Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi nasıl yapılır, saç ekimi ameliyatı nasıl geçer ve saç ekimi hakkında daha birçok şey bu yazımızda yer alıyor.

Kendisi de saç ekimi yaptırmış ve yıllardır bu konuda çeşitli araştırmalar yapıp makaleler hazırlamış biri olarak, saç ekimi nasıl yapılır sorusunun cevabını sizlere tüm ayrıntıları ile anlatmaya çalışacağım. Saç ekimi nasıl yapılır başlıklı bu içeriğim sayesinde, aklınızda en ufak bir soru kalmayacak; böylece saç ektirme işinin sizin için uygun olup olmadığına çok daha rahat bir şekilde karar verebileceksiniz.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu siteyi, saç ekimi hakkında bilgi çöplüğüne dönmüş WEB ortamını geride bırakarak en doğru bilgilerle tüm hastalara ulaşıp onlara faydalı olmak gayesi ile açtım. Birçok hasta saç ekiminin nasıl yapıldığını öğrenmek istediğinde yalan yanlış bilgilerle karşılaşabiliyor. Örneğin saç ekim aşamalarını anlatan ekim merkezleri, nedense, saç ekimi sürecindeki ağrı ve acılardan hiç bahsetmiyor.

Oysa etik kurallarına bağlı bir kuruluş her şeyi apaçık belirtmeli ki hastalar hayal kırıklığına uğramasın.Saç ektiren birçok hastadan duydum ki, ekim operasyonu başladıktan sonra karşılaştıkları acıdan daha önce hiç haberdar değillermiş. FUE saç ekimi nasıl yapılır içeriğinin ana kısmına gelmeden önce size çeşitli bilgiler kazandırmanın faydalı olduğunu düşünüyorum. Şayet bu bilgilerin size herhangi bir katkı sunmayacağını düşünüyorsanız, direkt yazının aşağısına inerek size lazım olan kısımları okumanızda da pek sakınca görmüyorum.

Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi, herhangi bir nedenle saçlarının tamamını veya bir kısmını kaybetmiş olan hastalara, ense bölümündeki saçların veya koltuk altı ile göğüs kıllarının alınarak çeşitli özel yöntemlerle ekilmesi işlemidir. Bilindiği gibi saç dökülmesi ekseriyetle başın ön ve orta bölgelerinde meydana gelir. Kimi zaman ise sadece yanlar açılır.

Ensesinde yeterince saç kökü bulunan hastalar için ayrıca göğüs kılı kullanmaya gerek yoktur. Çoğu hastanın ense bölgesinde bulunan saç kökleri, kel bölgeyi kapatmak için yeterlidir. İşte, bizim burada ‘’ense’’ olarak tabir ettiğimiz kafanın arka kısmında yeterince saç kökü olmayanlar ve kel bölgesi çok geniş olanlar için, bahsettiğimiz göğüs kıllarına da başvurulur.

Saç Ekimi Nasıl Yapılıyor?

UYARI!

Arkadaşlar, tüm yazıyı okumaya üşenenler için saç ekiminin nasıl yapıldığını hemen altta özetle yazacağım. Ancak sizi asıl ilgilendirecek ve mutlaka bilmeniz gereken bilgi ve tecrübelerimi aşağıda ayrıntılarda anlattım. Saç ektirmiş ve konu ile ilgili yüzlerce araştırma yapmış birinin tecrübelerinden faydalanmak istiyorsanız, tüm yazıyı okumanızı ve aklınızdaki soruları yorum bölümünden sormanızı şiddetle tavsiye ederim.

 Tavsiye Yazı  Saç Ekiminde Son Teknoloji: Kullanılan Saç Ekimi Teknikleri...

Madde Madde Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

1- Saçlar dökülür.
2-
Saç ekimine ve saç ekim merkezine karar verilir.
3- Lazım olan sağlık tetkikleri, saç ekim merkezinde yapılır.
4- Hasta onay sözleşmesi imzalanır.
5- Saçlar 1 numara ile tıraş edilir.
6- Alın çizgisi belirlenir.
7- Lokal anestezi yapılır.
8- Enseden saç kökleri alınır.
9- Saçsız bölgeye kanallar açılır.
10- Açılan kanallara saç kökleri ekilir.
11- Ense bandajlanır.
12- Ertesi gün ilk yıkama yapılır.
13- Ekimden 2 hafta sonra şok dökülme gerçekleşir.
14- Ekimden 2 ay sonra saçlar çıkmaya başlar.
15- 6. Ayda saçlar tamamen uzamış olur.

Çok kısa bir şekilde özetlemek gerekirse şunu söyleyebiliriz: Saç ekimi, ensedeki saç köklerinin alınıp kel bölgelere ekilmesi sureti ile yapılır. Ancak bu iş öyle sanıldığı kadar basit olmuyor. Yeni saçlara sahip olmak için geçmeniz gereken bir sürü aşama var. İşte tüm bu aşamalar aşağıda resimli olarak anlatıldı. İnternet ortamında saç ekimi nasıl yapılır video izleyerek de bilgi sahibi olabilirsiniz.

Saç Ekimi Aşamaları

Saç ekimi nasıl yapılır içeriğinin tam anlamı ile hakkını bulması için bu süreci aslında üç aşamada incelemek gerekir; zira gerçekten de ekim süreci hemen hemen hiçbir hastada pat diye başlamaz. Öyle hastalar var ki yıllarca karar veremez ekim yaptırmaya. Bazen de karar verse dahi yeteli ekonomiye sahip olmadığı için yıllarca erteler. Ben bu yazıda sadece ekim ameliyatının başlaması ile ekimden sonra ilk yıkamanın yapılmasına kadar olan sürçten bahsedeceğim.

Saç Ekimi Öncesi Süreç

1. Aşama: Saçlarınızın Dökülmesi

Size garip gelebilir; fakat saç ektirmek için gelmeniz gereken ilk aşama saçlarınızın dökülmesidir. ‘’Ne saçmalıyor bu adam?’’ diyebilirsiniz. Ancak burada bahsini etmek istediği şey şu arkadaşlar: Şayet yaşınız çok gençse ve saçlarınız sadece yanlardan açıldıysa ekim için acele etmeyin.Biliyorsunuz, saçlar belli bir süreye kadar dökülmeye devam ediyor. Bu sürecin sonunu beklemeseniz de saçsız bölgenizin biraz daha açılmasını beklerseniz, sonrada tekrar saç ektirmek zorunda kalmazsanız. Zamanından önce yapılan bir ekimde, ekilen saç ile eski saçlar arasında dökülme yaşanma olasılığı vardır. Sanırım hiçbiriniz böyle bir problem ile karşılaşmayı istemezsiniz.

2. Aşama: Saç Ektirmeye Karar Verme

Evet, saç ekimi nasıl yapılır konumuzun belki de en önemli aşamalarından bir tanesi bu aşamadır. Çünkü gerçekten de kellik sorunu yaşayan her insan saç ektirmeye cesaret edemiyor. Özellikle küçük yerleşim birimlerinde yaşayanlar ‘’Çevrem ne der, acaba benimle alay ederler mi?’’ gibi düşünceler yüzünden saç ekimini ya olduğunca erteler ya da bu operasyondan tamamen vazgeçerler.

Benim size tavsiyem şudur. Kelliğinizden hoşnut değilseniz, kendinize olan güveni kaybettiyseniz hiç kimse umurunuzda olmasın. Unutmayın ki herkes kendi hayatını yaşar. Zaten çevreniz de çok kısa sürede bu duruma alışacak ve belki de saç ekiminizi söz konusu bile etmeyecekler.

3. Aşama: Saç Ekim Merkezine Karar Verme 

Bir önceki aşamada saç ekimi yaptırmaya artık tamamen karar verdiniz. Sıra geldi saç ekimi araştırmaya. Sizin için en iyi saç ekim merkezi hangisidir, ucuz saç ekimi var mı, kredi kartı ile saç ekimi yapılır mı, İstanbul’da mı, Ankara’da mı yoksa kendi oturduğunuz yerde mi saç ektirmeniz gerektiğine bir türlü karar veremeyeceksiniz.

En İyi Saç Ekim Merkezleri adlı makalemizi incelemenizi öneririz.

Günlerce hatta belki de aylarca araştıracak ve nihayetinde bir karara varacaksınız. Dilerim ki vardığınız karar, hakkınızdaki en iyi karar olur. Bu aşamada size tavsiyem şudur: Elbette ki birçok ilimizde saç ekimini hakkı ile yapan doktorlar var: Ancak yıllardır edindiğim tecrübeler bana şunu gösterdi ki, küçük bir ile başarılı operasyonlar yapıp isim yapan saç ekim doktorları, pılını pırtısını toplayıp İstanbul'a gidiyor.

Bu nedenle ekim merkezi araştırırken önceliği İstanbul'a verirseniz sizin için iyi olabilir. Saç ekim doktoru seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli şey ise ilgili doktorun tecrübesi ve daha önce saç ektirdiği hastalarıdır. Mümkünse o hastaları bulun ve kararınızı sonra verin.

Tavsiye Yazı Saç Ekiminden Önce Mutlaka Yapmanız Gerekenler...

Saç Ekimi Ameliyatı Süreci


İşte, şimdi geldik en kritik sürece. Bu süreci, saç ekimi öncesi ve sonrası sürece nazaran daha ayrıntılı anlatacağım. Biliyorum ki sizin de en çok merak ettiğiniz süreç bu süreç. Merak etmeyin saç ekimi nasıl yapılır yazısının bu önemli aşamasını resimlerle destekleyerek en açık şekilde anlatmaya çalışacağım.

1. Aşama: Çeşitli Sağlık Tetkiklerinin Yapılması

Yukarıda bahsi geçen aşamaları geçtiniz. Saç ekimine karar verdiniz, ekim merkezinizi de buldunuz, sıra geldi o önemli güne.  Artık yepyeni saçlara kavuşmak an meselesi sayılır. Fazlası ile heyecanlı olacaksınız. Tüm bunları biliyorum; çünkü tüm bunları ben de yaşadım; zira ben de kellik sorunundan dolayı saç ektiren birisiyim. Neyse, biz konumuza dönelim. Arkadaşlar, saç ekim merkezine geldiğinizde yapılacak ilk şey, sizi bazı sağlık tetkiklerinden geçirmek olacak. Bazı saç ekim merkezleri, bu sağlık tetkiklerini sadece size bazı sorular sorarak yapmış olurlar. Ancak işini daha ciddi ve profesyonel yapan ekim merkezleri kan testi gibi tetkikleri sahiden gerçekleştirirler. Bu tetkiklerin gayesi, saç ekimine engel olacak herhangi bir hastalık veya rahatsızlığınızın bulunup bulunmamasıdır. Örneği şayet sizde hiv virüsü varsa, size kimse saç ekimi yapmaz; zira bu durum saç ekimine engel bir durumdur. Çeşitli tetkikler yapılıp da herhangi bir problem görülmediğinde ikinci aşamaya geçilir. Saç ekiminden sonraki ikinci aşama da şudur:

2. Aşama: Hasta Onay Sözleşmesini İmzalama 

Gerçekleşmesi çok çok küçük bir ihtimal olsa da nihayetinde bir oparasyon gerçekleştireceksiniz. Allah göstermesin saç ekimi ameliyatı sırasında hastanın başına istenmeyen bir durum da gelebilir. İşte, böyle olumsuz bir duruma karşı saç ekim merkezleri haklı olarak kendilerini de güvence altına almak isterler. Bu operasyona gönüllü olduğunuza vs. dair bir sözleşme imzalarsınız. Her şeye rağmen size verilen bu sözleşme kağıdının tamamını okumadan imzalamamanızı tavsiye ederiz. Günümüz Türkiye’sinde bir imza yüzünden başımıza neler gelebileceğini az çok hepimiz biliyoruz. İmza işi de tamamsa sonraki aşamaya geçelim.

3. Aşama: Saçların Tıraş Edilmesi

Saç ekim sürecinin ilk somut adımı saçların tıraş edilmesidir. Enseden alınacak saç köklerinin kolayca alınması ve ekilmesi için saçlarınızın tıraşlı olması gerekiyor. Bu saç tıraşı öyle sıradan bir tıraş da olmayacak. Saçlarınız makine ile 1 numaraya vurulup tamamen kısaltılacak. Burada dikkat etmeniz gereken husus, ekim merkezine uzun saçlı olarak gelmenizdir. Saçlarınızı önceden tıraş etmeden geliniz ki ilgili saç ekim uzmanı normal saçınızın yapısını görebilsin, saçlarınızı nasıl ve hangi tarafa taradığınızı görebilsin ki ona uygun bir açı ile saç ekimini gerçekleştirsin. Zaten ekimden önce saçlarınızı genel olarak nasıl taradığınızı da size soracaklar ve verdiğiniz cevap onlar için bir kılavuz mahiyetinde olacaktır.

Ayrıca tıraşsız saç ekiminin nasıl yapıldığını ilgili yazımızdan inceleyebilirsiniz.

4. Aşama: Saç Alın Çizgisinin Belirlenmesi

Saç ekim ameliyatına geçmeden önce bir planlama yapılır. Bu planlama alın çizgisinin belirlenerek saçsız bölgeye kaç greft (saç kökü) ekilmesi gerektiğini saptamak amacı ile yapılır. Bir kalem yardımı ile ekilecek saçlarınızın alın bölgenizin neresinde olacağı çizilir. Alın çizgisinin belirlenmesinde doktor tek başına karar vermez. Sizin de muhakkak fikrinizi alır. Ola ki saç çizgisini belirlemede size herhangi bir şey sormazsa ve siz doktorun belirlediği saç çizgisinden memnun kalmazsanız fikrinizi mutlaka beyan ediniz. Çünkü saç ekim doktorları genellikle alın çizgisini olabildiğince yukarı çekmek isterler. Böylece ekim yapılacak bölgeyi daraltarak daha sık bir ekim elde etmeyi düşünürler.
saç ekimi ameliyatı
Saç Ekimi Nasıl Yapılır? (Alın Çizgisi Belirleme)

Ancak siz çok sık bir ekim olmasından çok, biraz seyrek de olsa saçlarınızın biraz daha alın bölgesine yakın olmasını isterseniz bunu hekiminize söylerseniz eminim ki beraberce orta yolu bulacaksınızdır. Ben saç ektirdiğimde saç alın çizgisini kendim belirlemiştim. İlgili ekim uzmanları bu çizgiyi yukarı çekmek istedilerse de beni ikna edemediler. Şunu da söyleyeyim, bu durumdan dolayı hiç pişmanlık yaşamadım.

Henüz lise yıllarında dökülmeye başlayan saçlarım olunca, şöyle alın bölgemde de saç olsun istedim ve saçlarım şu anda bir ekim operasyonuna göre mükemmel duruyor diyebilirim. Ancak şu da var: Eğer sizin yaşınız ileri bir yaş ise (Ben 28 yaşında saç ektirmiştim, şimdi 35 yaşındayım) alın çizgisini biraz daha yukarıda tutmanız daha mantıklı olacaktır; zira belli bir yaştan sonra bu görünüm erkeklere daha çok yakışıyor. En azından insanlar öyle diyor.

5. Aşama: Saç Ekimi İçin Lokal Anestezi

Çevrem bana saç ekimi nasıl yapılır diye sorduğunda söze şu şekilde başlıyorum: ‘’Kafaya 15-20 iğne vuruyorlar...’’ Sizi korkutmak gibi olmasın ama hakikaten de kafaya iyi iğne vuruyorlar. Bu eyleme de ‘’lokal anestezi’’ diyorlar. Normal ameliyatlarda sizi anestezi ile tamamen uyutuyorlar; ancak çeşitli riskleri bulunduğundan dolayı saç ekimi ameliyatında sizi tamamen uyutmuyorlar. Bunun için sadece kafanızın işlem yapılacak olan bölgelerine ortalama 15 kadar iğne vurup ilaç enjekte ederek o bölgenin tamamen uyuşmasını sağlıyorlar.

Anlayacağınız, lokal anesteziden sonra siz tamamen uyanıksınız ve yaklaşık 7-8 saat sürecek olan saç ekimi ameliyatı boyunca da uyanık kalmaya devam ediyorsunuz. Ancak dilerseniz ve başarabilirseniz ameliyat sırasında kestirme (uyuma) şansınız da var. Ben de az bir şey uyumuştum; ancak gördüğüm kabuslar yüzünden tekrar uyanmıştım.

Eminim en çok merak ettiğiniz şey, bu iğnelerin herhangi bir ağrı veya acıya yol açıp açmadığıdır. Vallahi çok acıyor, neden yalan söyleyeyim. Siz bakmayın o ekim merkezlerinin bu konu ile ilgili yalanlarına. Arı sokması, yok sinek vızıldaması gibi bir şey diyorlar ama külliyen yalan.

Saçlarımı eken hemşireler, bu iğneler esnasında çığır çığır çığıran, böğür böğür böğüren dalyan gibi kalıplı adamlardan bahsetmiş ve benim çok dayanıklı olduğumu söylemişlerdi. Halbuki benim de içim kan ağlıyordu ama gururum bağırmama, çığlık atmaya mani oluyordu. Bu arada, bu aşamada lokal anestezi sadece saç köklerinin alınacağı ense bölgesine yapılıyor. Sonraki aşamalarda saçsız bölgeye de aynı işlemler yapılacak.

6. Aşama: Enseden Saç Köklerinin (Greft) Alınması

Yapılan lokal anestezi uygulaması ile kafanızın arka kısmı tamamen uyuştu. Artık bıçak batırsalar bile hiçbir acı hissetmezsiniz. Kafa bu duruma gelince saçınızı ekecek olan hemşire veya doktorlar eline ‘’mikromotor’’ adı verilen bir cihazı alacaklar ve ensenizdeki saç tellerini koparıp alacaklar.

Görevlilerden bir tanesi de bu saç köklerini belli bir sıra ile düzenleyecek ki ekim sırasında zaman kaybı yaşanmasın. Mikromotor dediğimiz cihaz, kaleme benzeyen ucu delikli olan özel bir cihaz. Bu cihaz ile hem saç kökleri alınıyor hem de saç köklerinin ekim bölgesine yerleştirilmesi sağlanıyor. Kök alma işlemi, önceden belirlenmiş olan sayıya geldiğinde bu işleme son veriliyor ve sonraki acılı aşamaya geçiliyor.

7. Aşama: Saçsız Bölgeye Lokal Anestezi

Arkadaşlar, iki önceki aşamada lokal anestezi ile ilgili anlattıklarımı bu aşamada yineleyeceğiz. Tıpkı o işlemdeki gibi kafanızdaki kel bölgeye 15 kadar iğne yiyeceksiniz ve yine muhteşem bir acı hissedeceksiniz. Daha sonra kafanın uyuşması beklenecek ve işlemler devam edecek.

8. Aşama: Saçsız Bölgeye Kanal (Delik) Açma İşlemi

Kel bölge tamamen uyuştuktan sonra, yine o mikromotor dediğimiz cihazlarla hızlı bir şekilde delikler açılacak. Bu delikleri açmak uzmanlık isteyen bir iştir. Bu işi acemi biri yaptığı zaman her bir saç teliniz başka bir yöne bakabilir. Uzman birisi ise bu deliklerin açılarını çok iyi bir şekilde düzenler ve saçlarınızın doğal olmasını sağlar.

9. Aşama: Saç Köklerinin Ekilmesi

Uzmanlık, el becerisi ve pratikliği isteyen bir aşamaya geçtik. Daha önceden enseden alınan saç köklerinin bir an önce kanallara ekilmesi gerekiyor. Saç kökleri dışarıda ne kadar uzun kalırsa, tutunma olasılıkları o derece düşer. Bu nedenle ekim işlemi genellikle iki kişi tarafından yapılır.

Bir kişi sağ taraftan ekim yaparken diğeri sol tarafta saç köklerini kanallara yerleştirmeye devam eder. Bu işlem sırasında açılan kanallardan kan akmaya devam eder. Akan kan sürekli bir bez yardımı ile silinir ve saç kökleri açılmış olan deliklere yerleştirilir.

10. Aşama: Ense Yaralarının Bandajlanması

Saç ekim ameliyatının son aşamasına geldik. Ekim işlemi artık bitti ve son olarak enseniz bandajlanacak. Bu bandajın sebebi, ense bölgesinden akan kanın bir nebze de olsa azaltılması ve bölgenin enfeksiyonlara karşı korunmasıdır.

Bandajlama yapılsa dahi kanlar akmaya devam edecektir. Hatta ekim gününün gecesinde bu kanama belki de sabaha kadar yavaş yavaş devam edecektir.

Saç Ekimi Sonrası Süreç


Aslında işin en zor ve kritik yanı bitti. Tüm o ağrı ve acılardan kurtuldunuz. Bundan sonraki süreç dikkat ve sabır ile ilgili olacak. Dikkat diyorum; çünkü özellikle ekimden sonraki ilk hafta, ekilen saçlarınızın zarar görmemesi için son derece hassas ve dikkatli olmanız gerekiyor. Atıyorum, ekim bölgesine alacağınız bir darbe, saçlarınızın istediğiniz gibi çıkmasını engelleyebilir.Sabır diyorum; çünkü ekilen saçların tamamlanması yani uzaması 6 aylık bir süreci kapsıyor. Şimdi bu 6 aylık süreci oluşturan aşamalardan da kısaca bahsedeceğim.

1. Aşama: İlk Yıkama

Evet, arkadaşlar. Saç ekimi nasıl yapılır yazımızın artık yavaş yavaş son bulması gerekiyor. Saç ekim süreci de son bulacak. Çünkü bahsedeceğimiz bu ilk yıkamadan sonra saç ekim merkezi ile işiniz kalmayacak. Artık yapacağınız tek şey evinizde oturup günlerin, haftaların ve ayların geçmesini beklemek olacak. İlk yıkama, saç ekim ameliyatının gerçekleştirildiği günün ertesi günü, saç ekim merkezi tarafından yapılır. Kimi zaman ertesi gün değil de 2 gün sonra bu yıkama işlemi gerçekleştirilmektedir. Ekimden sonraki gün saç ekim merkezinize gideceksiniz. İlgili hemşire, ekim bölgesine özel bir losyon sürerek o bölgeyi yumuşatacak ve çok hafif hareketlerle saçlarınızı yıkayacak.

2. Aşama: Şok Dökülme

Bu aşamada ekilen o saçlarınız tamamen dökülüp kaybolacak. Tek tük de olsa bazı saç telleri dökülmeyebilir. Bu dökülmeye şok dökülme adı veriliyor. Kişiden kişiye farklılık gösterse de genellikle 2 veya 3. Haftalarda şok dökülme gerçekleşiyor.

Tavsiye Yazı Şok Dökülme Hakkında Bilinmesi Gerekenler...

3. Aşama: Ekilen Saçların Tekrar Çıkması

Sizi belki de en çok heyecanlandıracak olan aşama bu aşama olacak. Ekimin üzerinden ortalama 2 ay geçtikten sonra, derinizin altından çıkan yeni saçlarınızı far edecek ve mutluluktan uçacaksınız. Bu saç köklerinin çıkması 1 aylık gibi bir süreçte olacak. Anlayacağınız ekimden sonraki 2 veya 3 ayda tüm saçlarınız çıkmış olacak.

4. Aşama: Saçların Tamamen Uzaması

Saç ekimi yapıldıktan 6 ay sonra artık saçlarınız tamamen çıkmış ve uzamış olacak. Yeni saçlarınızı çoktan tıraş etmeye, jöle sürmeye veya boyamaya başlamış olacaksınız. Şansınız yaver gittiyse saçlarınızı çok sevecek, öz güveninizi geri kazanacaksınız. Umarım ki hepiniz istediğiniz saçlara kavuşursunuz. Bu arada kafanıza takılan tüm soru ve sorunlarınızı yorum bölümünden bana iletebilirsiniz. Memnuniyetle cevaplayacağımı bilmenizi isterim.

Tavsiye Yazı Güncel Saç Ekimi Fiyatları...

Saç Ekiminin Tarihsel Gelişimi

Saç ekimi nasıl yapılır ile saç ekiminin tarihsel gelişimi arasında nasıl bir ilişki var ki bize bunu anlatıyorsunuz diyebilirsiniz. Ancak bu gelişim sürecini inceleyerek günümüzde nasıl teknolojilerin geliştiğini ve ilerideki gelişmelerin neler olabileceği hakkında fikir yürütebilirsiniz. Saç ekimi ile ilgili ilk gelişmelerin Mısır medeniyeti döneminde başladığı bilinmektedir.

Bu dönemde saç sağlığına ve saçın güzellik üzerindeki etkisine fazlası ile önem verilmiş ve çeşitli kürler veya teknikler kullanılarak daha sağlıklı saçlara sahip olunmak istenmiştir. Mısırlılar döneminde yapılan ilk uygulamalar ise kaplan, aslan, su aygırı gibi bazı hayvanların derilerinden elde ettikleri yağları saç derisine sürmekten ibarettir.

Hipokrat’ın Kellik İlacı

Kellik sadece bizim yaşadığımız bir durum değil. MÖ (Milattan Önce) yaşayan Hipokrat da bu problemi yaşadı ve kendi kelliği için ilaç geliştirdi.

İmparator Sezar’ın Kellik Seferberliği

Bu şahıs da kelliğin en alasını çekenlerden birisi. Kendisi dönemin tüm hekimlerini seferber ettiyse de kayda değer bir sonuç alamadı. Tabii ki bahsettiğimiz bu dönem de MÖ oluyor.

İlk Saç Ekimi 1939 Yılında Gerçekleştirildi

Günümüz saç ekimi teknolojisine en çok benzeyen ekim işlemi ilk defa 1939’da Japon bir hekim olan Doktor Okudo tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra Amerikalı bir doktor ilk kalıcı saç ekimini gerçekleştirildi. Günümüzde kullanılan saç ekimi tekniği olan FUE saç ekim yöntemi ise ilk kez 2002 yılında yapılmaya başlandı ve günümüzde kullanılan tüm teknikler de bu teknik etrafında yapılmaktadır.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekimi Nasıl Yapılır?
Saç Ekimi Nasıl Yapılır?
Saç ekimi nasıl yapılır, saç ekimi ameliyatı nasıl geçer ve saç ekimi hakkında daha birçok şey bu yazımızda yer alıyor.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg421B_NvU3mufTQiOkD89AIV7cNtr4jpy21ivBJq1XZCiFYh1ml5NaueBvGOTxVc-7zFMQOQWBNgWcZQriqWz7o9dYkMMesxSHRxokbbQ9X9VqgBQb_32JzE9noxen2HuYTZSIX-7Kfe8/s200/sa%25C3%25A7-ekimi-al%25C4%25B1n-%25C3%25A7izgisi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg421B_NvU3mufTQiOkD89AIV7cNtr4jpy21ivBJq1XZCiFYh1ml5NaueBvGOTxVc-7zFMQOQWBNgWcZQriqWz7o9dYkMMesxSHRxokbbQ9X9VqgBQb_32JzE9noxen2HuYTZSIX-7Kfe8/s72-c/sa%25C3%25A7-ekimi-al%25C4%25B1n-%25C3%25A7izgisi.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/03/sac-ekimi-nasl-yaplr.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/03/sac-ekimi-nasl-yaplr.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy