Saç Ekimi Sonrası Bakım Nasıl Yapılır?

Saç ekimi sonrası bakım nasıl yapılır, bakım yapılırken nelere dikkat edilmeli? Saç ekiminden sonra tavsiye edilen bakım kürleri nelerdir?

Saç Ekimi Sonrası Bakım

Saçlar, tıpkı canlı varlıklar gibidir. İhtiyaçları karşılandığında canlılığını korur, gelişmeye devam eder; karşılanmadığında ise canlı varlıklar gibi zayıflamaya ve ölmeye başlar. Bu nedenle saçların düzenli bakımları yapılmalı,  ihtiyaç duyduğu besinler verilmelidir. Saç ekimi sonrası bakım ise, ayrı bir hassasiyet gerektiren bir bakım türüdür.

Bizler farkında olmasak bile, saç ekimi ameliyatında saçlarımız bir hayli yıpranır. Normal bir saç ekiminde bile 3 bini donör bölgede, 3 bini ise ekim bölgesinde olmak üzere saç derisinde 6 bin kadar delik ve yara oluşur. Bu esnada fazlası ile kan kaybedilir. Saç kökleri için hayati önem taşıyan bu kanın tekrar kazanılması, ameliyat esnasında zayıf düşen saç köklerinin yeniden beslenmesi ve güçlenmesi gerekir.

Tavsiye Yazı: Saç Ekimi Aşamaları

Tüm bunlar doğrultusunda, saç ekiminden sonra saç bakımı yapılmalı ve önemli bazı kurallara uyulmalı. Saç ekimi sonrası bakım sayesinde, ekilen saçlarınızın daha sağlıklı bir şekilde çıkmasını sağlayabilir, mevcut saçlarınızı da daha fazla güçlendirebilirsiniz. Peki, saç ekimi sonrası bakım nasıl yapılır, hangi bakım uygulamaları yapılmalıdır?

Saç Ekimi Sonrası 15 Günlük Bakım: Dikkat Edilmesi Gerekenler

Rutin saç bakımlarına başlamadan önce, saç ekiminden sonraki 15 günlük süreyi sağlıklı bir şekilde geçirmek gerekir. Bu 15 günlük süre içerisinde, saçlarınıza uygulamanız gereken herhangi bir kür olmamasına rağmen, dikkat etmeniz gereken birçok şey var.

Daha önce, saç ekimi sonrası nelere dikkat edilmeli konulu bir makale hazırlamış ve burada tüm ayrıntıları anlatmıştık. Bu başlık altında ise ilk 15 gün dikkat edilmesi gerekenleri kabaca anlatmaya çalışacağız. Saç ekiminden sonraki 2 hafta boyunca şunlara dikkat etmelisiniz.

 √ Saç ekimi ameliyatından sonraki 15 gün boyunca, güneşli ve yağmurlu havalarda şapkasız dolaşmayın.
 √ İlk 3 gün boyunca, saçlarınızı kesinlikle ıslatmayın.
 √ İlk 3 gün cinsel beraberlikten uzak durun.
 √  İlk hafta antibiyotik ilaçlar kullanacağınız için al kollü içeceklerden uzak durun.
 √ İlk 15 gün boyunca her türlü ağır spor ve işleri yapmayın.
 √ 15 gün boyunca saçlarınız için kullanacağınız şampuanlar doğal şampuanlar olsun. Bebe şampuanları bu süreç için en yararlı şampuanlardır.
 √ İlk yıkamadan sonra 2 haftaya kadar saçlarınızı her gün yıkayın. Saç ekim sonrası yıkama önerileri adlı yazımızı da muhakkak okuyun.
 √ İlk 1 hafta başta olmak üzere, iki hafta boyunca uyurken dikkatli olun, ekim bölgesini yastığa veya herhangi bir bölgeye sürtmeyin.
 √ İlk 10 gün boyunca araçlara binerken veya ranzalı yataklarda yatarken kafanızı darbelerden koruyun.
 √ Saç köklerine kan akışının düzenli bir şekilde gerçekleşmesi için tütün kullanımını sonlandırın veya kısıtlayın.
 √ İlk 3 gün, alın bölgesinde herhangi bir şişlik oluşmaması için, öne doğru eğilmemeye gayret gösterin.
 √ Ekim sonrası kullanım için doktorunuzun verdiği ağrı kesici ve antibiyotik ilaçları düzenli olarak kullanın.
 √ Çok güzel saçlara sahip olacağınızı düşünün, mutlu olun ve ilk yıkamalarda dökülen tek tük saç kökleri için üzülmeyin.



saç ekimi sonrası şampuan kullanımı ve saç yıkama
Saç Ekimi Sonrası Bakım Nasıl Yapılmalı?

Saç Ekimi Sonrası Bakım Önerileri

Bu başlık altında ele aldığımız alt başlıklar; saç ekim sonrası saç bakımın nasıl olması gerektiğini anlatmaktadır. Anlatılan uygulamaları uyguladığınız takdirde, daha sağlıklı bir saç ekim sonrası süreç geçirebilir; böylece saç sağlığınızı uzun vadeli koruyabilirsiniz.

Saç Ekimi Sonrası Yıkamalar Nasıl Olmalı? Saçlar Kaç Günde Bir Yıkanmalı?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi ilk iki gün saçlar kesinlikle yıkanmaz. 3. gün ilk yıkama yapılır ve sonraki 10 gün boyunca da saçlar günde 1 defa yıkanır.

Bu süreç geçtikten ve saçlarınızdaki kabuklanma ve çatlaklar tamamen geçtikten sonra, saçlarınızı artık her gün yıkamanıza gerek yoktur. Hatta her gün yıkamak yerine 2 günde bir yıkamanız, saç sağlığınız için daha faydalıdır.

Saç Ekimi Sonrası Şampuan Kullanımı

Her yıkamada saçlarımıza temas eden ve deri altına nüfuz eden şampuanların muhtevası çok önemlidir. İçinde kimyasal maddeler barındıran şampuanların uzun vadede çeşitli zararları olabilir. Özellikle ilk 15 günlük hassas dönemde kullanılan şampuan kesinlikle doğal olmalı ve kimyasal içeriklerden tamamen uzak olmalıdır.

Saç ekim uzmanlarının ilk 2 haftalık süreç için önerdiği şampuanlar bebe şampuanlarıdır. Bu şampuanlar, her türlü zararlı maddeden uzaktır. Kimyasal içerik barındırmaz ve hassas ciltler için hiçbir yan etkisi yoktur.

İki haftalık süreç geçtikten sonra, saçlarınız için faydalı olduğuna inandığınız herhangi bir doğal şampuanı kullanabilirsiniz. Kullandığınız şampuanın bitkisel içerikli olması daha yararlı sonuçlar elde etmenizi sağlayabilir.

Saç Ekimi Sonrası Masaj Bakımı

Saç ekimi sonrası bakımın önemli bir parçası da saç masajıdır. Saç kökleri ihtiyaç duydukları besinlerin neredeyse tamamını kandan temin ederler. Bu nedenle özellikle ekim bölgesinde bulunan damarlardaki kan hareketinin fazla olması gerekir. Bu bölgede ne kadar kan akışı olursa, saç kökleri o kadar iyi beslenecektir.

Vücudumuzda, kan akışını arttırmak istediğimiz bir bölgeye masaj uyguladığımızda kanlar o bölgeye hücum etmeye başlar. Saç derisine yapılan masaj da bu işlevi yerine getirir. Siz masaj yaptıkça o bölgeye kan akışı sağlanır. Kan akışı oldukça da bölgedeki damarla genişler ve saçların ihtiyaç duyduğu besinleri daha fazla taşır.

Saç ekimi sonrası masaj, zaman ayıracak nitelikte değildir. İstediğiniz her an ve her yerde parmaklarınızla saç derisine masaj uygulayabilirsiniz. Hafif ve oval hareketlerle saç derisini ovmanız ve bunu her seferinde 2-3 dakika devam ettirmeniz yeterlidir. Ancak saç ekiminden sonra masaj yapmak için ilk 2 haftalık sürecin geçmesini bekleyin. Ekilen saçlar, yerlerine adapte olduktan sonra masaja başlayın.

Saç Ekimi Sonrası Ek Tedaviler ile Saç Bakımı 

Birçok saç ekim merkezi, saç ektirdiği hastalarına bazı ek tedavi yöntemlerini de uygulatmaktadır. Bu tedavilerin başında saç mezoterapisi, PRP saç tedavisi ve kök hücre saç tedavisi geliyor. Her üç uygulamayı ve etkilerini tüm detayları ile daha önce anlatmıştık. İsterseniz linklere giderek bu ek tedavilerin nasıl yapıldığını ne gibi faydalarının olduğunu okuyabilirsiniz.

Saç ekimi sonrası bakım sürecinde önemli etkileri olduğu düşünlen bu tedavilerin en büyük faydası, sağlıklı bir saç ekimi sonrası süreç geçirmektir. Bu tedaviler sayesinde ekilen saçlar daha güçlü çıkabiliyor, saç ekimi sonrası iyileşme süreci kısalabiliyor ve mevcut saçlarda var olan dökülmeler durabiliyor.

Mezoterapi ve PRP uygulamaları birkaç seans halinde yapılırken, saça kök hücre tedavisi tek seferlik uygulanıyor. Bütçeniz uygunsa, bu tedavileri uygulatmayı da düşünebilirsiniz.

Saç Ekimi Sonrası Beslenme

Dengeli ve sağlıklı beslenmenin saçlar üzerinde de birçok olumlu etkisi bulunmaktadır. Sebze ve meyve ağırlıklı beslenen insanların saçlarının, ağır ve yağlı yemeklerle beslenen insanların saçlarından daha sağlıklı olduğu gözlenmiştir.

Özellikle saç ekiminden sonraki süreçte meyve sebze ağırlıklı beslenmek, ekilen saçların daha sağlıklı çıkıp uzamasını sağlayacaktır. B grubu vitaminleri bakımından zengin olan besinleri tüketilmesi de son derece faydalıdır.

Saç Ekimi Sonrası Bakım Kürleri

Saç bakımında etkili sonuçları olan birçok doğal bakım kürü veya maskesi bulunmaktadır. Saçlarınızın özelliklerini de dikkate alarak uygulayacağınız kürler sayesinde, saçlarınızı daha güçlü hale getirebilirsiniz. İsteyenler için burada örnek bir bakım kürü tarifi verelim:

Saçlar İçin Badem Yağı, Yumurta ve Yoğurt Karışımı Kürü

Saç kökleri ve telleri için en etkili yağlardan bir tanesi badem yağıdır. Badem yağı saçları gerçekten beslemekte ve korumaktadır. Yumurta için de aynı şeyi söylemek mümkün. Bu besinleri yeme yolu ile tüketebileceğiniz gibi, saç bakım kürü oluşturarak, saç derinize harici olarak da uygulayabilirsiniz. Bu kür için gerekli olan malzemeler şunlardır:

-Bir yemek kaşığı badem yağı
-Bir adet yumurta (hem sarısı hem de beyazı)
-Üç Yemek kaşığı yumurta

Kürün Hazrlanması: Yumurtayı cam bir kaseye kırın. Köpürene kadar çırpın. Daha sonra badem yağı ile yoğurdu ilave edin. Saçlarınıza ve saç köklerine tatbik ettikten sonra yarım saat bekleyin. Yarım saatin sonunda, soğuğa yakın ılık su ile saçlarınızı yıkayın ve durulayın. Bu kürü haftada bir defa uygulayabilirsiniz.

Saç Ekimi Sonrası Bakım ve Kullanılan Kozmetik Ürünler

Saçlarımıza uyguladığımız kimyasal boyalar, jöle ve şekillendiriciler, saçlarımızı zamanla yıpratmakta ve dökülmelere sebep olmaktadır. Saçlar boyanacaksa, kimyasal boyalar yerine doğal bitkisel boyalar tercih edilmelidir.

Jöle ve şekillendirici spreyler mümkünse hiç kullanılmamalıdır. Kullanıldığı günlerde ise gece uyumadan önce saçlar mutlaka yıkanmalı ve bol su ile durulanmalıdır.

Saçları yıpratan diğer bir uygulama ise aşırı fön kullanımıdır. Saçlarınıza şekil verirken veya kuruturken doğal çözümler aramak ve kullanmak, saç sağlığınız için daha faydalıdır.

Saç Ekimi Sonrası Spor Yapmanın Saçlar Üzerindeki Olumlu Etkisi

Saç ektirenler için ilk 2 hafta spor yapmak tamamen yasaktır. Ağır sporlar ise ilk 2 ay boyunca önerilmez. Ancak spor yapmanın saç için de faydalı olduğu bilinmektedir. 2 aylık süre dolduktan sonra, yürüyüş, bisiklet, yüzme, jimnastik gibi sporlar hem vücut hem de saç sağlığınız için olumlu etkiler göstermektedir. Daha sağlıklı bi hayat ve saçlar için spor yapmayı alışkanlık haline getirmelisiniz.

Saç Ekiminden Sonra Stres ve Üzüntü

Günümüz koşullarında birçok sağlık probleminin baş rolünde stres yer almaktadır. Yoğun yaşanılan stres, vücuda zarar verdiği gibi saçları da olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle her türlü üzüntü ve stresten uzak durmak, hayatın getirdiği olumsuzlukları pek kaale almamak son derece önemlidir.

Saç Ekimi Sonrası İyileşme Süreci ve Bakımlar

Saç ekimi sonrası 15 günlük sürecin çok önemli olduğunu vurgulamıştık. Bu süre içinde çok önemli gelişmeler yaşanmasa da, hangi gün neler olduğunu bilmeniz yararlı olabilir. Dilerseniz şimdi bu 15 günlük süreci gün gün ele alalım:

Saç Ekimi Sonrası 1. Gün

Saç ekiminden sonraki 1. Gün ameliyatın yapıldığı gündür. Bu gün, ekiminiz gerçekleştirilir, enseniz bandajlanır ve dinlenmek üzere evinize gönderilirsiniz. 1. gün yapmanız gereken herhangi bir bakım uygulaması yoktur. Ekim bölgesini darbelerden korumanız ve geceyi yatakta değil de bir koltukta geçirmeniz yeterlidir.

Saç Ekimi Sonrası 2. Gün

İkinci gün, yine hassas olmanız gereken bir gündür. Bu günde de saçlarınıza çok dikkatli bakmalı, onları her türlü dış etken korumalısınız. Bu günü tamamen istirahat ederek geçirmeniz önerilmektedir.

Saç Ekimi Sonrası 3. Gün

3. gün, saç ekim merkezine giderek ilk saç yıkamasını gerçekleştireceğiniz gündür. Bu güne özel olan bakım sadece ilk yıkamadır. Ayrıca doktorunuz tarafından verilen ilaçları da düzenli almanız gerekir.

Saç Ekimi Sonrası 1. Hafta

Bu süreçte saçlarınızı her gün bir defa yıkıyor olmanız gerekir. Bir hafta dolduğunda, kabuk ve çatlaklardan büyük oranda kurtulmuş olursunuz. Ancak bu kabuklanma ve çatlaklar 2 haftaya kadar devam edebilmektedir.

Saç Ekimi Sonrası 15. Gün

Saç ekimi sonrası 15. Gün, tüm iyileşme süreci içerisinde çok önemli bir yere sahiptir; zira ekimden sonra ortalama 2 hafta geçtikten sonra saçlarınızın büyük bir bölümü şok dökülme yolu ile dökülmektedir. Dökülen bu saçlar 2 ay içinde yavaş yavaş tekrar çıkmaktadır. 15 güne kadar saçlarınızı günde bir defa yıkamaya devam etmeniz gerekmektedir. Bu süre dolduktan sonra ise yukarıda anlattığımız saç ekimi sonrası bakım uygulamalarına başlayabilirsiniz.

Saç ekimi Sonrası Bakım Hakkında Sorularınız

Sizler için saç bakımı konusunu ayrıntılı olarak ele aldık. Konu ile ilgili sorularınızı sorabilir veya gözümüzden kaçan ayrıntıları bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 1
Loading...
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekimi Sonrası Bakım Nasıl Yapılır?
Saç Ekimi Sonrası Bakım Nasıl Yapılır?
Saç ekimi sonrası bakım nasıl yapılır, bakım yapılırken nelere dikkat edilmeli? Saç ekiminden sonra tavsiye edilen bakım kürleri nelerdir?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjY35bcruMVHK9ZteslLFQnlfT4e8culWOBVnNm_K6kvvlrrRJwp2ogQ7GVKXar4x9umuK9Znwoh5-Dr_YlS5hfpCZfWKZTT76MUBp8XFdNkT7GkV5DT3gi4_Z43nHSG5osLPBTJo1zrPs/s1600/sac-ekimi-sonrasi-bakim.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjY35bcruMVHK9ZteslLFQnlfT4e8culWOBVnNm_K6kvvlrrRJwp2ogQ7GVKXar4x9umuK9Znwoh5-Dr_YlS5hfpCZfWKZTT76MUBp8XFdNkT7GkV5DT3gi4_Z43nHSG5osLPBTJo1zrPs/s72-c/sac-ekimi-sonrasi-bakim.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-sonrasi-bakim-nasil.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-sonrasi-bakim-nasil.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy