Saç Mezoterapisi Nedir Nasıl Yapılır?

Saç Mezoterapisi Saç dökülmesi, günümüzün en büyük estetik problemlerinden bir tanesi sayılmaktadır. Fiziki güzelliğin önemli bir parçası...

Saç Mezoterapisi

Saç dökülmesi, günümüzün en büyük estetik problemlerinden bir tanesi sayılmaktadır. Fiziki güzelliğin önemli bir parçası olan saçlar, herhangi bir sebeple dökülmeye başladığı an, tedbir alınmalı ve dökülme bir an önce durdurulmalıdır. İşte, bu aşamada saç dökülmesi problemine çözüm olabilecek en iyi tedavi yöntemlerinden bir tanesi saç mezoterapisidir.

Saç mezoterapisi ile, saç kökü hücrelerinin tamamen ölmediği saç derisinde şaşırtıcı sonuçlar elde edilebiliyor. Bu nedenle saç ekiminden sonraki en etkili saç tedavi yöntemi olarak kabul ediliyor. Sizler de saçlarınızla problem yaşıyorsanız ve henüz saç ektirme aşamasına gelmediyseniz, saç mezoterapisini düşünebilirsiniz. Ancak öncesinde bu tedavi yönteminin ne olduğunu, nasıl yapıldığını, etkilerinin ve faydalarının ne olduğunu öğrenmekte fayda var.

Saç Mezoterapisi Nedir?

Saç mezoterapisi; saç köklerini besleyerek onların daha güçlü hale gelmesini sağlayacak, canlılığını tamamen yitirmemiş saçsız bölgelerde yeni saçlar çıkartacak, canlılık ve parlaklığını kaybetmiş saçları yeniden canlandıracak ve saç dökülmesini tamamen durdurup ortadan kaldıracak olan çeşitli ilaçlarla yapılan özel bir karışımın, saç derisine ince uçlu iğnelerle, birden fazla seansta enjekte edilmesi işlemidir.
saç mezoterapisi ne işe yarar
Saç Mezoterapisi

Mezoterapide kullanılacak her ilacın, saçlar için özel yararları ve etkileri bulunmaktadır. Hepsinin bir araya getirilmesi ise bu tedavi yöntemini daha etkili hale getirmektedir. Bu tedavi yöntemi, cerrahi bir işlem değildir. İşlem sırasında hastaya herhangi bir cerrahi müdahale yapılmaz.

Saç Mezoterapisinde Hangi İlaçlar Kullanılır?

Saç mezoterapisinde kullanılan özel karışımın içeriğinde çeşitli vitaminler, mineraller, antioksidanlar, yağlar ve saç ile beraber saç derisini de iyileştiren çeşitli ilaçlar kullanılmaktadır. Mezoterapi tedavisinin uygulanmasında, işlemin başından sonuna kadar kullanılan ilaçlar şunlardır:

-Prokain ve Ksilokain

Bunlar anestezik ilaçlardır. Tedavi öncesinde saç derisine uygulanarak işlem yapılacak bölgenin uyuşmasını sağlar.

-Melitat-Rutin, Pentoksifilin, Minoksidil Paridil Heparin, Buflomedil

Bu ilaçlar, saç derisindeki damarlara etki eden ilaçlardır. Genel olarak damarlarda kan dolaşımının daha sağlıklı olmasını sağlarlar; böylece saç kökleri, ihtiyaç duydukları besinleri daha kolay bir şekilde alır.

-Organik Silisyum, X-ADN, Aminoasitler

Saç kökünü içinde barındıran saç foliküllerinin uyarılmasını, saçların canlılık kazanmasını ve yıpranmış saçların onarılmasını sağlayan ilaçlardır.

-Finasteride, Dutasterid, Bitkisel Ekstreler

Bu ilaçlar, özellikle erkeklerde bulunan ve erkeklik hormonu olarak bilinen androjen hormonunun etkilerini azaltmak amacı ile kullanılan antiandrojen ilaçlardır. Bilindiği gibi erkeklerde ön ve tepe bölgesi saçlarının dökülmesi sık görülen bir olaydır. Bu durum, erkeğe has bazı hormaonlardan kaynaklanmaktadır. Kullanılan bu tür ilaçlar ile, bu özelliklerin devre dışı kalması sağlanmaya çalışılır.

-Çinko, Selenyum, Salisilat

Bu ilaçlar genellikle saç derisinde oluşan yağlanmaları önlemek amacı ile kullanılmaktadır.

-Biotin, Bepanthene, A Vitamini, B Grubu Vitaminleri, Aminoasitler, Çinko, Magnezyum, Bakır

Bu ilaçlar, saçın yapısını oluşturan keratin sentezinin iyileştirilmesinde kullanılır. Diğer bir deyişle bu ilaçlar, saç köklerini ve tellerini canlandırır, gürleştirir ve daha sağlıklı bir hale gelmesini sağlar.

ÖNEMLİ UYARI !!!

Karışımda kullanılacak ilaçlar, hastanın gerekli kontrol ve tahlilleri yapıldıktan sonra belirlenir. Doktorunuzun bilgisi dışında bu ve benzeri ilaçları kullanmayın, saç veya saç derinize uygulamayın. Herhangi bir hasta için gerekli olan bir ilaç, sizin için zararlı olabilir.


Saç Mezoterapisi Nasıl Yapılır?

Yalnızca doktor kontrol ve yönetiminde gerçekleştirilen saç mezoterapisi tedavisinde uygulanan işlem basamakları ve aşamalar şunlardır:

Saç Mezoterapisi Nasıl Yapılır 1. Aşama: TERMOTERAPİ (Sıcakla Terapi)

Termoterapi, saç mezoterapisinden bağımsız olarak da kullanılan basit bir tedavi yöntemidir. Ancak saç mezoterapisi öncesinde de uygulanarak mezoterapinin etkisinin artması sağlanır. Bu aşamada, önceden ozonlanmış bir sıvı buharlaştırılarak hastanın saç derisine uygulanır. Bu buharlı uygulama sayesinde saç derisi yumuşatılmış olur. Böylece tedavi esnasında deri altına enjekte edilecek olan ilaçların, deri tarafından daha rahat emilmesi sağlanır.

Saç Mezoterapisi Nasıl Yapılır 2. Aşama: NPG

Mezoterapi işleminin hızlı bitirilmesi için çeşitli alet ve cihazlar kullanılır. Bu cihazlardan bir tanesi de mezoterapi tabancasıdır. Bu tabancaya takılan çok küçük çaplı iğneler bulunmaktadır. İşte NPG aşamasında, mezoterapi tabancasına takılmış olan küçük iğneler yardımı ile saç derisine küçük delikler açılarak yoğun bir kanamanın gerçekleşmesi sağlanır. Saç derisi yaklaşık 300 ayrı yerden kanatılır. Bu işlem neticesinde saç derisinde çok sayıda gözenek açılması sağlanır. Böylece mezoterapi ile saç derisine enjekte edilecek ilaçların görevini yerine getirmesi kolaylaştırılmış olur.

Saç Mezoterapisi Nasıl Yapılır 3. Aşama: MIC

Saç mezoterapisi tedavisinin en önemli aşaması mic aşamasıdır. Yukarıda da bahsi geçen ve birçok ilaçtan oluşan özel karışım, özel bir iğne ile bu aşamada saç derisine enjekte edilir. Bu işlem, bilgisayarlar yardımı ile yapılabileceği gibi manuel de yapılabilir. Bilgisayar bağlı olarak yapıldığında deri altına eşit dağılım sağlanacağından dolayı daha etkili olduğu düşünülmektedir.

Saç Mezoterapisi Nasıl Yapılır 4. Aşama: Yıkama İşlemi

Karışımın saç derisine uygulanmasından sonra saçlar yıkanır. Yıkama işleminde özel losyonlar kullanılmaktadır. Yıkama ve durulama yapıldıktan sonra saçlar kurulanır.

Saç Mezoterapisi Nasıl Yapılır 5. Aşama: A.S Kürünün Uygulanması

Saç mezoterapisi tedavisinin son uygulama aşamasıdır. Bu aşamada, anestezik bazı etkileri de bulunan özel bir kür, saç derisine uygulanır, Bu sayede hem iğnelerle yapılan delme işleminden kaynaklanan ufak çaplı yaralar hızlı iyileştirilmiş olur, hem de saç derisi dış etkenlerden ve enfeksiyonlardan korunmuş olur.


Saç Mezoterapisi Kaç Seansta Yapılır?

Saç mezoterapisi seans sayısı hastanın ve saçın durumuna göre belirlenir. Her hasta için uygulanan kesin bir seans sayısı yoktur. Genellikle 4 veya 10 arasında seans uygulanarak tedavi süreci bitirilmiş olur. Saç dökülmesinin çok ilerlmediği ve tedbir amaçlı yapılan mezoterapi tedavilerinde 4 seans bile yeterli olabilmektedir.

Ancak çok ileri düzeyde bir saç dökülmesi mevcusa, saçların bir bölümü kaybedilmişse ve saç kökleri çok zayıf düşmüşse, doktorunuz 10 seans yapma teklifinde de bulunabilir. Saç mezoterapisinde her seans arasında belli bir zaman dilimi bulunmaktadır. Örneğin 1 ve 2. Seanslar arasında 1 haftalık bir zaman dilimi belirlenirken, sonraki seanslar 2 haftada bir ve son seanslar ise ayda bir olacak şekilde uygulanır.

Dediğimiz gibi tedavinin kaç seans sürdüğü, doktorunuzun kontrolleri ve sizin tahlilleriniz neticesinde belirlenmektedir. Ayrıca mezoterapinin hayatta sadece 1 defa yapılmadığı da bilinmelidir. Örneğin 6 seanslık bir işlemi kapsayan bir saç mezoterapisi tedavisi bittikten bir veya 2 yıl sonra tekrar mezoterapi yapmanız gerekir; zira önceki tedavinin etkisi geçmiş olur. Hatta ayda bir defa yapılan tedavilerin daha faydalı olduğu yönünde görüş birliği bulunmaktadır.

Saç Mezoterapisinin Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar?

Saç mezoterapisinin bilinen onlarca faydası bulunmaktadır. Bu faydalardan bazıları şunlardır:

 # Saç dökülmesinin durdurulmasını ve gerilemesini sağlar.

 # Saç köklerini beslediği için saçların daha kalın ve sağlıklı olmasını sağlar
.
 # Saç ekiminden sonra yapılan mezoterapi sayesinde, ekilen köklerin daha sağlıklı çıkıp uzamasını sağlar.

 # Genetik faktörlü saç dökülmelerini bir nebze de olsa geciktirir.

 # Saçların daha parlak ve daha dolgun bir yapıya ulaşmasını sağlar.

 # Hücrelerin tamamen ölmediği, yani canlılığını halen devam ettiren bölgelerde yeni saçların çıkmasını sağlar.

 # Zayıf, cılız kalan saçların canlılık kazanmasını, böylece sağlıklı bir şekilde uzayıp kalınlaşmasını sağlar.

Kimler Saç Mezoterapisi Yaptırmalıdır?

Saç mezoterapisi yaptırmaya engel olan bir durumu bulunmayan ve saçları ile ilgili problem yaşayan her yaştan ve cinsiyetten insan saç mezoterapisi yaptırabilir. Saç mezoterapisini ihtiyaç duyan kişiler şu şekilde listelenebilir.

 # Saçları dökülmüş olanlar
 # Saç dökülmesinin henüz başladığı kişiler
 # Aile bireylerinde yoğun saç dökülmesi yaşamış olanlar
 # Saç ekimi yaptıranlar
 # Saçları sonradan yıpranmış kişiler
 # Aşırı derecede saç kırılması yaşayanlar
 # Saç telleri zamanla incelmiş olanlar
 # Neredeyse her gün jöle veya saç şekillendirici sprey kullananlar
 # Saçlarını sürekli boyayanlar
 # Saçlarını sürekli fön makineleri ile şekillendirenler
 # Kemoterapi gören hastalar
 # Saçkıran hastalığı ile boğuşanlar
 # Sakal, bıyık veya kaşları dökülenler vb.

Saç Mezoterapisi Kimlere Yapılmaz?

Saç mezoterapisinin uygulanamayacağı, uygulandığında ise zarar görecek kişiler de bulunmaktadır. Şayet aşağıda saydığımız özelliklerden herhangi birisine sahipseniz, kesinlikle saç mezoterapisi yaptırmamalısınız. Saç mezoterapisi yapılmayan kişiler şunlardır:

-Bebek emzirenler
-Gebeler
-Kalp rahatsızlığı veya yetmezliği olan hastalar
-Böbrek rahatsızlığı bulunanlar
-Şeker (diyabet) hastaları
-Antikuagülan tedavisi görenler

Saç Mezoterapisinden Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Saç mezoterapisi sonrası dikkat edilmesi gerekenler arasında sadece 6 saat süreyle banyo yapmamak bulunmaktadır. Bunun diışında dikkat edilmesi gereken önemli bir husus yoktur.

Saç Mezoterapisinde Acı Hissedilir mi?

Saç mezoterapisi yapan doktorlar, her ne kadar acı hissetmeyeceğinizi söyleseler de, bu tedavi sırasında hissedeceğiniz bir miktar ağrı ve acı olacaktır. Nihayetinde saç derisine onca iğne girip çıkıyor. Ancak duyulacak acı, öyle dayanılmayacak bir acı da değildir. İğnelerin deriye batması ve ilacın deriye enjekte edilmesiyle oluşan acıyı her hasta hissetmektedir. Ayrıca tedavi sonrasında da bir miktar ağrı hissedilir; ancak doktorun verdiği ağrı kesici ilaçlarla bu ağrı minimize edilir.

Saç Mezoterapisi Nerede Yapılır?

Saç mezoterapisi neredeyse her türlü hastanede, saç ekim merkezlerinde ve güzellik sağlık merkezlerinde yapılmaktadır. Saç ekiminde olduğu gibi ille de İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya gibi büyük illere gitmek zorunda değilsiniz. Küçük ilçelerde bile saç mezoterapisi yapan yerler veya doktorlar bulunuyor artık.

Saç Mezoterapisi Niçin Yapılır?

Bu tedavi yöntemi tamamen hastanın ihtiyacına göre yapılır. Mevcut saç dökülmesini durdurmak, saç dökülmesine karşı tedbir almak veya yeni saçlar çıkartmak için yapılabilir.

Saç Mezoterapisi Etkisini Ne Zaman Gösterir?

Bu tedavi, tabii ki etkisini anında gösteren bir işlem değildir. Hastanın gözle görülebilir olumlu etkiyi görmesi için aradan an az 1-1,5 ay geçmesi gerekmektdir. Kesin sonuç ise, doktorun belirlediği seans sayısı bittikten sonra görülebilir ki bu da bazen 4-6 ay arasında sürebilir.

Saç Mezoterapisinin Yan Etkileri Var mıdır?

Sağlığı tehdit edici herhangi bir yan etkisi yoktur. Ancak bazı ilaçlara alerjisi bulunan hastalarda deride kaşınma meydana gelebilir. Bilinen diğer yan etkileri ise saç derisinde görülebilen hafif şişlik ve morluklardır. Yapılan iğnelerden duyulan acı da yan etki olarak ifade edilebilir.

Saç Mezoterapisi İşlemi Ne Kadar Sürer

Her bir seans 30-40 dakika arasında sürmektedir. Tedavinin tamamen bitme süreci ise uygulanan seans sayısına bağlıdır. 2 ay sürebileceği gibi bir tedavi süresi 6 ay da olabilir.

Saç Mezoterapisinde Lokal Anestezi Yapılır mı?

Hastaya yapılacak iğnelerden duyulan acının minimuma indirilmesi için, tedavi öncesinde saçlı deriye anestezik özelliği bulunan özel bir krem/losyon uygulanmaktadır. Bu işlemden yaklaşık 15-20 dakika sonra deri uyuşmakta ve deriye uygulanan iğnelerin acısı minimize edilmektedir.

Saç Mezoterapisinde Hasta Uyutulur mu?

Bu tedavide hastanın tamamen uyutulmasına gerek yoktur. Uyuşturma özelliği bulunan özel kremlerle saç derisinin uyuşturulması yeterlidir. Seansların uygulanması sırasında hastanın bilinci tamamen yerindedir.

Saç Mezoterapisinin Zararları Var mı?

Saç Mezoterapisinin bilinen hiçbir zararı yoktur. Ancak yan etkileri bölümünde de anlattığımız gibi bazı hastalarda alerjik reaksiyonlar görülebilir. Bu durumu ortadan kaldırmanın yolu da, tedavi öncesinde, hastaya lazım olan tüm sağlık tetkiklerinin yapılmasıdır. Çok nadir durumlarda saçlı deride kaşınma, morluk ve şişlik oluşabilmektedir.

Saç Mezoterapisi Fiyatları 2022

Tedaviyi uygulayacak olan doktorun talep ettiği fiyat her yerde aynı değildir. Ancak Türkiye’de uygulanan saç mezoterapisi fiyatları her seans için 600-1500 lira arasında değişmektedir. Bir mezoterapi seansı fiyatının 600 lira olduğunu ve 6 seans süreceğini düşünürsek, saç mezoterapisi fiyatı 3000-3500 lira dolaylarında olacaktır.

Saç Mezoterapisi Yaptıranlar

Doğrusu, bu tedavi yöntemnin kesin sonuçlar verdiğini söylemek mümkün değildir. Tüm sansları düzenli aralıklarla bitirdiği halde tedavinin hiçbir faydasını görmediğini söyleyen birçok hasta bulunmaktadır. Saç mezoterapisi yaptıranlar forum sayfalarında düşüncelerini ifade etmişlerdir.

Bununla birlikte tedavinin tüm faydalarını görmüş, yeni saçları çıkmış veya saç dökülmesi durmuş olan hastaların sayısı da az değildir. Sanırız ki bu tedavi her hastada aynı etkiyi göstermiyor. Özellikle genetik dökülme tipine sahip olan hastalarda biaz etkisiz kaldığını söylemek mümkün.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Mezoterapisi Nedir Nasıl Yapılır?
Saç Mezoterapisi Nedir Nasıl Yapılır?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLly5gf8TYALReOcvCB_VdnyIQLoud2nwJQBNuMIIEszRS0mwevKFEN1IdlZmrdFE8JmzHamZ6SI8n2VkuIT13wr5aEmnMklfBxAbfunLzYMAKO4yEfbhCldQT5hh6AbC-yRKF-VPFcQM/s1600/sac-mezoterapisi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLly5gf8TYALReOcvCB_VdnyIQLoud2nwJQBNuMIIEszRS0mwevKFEN1IdlZmrdFE8JmzHamZ6SI8n2VkuIT13wr5aEmnMklfBxAbfunLzYMAKO4yEfbhCldQT5hh6AbC-yRKF-VPFcQM/s72-c/sac-mezoterapisi.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sac-mezoterapisi-nedir-nasil-yapilir.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sac-mezoterapisi-nedir-nasil-yapilir.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy