmayacaktır.

Peki, adını bu kadar sık duyduğumuz, forum sayfalarında veya doktorlar tarafından bu kadar övülen PRP nedir, nasıl yapılır, faydaları nelerdir? Gelin hep beraber inceleyelim:

PRP Ne Demek – PRP’nin Açılımı Nedir?

PRP, İngilizcedeki bir söz grubunun kısaltmasıdır. PRP’nin açılımı ‘’Platelet Rich Plazma’’dır. Bu söz grubunun Türkçedeki karşılığı ise ‘’Trombositten Zengin Plazma’’dır. Bu tedavi yönteminde kişinin kendi kanı ile elde edilen özel kan, trombosit açısından çok zengin olduğu için bu adı almıştır. Trombosit, kanın pıhtılaşmasını sağlayan ve kök hücre sayılan kan hücreleridir.

PRP Saç Tedavisi Nedir?

Saç dökülmesini durdurmak, incelerek hacmini kaybeden saçları yeniden dolgun hale getirmek, saç ekimi ile ekilen saçların çıkmasını ve uzamasını sağlamak veya canlılığını yitirmemiş saç derisinde yeni saçlar çıkarmak gayesi ile uygulanan bir saç tedavi yöntemidir.

Peki PRP saç çıkartır mı? Bununla ilgili kesin bilgiler yoktur. Ancak genel kanı, PRP’nin yeni saçlar çıkarmasında etkisiz kaldığı yönündedir. Tamamen saçsız hale gelmiş saç derinizde PRP ile yeniden saç çıkarma gibi bir düşünceniz varsa bu yöntemden vazgeçmenizi tavsiye ederiz; zira PRP saç çıkarmakta değil, saç dökülmesini önlemede ve mevcut saçları korumada etkilidir.

PRP Saç Tedavisi Nasıl Yapılır?

PRP tedavisi, uygulanması son derece basit olan ve uygulama aşaması kısa süren bir yöntemdir. Bu tedavi yöntemi ameliyat koşullarında yapılmamaktadır. Hatta herhangi bir anestezik işlem yapılmasına dahi gerek yoktur. Lokal anestezi ile uyuşturma işlemi ise yalnızca iğne acısına karşı hassas olan hastalar için yapılmaktadır.

PRP nasıl yapılır, PRP tedavisi uygulama aşamaları nelerdir başlıklar halinde anlatıp, işlem sırasında nelerin yapıldığını ayrıntılı olarak anlatacağız.

PRP Saç Tedavisi Uygulama Süreci


1. Aşama: Saçların İncelenmesi ve Gerekli Tetkiklerin Yapılması

Hiçbir saç uzmanı, saçlarınızı incelemeden, saçlarınızın ihtiyaçlarını belirlemeden PRP tedavisi uygulamaz/uygulamamalıdır. Herhangi bir PRP merkezine, saç ekim merkezine veya hastaneye gittiğinizde, uzmanınızın yapacağı ilk şey, saçlarınızı incelemek ve gerekli kan testlerinizi yapmaktır.

PRP tedavi yönteminin işe yaraması için, saçlarınızın neye ihtiyaç duyduğu öğrenilmelidir. Ayrıca gereksiz yapılacak bir PRP saç tedavisi, zaman ve para kaybından başka bir şey olmayacaktır. Birçok hasta, saçlarını tamamen kaybettikten sonra PRP ile çözüm aramaktadır; oysa bu aşamaya gelen bir hasta için PRP ile olumlu neticeye varmak imkansıza yakın gibi bir şeydir.

Zaten doktorunuz, paragöz biri değilse, bu durumda sizi uyaracak ve PRP’nin sizin için işe yaramayacağını söyleyecek ve uygulamayı yaptırmamanızı önerecektir. Bu durumdaki bir hasta için en iyi çözüm saç ekimidir.

2. Aşama: Hastadan Bir Miktar Kanın Alınması

PRP saç tedavisi, hastadan alınan bir miktar kanın özel yöntemlerle işlenerek saç derisine enjekte edilmesi işlemidir. İşte, PRP’nin ikinci aşamasında sizden bir miktar kan alınır. Bu miktar bir tüp kadardır. Genellikle 8-10 CC arasındadır.

3. Aşama: Sizden Alınan Kanın Özel İşlemlerden Geçmesi

Vücudunuzdan alınan kan, saç derinize direkt enjekte edilmez. Bu kanın, özel cihazlar yardımı ile bazı işlemlerden geçmesi gerekir. Burada bahsi geçen özel cihaz ise ‘’santirifüj’’ cihazıdır. Önceki aşamada sizden alınan bir tüp kan, santirifüj cihazının içine konur. Cihazın içinde, kan tüplerinin yerleştirildiği özel bölmeler vardır.

Tüp, ilgili bölmeye koyulur ve cihaz çalıştırılır. Cihazın görevi, içindeki kan tüpünü çok hızlı bir şekilde çevirerek, kırmızı kan ile beyaz kanı (trombosit) ayrıştırmaktır. Ortalama 20 dakika sonra işlem sonuçlanır ve beyaz kan ayrıştırılmış olur. İşte, elde edilen bu beyaz kan karışımına ‘’trombositten zengin plazma’’ adı veriliyor.

4. Aşama: Anestezi İşleminin Yapılması (Saç Derisinin Uyuşturulması)

Bu aşama tüm hastalarda uygulanmıyor. Ancak iğne korkusu olanlar, ağrı eşiği düşük olanlar veya isteyen hastalar için saç derisi, anestezik özelliği bulunan kremler yardımı ile uyuşturuluyor. Böylece işlem esnasında hissedeceğiniz acı minimize edilmiş oluyor.

5. Aşama: Elde Edilen Özel Karışımın Saç Derisine Enjekte Edilmesi

PRP’nin uygulanmasında çok ince uçlu iğneler kullanılıyor. Elde edilen karışım bu iğnelere dolduruluyor ve saç derisine bu iğneler yardımı ile enjekte ediliyor. İğneler çok ince uçlu oldukları için çok büyük bir acı hissetmiyorsunuz. Ancak bu iğnelerin saç derisine yüzlerce kez girip çıkması, hiç acı yaşamayacağınız yalanını da ortaya çıkarıveriyor. Bu sorunu da önceki basamakta anlattığımız uyuşturma kremi ile ortadan kaldırabilirsiniz.

Tüm karışım, saç bölgenize enjekte edildikten sonra PRP uygulama işlemi bitmiş oluyor. Artık herhangi bir işlem yaptırmaya gerek duymadan evinize veya gündelik yaşamınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

PRP Saç Tedavisi Kaç Seans Sürer?

Saç için PRP tedavisi genellikle 4 seansta yapılır. Her seans arası 1 aydır. Ancak saç özelliğinize göre doktorunuz, seanslar arasını 3 haftaya da düşürebilir.

PRP Saç Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Bir aylık periyotlar halinde yapılmak kaydı ile dört seansta gerçekleştirilen PRP tedavisinin tamamlanması için 3 ay gereklidir. Yani 4. Seansın yapıldığı gün üç ay dolmuş olur. Bu arada, her ay bir seans yapılıyorsa nasıl 3 ayda bitiyor diye soran bir arkadaş olmuş. Sanırım biraz matematik hesabı yapmak gerekiyor, anlamayanlar için:

Farz edelim ki seanslar şu tarihlerde gerçekleşti:
1 Ocak: 1. Seans
1 Şubat: 2. Seans
1 Mart: 3. Seans
1 Nisan: 4. Seans

Bu durumda, 1 Ocaktan 1 Nisan'a kadar geçen süre tam olarak 3 ay oluyor; zira Nisan ayını saymamıza gerek yok; çünkü bu ayın başında zaten 4. Seans yapılmış oluyor. Bu da ek bilgi olsun.

PRP Saç Tedavisi Hayatta Sadece Bir Defa mı Yapılır?

Bir defa (4 seans) bile yapsanız, PRP etkisini göstermektedir; ancak yapılan bu tedavi, yaklaşık 1 yıl sonra etkisini yitirmektedir. PRP’nin faydalarından nasibinizi almak için bu tedavi uygulamasını her sene yeniden yaptırmalısınız. Hatta 6 ayda bir PRP yapılması gerektiğini ifade eden saç uzmanları da bulunmaktadır.

Kısacası, ‘’Bir defa PRP yaptırırım, sonra keyfime bakarım.’’ deme gibi bir lüksünüz yok. Saç sağlığınız PRP ile korumak istiyorsanız, her yıl bu tedaviyi uygulatmaya da hazır olmanız gerekiyor.

PRP Ne İşe Yarar - Yararları Nelerdir?

PRP hem saçlar için hem de cilt için çok büyük faydalar sağlıyor. Bizim ilgi alanımız saçlar olduğu için PRP’nin saça faydalarını işleyeceğiz. PRP tedavisinin saçlara faydaları şunlardır:

+ Mevcut saçlarınız, saç dökülmelerine karşı dirençli hale gelir.

+ Varsa, saç dökülmesi durur.

+ Zamanla incelmiş olan saç telleri yeniden hacim kazanır.

+ Saçların seyreldiği, yani canlılığın bütünüyle kaybedilmediği saç derisinde yeni saçlar çıkar.

Saç ekimi sonrasında uygulandığında, ekilen saçların daha sağlıklı bir şekilde çıkmasını sağlar.

+ Boya, kalitesiz şampuanlar, jöle, saç şekillendirici gibi ürünlerin kullanımından dolayı yıpranmış olan saçlar, tekrar canlılık kazanır.

Saçkıran hastalığından kaybedilmiş saçların yeniden çıkmasına katkıda bulunur.

Saç köklerini güçlendirir.

PRP Saç Tedavisinin Yan Etkisi veya Zararları Var mıdır?

PRP ile saç tedavisinin, bugüne kadar gözlenmiş önemli bir yan etkisi yoktur. Kişinin kendi kanı ile yapıldığı için alerjik reaksiyonlar da baş göstermemektedir. Ancak tüm bunların yanında, her tedavi yönteminde olduğu gibi PRP'nin de bazı küçük yan etkileri bulunmaktadır. Bu yan etkiler şunlardır:

 - Çok sayıda iğneye maruz kalan saç derisinde kızarıklık oluşabilir.

 - Bazı hastalarda, saç derisinde kaşınma oluşabilir.

 - Nadir görülmekle birlikte, saç derisinde veya alın bölgesinde küçük şişlikler meydana gelebilir.

PRP Saç Tedavisi Kimlere Yapılır?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu tedavinin uygulandığı özel bir sınıf yoktur. Saç sorunları yaşayan veya bu sorunları yaşamak istemeyen herkes PRP yaptırabilir. Tabii ki PRP'nin yapılmasına engel herhangi bir sağlık sorununun olmaması şartıyla... PRP yaptırmaya ihtiyaç duyanları şu şekilde listelemek mümkündür.

+Saç dökülmesi yaşayanlar

+Var olan saçlarını korumak isteyenler

+Saç ekimi yaptıranlar

+Saç kırılması, saçların incelmesi gibi sorunları yaşayanlar

+Bölgesel seyrelme problemi olanlar

+Saçkıran olanlar vs.

PRP Kimlere Yapılmaz?

İsteyen herkese PRP saç tedavisi yapılmaz. Aşağıda listelediğimiz özelliklerden sadece bir tanesine sahipseniz bile PRP’den kesinlikle uzak durmalısınız. PRP’ye engel olan durumlar şunladır:

-Gebe olmak
-Bebek emzirmek
-Herhangi bir deri rahatsızlığına sahip olmak
-Kanser hastası olmak
-Kalp yetmezliği sorununa sahip olmak

UYARI! 
Yukarıda saydıklarımız, PRP yaptıramayacak kişilerden sadece bazılarıdır. Benzer durumlarınız varsa, doktorunuzla muhakkak görüşünüz.

PRP Ne Zaman Uygulanmalı?

PRP'nin yapılması gereken özel bir dönem yoktur. PRP yaptırması tavsiye edilen kişiler arasındaysanız, kendinizi iyi ve hazır hissettiğiniz herhangi bir zamanda tedaviye başlayabilirsiniz.

PRP Tedavisinde Acı Hissedilir mi?

Öncesinde anestezi uygulanmadığı takdirde iğne acısı hissedilmektedir. Ancak saç mezoterapisine göre acısı daha hafiftir. Acı veya ağrı hissetmek istemiyorsanız, işleme başlamadan önce saç derisini uyuşturucu özelliğe olan özel kremi uygulatmalısınız. Aksi takdirde, hele ki acı eşiğiniz düşükse iğnelerin acısını fazlası ile hissedersiniz.

PRP’nin Etkisi Ne Zaman Belli Olur? PRP Etkisini Ne Zaman Gösterir?

PRP saç tedavisinde en çok sorulan soru PRP etkisini ne zaman gösterir, PRP'nin faydaları ne zaman görülür sorusudur. Neticede her hasta, saçlarındaki olumlu değişimi bir an önce görmek için bu çözüme başvurmaktadır.

Öncelikle PRP’nin yararlarını hemen görürsünüz, saçlarınız bir ayda değişir gibi söylemlere kesinlikle inanmayın. PRP, yapıldığı an etkileri görülecek bir tedavi yöntemi değildir. Saça olan faydasını tam anlamı ile görmek için uzun sür beklemeniz gerekebilir.

Evet, ilk seans yapıldıktan 1 ay sonra da saçlarınızda bazı olumlu değişimler görülebilir; ancak bu değişim gözle görülebilir nitelikte değildir. PRP’nin etkisini tam olarak göstermesi için tüm seansların bitmesi gerekir. Anlayacağınız 3-4 ay sonra saçlarınızdaki olumlu gelişmeleri fark edebilirsiniz. Tam etkiyi görmek için ise 6-8 ay beklemelisiniz.

PRP Destekli Saç Ekimi Nedir?

PRP destekli FUE saç ekimi iki farklı uygulamada görülebiliyor. Bazı saç ekim merkezleri, FUE saç ekimi ile enseden alınan saç köklerini, önceden hazırlanmış PRP’li kanda (beyaz kan) bekletiyor. Böylece bir süre boyunca dışarıda kalmak zorunda olan saç kökleri canlılığını daha uzun sür koruyor.

Diğer bir uygulama ise saç ekimi sonrası yapılan PRP tedavisi, FUE tekniği ile ekilen saçların tutunma oranının artırılması, saçların daha sağlıklı çıkması ve ekim bölgesinde oluşan yaraların daha hızlı iyileşmesi için saç ekiminden sonra PRP tedavisi yapılıyor ve bu işleme de PRP destekli saç ekimi adı veriliyor.

PRP Saç Tedavisi Yaptıranların Yorumları

PRP, genellikle olumlu neticelenen bir uygulamadır; ancak buna rağmen bu tedavi uygulamasının hiçbir yararını görmediğini iddia eden hastalar da bulunmaktadır. PRP yaptıranların yorumları forum sayfalarında paylaşılmış ve dediğimiz gibi saçlarındaki olumlu gelişmeyi görüp beğenenler de olmuş, olumsuz düşünenler de...

Ancak insanların yanılgıya düştüğü bazı durumlar var ortada. Örneğin hasta, PRP için gitmiş ilk seansı yapmış; fakat 2. Seans için saçlarında olumlu gelişmeleri görmek için beklemiş. Yani ‘’ilk seansın faydasını görürsem, ikinci seansa da giderim’’ demiş. Haliyle faydasını görmemiş ve sonraki seansı uygulamamış.

Bu tür tedavilerin püf noktası sürekliliktir. Tüm seanslar bitmeden PRP’nn faydasını görmek pek mümkün değildir. PRP yaptırmayı düşünenler, kesinlikle tüm seansları yaptırmalı ve sonraki aşamada da her yıl bu tedaviyi uygulatmaya devam etmelidir.

PRP Saç Çıkarır mı?

Genetik saç dökülmesinin sebep olduğu durumlarda dökülen saçları tekrar çıkarmada PRP etkisiz bir tedavi yöntemidir. Hatta genetik olmasa bile tamamen dökülmüş bir saç derisinde PRP ile saç çıkarmak olanaksız gibi bir şeydir.

Ancak saçların kısmen bulunduğu ve seyrelmenin gerçekleştiği bazı bölgelerde PRP ile saç çıkarmak veya mevcut zayıf saçları güçlendirerek onların uzamasını sağlamak mümkün olabilir. Kelleşme tamamen gerçekleştikten sonra PRP düşünmenizin pek anlamı yoktur. Kelleşme gerçekleştikten sonra saçları yeniden kazanmanın en sağlıklı yolu, günümüz koşulları için, saç ekimidir. Saç ekimi hakkında bilgi almak için saç ekimi ameliyatı konulu makalemizi gözden geçirebilirsiniz.

PRP Saç Tedavisi Fiyat Bilgisi

Her saç uzmanının PRP için talep ettiği fiyat farklı olduğu için kesin bir ücret bilgisi vermek yanlış olacaktır. Ancak ortalama fiyatlar göz önüne alındığında PRP 1 seans fiyatı 500-600 lira civarıdır. 4 seans süren bir PRP tedavisi için ödemeniz gereken ücret 2000-2500 TL arasında olacaktır. PRP tedavisini hastanelerde, ekim merkezlerinde ve benzeri sağlık kuruluşlarında yaptırabilirsiniz. Siz ve saçlarınızın sağlığı için PRP'yi sadece doktorlara yaptırınız. Merdiven altı çalışan, ne olduğu belirsiz yerlere veya kişilere bu tedaviyi kesinlikle yaptırmayınız.

PRP Öncesi Sonrası Resimler


Bu fotoğraflar, PRP saç tedavisi öncesi sonrası halleri yansıtmaktadır. Ancak her PRP tedavisinin bunlar gibi olumlu sonuçlar vereceğini düşünmemek lazım. Lütfen konuyu çok iyi araştırmadan herhangi bir tedavi yöntemini uygulamayın.

Görüldüğü üzere ilk fotoğrafta saçları seyrelen ve PRP saç tedavisi görerek bir miktar sıklaşma elde eden hasta var. Normalde, tamamen kel olan bölgede yeni saçlar çıkmaz; ancak canlılığını koruyan saç derisinde PRP ile saç çıkarmak imkansız değildir.
prp saç tedavisi nasıl yapılır
PRP Öncesi Sonrası
 Bayanlar, çeşitli sebeplerden dolayı saç kaybı yaşayabilir veya mevcut saçları seyrelebilir. Kadınlarda görülen saç dökülmesi genellikle genetik kaynaklı olmadığı için PRP'nin etkisi daha fazla görülebilir. birçok kadın, mevcut saçlarını korumak veya saçlarını onarmak amacı ile PRP yaptırmaktadır.
prp'den önce prp'den sonra
PRP Saç Tedavisi Öncesi ve sonrası
PRP saç tedavisi hakkında size lazım olabilecek her türlü bilgiyi vermeye çalıştık. Lütfen sizler de PRP ile ilgili yorumlarınız, tecrübelerinizi, memnuniyet ve şikayetlerinizi bizimle paylaşın.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: PRP Saç Tedavisi Nedir Nasıl Yapılır?
PRP Saç Tedavisi Nedir Nasıl Yapılır?
PRP nedir, PRP saç tedavisi nasıl yapılır, ne işe yara ve PRP hakkında daha birçok bilgi yazımızda.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7cq7HXkCeFf3zr44Fqd92VD8X00GLXHUgA8UG084EAOA6TFcIseyCEx9Owh_mwWjtcsxcclL80C5eVEq3Uf_qpAV7V3EuRPSdMX6UwlcL7SI9W0wOy1tqYbpReXYeM38zE3mOztXcfqE/s320/images.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7cq7HXkCeFf3zr44Fqd92VD8X00GLXHUgA8UG084EAOA6TFcIseyCEx9Owh_mwWjtcsxcclL80C5eVEq3Uf_qpAV7V3EuRPSdMX6UwlcL7SI9W0wOy1tqYbpReXYeM38zE3mOztXcfqE/s72-c/images.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/prp-sac-tedavisi-nedir-nasil-yapilir.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/prp-sac-tedavisi-nedir-nasil-yapilir.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy