Saç Ekimi Öncesi Dikkat Edilmesi Gereken 12 Husus

Saç ekimi öncesi nelere dikkat edilmeli, saç ekiminden önce neler yapılmalı, saç ekimi ameliyatına sizi hazırlayan her türlü bilgi burada.

Saç ekimi öncesi dikkat edilmesi gereken hususları, hem saç ektirmiş birisi olarak edindiğim tecrübeler, hem de uzun zamandır bu konularda yaptığım araştırmalara dayanarak hazırladım. Saç ektirmeye karar vermiş olacaksınız ki herhangi bir hataya düşmemek için saç ekimi öncesi nelere dikkat edilmeli konulu bir araştırmaya girişmişsiniz.

 Tavsiye Yazı  Türkiye'nin En Kaliteli Saç Ekim Merkezleri ve Uzmanları...

Bu konuyu araştırmakla doğru yoldasınız; zira saç ekiminden önce dikkat edilmesi gerekenler kesinlikle bilinmesi gerekenlerdir. Aksi takdirde benim de yaşadığım bazı sorunları yaşayıp çok pişman olabilirsiniz. Şimdi arkadaşlar, öncelikle saç ekimi öncesi nelere dikkat edilmeli, neler yapılmalı bunları maddeler halinde yazacağım. Şayet herhangi bir maddenin mantığını ve ayrıntısını da okumak isterseniz, bu yazının tamamını okumanızı tavsiye ederim.

Saç Ekimi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

1- Saç ekimi yaptıracağınız günün iki hafta öncesinden, şayet kullanıyorsanız, şu ilaçları kullanmayı bırakın. (Bunu hekiminize danıştıktan sonra yapınız; aksi takdirde istenmeyen sağlık sorunları yaşayabilirsiniz.) Bahsi geçen ilaçlar şunlardır:
  1. a) Kanı sulandıran ilaçlar

  2. b) Antidepresan ilaçları

  3. c) Beto Bloker ve inhibitör ilaçları
2- Ekimden 2 hafta önce saç derisine lokal herhangi bir ilaç sürmeyin.

3- Sigarayı bırakın veya azaltın.

4- Alkollü içki tüketimini kesin veya azaltın.

5- İçerisinde kafein barındıran her türlü gıdadan uzak durun.

6- Ekimden önceki 10 gün E ve B vitaminleri kullanmayın.

7- Ekim günü, uygun kıyafet giyinin. (Çok önemli, mutlaka aşağıdan ayrıntıyı okuyun)

8- Ekime giderken yanınıza uygun bir şapka alın. (Bu da çok mühim, ayrıntıyı okuyun, ben acısını çektim, siz çekmeyin.)

9- Normal hayatınızda kullandığınız herhangi bir ilaç varsa, saç ekim uzmanına mutlaka bildirin.

10- Saç ekimine engel olabileceğini düşündüğünüz bir rahatsızlığınız veya hastalığınız varsa ilgili saç ekim uzmanına söyleyin.

11- Saç ektirmeye gelmeden önce saçlarınızı yıkayın.

12- Her zaman olduğu gibi beslenmenize dikkat edin.

Saç Ekimi Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli?

Yukarıda saç ekiminden önce nelere dikkat edilmesi gerektiğini maddeler halinde kısa kısa yazdım, okumayı sevmeyen veya zamanı olmayan arkadaşlar için kolaylık olsun, sadece bir fikir edinsinler istedim. Saç ekimi incesi neler yapılmalı diyen bir arkadaş, kaba bir fikir edinmiş olsa da bana kalırsa bu yeterli değildir.

Böyle önemli bir konuda ayrıntılı bilgi almak, belki de aylarca uğraşacağınız bir sorundan sizleri koruyacaktır. Bu nedenle lütfen aşağıdaki ayrıntıları da okumayı ihmal etmeyin. Şimdi daha önce neler söylemiştik, onların ayrıntılarına değinelim.

1- Saç Ekiminden Önce Bazı İlaçların Kullanımına Son Vermek

Saç ekimi öncesi dikkat edilmesi gerek hususlardan bir tanesinin kan sulandırıcı, antidepresan, beta bloker ve inhibitör gibi ilaçların, ekimden on gün önce bırakılması gerektiğini söylemiştik. Peki neden?

Arkadaşlar, şayet daha önce araştırdıysanız saç ekiminin nasıl yapıldığını biliyorsunuzdur. Bilmeyenler saç ekiminin nasıl yapıldığını ilgili yazımdan öğrenebilir. yazımı inceleyebilirler. Ancak burada kısaca bahsedeyim ki bu ilaçların neden ameliyat öncesinde bırakılması gerektiğini daha iyi anlayabilesiniz:

Saç ekimi, kafamızın arkasındaki saç köklerinin alınıp kel bölgelere ekilmesi yolu ile yapılır. Hem saç kökleri alınırken hem de alınan bu kökler kel bölgeye ekilirken yoğun bir kanama gerçekleşir. Hem ense hem de ekim yapılan bölgeden saatlerce kan akar. Kan sulandırıcı ilaçlar, isminden de anlaşılacağı gibi, kanın cıvık olmasına neden olur ve saç ekimi ameliyatında çok daha fazla kanama yaşanmasına sebep olur. Bu nedenle bu tür ilaçların kullanımı kesilmelidir.

Antidepresan ilaçlar ise psikiyatri alanı ile ilgili her türlü ilaçlardır. Bu ilaçlar yalnızca uzman bir psikiyatristin yönlendirmesi ile kullanılmalıdır. Belli başlı yan etkileri olduğundan, saç ekiminden 2 hafta öncesinden bırakılması gerektiği düşünülür.

Yine beta broker ilaçları kalbin çalışma düzeni ve inhibitörler de kanın özelliği ile ilgili olduğu için saç ekim uzmanları tarafından ekim öncesinde bırakılması tavsiye edilir.

2- Saç Ekimi Öncesi Saç Derisine Lokal İlaçlar Sürmemek

Günümüzde saç dökülmesi tedavisinde birçok yöntem kullanılıyor. Bu yöntemler arasında PRP gibi yöntemler de bulunuyor. Bu ve benzeri yöntemlerde saç derisinin altına çeşitli ilaçlar enjekte ediliyor. İyileşme süreci de yaklaış 2 haftayı bulduğu için ekimden önce saç derisine bu tür ilaçların uygulanmaması gerekiyor.

Aynı şekilde saçlarınız veya saç deriniz için kullandığınız özel ilaçlar, krem veya losyonlar varsa bunları da bırakmanız gerekiyor.

3- Saç Ekimi Öncesi Sigarayı Bırakmak

Korkmayın arkadaşlar, size sigarayı tamamen bıraktıracak değilim. Ama keşke bıraksanız, sağlığınız için bunun daha iyi olduğunu zaten en az benim kadar sizler de biliyorsunuz. Sigaranın ekim öncesi ve sonrası kullanılmaması, ekilen saçların daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Ancak hiçbir saç ekim merkezi veya doktoru, saç ekimi için ille de sigarayı tamamen bırakmanızı şart koşmaz. Bu konu ile ilgili genel tavsiye, ekimden bir gün önce sigara kullanımını terk etmek şeklindedir. Ancak ‘’Ben bir gün dahi dayanamam.’’ Diyenlerdenseniz yapacak bir şey yok. Yanlış örnek olmak istemiyorum; fakat ben saç ekimi ameliyatından hemen önce de içmiştim. İçmeseydim iyiydi.

4- Alkollü İçki Tüketimini Kesmek

Bu meretin tüm zararlarını zaten biliyorsunuz. Sadece saç ektirmeden önce değil, normalde de bırakılması gereken bir alışkanlık. Saç ekim uzmanları, ekkimden önceki bir gün alkollü içki içmemenizi tavsiye ediyor. Bekleyin, saçlarınız çıksın, kutlamak için içersiniz zaten. (Sözüm sadece kullananlara. Kullanmayanlar da ‘’Yaşasın, saçlarım çıktı, alayım bir büyük’’ demesin sakın)

5- Kafein İçeren Kahve, Kola vb. Besinlerden Uzak Durmak

Kafein, alışkanlık yapan ve vücuda çeşitli zararları olan bir bileşik türüdür. Yan etkilerden bir tanesinin depresyona girmek olduğu bilinir. Kafeinin en çok bulunduğu besinler şunlardır: Kahve, siyah çay, yeşil çay, bitter çikolata, kola vb. Dediğimiz gibi bu besinlerden son 5-10 gün uzak durmanız yararınıza olacaktır.

6- Saç Ekimi Öncesi E ve B Vitamini Almamak

E ve B vitaminlerini içeriğinde barındıran multivitamin preparatları, kanama şiddetini arttırabileceği için yine son bir hafta tüketilmemelidir. Aksi takdirde sağlığınız için çok önemli olan kanınızı fazlası ile kaybetmiş olacaksınız.

7- Saç Ekimi Günü Uygun Kıyafet Giymek

Yukarıda bu maddeye değinirken önemli olduğunu vurgulamıştım. Basit gibi görünse de çok önemli bir konu aslıda; çünkü ekim günü giyeceğiniz bir tişört veya kazak, size stres yaşatabilir veya saç ekim merkezinden ayrılıp kendinize uygun kıyafet bulmak için uğraşmanıza sebep olabilir. Peki, saç ekim ameliyatına giderken nasıl bir kıyafet giymelisiniz.

Pantolon önemli değil arkadaşlar; ancak üstünüzde muhakkak gömlek olmalı. Ameliyattan sonra bir kazak veya tişört giymeniz, ekilen saçlara zarar verebilir. Bu nedenle muhakkak bir gömlek veya düğmeli ya da fermuarlı bir kazak giymeniz gerekir. Ekimden sonraki birkaç gün, kafanızdan herhangi bir kıyafet geçirmemeniz gerekecek.

8- Şapka (Mevsim yaz ise veya güneş var ise şart)

Saç ekimi konusunda tecrübeli olduğumu söylemiştim. En büyük tecrübeyi de bu şapka mevzusu yüzünden kazandım. Bana faydası olmadı, bari size olsun diyerek bu maddeyi ziyadesi ile önemsiyorum. Benim başıma ne geldiğini merak ediyor musunuz? Etmiyorsunuz diye anlatmayacak değilim. Temmuz ayının 7’si. Yani kuzey yarım kürenin en sıcak olduğu zaman. Operasyonum saat 4-5 gibi bitti. Dışarısı felaket sıcak ve güneşli; ama ben şapka almamışım yanıma. Sağ olsunlar ekimimi gerçekleştirecek ekip de öncedn uyarmamış beni.

Daha dışarıya ilk adımımı atmıştım ki sanki ekim yapılan bölgeye biber ekmişler gibi bir acı hissetmeye başladım. Sonra başladım şapka aramaya. Kocaman İstanbul’da saçma sapan bir şapkayı bulmak yarım saatimi aldı. Zaten o yarım saat içinde de olan oldu. Anlayacağınız üzere ekim bölgesi yandı. Bu nedenle saç ekiminden sonraki ilk 2 haftada veya maksimum 1 ayda geçmesi gereken kızarıklık, bende tam 6 ay sürdü. 6. Ayda saçlarım tamamen çıkıp uzamasına rağmen, saç derim hala pembe idi.

İşte, arkadaşlar, siz bu durumu yaşamak istemiyorsanız, ekime giderken yanınıza muhakkak yumuşak bir şapka alın. Benden uyarması.

9- Kullandığınız İlaçları Saç Ekim Uzmanınıza Söyleyin

Çoğumuz gündelik hayatımızda çeşitli ilaçlar kullanıyoruz; fakat doğrusu, bu ilaçların yan etilerinden bihaberiz. Bu nedenle, kullandığınız (özellikle de sürekli kullandıklarınız) ilaçları doktorunuza muhakkak bildiriniz. Böylece istenmeyen durumları önlemiş olursunuz.

10- Sürekli Hastalıklarınızı veya Kronik Rahatsızlıklarınız Saç ekim Merkezine Bildiriniz

Saç ekimine engel olacak çok az rahatsızlık vardır. Örneğin diyabet, tansiyon veya kalp hastalar bile doktorundan izin aldığı takdirde saç ekimi yaptırabiliyor. Bununla birlikte saç ekimine kesinlikle engel olan bazı rahatsızlıklar da var. Örneğin Aids’e sebep olan bir virüs olan HİV varsa şayet, saç ekimi yaptıramazsınız. Bu nedenle tüm hastalık veya rahatsızlıklarınızı doktorunuza mutlaka anlatmanız gerekiyor.

11- Saçlarınızı Yıkayın ve Banyo Yapın

Eminim ki hiçbir saç ekim uzmanı leş gibi kokan ve saçları kirli yağlı olan bir hastaya ekim yapmaktan zevk almayınız. Kendinizi düşünmüyorsanız doktoru veya hemşireleri düşünün ve bu temizlik kurallarına uyun.

12- Beslenmenize Dikkat Edin

Aslında bu madde, saç ekimi öncesinden çok, saç ekimi sonrası için hayati bir öneme sahiptir. Ekimden sonra çok kan kaybetmiş olacaksınız. Aynı zamanda yeni saçlara sahip olacağınız için vücut bir yandan kaybettiği kanı geri kazanmaya çalışacak, bir yandan da yaralarınızı en kısa sürede iyileştirmek için kendisini yoracaktır. Ona yardımcı olmak için beslenmenize dikkat edin. Böylece daha sağlıklı saçlara da sahip olacaksınız.

Ameliyattan Sonra Dikkat Etmeniz Gerekenler

Saç Ekimi Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli? Konulu yazımı inceleyerek daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Ancak burada da kısaca değinmek faydalı olabilir. Saç ekimi öncesi dikkat edilmesi gerekenler kadar sonrasında da dikkat etmeniz gereken şeyler var. Dilerseniz bunlara da kısaca değinelim arkadaşlar.

-Uzun bir süre güneşe maruz kalmayın.

-İlk günler uyurken sadece sırt üstü uyuyun yani yüzünüz yukarıda olacak şekilde...

-İlk zamanlar ağır iş ve sporlar yapmaktan sakının.

-Saç ektirdiğinizi kimseye duyurmamak için dokuz doğurmayın. Bırakın bilsinler, ayıp değil, günah değil.

-Ekimden 6 ay sonra saçlarınız istediğiniz gibi olduysa, forumlarda saç ekim merkezinden bahsetmekten çekinmeyin, bu bir teşekkürdür.

-Kimyasal şampuanlar yerine bitkisel şampuanlar kullanın.

-Kafanızı bir yere çarpmayın.

-Beslenmenize dikkat edin ve yeşil besinler ağırlıklı beslenin.

-Stresten mümkün olduğunca uzak durun.

-Ekimden sonra saçlarınız çıktıktan sonra saçlarınız yumuşak masajlar yapın.

-Ne olduğu belirsiz olan sözde saç çıkarıcı ilaçlara/kremlere/fısfıslara tonla para vermeyin.

-Saçlarınızı 2 günde bir yıkayın.

 Tavsiye Yazı  Saç Ekimi Sonrası İyileşme Süreci: Saçların Çıkması...

Arkadaşlar, saç ekimi öncesi dikkat edilmesi gerekenler yazısı sayesinde ekim yaptırmayı düşünen herkese yardım ettiğimi umuyorum. Konu ile ilgili soru ve sorunlarınızı benimle paylaşmaktan çekinmeyin lütfen. Unutmayın, bu siteyi tüm hastalara destek olmak için açtım.

Bu nedenle her zaman hizmetinizde olduğumu bilin. Ayrıca saç ekimi öncesi neler yapılmalı konusu ile ilgili bilgi veren bu içeriğe katkıda bulunmak, emeğin hakkını vermek için düşüncelerinizi veya teşekkürünüzü bildirmeyi ihmal etmeyin. Hayalinizdeki saçlara kavuşmanızı dilerim.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekimi Öncesi Dikkat Edilmesi Gereken 12 Husus
Saç Ekimi Öncesi Dikkat Edilmesi Gereken 12 Husus
Saç ekimi öncesi nelere dikkat edilmeli, saç ekiminden önce neler yapılmalı, saç ekimi ameliyatına sizi hazırlayan her türlü bilgi burada.
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/03/sac-ekimi-oncesi-dikkat-edilmesi.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/03/sac-ekimi-oncesi-dikkat-edilmesi.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy