Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç ekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenleri derlediğimiz bu makale ile daha sağlıklı bir saç ekim süreci geçireceğinizi umuyoruz. Saç ekim...

Saç ekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenleri derlediğimiz bu makale ile daha sağlıklı bir saç ekim süreci geçireceğinizi umuyoruz. Saç ekimi, öncesi ve sonrası ile fazlası ile dikkat isteyen uzun ve yorucu bir süreçtir. Bu süreçte yapacağınız bazı yanlışlar, ekilen saçlarınızın sağlıklı bir şekilde çıkıp uzamasına mani olabilir.

Bunun yanında, saç ekiminden sonra dikkat edilmesi gereken hususlara riayet ettiğinizde çok daha sağlıklı bir süreç yaşayabilir, ekilen tüm saçlarınızın tutunmasını, çıkmasını ve gür bir şekilde uzamasını sağlayabilirsiniz.

Daha önce saç ekiminden önce nelere dikkat edilmesi gerektiğini de yazmıştık. Henüz saç ektirmediyseniz ilgili yazımızı da incelemenizi öneririz.

Saç Ekiminden Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?


Saç ekimi yapıldıktan sonra dikkat edilmesi gerekenleri gün gün, hafta hafta ve ay ay açıklamaya çalışacağız. Böylece saç ektirdikten sonra hangi zaman aralıklarında nelere dikkat etmeniz  gerektiğini daha iyi kavrayacak ve yapılması gerekenleri hafızanızda daha iyi tutabileceksiniz.

 
Saç Ekiminden Sonra İlk Gün Dikkat Edilmesi Gerekenler


UYARI: Bu başlık altında dikkat etmenizi önerdiğimiz tüm hususlar ilk hafta boyunca geçerlidir.

 Şapka Kullanın! 

Saç ekimi ameliyatı sona erdikten sonra ensenize bandaj vurulacak ve evinize/otelinize gönderileceksiniz. Saç ekim merkezinden çıkarken şayet güneş henüz batmadıysa, sakın ola ki başınızda bir şapka olmadan dışarı çıkmayın. Güneşe maruz kaldığınız an hem donör bölge hem de ekim bölgesi yanmaya başlayacaktır. Bu yanma sadece o an için geçerli değildir. Yanmanın etkisi ile kafanızda oluşan kızarıklık aylarca geçmeyebilir.

Bu nedenle saç ektirmeye giderken yanınızda bir şapka götürün; eğer götürmediyseniz de ekim sonrasında dışarı çıkmadan önce mutlaka temin edin. Şapkanız kafanızı sıkmayacak kadar bol olmalı. Aynı zamanda yumuşak bir şapka kullanımı, ekim bölgesine de zarar vermeyecektir.

Saç ekiminden sonra şapka kullanımı sadece ekim günü ile sınırlı olmamalıdır. Ekim gününden itibaren, saçların çıkmaya başlamasına kadar geçen sürede dışarıda şapka kullanmanız çok yararlı olacaktır. Bu, saç ekimi sonrası 2 ay gibi bir süre ile şapka kullanmanız gerektiği anlamına gelir. Ancak evde veya gölgede şapkanızı mutlaka çıkarın ki saçlarınız havalansın ve ihtiyaç duydukları oksijeni alabilsin.

 Doktorunuzun Verdiği Ağrı Kesici ve Antibiyotikleri Kullanın! 

Ameliyat öncesinde yapılan lokal anestezi, bir süre herhangi bir ağrı veya acı hissetmemenizi sağlar; fakat ilk günün gecesinde anestezinin etkisi geçmeye başlar. Bu, kafanızdaki yaralardan oluşan acıyı hissedeceğiniz anlamına gelir. Bu ağrıyı minimize etmenin yolu da saç ekim uzmanınızın verdiği ilaçları tavsiye edilen vakitlerde kullanmaktır.

 Kafanıza Darbe Almayın 

Saç ekimi sonrası kafaya darbe almak kadar zarar veren başka bir durum yoktur. Hatta başarısız bir saç ekimi operasyonundan sonra saçları çıkmadığı için saç ekim merkezini şikayet edenlere verilen ilk karşılık, ‘’ekimden sonra kafalarına darbe aldıkları için saçlarının tutmadığı’’ şeklindedir.

Saç ekimi ameliyatında uyutulmazsınız, bilinciniz yerindedir; ancak buna rağmen ameliyat bitiminde yorgunluğun getirdiği bir sersemlik olabilir. Bunun bilincinde olmalı ve özellikle ekimden eve dönerken araca bindiğinizde çok dikkatli olmalısınız. Saç ektirdiği gün kafasına darbe alanların hemen hepsi ilk gün araca binerken kafasını kapıya veya aracın tavanına çarpmaktadır.

 İlk Gece Uykuya Dikkat! 

Uyku ile ilgili yapacağınız bir yanlış, saçlarınızın tutmamasına, dolayısı ile başarısız bir saç ekimi operasyonu geçirmenize sebep olabilir. Ekilen saç kökleri, kendi ebatlarından daha büyük olan kanallara yerleştirilir. Bu nedenle küçük bir temas bile köklerin yerinden çıkmasına sebep olabilir.

Ameliyattan hemen sonraki geceyi bir koltuk veya sandalyede geçirmeniz çok iyi bir tedbir olacaktır. Bununla birlikte yatakta uyumak zorunda kalırsanız, yastığınız yumuşak olmalı ve ekim bölgesinin üzerine kesinlikle uyumamalısınız.

Sadece kafasının ön bölgesine ekim yaptıranlar, yüzü tavana bakacak şekilde dikkatlice uyuyabilirler; fakat hem ön bölgeye hem de tepe bölgesine ekim yaptıranların, en azından ilk geceyi uyumadan veya uyusa bile bir koltukta geçirmeleri akıllıca olacaktır.

Uykunuzun hafif olduğunu veya gece uyurken kafanızı çevirmeyeceğinizi düşünebilirsiniz; fakat nihayetinde ortalama 8 saat süren bir operasyon geçirmiş olacaksınız. Şayet şehir dışından geldiyseniz, bu yorgunluğa bir de uykusuzluk eklendiği için derin bir uykuya geçecek ve ekim bölgesini yastığa sürttüğünüzün farkına bile varamayacaksınız. Bizden söylemesi. Bu arada, bandajlı ensenizi koyduğunuz yastık veya koltuğa muhtemelen kan bulaşacaktır. Bu nedenle yanınızda kan geçirmeyen bir bez parçasının veya havlunun bulunması yararlı olacaktır.

 Saçlar Su ile Temas Etmemeli 

Saç ekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenler arasında saçların sudan korunması da vardır. Saç yıkama zaten hiçbir şekilde ilk gün yapılmaz. Bunun dışında, yüzünüzü yıkarken, ekim bölgesine gidecek olan bir su, saçlarınıza zarar verebilir. Yüzünüzü yıkarken alın bölgesini yıkamayın. Şayet yağmurlu veya karlı bir hava mevcutsa şapkasız veya şemsiyesiz çıkmayın.

 Sigaradan Uzak Durun 

Sigara kullanımı, vücuttaki kanın dolaşımını yavaşlatır. Saç ekimi operasyonu sırasında zaten bir miktar kan kaybetmişsinizdir. Ekilen saçlar, temel besin maddelerini kan yolu ile alırlar. İlk, gece içtiğiniz sigaralar, kanın saç köklerine gitmesini yavaşlatacağı için hekimler tarafından uzak durulması önerilir. Dayanamayacak kadar bağımlıysanız da en aza indirmek için çaba sarf edin.

 Alkol Tüketmeyin 

Alkolde bulunan zararlı maddeler kan yolu ile vücuda çok hızlı bir şekilde yayılır. Henüz yeni ekilmiş ve yeni yerini kabullenmemiş saç köklerinin bu zararlı maddelerle karşılaşması kötü sonuçlara sebep olabilir. Bu nedenle en azından ilk bir veya iki hafta boyunca her türlü alkollü içecekten uzak durmalısınız.

 Cinsel Beraberlik Yasak 

İlk birkaç gün cinsel birliktelikten uzak durmalısınız. İlişki sırasında harcayacağınız enerji sizi yorarak saç köklerine zarar verebilir.

 Terlememeye Özen Gösterin 

Özellikle sıcak bir yaz mevsiminde saç ekimi yaptırdıysanız, saç ekimi sonrası dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi de terlememektir. Kafanızın terlemesi, saç köklerinin yerleştirildiği bölgede pıhtılaşan kanın cıvımasına ve saç köklerinin yerinden oynamasına veya çıkmasına sebep olabilir. Bu nedenle saç ekim merkezinden çıkmak için serinliği bekleyin ve ilk gün sizi terletecek iş ve faaliyetlerden uzak olun.


Saç Ekimi Sonrası 3. Gün Dikkat Edilmesi Gerekenler


 Saç Ekimi Sonrası İlk Yıkama 

Saç ekiminden sonra nelere dikkat edilmeli, neler yapılmalı veya yapılmamalı konusu dahilinde yukarıdaki başlıkları oluşturduk. Saç ekiminde dikkat edilmesi gerekenler arasında ilk yıkama önemli bir yere sahiptir.

Saç ekimi sonrası ilk yıkama nadiren 2. Gün de yapılsa da, çoğunlukla 3. gün yapılır. Saç ekiminden sonraki 3. gün, doktorunuzun belirlediği saatte saç ekim merkezine tekrar gidersiniz. Bu esnada yapılması gereken ilk şey ensenizde bulunan bandajın çıkarılmasıdır.

Bandaj, kurumuş kana yapıştığı için çıkarılırken acı duymanıza sebep olacaktır. Bandaj çıkarma işi bittikten sonra sıra ilk saç yıkamasına gelir. Bu aşamada hem saç ekim bölgesine hem de ense bölgesine özel bir krem sürülür. Bu kremin sürülme amacı, her iki bölgede de kuruyan kanın yumuşatılması ve saç yıkama işinin sağlıklı bir şekilde yapılmasıdır.

Krem sürülen saçların yumuşaması 20-30 dakika sürmektedir. Yumuşama gerçekleştikten sonra merkezin saç yıkama birimine alınırsınız. Ne soğuk ne de sıcak sayılan hafif ılık bir su ve doğal bir şampuan yardımı ile ilk yıkama gerçekleştirilir.

İlk yıkamada köpüklendirme ve durulama işlemleri çok hassas bir şekilde yapılır. Yıkama yapıldıktan sonra kurulama yumuşak bir havlu yardımı ile yapılır; ancak havlu kesinlikle ileri geri hareketlerle ekim alanına sürülmez. Ekim bölgesine hafif tampon yapar gibi havlu hafif bastırılıp kaldırılır, böylece sorunsuz bir ilk yıkama gerçekleştirilmiş olur.

 Saç Ekimi Sonrası Yolculuk mu Var? 

Saç ekiminden sonra seyahat etmenizde herhangi bir sakınca yoktur; ancak dikkatli olmak şartıyla. Saç ekimi yaptıranların çoğu şehir dışından geldiği için ekimden sonra tekrar evlerine dönerler. Otobüsle de uçakla da yolculuk yapmanız mümkün. Ancak uzun süreli otobüs yolculuğunda hastanın çok dikkatli olması gerekir. Yolculuk esnasında saçlarınızı koruyacak boyunluk şeklindeki bir şişme yastık size yardımcı olabilir.

Saç ekimi sonrası seyahat ederken, uyumak yerine dışarıyı seyrederek yolculuğu bitirmeniz, ekilen saçlarınızın daha sağlıklı bir şekilde çıkmasını sağlayabilir. Kafanızı koltuğa veya cama vurma tehlikesini göz önünde bulundurarak dikkatli olmanız gerekir.

 Spor ve Benzeri Etkinlikler Yapmayın 

Biliyoruz, saç ekimi gibi zor bir operasyondan çıkıp ilk birkaç günde spor yapacak güce ulaşmanız pek mümkün değil. Ancak ola ki böyle bir düşünce geçerse aklınızdan, bu maddeyi hatırlayın ve spor yapmaktan vazgeçin. İlk üç günü evinizde sadece dinlenerek geçirin. Dinlenmek dışında herhangi  bir iş veya yorucu etkinlik yapmayın.

 Aspirin ve Kan Sulandırıcı İlaçlar Kullanmayın 

Saç ekim uzmanının ameliyattan sonra verdiği ilaçlar dışında başka ilaç kullanmayın. Sürekli olarak kullandığınız ilaçlar varsa da bu konuyu doktorunuzla muhakkak istişare edin.


Saç Ekiminden Sonra İlk Hafta Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle şunu belirtelim ki yukarıda saydığımız tüm tedbirler ilk 7 günlük süre için de geçerlidir. Ancak herhangi bir yanlışa düşmemeniz adına saç ekiminden sonra nelere dikkat edilmeli sorusunun cevabını ilk hafta için de kısaca yanıtlayalım. İlk 7 gün içinde;

 # Saç tıraşı yapılmamalı.

 # Saçlar boyanmamalı.

 # Spor yapılmamalı.

 # Cinsel birliktelikten uzak durulmalı.

 # Sağlıklı besinler tüketilmeli.

 # Alkol ve sigaradan uzak durulmalı.

 # Kafa, darbelerden korunmalı.

 # Kan sulandırıcı ilaçlar kullanılmamalı.

 # Güneşe kafa açık bir şekilde çıkılmamalı.

 # Saçlar yıkandıktan sonra saç kurutma makinesi kesinlikle kullanılmamalı.

 # Kimyasal şampuan veya sabunlar yerine doğal ve bitkisel şampuan veya sabunlar kullanılmalı.

 # Ağır yükler kaldırılmamalı.

 # Kan yapıcı sağlıklı besinlere ağırlık verilmeli.


Saç Ekimi Sonrası 1. Ay Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç ektirdikten 1 ay sonra artık bazı yasaklar sona ermiş olur. Örneğin yukarıda bahsi geçen bazı zararlı alışkanlıklarınıza devam etmenizde bir sakınca yoktur. Tabii ki bu zararlı alışkanlıkların zararları eskiden olduğu gibi devam etmektedir; ancak ekilen saçlarınızı çok fazla etkileyeceği yönünde bir araştırma yoktur. Peki 1. Ay saç ekiminde nelere dikkat edilmeli?

 Şok Dökülme Süreci 

Saç ekimi sonrası sürecin önemli basamaklarından bir tanesi şok dökülmedir. Şok dökülme, saç ekim sonrası sürecin beklenen bir tepkimesi olup, hemen hemen her hastada gerçekleşmektedir. Genellikle ekim sonrası 2. Hafta ile 4. Hafta arasında gerçekleşir; fakat daha geç bir vakitte gerçekleştiği de gözlenmiştir.

Şok dökülme, ekim sonrasında ekilen saçların yeniden dökülmesi olayıdır. Fakat korkmayın, bu, kalıcı bir dökülme değildir. Saç tellerinin üst bölümü dökülse de kökler halen canlı bir şekilde deri altındadır. Geçici bir uyku evresinden sonra tekrar canlanıp çıkacaklardır.

1. ay şok dökülme gerçekleştiğinde korkmayın ve saçlarınıza hiçbir müdahalede bulunmayın. Saçlarınızın daha erken çıkması için herhangi bir kimyasal krem, losyon, serum veya şampuan kullanmayın. Şok dökülme ile dökülen saçlarınızın yeniden çıkmasını sabırla bekleyin.

 Sivilceler mi Çıktı? 

Saç ekimi sonrası, saç derisinde sivilceler çıkabilir. Bu sivilcelere hiçbir fiziksel müdahalede bulunmayın. Onları sıkıp patlatmaya çalışmayın. Sizin için büyük bir sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız saç ekim uzmanınızla irtibata geçin. Bu mümkün değilse bir cildiye hekimine muayene olun.

 Saç Derisinde Kaşıntılar 

İlk ayda saç derinizde sizi rahatsız eden ve bazen dayanılmaz boyutlara ulaşan kaşıntılar yaşayabilirsiniz. Bu süreç de yine saç ekim sürecinin bir parçasıdır ve neredeyse her hasta bu rahatsız edici durumu yaşar. Saç ektiren hastaların çoğu, saçlarını kaşırken ellerine saç köklerinin geldiğini söyler.

İşte, bu nedenle bu kaşıntıya  dayanmalı ve ekim bölgesini kaşımamalısınız. İlle de kaşımanız gerekirse de tırnaklarınızı sakın ola ki ileri geri hareket ettirmeyin; aksi takdirde tırnak aranızda 2 veya 3 telli bir saç kökünün kaldığını görüp üzülebilirsiniz. Ne de olsa bir saç telini 10-15 liraya eken saç ekim uzmanları var. Her saç kökü sizin için çok değerli olsun ve onları kaybetmemek için özen gösterin.

 Saç Derisindeki Kızarıklık 

Sizi fazlası ile rahatsız edecek durumlardan bir tanesi de saç ekimi sonrası kızarıklıktır. Bu kızarıklık birçok hastada 3. Veya 4. Haftada geçmiş olsa da bazı hastalarda aylarca kalabilir. Genellikle kafanın güneşe maruz kaldığı durumlarda kızarıklığın geçme süresi artmaktadır. Şapka kullanarak ve güneşe maruz kalmayarak kızarıklığın etkisini en aza indirebilirsiniz.

Şayet kızarıklık uzun süre geçmiyorsa saç ekim uzmanınıza danışın; ancak üzülerek söylemeliyiz ki bu kızarıklığın geçmesi birkaç ayı bulabilir. Durumu stres haline getirmeden bu zorlu süreci atlatmanın yoluna bakın, canınızı sıkmayın.

 Saç Ekimi Sonrası Şampuan Kullanımı 

Saç ekiminden sonra nelere dikkat edilmeli sorusu ile karşılaştığımızda verdiğimiz cevaplardan bir tanesi de şampuan kullanımıdır. Öncelikle şunu vurgulayalım. Piyasada saç çıkartan şampuan/serum/krem sloganı ile satılan kimyasal ürünlere kanıp paranızı bu sahtekarlara kaptırmayın.

Saç ekiminden sonra kullanılması gereken şampuan kesinlikle doğal ve bitkisel şampuanlardır. Marka ismi vermeyeceğiz; ancak makul fiyatlarla satılan birçok bitkisel şampuan bulunuyor. Saç ekimi sonrası en iyi şampuan arayışlarına gereğinden fazla girip durumu stres yapmanıza gerek yoktur. Kimyasal içerikli şampuanlardan uzak durmanız bile yeterlidir.

 Saç Ekimi Sonrası Masaj 

Saç köklerinin beslenip güçlenmesini sağlayacak en faydalı uygulamalardan bir tanesi de saç ekimi sonrası saç masajı yapmaktır. Saç ektirdikten sonra (Şok dökülme gerçekleştikten sonra) ekim bölgesine yapacağınız hafif bir masaj, vücuttaki kanın o bölgeye hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlar. Böylece saç kökleri, gelişimleri için ihtiyaç duydukları besinleri kan yolu ile temin ederler. Neticede daha sağlıklı ve canlı saçlarınız olur.

Saç masajı için ekstra bir zaman ayırmanıza da gerek yok. Evde oturup televizyon izlerken, aracınızda kırmızı ışığı beklerken, aklınıza gelebilecek her boş anınızda bu masajı alışkanlık haline getirirseniz çok faydasını göreceğinizi söyleyebiliriz.

 Saç Tıraşı 

Saç ekiminde dikkat edilmesi gerekenler arasında uygun saç tıraşı zamanı da sayılabilir. 2 veya 3. haftada, ekim alanına müdahale etmemek şartıyla saçlarınızı istediğiniz gibi tıraş edebilirsiniz. Bu süreye kadar saçlarınızı makasla tıraş etmeniz önerilir. Henüz saçların tam anlamı ile tutunmadığı ilk iki hafta saçlar kesinlikle kazıtılmamalıdır.

Ancak şok dökülme sona erip de saçlarınız çıktıktan ve ekim bölgesi tamamen iyileştikten sonra saçlarınızı kazıtmanızda da sakınca yoktur. Bu süre ise ancak 3. Aydan itibaren başlar.


Saç Ekimi Sonrası Saçlar Çıktıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Saç ekiminden 6 ay sonra saçlarınız tamamen çıkmış ve bir miktar uzamış olur. Ancak saçların gelişimlerini tam anlamıyla tamamlaması için ihtiyaç duyulan süre ortalama 12 aydır. Saç ekiminde dikkat edilmesi gerekenlere harfiyen riayet ettiyseniz, zaten artık sağlıklı saçlara sahipsiniz demektir.

Bu aşamadan sonra normal hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Ancak genel saç sağlığınız için yapmanız gerekenler hala mevcut. Saç ekimi sonrası genel saç bakımı şu şekilde olmalı.

Saç Ekimi Sonrası Saç Bakımında Nelere Dikkat Edilmeli?


 # Saçlarınızı her gün değil; iki veya üç günde bir yıkayın.

 # Saç yapınıza uygun şampuanı kullanın. (yağlı saçlar, kuru saçlar, normal saçlar vb.)

 # Şampuanınızı saçlarınıza uyguladıktan sonra saç derisine nüfuz etmesi için parmaklarınızla masaj yapın ve saç durulama işlemini çok iyi yapın.

 # Doğal maskelerle saçlarınızı besleyin.

 # Ağır ve yağlı besinler yerine sebze meyve ağırlıklı beslenin.

 # Kimyasal içerikli şampuanlar yerine bitkisel özlü şampuanlar kullanın.

 # Saç şekillendirici spreyler veya jöle benzeri maddeleri ya kullanmayın ya da kullandığınız günün gecesinde saçlarınızı muhakkak yıkayın.

 # Aşırı fön makinesi kullanımına son verin.

 # Saçlarınızın doğal nemini koruması için bol bol su tüketin.

 # Spor yapma alışkanlığı kazanın.

 # Bulduğunuz her fırsatta saçlarınıza parmak masajı uygulayın.

 # Saçları kazıtmanın saç dökülmesini önlediği ile ilgili bir araştırma bulgusu henüz yok; bu nedenle şayetstiliniz değilse saçlarınızı kazıtmayın, onların tadını çıkarın.

 # Saçlarınızı boyuyorsanız, kimyasal içerikli boyalar yerine bitkisel boyalar tercih edin.


Sorularınız Varsa Yorum Bölümünden Sorabilirsiniz

Saç ekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenler hakkında yaptığımız çalışmada tüm detayları anlatmaya çalıştık; fakat buna rağmen kafanızda soru işaretleri hala varsa, sorularınızı çekinmeden bizlere sorabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sac-ekimi-sonras-dikkat-edilmesi.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sac-ekimi-sonras-dikkat-edilmesi.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy