Saç Ekimi Sonrası Şampuan Tavsiyesi

Saç ekiminden sonra hangi şampuan kullanılmalı? Saç ekimi sonrası şampuan seçimi nasıl yapılır, saç ektirenler hangi şampuanı kullanıyor?


Saç ekimi sonrası şampuan kullanımı, birçok hasta tarafından fazlası ile önemsenmektedir. Saçlarımız dökülmeden önce göstermediğimiz hassasiyeti nedense saç ekiminden sonra gösteririz; zira kellik problemini yeniden yaşamak istemeyiz.

Saç ekiminden sonra mutlaka dikkat etmemiz gereken hususlar vardır. Bu hususlardan bir tanesi de saç ekimi sonrası şampuan seçimidir. Sağlıklı bir iyileşme süreci geçirmek için kullanmanız veya kullanmamanız gereken şampuanlar vardır.

İşte bu makalemizde, sizler için, saç ekimi sonrası hangi şampuan kullanılmalı sorusuna cevap vererek en iyi şampuan tavsiyesinde bulunmaya çalıştık.

Tavsiye Yazı >>
Saç Ekimi Sonrası Bakım Tavsiyeleri

Saç Ekimi Sonrası Şampuan Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Evet, özellikle de saç ekiminden sonra en uygun şampuanı seçmek önemlidir; ancak şunu da bilmelisiniz ki şampuan seçiminin saçların çıkması veya dökülmemesinde doğrudan bir etkisi yoktur. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kimyasal içerikli şampuanlardan uzak durmak ve bunlar yerine doğal ve bitkisel şampuanlar kullanmaktır.

Saç ekimi sonrası şampuan tercihi iki farklı dönemde ele alınmalıdır. Birinci dönem, saç ekimi yapıldıktan hemen sonraki 15 günlük hassas dönemdir. Sonraki zaman ise ikinci dönem olarak ifade edilebilir. Her iki dönem için farklı şampuan türleri kullanılabilir. Ayrıntılarını aşağıda görelim:

Tavsiye Yazı >>
Saç Ekimi Sonrası Yıkamalar Nasıl ve Hangi Sıklıkta Yapılmalı?

Saç Ekiminden Sonra İlk 2 Hafta İçin Şampuan Tavsiyesi

Saç ekimi sonrası ilk günler kafada yara ve kabuklanmalar oluştuğu için özellikle ekim bölgesi çok hassas durumdadır. Ayrıca ekilen saçlar da tutunmadığı için bu bölgenin hassasiyeti artmaktadır.

İlk yıkama ve sonrasındaki 2 haftalık süreç için en iyi şampuan bebe şampuanıdır. Bu sürede herhangi bir bebe şampuanının kullanılması daha sağlıklıdır.

Bununla birlikte, kullanacağınız herhangi doğal bir şampuanın da hiçbir zararı olmayacaktır. Bu dönemde kimyasal muhtevalı şampuanları kullanmamanız yeterlidir.


Saç Ekimi Sonrası Şampuan Tavsiyesi

Saç ekiminden sonraki 2 haftalık süreç geçtikten sonra, şampuan seçiminin artık pek de bir önemi yoktur. Bu süreçten sonra istediğiniz herhangi bir şampuanı kullanabilirsiniz. Ancak biotinli şampuanları kullanmanın daha yararlı olduğu saç ekim uzmanları tarafından ifade edilmektedir.

Ayrıca bir şampuana çok yüksek meblağlar ödemenin gereksiz olduğunu da bilmelisiniz. Fiyatı ister düşük isterse de yüksek olsun, hiçbir şampuanın saç dökülmeleri üzerinde büyük bir etkisi yoktur.

Günlük saç yıkamalarda 10 liraya aldığınız sıradan bir bitkisel şampuan bile sizin için yeterli olacaktır. Ancak kullandığınız şampuanın, sizin saçlarınızın ihtiyaçlarına cevap verip vermediği önemlidir.

Bir doktor, her hastasına aynı şampuanı tavsiye etmez. Atıyorum yaplı saçlar için, kuru saçlar için veya boyalı saçlar için tercih edilecek şampuan aynı olmaz. Bir diğer önemli husus ise şampuanın ph değeridir. Saç ekim uzmanları, saç ekimi sonrası kullanılacak şampuanın 5,5 ph değerine sahip olmasını tavsiye etmektedir.


Saç Ekimi Sonrası Sabun Kullanmak

Hep “saç ekimi sonrası şampuan” ifadesini kullanıyoruz; peki, saç ekimi sonrası sabun kullanmak mümkün değil mi? Saç ekimi sonrası sabun kullanmanın zararı var mı?

Saç ektirdikten sonra ille de şampuan kullanmak zorunda değilsiniz. Daha önce kullandığınız herhangi bir sabuna devam edebilirsiniz. Hayatı boyunca yeşil sabun kullanmasına rağmen, saçları hiç dökülmeyen birçok insan vardır.


Ancak saç yıkamalarında sabun kullanmanın kötü bir yanı da bulunmaktadır. Katı sabunlar saç kökünün etrafına yapıştığı için buradan durulanması biraz zordur. Bu nedenle sabun kullannanlar, saçlarını çok iyi durulamalıdır.

Saç Ekiminden Sonra Kullanılan Bazı Şampuanlar

saç ekiminden sonra hangi şampuan kullanılmalı
Saç ekimi sonrası kullanılan bazı şampuanlar
Saç ektirenlerin kullandıkları şampuanları sizler için derledik. Her şampuan hakkında verdiğimiz bilgileri dikkatle inceleyerek kendiniz için en uygun şampuana kendiniz karar verebilirsiniz.

Saç Ekimi Sonrası Sebamed Şampuan Kullanmak

Sebemed şampuan, saç ekiminden sonra en çok tercih edilen şampuanlardan bir tanesidir. Fiyatlarının da makul olması sebebi ile birçok kişi kullanmaktadır. Saç ekim uzmanlarının tavsiye ettiği şampuanların da başında gelmektedir. 5,5 ph değerine sahip olan sebamed şampuanında dioksan, nitrozamin ve formaldehid maddelerinin bulunmadığı bilinmektedir.

Saç ekimi sonrasında gönül rahatlığı ile alıp kullanabileceğiniz bir şampuan olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Dediğimiz gibi zaten şampuanın çok büyük bir önemi yok.

Saç Ekimi Sonrası Bioxcin Şampuan Kullanmak

Bioxcin şampuan, bir zamanlar serumları ile de piyasayı kasıp kavuran ve saç dökülmesi yaşayan birçok kişinin denediği bir şampuandır. Zamanında satılan serumlarının yeni saçlar çıkarttığı iddia edildiyse de ne yazık ki kullanıcı yorumlarında bu etkinin gerçek olduğu ifade edilmedi.

Bioxcin serumu işe pek yaramasa da şampuanı için aynı şeyi söylemek pek mümkün değildir. Bioxcin şampuan gerçekten de saçları koruyor ve dökülmeye karşı daha dirençli hale getiriyor. 8 sene önce saç ektirmiş ve o günden bu yana Bioxcin şampuan kullanan biri olarak bu şampuandan çok memnun olduğumu söyleyebilirim. Marketlerde bulamazsanız dahi her eczanede üçlü olarak satılıyor. İçinde üç kutunun bulunduğu şampuan 60-70 TL aralığında satılıyor. Biotin içeren etkili şampuanlardan bir tanesidir.

Saç Ekimi Sonrası Minoxidil Kullanımı

2009-2010 yıllarında yeni saç çıkartması ile dillere destan olan, kimi yerde Minoxil, kimi yerde Minoxidil olarak satılan ve benim de bir süre bizzat kullandığım sprey ve losyonlar, günümüzde yeterince tercih edilmiyor.

Kendim görmesem inanmazdım; fakat saçlarının ön bölgesi tamamen seyrelen bir öğretmen arkadaşımın, altı aylık bir kullanımdan sonra tüm saçlarının yeniden çıktığına şahit oldum. O dönem kellik sorunu yaşayan birçok arkadaşla beraber bu ürünün siparişini verdik; fakat ne yazık ki hepimizde aynı sonucu vermedi. Bende tek bir saç bile çıkarmadı.

Bende etkili olmasa da gerçekten yeni saçlar çıkardığına dair binlerce yorum okudum forum sayfalarında. Ancak sonradan, yan etkilerinin olduğu anlaşıldı ve bu şampuanı kullananların çoğu kullanmayı bıraktı.

Saç çıkarmadaetkili olsa da, cinsel iktidarsızlığa sebep olan bu sprey, aynı zamanda vücudun diğer bölgelerinde aşırı kıllanmaya sebep oluyor. Ayrıca hayat boyu kullanmanız gerekiyor. Şampuana birkaç ay ara verdiğiniz an, çıkan saçların tamamı yeniden dökülüyor ve kellikle tekrar karşı karşıya kalıyorsunuz.

Saç Ekimi Sonrası Xpecia Tablet Kullanımı

Xpecia, bir şampuan değil, biotin içerikli bir tablettir. Saç ektirenlerin kullandığı ilaçlardan birisi olan xpecia, içeriğindeki biotin sayesinde saç köklerini güçlendirmektedir. Birçok doktor tarafından tavsiye edilse de uzun süreli kullanımı önerilmez.

Xpecia tabletlerin de bazı yan etkileri bulunmaktadır. Bu nedenle belli bir süre sonra kullandıktan sonra ara vermek yerinde bir davranış olacaktır. Ayrıca bu tür ilaçlar yerine doğal yollarla saçlaı beslemek ve güçlendirmek uzun vadede daha sağlıklı olacaktır.

Postop Saç Ekimi Sonrası Temizlik Seti


Saç ekimi sonrası ilk yıkama ile 15 günlük sürede yapılan hassas yıkamalarda bazı özel ürünler kullanılmaktadır. İlk yıkama ile sonraki hassas yıkamalar yapılmadan önce saç derisindeki kan pıhtıları ile kabukların yumuşaması için özel yumuşatıcı krem veya losyonlar kullanılmaktadır.

Birçok doktorun tavsiyesi yumuşatıcı Bepanthol kremdir. Bepanthol, saç derisine uygulandıktan sonra kan pıhtıları yumuşar ve daha sonra ise şampuanla yıkama gerçekleştirilir.

Son dönemlerde saç ekimi sonrası yıkamada kullanılan bazı hazır setler de geliştirilmiştir. Bunlardan bir tanesi de Postop saç ekimi sonrası temizlik setidir. Bu sette biri yumuşatıcı jel, biri de köpük olmak üzere iki ürün bulunmaktadır. Yumuşatıcı jel, önceden saç derisine uygulanır ve kan pıhtıları yumuşatılır. Köpük ise yine deriye sürülerek bu pıhtı ve kabukların temizlenmesinde kullanılır.

Saç Ekiminden Sonra Hangi Şampuan Kullanılmalı?

Size yol gösterecek bilgileri verdik. Geldik asıl konuya. Peki, saç ekiminden sonra hangi şampuan kullanılmalı, saç ekimi sonrası için en iyi şampuan hangisidir? Tüm yazımızı dikkatle incelediğinize göre cevap çok da zor değildir.

Saç ekimi sonrası şampuan seçimi çok da önemli değildir. Tekrar vurguluyoruz. Kimyasal içerikli olmadıktan sonra hangi şampuanı kullandığınız çok önemli değildir. Hatta kullandığınız herhangi bir şampuana çeşitli yağlar ve saç için faydalı ürünler karıştırarak da şampuanı kullanabilirsiniz.

İlle de bir marka istiyorsanız da Sebamed veya Bioxcin kullanabilirsiniz. Dileriz ki saç ekiminden sonra mevcut saçlarınızı korur ve saç dökülmesi problemi il bir daha karşılaşmazsınız.

YORUMLAR

BLOGGER: 5
Loading...
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekimi Sonrası Şampuan Tavsiyesi
Saç Ekimi Sonrası Şampuan Tavsiyesi
Saç ekiminden sonra hangi şampuan kullanılmalı? Saç ekimi sonrası şampuan seçimi nasıl yapılır, saç ektirenler hangi şampuanı kullanıyor?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiat-imjf-wrGScmX-zD8PwU_vffpHppmViSTOIZfR_O_y7sRxMvT-IGKX5kdfCxNCrfFUxaa-Q5NcxK544W8B7CLxDNwwgCCBJ8bhyphenhyphennekouEEoXCG_TZCPywo60In5Tq7dpCi3Ilx0Nc4/s1600/sac-ekimi-sonrasi-sampuan.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiat-imjf-wrGScmX-zD8PwU_vffpHppmViSTOIZfR_O_y7sRxMvT-IGKX5kdfCxNCrfFUxaa-Q5NcxK544W8B7CLxDNwwgCCBJ8bhyphenhyphennekouEEoXCG_TZCPywo60In5Tq7dpCi3Ilx0Nc4/s72-c/sac-ekimi-sonrasi-sampuan.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-sonrasi-sampuan.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-sonrasi-sampuan.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy