Saç Ekimi Fiyatları 2023 (Tüm Saç Ekim Merkezlerinin Fiyatları)

2018 saç ekimi fiyatları, Türkiye'nin en iyi saç ekim merkezleri ele alınarak anlatıldı.

Benim gibi saç problemi yaşayan her insan, saçlarına tekrar kavuşabilmek için çözüm arayışlarında bulunur. Bulunan çözümlerden bir tanesi şayet saç ekimi ise, ilk merak edilen şey de saç ekimi fiyatları olur. Zira saç ektirmek ucuza mal olan bir şey değildir.

 Tavsiye Yazı  En İyi Saç Ekim Merkezleri ve Doktorları...

Benim de saç ekimi yaptırmadan önce en çok merak ettiğim şey saç ekimi fiyatları idi. Saç dökülmesi problemini henüz lise yıllarında yaşadığım için çözüm arayışlarına da erken başlamıştım. Tabii o dönem, kendi ayaklarım üzerinde duramadığım, ekonomik açıdan baba eline baktığım için saç ektirmeyi pek düşünmedim. Ancak belki de her dakika bu saçsızlık probleminin getirdiği stresi yaşadım.
saç ekimi ne kadar 2018
Saç Ekimi Fiyatları

Nihayetinde üniversite okuyup öğretmen oldum. İlk fırsatta da saç ektirip eski saçlarıma yeniden kavuştum. Elbette ki ekimden sonra saçlar tamamen eskisi gibi orijinal olmuyor; ancak inanın bana, kel alanlarınızın seyrek de olsa saçlaşması insanı çok mutlu ediyor. Sözü fazla uzatmadan saç ekimi fiyatları 2023 konumuza devam edelim. Bakalım Türkiye’de saç ektirmek ne kadar, saç ekimi fiyatları düşündüğümüz kadar pahalı mı?

2023 Saç Ekimi Fiyatları Ne Kadar?

Net ücret vermeden önce kendi deneyimimden ve o günden bu yana dek fiyatlarda nelerin değiştiğine değinmek istiyorum. Arkadaşlar ben 2011 yılında saç ekimi yaptırdım. Şimdiki tarihin 2023 olduğunu düşünürsek (bu yazının yazılış tarihi) tam 8 sene olmuş. Ben 2011 yılında İstanbul’da ucuz sayılabilecek bir saç ekim merkezinde (reklam yaptığım düşünülmesin diye saç ekim merkezinin adını yazmıyorum) saç ektirdim.

O zaman bana 3200 greft (saç kökü) ekildi. Benden alınan para ise 2500 Türk Lirası idi. Peki, günümüzde saç ekimi fiyatlarında çok büyü değişiklikler oldu mu? İnanın bana ülkemizde belki de yıllardır en az zam alan sektörlerden bir tanesi saç ekimidir; zira 2011’de 2500 liraya yaptırdığım saç ekimini, günümüzde aynı saç ekim merkezinde veya aynı statüdeki bir ekim merkezinde 3500 TL dolaylarında yaptırabiliyorsunuz. Eskiden büyük bir lüks sayılan saç ekimini artık neredeyse isteyen herkes yaptırabiliyor.




Bazı Saç Ekim Merkezlerinin 2023 Saç Ekimi Fiyatları

Daha önce kabaca bir araştırma yaptıysanız saç ekim fiyatları ile ilgili enteresan bir olaya şahit olmuşsunuzdur. Bahsettiğim bu enterasan olan hemen hemen her saç ekim merkezin veya doktorunun farklı fiyatlarla hizmet vermesidir. Aşağıda size vereceğim listede Türkiye'nin en pahalı saç ekim merkezi de bulunuyor, neredeyse en ucuzu da. Umarım size bir fikir verebilir.

Koray Erdoğan Saç Ekimi Fiyatları 2023 (Asmed Saç Ekim Merkezi) 

Dr Koray Erdoğan saç ekimi fiyatlarını TL üzerinden değil de Euro üzerinden belirlemiş. Koray Erdoğan, ektiği her greft başına 2,5 Euro istiyor ki bu Türkiye saç ekim fiyatları ortalamasının çok çok üstünde. Peki, Doktor Koray Erdoğan’a, bu ücrete saç ektirmeye değer mi? Bana sorarsanız, yeterince paranız varsa fazlası ile değer. Peki, neden? Çünkü bu saç ekim doktorunun yaptığı neredeyse hiçbir saç ekimi başarısızlıkla sonuçlanmadı.

 Tavsiye Yazı  Koray Erdoğan Saç Ekimi Sonuçları: Öncesi Sonrası Fotolar...

İnternet ortamında kendisi ile ilgili herhangi bir şikayet sayfası bulmanız neredeyse imkansızdır. Bulsanız dahi, bu şikayet saç ekiminin kötü olması ile ilgili değil, başka bir mesele ile ilgilidir. Euro’dan bahsettik, eminim çoğunuz hemen kabaca bir işlem yapmıştır. 1 Euro’nun 6 liraya tekabül ettiğini düşünürsek ve kel alanlarınızı kapatmak için 3000 greftin yeterli olduğunu düşünürsek, Dr Koray Erdoğan’a saç ektirmek için yaklaşık 40.000-45.000 bin lirayı gözden çıkarmanız gerekmektedir.

Ne yazık ki bu para ülkemiz insanı için çok değil, çok çok yüksek bir para. Bu fiyata saç ektirecek sıradan bir insan, üzüntüden ve stresten ektirdiği saçları bile tekrar dökebilir.



Hakan Doğanay Saç Ekimi Fiyatları 2023

Saç kimi ile ilgili araştırmalara henüz yeni başladıysanız bu ismi duymamış olabilirsiniz, ancak Türkiye’nin en iyi saç ekim merkezleri veya doktorları hakkında bir ön araştırma yaptıysanız eminim ki Dr Hakan Doğanay’ı da duymuşsunuzdur; zira kendisi başarılı operasyonlara imza atmış ve ülkemizde de bu konuda adını duyurmayı başarmış bir uzman.

Dr. Hakan Doğanay da Euro üzerinden ücretlendirme yolunu seçmiş. Ama korkmayın, burada greft başına fiyatlar 1 Euro. Koray Erdoğan’ın talep ettiği ücret kadar olmasa da yine ülkemiz vatandaşları için ciddi bir para. Ortalama 3000 greft ekileceğini varsayarsak 28.000 liraya denk geliyor.

İstanbul Estetica Saç Ekim Merkezi Fiyatları 2023

Ayşegül Sevinç Hanım’ın yönetimindeki İstanbul Estetica Saç Ekim Merkezi, greft başına ücret belirlemiyor. Kendisi, saçlarınızı görüp inceledikten sonra size bir fiyat belirliyor. Atıyorum, 3000 greft ekeceğiz dese dahi, saçsız bölgenizi dolduracak kadar greft ekiyor/ektiriyor. Fazla ekse de ek ücret talep etmiyor.

Peki, İstanbul Estetica saç ekimi fiyatları ne durumda. Arkadaşlar bu saç ekiminde kel bölgenizin genişliğine göre fiyat belirleniyor ve 2023 yılı için saç ekimi fiyatları 6.500 ile 9.000 lira arasında değişiyor. Bu saç ekim merkezinde daha önce çok başarılı operasyonlar gerçekleştirildi; ancak ne yazık ki orada saç ektirip de halinden yeterince memnun olmayanlar da yok değil.

Boğaziçi Saç Ekimi (Bosphorus Hospital Groups) Fiyatları 2023

Bu yazıyı yazdığım an, kendilerinin de kampanyası mevcuttu. Kendi resmi web sitelerinde yayınladıkları kampanya duyurusunda, 8000 grefte kadar olan tüm saç ekimlerinin standart 3000 TL olduğu yazılıydı. Kampanyanın güncelliğini tekrar teyit ettirmek gerek.

İstanbul Çevre Hastanesi Saç Ekimi Fiyatları 2023

Yıllardır bu konuda operasyonlar gerçekleştiren Çevre Hastanesi, ülkemiz saç ekimi ücretleri ortalamasında bulunuyor. Bu hastanede saç ekimleri 7.500-11.000 lira arasında yapılıyor.




Saç Ekim Fiyatları Neden Her Yerde Farklı?

Sizler de takdir edersiniz ki dünya genelinde ve hemen hemen her sektörde durum bu şekildedir. Hizmetin adı her yerde aynı olsa da hizmetin veriliş şekli işleri tamamen değiştirebilmektedir. Örneğin lokantacı Mehmet amcada 15 liraya yiyebileceğiniz bir et yemeğini Nusr-Et’te 800 liraya ancak yiyebilirsiniz. Peki neden?




Çünkü;

-Nusr-Et’in işletmecisi olan Nusret, bu alanda dünya çapında isim yapmıştır.

-Hizmetin verildiği yer lüks bir yerdir.

-Yiyeceğiniz yemeğin yanında size verilen ek hizmetler, standartın üzerindedir.

-Nusret, bir şekilde yolunu bulmuş, işletmesini zenginlerin, sosyetiklerin mekanı haline getirmiştir vs.

İşte, saç ekimi sektöründe de tıpkı bunun gibi bir durum var. Örneğin Asmed Saç Ekim Merkezinde faaliyet gösteren Dr Koray Erdoğan yüksek ücretler talep etmektedir;


Çünkü;

-Sadece Türkiye’de değil, yurt dışında bile ismini duyurmuştur.

-Neredeyse tüm ekim ameliyatları başarılı geçmektedir.

-Hizmet verdiği klinik fazlası ile lükstür.

-İşini, ortalamanın üstünde ciddiyete alıyor vs.

Aynı şekilde Falan Filan Saç ekim Merkezi Türkiyenin en ucuz saç ekimini gerçekleştirmektedir.

Çünkü;

-Merdiven altı çalışmaktadır, belki vergi bil vermiyor.

-Tam teşekküllü bir hastane veya klinik yerine 500 liraya kiraladığı sıradan bir daireyi kullanmaktadır.

-Ekim esnasında herhangi bir uzman doktor rol almamaktadır.

-Ekimi yapan kişi veya kişilerin yeterince deneyimi yoktur veya başarısız operasyonlar gerçekleştirmektedir vs.

Şimdi, yukarıdaki tüm hususları dikkate aldığınızda, saç ekim fiyatlarının neden farklı olduğunu daha iyi anlamışsınızdır sanırım.

 Saç Ekimi Fiyatlarının Belirlenmesinde Dikkate Alınan Hususlar

Saç kim fiyatlarının değişkenliğine etki eden birçok faktör bulunuyor. Biz burada bu faktörlerin belli başlı olanlarını ele almaya çalışacağız.

Kel Bölgenizin Genişliğine Göre Fiyat Belirleme

Ekim merkezleri, her hastaya aynı fiyatı vermezler. Veriyorlarsa da ortada bir adaletsizlik var demektir. Birisine 5 saatlik, diğerine ise 8 saatli hizmet vereceksin ve fiyatlar aynı olacak. Olacak iş mi bu. İşte, aklı başında olan merkezler, klinik veya doktorlar, hizmetin niceliğine göre fiyat belirlerler.

Burada, bahsi geçen nicelik, saçsız bölgenizi kapatacak greft yani saç kökü sayısıdır. Anlayacağınız şudur: Sizin kafanıza kaç greft ekilecekse sizden istenen ücret de o derece azalacak veya artacaktır. Her hastanın kellik seviyesi aynı değildir. Kimi hastanın saçları sadece yanlardan açılmıştır, kimisinin ön ve orta bölgeleri tamamen dökülmüştür.

Böyle bir durumda da tüm hastalara aynı ücretleri vermek mantıklı değildir. Atıyorum sizin az saçınız dökülmüşse ve size 3000 greft lazımsa size verecekleri ekim fiyatı 4 bin lira ise, çok saçı dökülen ve 5000 grefte ihtiyaç duyan başka hastaya verilecek olan fiyat 6 bin lira olacaktır. (Bu fiyatlar temsilidir.)

Ekim Yaptırdığınız Doktora veya Ekim Merkezine Göre Fiyat Belirleme

Bu konuya yukarıda da değinmiştik hatırlarsanız. Bence 2023 saç ekim fiyatlarını belirlemede en önemli kıstas da bu olmalıdır. İşinin hakkını veren bir doktor yüksek ücret ister, işinin hakkını veremeyen doktor ise düşük ücret de isteyebilir. Elbette ki bu kesin bir kıstas değildir. Bazen işinin hakkını vermeyenin yüksek fiyat istediği veya işinin hakkını veren birinin de makul fiyat biçtiği görülebilir.

Düşünün siz bir baklavacısınız. Hemen karşınızda da başka bir baklavacı var. Siz tüm baklavalarınızda en iyi malzemeyi kullanıyor, pahalı olan Antep fıstığından esirgemiyorsunuz. Karşınızdaki baklavacı ise nerede ucuz ve kalitesiz bir mal varsa onu tercih ediyor ve Antep fıstığı ezmesi yerine de bezelye ezmesi kullanıyor.

Şimdi bu adam baklavanın kilosunu 10 liraya satıyor diye, siz de 10 liraya satabilir misiniz? Hayır, çünkü size maliyeti bile 15 lira iken 10 liraya satarsanız zarar eder, iflasa sürüklenirsiniz.

Saç ekimini de bu örneğe benzetebilirsiniz. Adam ömrünü çürütmüş, en iyi üniversitelerde okumuş, doktor olmuş. Saç ekiminin eğitimini almış, tonla para harcayıp yurt dışında da bu işin eğitimini alıp kurslara seminerlere katılmış.

Diğer yandan başkası doktor bile değil, atıyorum hemşire iken bir iki kursla veya bir doktorun yanında belli bir süre çalışarak bu işi kapmış ve kendi kliniğini açmış. Bu son kişinin çok da gideri olmamış ki fiyatları çok yüksek tutsun. Zaten öyle ahım şahım da iş çıkarmıyor ki...




Saç Ekimine Karar Verirken En Ucuzunu mu Seçmeliyiz?

‘’Ucuz etin yahnisi olmaz.’’ Diye bir atasözümüz vardır. Gerçekten de ucuz etten yahni olmaz. Ancak bu demek değildir ki en güzel et en pahalı olandır. Bazen en kalitesiz eti bile bize yüksek bir fiyat ile kakalamaya çalışabilirler.

Bu nedenle fiyat ile ilgili kıstasınız en ucuz veya en pahalı ekim merkezi şeklinde olmamalı. Peki, neye göre karar vereceksiniz, hangi saç ekim merkezinin veya saç ekim doktorunun sizin için doğru yer veya kişi olduğunu nasıl anlayacaksınız. Buyurun aşağıdaki maddeleri inceleyiniz.


1- İnternetten Ön Araştırma Yapınız!

Günümüz teknolojisi fazlası ile gelişti, artık neredeyse her bilgi bir tık ötemizde. İnsanları çeşitli konularla ilgili bilgi ve görüşlerini sanal ortamda paylaşması, çoğu defa işimizi kolaylaştırabiliyor. Örneğin Şu Bu saç ekim merkezinin ekimleri ile ilgili yorumları, şikayetleri veya memnuniyetleri İnternet ortamındaki çeşitli WEB siteleri veya forumlardan okuyabiliyoruz.

Bu da ön araştırma yapmak için bize yeterli veriyi sunabiliyor. Gözünüze kestirdiğiniz her ekim merkezini iyice araştırın. Elediklerinizi eleyin, elinizde kalanlar için de ayrıntılı araştırma çalışmaları yapın. Ancak hele de forum sayfalarında yapılan tüm yorumlara kanmayın; çünkü bu yorumların bazıları tamamen reklam amaçlı, kısmen de karalama amaçlı yapılabiliyor.

Bunu nereden mi biliyorum? Çünkü bu sitede de birçok saç ekim merkezinin yorum ve şikayet sayfası bulunuyor. Ve bazı saç ekim merkezleri, düzenli bir şekilde ilgili sayfaya gelip reklam kokan hareketlerde bulunuyor. Ve yapılanın reklam olduğu net bir şekilde anlaşılıyor.

 2- Ön Araştırma Neticesinde Elinizde Kalan Ekim Merkezlerini Araştırın!

Bu aşamada artık sadece WEB ortamına bağlı kalmayın. İlgili ekim merkezlerini arayıp fiyat sormaktan çekinmeyin. Bugüne kadar kaç kişiye ekim yaptıkları, kadrolarının ne zaman oluştuğu, ekimin nasıl bir ortamda gerçekleştiğini sorun. Her konuda kafanıza uyan ekim merkezlerini belirleyin ve aşağıdaki son aşamaya geçin.

3- Saç Ekimi Yaptırmaya Karar Verdiğiniz Ekim Merkezinin Daha Önceki Hastaları ile Tanışmaya Çalışın!

Kim ne derse desin, bir doktorun veya ekim uzmanının nasıl işler başardığını öğrenmenin en iyi yolu, onun daha önce yapmış olduğu bir işe şahit olmaktır. WEB ortamından tanışabileceğiniz birisi olursa, kendisini canlı olarak görmeyi rica edin. Yahut bu mümkün değilse, ilgili saç ekim merkezinden daha önceki hastaları görmeyi talep edin.

Genellikle bu ekim merkezlerinin önceden belirlenmiş referansları vardır. Nazlarının geçtiği herhangi bir hastaya, müşterileri için referans olup olamayacağını sorarlar, şayet yanıt olumlu ise, sizin talebinize karşılık, referans olan kişi ile iletişime geçip sizi görüştürürler. Ondan sonrası da tamamen sizin beğeninize bağlı zaten.

Saç Ekiminde Pazarlık Yapılır mı? 

Bizim kültürümüzde pazarlık etmenin büyük bir yeri vardır. Alacağımız her şey için pazarlık etmek isteriz. Hatta dinimiz İslam’da (Peygamberimizin Sünneti) bile pazarlığın yeri vardır; zira ticaret ile uğraşan Hz. Muhammed bile alışverişlerinde pazarlık yoluna gitmiştir.

Hal bu iken sizin saç ekimi fiyatı belirleme konusunda pazarlık yapma ile ilgili bir çekinceniz olmasın. Hele de ekonominizi zorlayarak bu işi yapıyorsanız, pazarlığınızı olabildiğince yapmaya çalışın. Bu, ayıp bir şey değildir. Zaten ürün veya hizmet satan şahıs veya şirketler, böyle bir geleneğimizin olduğunu bilerek fiyatlandırma yaparlar. Yani her zaman için bir indirim yapma olanakları vardır.

En azından siz şansınızı deneyin. Ne demişler? ‘’İsteyenin bir yüzü kara, vermeyenin iki yüzü...’’ O zaman size düşen pazarlık yapmaktır. Para kolay kazanılmıyor, az miktarda indirim uygulatsanız bile o da kar sonuçta.


Sorularınızı Bekliyorum

Arkadaşlar saç ekimi fiyatlar 2023 konu içeriğimin sonuna gelirken, sizlere bazı şeyleri hatırlatmak istiyorum. Bu siteyi, saç ektirmek isteyenlere destek olmak, bu konuda onları bilgilendirmek ve her türlü sorularına cevap vermek veya bulmak için açtım.

Açıkça söyleyeyim ki sizin benim için yapacağınız en güzel şey, yorumlarınızla bu içeriğe dahil olmanızdır. Benim sizin yapabileceğim en güzel şey ise soru veya sorunlarınıza cevap vermek, saç ekimi öncesi veya sonrası süreçte size destek olmaktır.

Lütfen soru sormaktan çekinmeyiniz. Sorunuz yoksa da bilgi ve görüşlerinizi bizlerle paylaşmak namına küçük de olsa yazıya yorum yapınız. Hepinize sağlıklı ve gür saçlar diliyor, yüzünüzdeki gülümsemenin daimi olmasını temenni ediyorum.

YORUMLAR

BLOGGER: 4
Loading...
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekimi Fiyatları 2023 (Tüm Saç Ekim Merkezlerinin Fiyatları)
Saç Ekimi Fiyatları 2023 (Tüm Saç Ekim Merkezlerinin Fiyatları)
2018 saç ekimi fiyatları, Türkiye'nin en iyi saç ekim merkezleri ele alınarak anlatıldı.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_eUR4UlLQrtzTxWk7N5xd1u4u9Jz04W4axoPPWRm-ZTsUvLfe6BKjJWOByU-cya9LOBiWyUuW_WSrVmm2ZPoFdosq4-lv6mTMKVewuY0EjV8RPJ3Psfj176o4zfwy4uvShQzXD-Bv7LI/s1600/sa%25C3%25A7-ekimi-fiyatlar%25C4%25B1-2018.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_eUR4UlLQrtzTxWk7N5xd1u4u9Jz04W4axoPPWRm-ZTsUvLfe6BKjJWOByU-cya9LOBiWyUuW_WSrVmm2ZPoFdosq4-lv6mTMKVewuY0EjV8RPJ3Psfj176o4zfwy4uvShQzXD-Bv7LI/s72-c/sa%25C3%25A7-ekimi-fiyatlar%25C4%25B1-2018.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/03/sac-ekimi-fiyatlar-2018.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/03/sac-ekimi-fiyatlar-2018.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy