Saç Ekimi Sonrası Şok Dökülme Nedir Ne Zaman Olur?

Şok dökülme nedir, şok dökülme ne zaman olur, şok dökülme olmazsa yapılması gereken herhangi bir şey var mı? Tüm cevaplar yazımızda.

Saç ekimi sonrası dökülme denince içinizi bir tedirginlik kaplamış olabilir; fakat korkmayın, burada bahsedeceğimiz dökülme, sizin sandığınız gibi bir dökülme değil.

Saç, sakal, bıyık, kaş, kirpik veya vücudun herhangi bir bölgesine yapılan tüm nakil işlemlerinde hemen hemen aynı süreç gözlenir. Gerek ameliyat aşamaları gerekse de nakil sonrası iyileşme süreci hepsinde aynıdır.

İşte saç ekimi sonrası şok dökülme olayı da, tüm bu nakil işlemleri sonrasındaki iyileşme sürecinde meydana gelen, olması beklenen rutin bir süreçtir. Peki, şok dökülme nedir, ne zaman gerçekleşir, saç ektiren herkeste gerçekleşir mi?

Şok Dökülme Nedir?

Saç, sakal, bıyık, kaş ve kirpik ekimleri gerçekleştikten sonra, ekilen saçların çıkması için uzun bir sürenin geçmesi gerekir. Bu uzun süreç işlemeye devam ederken, saçlarınızda bazı değişimler veya gelişmeler gözlenir.

Saç ekimi ve diğer tüm kıl kökü nakli ameliyatlarından bir süre sonra ekilen saçlar veya kıl kökleri bir anda dökülmeye başlar. Ortalama bir ay içinde ekilmiş olan tüm saç kökleri dökülmüş olur. Saç ekimi sonrası dökülme bir anda gerçekleştiği için bu olaya “şok dökülme” adı verilmiştir.

Saç ekiminden sonra gerçekleşen şok dökülme, kesinlikle korkulacak bir durum değildir. Aksine, saç ektiren herkeste görülen bu olay, sizde de gerçekleştiği ve normal bir iyileşme süreci geçirdiğiniz için sevinmelisiniz. Dediğimiz gibi saç ekimi sonrası şok dökülme tamamen geçici bir dökülmedir; dökülen o saçlar, zamanı geldiğinde yeniden çıkacaktır.

Şok Dökülme Ne Zaman Olur?

Saç ekimi ameliyatının bitmesi ile beraber, ekilen saçlar kısmen uzamaya başlar. Ancak ekimin üzerinde iki veya üç hafta geçtiktek sonra, şok dökülme dediğimiz olay gerçekleşmeye başlar.

Şok dökülme, saç ektiren her hastada aynı zamanlarda başlamaz. Bazı hastalarda şok dökülme süreci 2. hafta başlarken, bazılarında 3. hafta gerçekleşmeye başlar. Hatta saç ekiminden sonra şok dökülmenin bir ay sonra gerçekleştiği de görülebilir.

Tüm bu hususları dikkate aldığımızda şok dökülmenin 2 ve 4. haftalar arasında başladığını söyleyebiliriz. Bunun farkında olmalı ve şok dökülmeniz geç başladığı için herhangi bir tedirginlik yaşamamalısınız.

Saç Ekimi Sonrası Şok Dökülme Her Hastada Mutlaka Gerçekleşir mi?

Şok dökülme, saç ekimi sonrası iyileşme sürecinin olağan bir parçasıdır. Genellikle saç veya kıl kökü nakli yaptıran her hastada şok dökülme gerçekleşir. Ancak şok dökülmenin gerçekleşmediği veya kısmen gerçekleştiği hastalar da yok değildir.

Bazı hastalarda bu dökülme tipi hiç olmazken, bazılarında ise ekilen saçların çok az bir kısmı şok dökülme ile dökülmektedir.

Şok Dökülmenin Olmaması Ne Anlama Gelir?

Saç ekimi sonrası şok dökülmenin olmaması herhangi olumsuz bir duruma işaret değildir. Şok dökülme başladığında nasıl ki tedirginlik duymamıza gerek yoksa, başlamamasında veya hiç gerçekleşmemesinde de herhangi bir sakınca yoktur. 

Her insan farklı bir saç ve deri yapısına sahip olduğu için şok dökülmenin zamanı ve tipi de farklı olmaktadır. Saç ekiminden sonra şok dökülme olmadı, bende şok dökülme gerçekleşmedi deyip kendinizi yersiz bir sıkıntıya sokmanıza hiç gerek yoktur. Şok dökülme olmazsa yapmanız gereken bir şey yok. Şok dökülmeyi önlemek veya şok dökülmeyi azaltmak yersiz hareketler olacaktır.

Şok Dökülme Sonrası Saçlar Ne Zaman Çıkar?

Saç ekiminden sonra şok dökülme ile dökülen saçlar, deri altındaki canlılığını kaybetmez. Saç telleri dökülse de kökler halen saç derisinin altındadır. Bu kökler, yeniden canlanmak üzere geçici bir uyku evresine geçer.

Ancak saç ekiminden yaklaşık 2 veya 3 ay geçtikten sonra, o geçici uykuya yatmış olan saç kökleri yeniden canlanır ve çıkmaya başlar. İlk çıkan saçlar genellikle ince ve kıvırcık yapılı olur; ancak moralinizi bozmayın, zaman geçtikçe saç telleri istediğiniz kıvama gelecektir.

Şok Dökülmenin Tamamlanması Ne Kadar Sürer?

Şok dökülme öyle bir anda başlayıp bir günde bitmez. Şok dökülmenin başladığını ilk başlarda anlamayabilirsiniz. Şok dökülmenin tamamlanması 3-4 haftayı bulabilir.

Şok Dökülme Sürecinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Şok dökülmede dikkat edilmesi gerekenler, tatbik edildiği takdirde daha sağlıklı saçlara sahip olmak mümkün olabilir. Bu dönemde yapılması veya yapılmaması gereken şeyler şunlardır:

 
˃ Şok dökülmenin ikinci hafta başladığı durumlarda, saç kökleri henüz tamamen tutunmamış olabilir. Bu nedenle kafaya darbe almama konusunda çok dikkatli olmalısınız.

 ˃ Şok dökülme tamamlandıktan sonra saç derisine hafif parmak masajı yapmanız, saç köklerine kan akışını sağlayacak; böylece saçlar kendileri için lazım olan besinleri alarak daha sağlıklı uzayacaktır.

 
˃ Saç ekimi sonrası saçlarınızın daha sağlıklı çıkması ve gelişmesi için saç mezoterapisi veya PRP saç tedavisi yaptırabilirsiniz.

 ˃ Öncesinde olduğu gibi bu dönemde de zararlı alışkanlıklardan uzak durmalısınız.

 ˃ Zararlı kimyasal içerikli şampuanlar yerine, saç dostu bitkisel ve doğal şampuanlar kullanmalısınız.

 ˃ Jöle ve benzeri maddeler, saç derisindeki gözenekleri kapattığı için saç köklerinin ihtiyaç duyduğu oksijeni almasını engeller. Ekimden sonraki 2-3 ay bu tür maddeleri saçlarınıza uygulamamanız, yararınıza olacaktır.

 ˃ Saçlarınızı saç kurutma makinesi ile kurutmayın.

Saç Ekimi Sonrası Şok Dökülme Nasıl Engellenir?

Şok dökülme, sizin müdahale edebileceğiniz bir durum değildir. Ayrıca saç ekimi sonrası şok dökülme nasıl engellenir konusu ile ilgilenmek yerine, şok dökülme sonrası saçların sağlıklı çıkması için yapılması gerekenleri araştırmanızı öneririz. İnanın, şok dökülmenin olması saçlarınızın daha sağlıklı çıkması açısından dezavantaj değil avantajdır.

Ensede Şok Dökülme Olur mu?

Saç ektirdikten bir süre sonra gerçekleşen şok dökülme, sadece ekim bölgesinde gerçekleşir. Ensede veya başka bir donör bölgede şok dökülme gerçekleşmez.

Sakal Ekimi Şok Dökülme

Sakal, bıyık, kaş ve kirpik ekimlerinde şok dökülme, tıpkı saç ekiminde olduğu gibi ve zamanda gerçekleşir.



Saç Ekimi Sonrası Dökülme Olur mu? (NORMAL DÖKÜLME)

Şok dökülmeden yeterince bahsettik. Şimdi de şok dökülmeden sonra çıkan saçların ileride dökülüp dökülmeyeceğine değinelim: Saç ekimi sadece bir defa yapılır ve ekilen saçlar sonra dökülmez. Enseden alınan saçlar dökülme özelliği göstermez; bu nedenle ekildikleri yerde de dökülmez ve kalıcı olarak orada dururlar.

Saç Ekiminden Sonra Şok Dökülme Görüntüleri

Şok dökülme olayını daha iyi anlamanız için bazı resimler derledik. Bu fotoğrafları inceleyerek bu süreci kafanızda canlandırabilirsiniz.

Dikkatli bakarsanız, aşağıdaki hastanın ön saç çizgisini görebilirsiniz. Bu bölgeye sık bir ekim yapılmasına rağmen şok dökülmeden geriye sadece birkaç tel kalmış. Ekilen saçlar şok dökülme neticesinde neredeyse tamamen dökülmüştür. Bu görüntü, tahmini 1 ay sonrasına aittir.
saç ekimi şok dökülme
Saç Ekimi Sonrası Şok Dökülme
 Ekim alanındaki kızarıklık duruyor ve şok dökülme ile ekilen saçlar dökülmüş durumda. İleride, saçlar tekrar canlanıp uzayacak.
şok dökülme fotoğrafları
Şok Dökülme
Çizgi ile işaretlediğimiz alan, ekimin ön alın çizgisini gösteriyor. Ekim alanındaki saçlar dökülmüş. İşte saç ekiminden sonra iki ile dört hafta arasında saçlar geçici olarak dökülür; ancak aradan 2 ay geçtikten sonra da tekrar çıkar. Bu, şok dökülmedir, İngilizcede ''shock loss'' olarak ifade edilir ve saç ektiren neredeyse tüm hastalarda farklı zamanlarda da olsa gerçekleşir.
şok dökülme ne zaman olur
Şok Dökülme Görüntüsü
Şok dökülme hakkında bilgileri derlediğimiz makalemizde, tüm sorularınıza yanıt vermeye çalıştık. Anlattıklarımız dışında kafanıza takılan ne olursa olsun, sormaktan çekinmeyin lütfen.

YORUMLAR

BLOGGER: 2
Loading...
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekimi Sonrası Şok Dökülme Nedir Ne Zaman Olur?
Saç Ekimi Sonrası Şok Dökülme Nedir Ne Zaman Olur?
Şok dökülme nedir, şok dökülme ne zaman olur, şok dökülme olmazsa yapılması gereken herhangi bir şey var mı? Tüm cevaplar yazımızda.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCwW1hZnMxjBY5SxaMOkccq7afFUsNLkWWOAkrQJaGfN2GaqbdZjxRzNuXjlI3ctBqGJUMwpsQyr_BPLxR-LnU8sEBDUrfx5uSuJ4-QHgQDHsUwgPikdwfKKhR3DUfz51UimhFHKT11ys/s1600/sok-dokulme.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCwW1hZnMxjBY5SxaMOkccq7afFUsNLkWWOAkrQJaGfN2GaqbdZjxRzNuXjlI3ctBqGJUMwpsQyr_BPLxR-LnU8sEBDUrfx5uSuJ4-QHgQDHsUwgPikdwfKKhR3DUfz51UimhFHKT11ys/s72-c/sok-dokulme.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sok-dokulme-nedir-ne-zaman-olur.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sok-dokulme-nedir-ne-zaman-olur.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy