Saç Ekimi İyileşme Süreci

Saç ekimi sonrası iyileşme süresi, bütün gelişim aşamaları dikkate alındığında toplam 12 aydır. Ancak bu, ekilen saçlarınızın bir yıla kadar...

Saç ekimi sonrası iyileşme süresi, bütün gelişim aşamaları dikkate alındığında toplam 12 aydır. Ancak bu, ekilen saçlarınızın bir yıla kadar çıkmayacağı anlamına gelmez. Saçların çıkma süreci çok öncesinden başlar; fakat ince, kıvırcık ve zayıf çıkan saçlarınızın normal haline dönmesi için bir yıl kadar beklemeniz gerekebilir.

Saç ekiminden sonra iyileşme sürecini tam anlamı ile kavramak için ilk 12 ayı ayrıntılı bir şekilde ele almak gerekir; çünkü bu on iki aylık süre içinde farklı durumlar yaşayacağınız farklı dönemler olacaktır. Ekimden sonra hangi gün, hangi hafta veya ayda neler olacağını, iyileşme sürecinin nasıl geliştiğini kronolojik bir takvim çerçevesinde inceleyelim.

Saç Ekimi Sonrası İyileşme Süreci


Aşağıda işleyeceğimiz takvimsel süreç, şu başlıklar altında ele alınacaktır:

1) 1. Gün
2) 2. Gün
3) 3. Gün
4) 1. Hafta
5) 2. Hafta
6) 1. Ay
7) 2. Ay
8) 3. Ay
9) 4. Ay
10) 5. Ay
11) 6. Ay
12) 12. Ay

Not: Saç ekimi iyileşme süreci her hastada aynı sürelerde gerçekleşmeyebilir. Örneğin bazı hastalarda ikinci ay saçlar çıkmaya başlarken, bazılarında saçların çıkmaya başlaması 3. ayda gerçekleşebilir.

Saç Ekimi İyileşme Süreci 1. Gün


Birinci gün, saç ekim merkezinize giderek ekim operasyonunu gerçekleştirdiğiniz gündür. Bu gün, ekim bölgesi işaretlenir, tıraşlama yapılır, lokal anestezi ile uyuşan donör bölgeden greftler alınır ve ekim bölgesine ekilir.
saç ekimi iyileşme süresi
Saç Ekimi Sonrası İyileşme Süreci

Geçirdiğiniz bu saç ekimi ameliyatı sizi biraz yormuştur. Donör bölgede ve ekim alanında kanamalar meydana gelmiştir. Saç ekiminin birinci günü ameliyat sona erdikten sonra saç ekim merkezinde kalmaz, evinize gidersiniz. Lokal anestezinin etkisi halen devam ettiği için ilk gün pek ağrı sızı hissetmezsiniz.

Bu gece mümkünse uyumak için bir yatak değil de bir koltuk kullanın. Hele de uykusu ağır olan ve yatakta sürekli dönen biriyseniz, ekilen saçlarınızın sağlığı için birkaç günlüğüne uyku keyfinizden feragat ediniz. İlk gün sigara içmemeniz önerilir; fakat ille de içecekseniz az içmeye çalışın. Sarhoş edici içeceklerden ise kesinlikle uzak durun.

Saç Ekimi İyileşme Süreci 2. Gün


İkinci gün, ameliyatın bir sonraki günüdür. Artık lokal anestezinin etkisi geçmiştir; bu nedenle gün boyu küçük çaplı bir ağrı hissedebilirsiniz. Ancak doktorun verdiği ağrı kesici ve antibiyotikler, bu acıyı bastırmada size yardımcı olacaktır.

Özellikle şehir dışından gelen hastalara ilk yıkama 2. Günde yapılır; zira hastalar, otel odalarında sefil olmak yerine, bir an önce evlerine gitmek isterler. İlk yıkamayı kendi başınıza yapamayacağınız için ikinci defa saç ekim merkezine gitme durumunda kalırsınız. Burada ya ekim doktorunuz ya da ilgili personel ilk saç yıkamanızı gerçekleştirir.

İkinci gün yaşayacağınız diğer bir acı da ensenizdeki bandaj kaldırılırken duyacağınız acıdır. Ancak ilk yıkama sonraki gün gerçekleştirilecekse ekim merkezine gitmenize ve ensedeki bandajı çıkarmanıza gerek yoktur.

Ameliyat günü ense ve ekim bölgesinde meydana gelen kanama, bu bölgelerde kanın pıhtılaşarak kurumasına sebep olmuştur. İlk yıksma ile bu bölgeler büyük oranda temizlense de bölgede kan izleri hala görünecektir.

Saç Ekimi İyileşme Süreci 3. Gün


Şayet ikinci gün yıkama yapılmadıysa saç ekimi sonrası 3. gün ilk saç yıkaması yukarıda anlattığımız şekilde yapılır. Önceki gün ilk yıkama gerçekleştiyse bugün kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Yaralarınızdan kaynaklanan acı hissi, büyük oranda azalmıştır. Bu dönemde ekim alanına çok iyi bakmalısınız. Ekim bölgesi üzerinde asla uyumamalısınız. İlk günler sadece sırtüstü yatmanıza izin vardır.

İlk iki günde olduğu gibi 3. gün de dışarıya çıktığınızda muhakkak şapka takın. Hatta mümkünde ilk 2 ay güneşte şapkasız dolaşmayın; aksi takdirde hem ekim bölgesi hem de donör bölge olan ense bölgesi kızaracak ve bu kızarıklık muhtemelen aylarca geçmeyecektir.

Saç Ekimi İyileşme Süreci 1. Hafta


Saç ekimi ameliyatında lokal anestezi ile deri altına enjekte edilen bazı ilaçlar; alın bölgesi ile göz çevresinin bir miktar şişmesine sebep olabilir. İşte, bahsi geçen o ufak çaplı şişlikler 1. Hafta tamamen geçmiş olur. 1. hafta saç kökleri ekildiği alana tamamen adapte olmamıştır. Bu yüzden ekim bölgesi için gösterdiğiniz hassasiyeti hala devam ettirme durumundasınız.

Genellikle 1. Haftada artık dış dünyaya açılabilir, işinize gidip gelebilirsiniz; ancak ameliyat izleri hala belli olacaktır. Yani insanların konu ile ilgili sorularına hazır olmalısınız.
saç ekimi iyileşme süresi
Saç Ekimi Sonrası İyileşme Süreci


Uzmanlar bu hafta içerisinde de uykunuza dikkat etmenizi şiddetle tavsiye ederler. Birinci haftanın sonunda, şayet sizin için vazgeçilmezse tütüne devam etmenizde büyük bir sakınca yoktur. Ancak gerek kendi sağlığınız gerekse de saçlarınızın sağlığı için bu alışkanlıktan ne kadar uzak durursanız o kadar iyi olacaktır.

Birinci hafta ekilen saçlarda gözle görülür bir değişim gözlenmez. Sadece kafanızın kanlardan arındığını görebileceksiniz. Saç ekimi iyileşme süresi uzun süren ve sabır isteyen bir süreçtir.

Saç Ekimi İyileşme Süreci 2. Hafta


İkinci hafta, saçlarınızda en bariz değişimi göreceğiniz haftadır. Saç ekimi iyileşme süresi içinde önemli ve kritik bir dönemi içermektedir.

Saç ekiminden sonra 2. hafta, şok dökülme gerçekleşir. Şok dökülme, ekilen saçların bir anda dökülmesi olaydır. Korkulacak, telaş edilecek bir durum değildir. Bilakis, şok dökülmeyi yaşadığınız an, saç ekim sonrası sürecin normal geliştiği hakkında kanaat getirebilirsiniz.

Ekimden sonraki 2. Hafta şok dökülme başlangıç aşamasındadır. Şok dökülme ile saçların dökülmesi bir aya kadar uzayabilmektedir. Bu nedenle ikinci hafta saçlarınız dökülmediyse telaşlanmayın. Bekleyin, sonraki bir iki hafta içinde dökülecektir.

İkinci hafta, ensenizdeki saçlar kısmen uzadığı için o bölgedeki kötü görünüm kısmen kamufle olmuştur. Ekim bölgesindeki kanama kabuklanmaları ise tamamen temizlenmiştir.

Ekilen saçlar, ekim alanına adapte olduğu için artık pek korkulacak bir durum kalmamıştır. Özlediğiniz uyku pozisyonlarına geçebilir, daha rahat uykular geçirebilirsiniz.

Saç Ekimi İyileşme Süreci 1. Ay


Ekilen saçlarınızda belirgin bir değişim söz konusu değildir. Ancak bir ay geçtikten sonra saç ekimi ameliyatının getirdiği sıkıntıların tamamını atlattığınız için önemli bir dönemdir. Benim gibi ilk gün çıplak kafa ile güneşe maruz kalmadıysanız, kızarıklık da tamamen bitmiştir.
saç ekimi iyileşme süresi
Saç Ekimi Sonrası İyileşme Süreci

Ancak bu ay saç ekimi sonrasında çıkan sivilceler halen boy göstermeye devam edebilir. Bu sivilceler sizi çok rahatsız etmiyorsa herhangi bir şey yapmanıza gerek yoktur. Ancak herhangi bir ağrı veya sızıya yahut aşırı kaşınmaya sebep oluyorlarsa, saç ekim uzmanınıza danışmakta fayda var.

Saç Ekimi İyileşme Süreci 2. Ay


Saç ekimi sonrası 2. ay, ekim operasyonunun meyvelerini verdiği aydır. Evet, 2. ay, deyim yerindeyse, kuluçkaya yatan saç kökleri yavaş yavaş canlanmaya ve saç derisinin dışına çıkmaya başlar. İlk başlarda çıkan saçlar sizi hayal kırıklığına uğratabilir; zira yeni çıkan bu saç telleri çok ince, kıvırcık yapılı ve çelimsizdir. Tabii, henüz köklerini tam anlamı ile güçlendiremeyen bu saçların çok gür saçlar çıkarmasını beklememelisiniz. Merak etmeyin, zamanla kökler daha güçlü hale gelecek, böylece çıkardıkları saç telleri de daha kalın ve sağlıklı olacaklardır.

İkinci ayda normal yaşamınıza çoktan dönmüşsünüzdür. Saç ekimi ameliyatından geriye sadece ekilen ve yeni yeni çıkmaya başlayan saçlarınız kalmıştır. Önceki başlıklarda bahsettiğimiz sorunlar çoktan ortadan kalkmıştır. Bu aydan sonra en çok dikkat etmeniz gereken şey beslenmenize dikkat etmektir. Boş zamanlarınızda ekim alanına yaptığınız parmak masajının da çok faydasını görebilirsiniz.

Saç Ekimi İyileşme Süreci 3. Ay


Saç ekiminden sonra saçların çıkması bazı hastalarda 3. ayda gerçekleşir. Bu nedenle ikinci ayda saçları çıkmayanlar herhangi bir tedirginlik yaşamasınlar. Normal gidişatta 3. ayda ekilen saçların neredeyse tamamı çıkmış olur. Ancak yukarıda da değindiğimiz gibi bu saçlar halen çok zayıf ve biçimsizdir. Saçlarınızın normal halini alması için bir süre daha beklemeniz gerekebilir. 3. ayda ekim bölgesinde çıkan saçları artık tıraş edebilir, saçlarınıza istediğiniz şekli verebilirsiniz.

Saç Ekimi İyileşme Süreci 4. Ay


Saç ekim ameliyatının üstünden 4 ay geçtikten sonra tüm hastalarda saçlar çıkmış ve bir miktar uzamıştır. Fakat istenen sıklık ve gürlük henüz elde edilememiştir. Saçlar çıkmış olsa da aralarda, çıkmakta gecikmiş olan yeni saçlar hala çıkmaya devam edebilir. Ektirdiğim saçlar dışında yeni saçlar çıkıyor diye düşünmeyin. Bu saçlar gecikmiş olan saçlardır.

Ancak ekim yapılan bölgede eski saçları da bulunan, yani seyrek alana ekim yapan hastalar için bu durum geçerli olmayabilir. Saç hücrelerinin tamamen ölmediği alanlarda, ekilen saçlar dışında normal saçlarınızın da çıkması olasıdır.

Saç Ekimi İyileşme Süreci 5. Ay


Ekilen saçlarınız birkaç santim uzamıştır. Genel olarak saç ekimi tamamlanmış diyebiliriz. Ancak bir iki ay daha saçlar gelişimine devam edecektir.
saç ekimi iyileşme süresi
Saç Ekimi Sonrası İyileşme Süreci

Seyrek duran saçlarınız, belli bir süre daha sıklaşacak ve saçların kalınlığı bir miktar daha artacaktır. Eğer başarılı ve doğal bir ekim geçirdiyseniz, sizi tanımayan insanlar saç ekimi yaptırdığınızı anlamayacaklar bile.

Saç Ekimi İyileşme Süreci 6. Ay


Saç ekimi sonrası iyileşme süreci hakkında az çok bilgisi olanlar tamamen 6. aya odaklanırlar; zira saç ekim uzmanları 6. ayda saçların tamamen çıkıp neredeyse son şeklini kazanacağını söylerler. Evet, ekimden sonra saçlar 2. aydan itibaren çıkmaya başlasa da bu saçların gelişimini tamamlaması 6 ay sürmektedir.
saç ekimi iyileşme süresi
Saç Ekimi Sonrası İyileşme Süreci

Saç ekimi iyileşme süresi normal şartlarda altıncı ayda tamamlanmış olur. Ama saçlarınız için henüz her şey bitmiş değildir. Onlar, mümkün olduğunca gürleşmeye ve şekil olarak düzelmeye devam edeceklerdir.

Saç Ekimi İyileşme Süreci 12. Ay


Aslında 6. aydan sonra gözle görülür değişimler yaşamazsınız; ancak neredeyse tüm saç ekim uzmanları, saçların gelişim süresinin bir yıl olduğunu söylerler. evet, 6. aydan sonra saçlar artık çıkmaz fakat bir yıla kadar gelişmeye devam ederler. Ekim sonrası süreçte 12. aya geldiyseniz, artık mevcut saçlarınıza razı olmalı, başka gelişmeler beklememelisiniz; zira saçlarınız artık son şeklini çoktan almıştır.

Saç Ekiminden Sonra Ne Zaman İşe Gidebilirim?


Saç ektirmeye karar verenlerin cevabını en çok merak ettikleri sorulardan bir tanesi budur. Özellikle kamuda çalışan memurlar, işe gitmek zorunda oldukları için bu sorunun cevabını merak eder. Burada açık konuşmak gerekir: Normalde ekim merkezine sorarsanız, birkaç gün içinde işe gidebileceğinizi söylerler. Doğrudur, gidebilirsiniz; fakat kafanızdaki kan ve kan izleri ile gidebilirsiniz.

İnsanların dikkatini çok çekmeden işe gitmeniz için en az 2-3 haftaya ihtiyacınız vardır. Bu nedenle tavsiyemiz, normal memurların yıllık izin döneminde, öğretmenlerin ise yaz tatilinde saç ekimi yaptırmalarıdır.

Saç Ekim Süreciniz Yukarıda Anlattığımız Şekilde Seyretmiyorsa Ne Yapmalısınız?


Öncelikle şunu vurgulamamız gerekir: Her insanın yapısı, özellikleri farklıdır. Bu nedenle saç ekiminden sonraki süreç herkeste aynı anda gerçekleşmez. Evet, biz gün, hafta veya ay vererek ilgili tarihlerde hangi gelişmelerin yaşandığını anlattık; ancak verdiğimiz tarihler herkes için geçerli olan tarihler değildir.

Örneğin ekilen saçların çıkması için 2. ay ifadesini kullandık. Fakat bazı hastalarda bir buçuk ay sonra saçlar çıkarken, bazılarında 3-4 aya kadar uzayabilir. Yine şok dökülme normal seyirde 2 veya 3. haftalarda gerçekleşir; fakat bazı hastalarda 1 veya 2. aya kadar gecikebilir.
saç ekimi iyileşme süresi
Saç Ekimi Sonrası İyileşme Süreci

Bu tür zaman farklılıkları ile karşılaştığınız zaman telaş edip doktorunuzu aramanıza gerek yoktur. Fakat her şeye rağmen, siz anormal bir seyir gözlemlerseniz, ekim uzmanınıza danışmayı da ihmal etmeyin. Saç ekim merkezlerinin tek sorumluluğu saç ekimi ameliyatını gerçekleştirmek değildir. Her doktor, hastasının ekim sonrası sürecini de takip etmeli ve koşulsuz destek sağlamalıdır.

Kafanızdaki Her Soruyu Bize Sorabilirsiniz!

Arkadaşlar elimizden geldiğince saç ekimi sonrası iyileşme sürecini anlatmaya ve anlattıklarımızı da resimlerle desteklemeye çalıştık. Buna rağmen kafanızda oluşan sorular varsa çekinmeden sorabilirsiniz. Mümkün olan en kısa zamanda size dönüş sağlayacağımızı bilmenizi isteriz.

YORUMLAR

BLOGGER: 3
Loading...
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekimi İyileşme Süreci
Saç Ekimi İyileşme Süreci
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgssSkLIlnEatfg6vPhAdKi2yVysnk3cEz6BVFc8eUTaBo9C4LbicKSS7_Ho-NbGKcwbeFlXD67sN8uH6wUSBdTBLp8zC_QYJffjNiiBJCkvHxUGkR87IwfmbmZjYVup-oHTQ-Zi5iVICM/s1600/sa%25C3%25A7-ekimi-iyile%25C5%259Fme-s%25C3%25BCreci-1.-g%25C3%25BCn.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgssSkLIlnEatfg6vPhAdKi2yVysnk3cEz6BVFc8eUTaBo9C4LbicKSS7_Ho-NbGKcwbeFlXD67sN8uH6wUSBdTBLp8zC_QYJffjNiiBJCkvHxUGkR87IwfmbmZjYVup-oHTQ-Zi5iVICM/s72-c/sa%25C3%25A7-ekimi-iyile%25C5%259Fme-s%25C3%25BCreci-1.-g%25C3%25BCn.png
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sac-ekimi-iyilesme-sureci.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sac-ekimi-iyilesme-sureci.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy