Saç Ekimi Aşamaları - Ameliyat ve Sonrası

Saç ekimi aşamaları, saç ekimi sonrası iyileşme süreci, ay ay saç ekimi ve daha fazlası burada.

Saç ekimi aşamaları, saç ektiren veya ektirmeyi düşünen herkesin bilmesi gereken önemli bir husustur. Saç ekimi öncesi, saç ekimi ameliyatı ve saç ekimi sonrası iyileşme aşamalarını bildiğiniz takdirde, her türlü sürprize hazır olur, gereksiz telaşlara düşmemiş olursunuz.

Bu yazıda saç ekimi öncesi süreçten kısaca bahsettikten sonra, saç ekimi ameliyatı aşamaları ve saç ekimi sonrası aşamaları ayrıntılı başlıklar halinde inceleyeceğiz. Her aşamanın özellikleri ve ilgili aşamada nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatacağımız için sizler için son derece faydalı bir içerik olacağını düşünüyoruz. Şimdi saç ekimi öncesi ve sonrası aşamaları inceleyelim.


Saç Ekimi Ameliyatı Yapılma Aşaması


Saç ektirmeye karar verdikten sonra sizi uzun ve yorucu bir süreç bekliyor. Saç ekimi öncesi süreci tamamladığınızı düşünerek ekim operasyonundan başlayıp saç ekimi sonrası aşamaları ayrıntılı olarak anlatacağız.

Saç Ekimi Ameliyatı Aşamaları

Saç ekimi aşamaları ameliyat esnasında şöyle gerçekleşmektedir.

# Saç ekim merkezine gidersiniz.
# Sağlık kontrolleriniz yapılır.
# Saç ekimi bölgesi ve alın çizgisi belirlenir.
# Saçlarınız tıraş edilir.
# Ameliyat madasına yatırılırsınız.
# Enseye lokal anestezi uygulanır.
# Ensenizden greftler alınır.
# Greftler belli bir sıraya dizilir.
# Ekim bölgesine lokal anestezi yapılır.
# Ekim bölgesine kanallar açılır.
# Ekim işlemi uygulanır.
# Enseniz bandajlanır.
# Evinize gönderilirsiniz.


Saç Ekimi Sonrası Aşamalar


Saç ekimi ameliyatı, yukarıda anlattığımız şekilde gerçekleştikten sonra artık süreç iyileşme aşamalarından devam edecektir.


Şimdi, saç ekimi sonrası aşamaları başlıklar halinde inceleyelim. Bunun için ilk günden başlayıp, hangi gün, hafta veya ayda nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatacağız. Ayrıca saç ekimi sonrası gelişimi fotoğraflarla anlatmaya çalışacağız.


Saç Ekimi Aşamaları 1. Gün (Uyku ve Kanamalara Dikkat)


Saç ekimi sonrası tüm aşamalar içinde en çok dikkat edilmesi gereken aşama 1. gün, yani saç ekimi ameliyatı günüdür.


saç ekimi sonrası
Saç Ekimi 1. Gün
Birinci gün ameliyattan sonra enseniz bandajlanacak, böylece kanama azalacak ve bölge de enfeksiyonlardan korunmuş olacaktır. Hem ekim bölgesi hem de ense bölgesi kanlı olacaktır.

1. Gün Dikkat Edilmesi Gerekenler

İlk gün en çok dikkat etmeniz gereken şey o geceki uykunuzdur. Çok dikkatli olmadığınız takdirde yeni ekilmiş saçlarınıza büyük zararlar verebilirsiniz. Bu nedenle hekimler, ilk gece bir yatakta değil de koltukta veya sandalyede uyumanızı, hatta mümkünse hiç uyumamanızı tavsiye ederler.

Bildiğiniz gibi uyurken bilincimiz yerinde değildir. Yastıkta kafamızı farkında olmadan çevirdiğimizde ekim bölgesi yastığa sürtünebilir ve ekilen saçların yerinden çıkmasına sebep olabilir; zira o saçların yerleştirildiği kanal geniş olduğu için saçlar az bir kuvvetle bile yerinden çıkabilmektedir.

O gece bir koltukta oturun ve dik bir şekilde sabahlamaya veya uyumaya çalışın. Ayrıca ense bölgenizde kanama devam edeceği için kafanızı koyduğunuz koltuk veya yastığa muhakkak bir havlu koyun. Aksi takdirde o yeri batırırsınız, haberiniz olsun.

Saç Ekimi Aşamaları 2. Gün - Dinlenme Zamanı (Ağrılar sizi bekliyor)


Şayet ekim merkezinize il dışından gelmediyseniz ve hemen dönmeniz gerekmiyorsa, ilk yıkama bugün değil yarın yapılacaktır. Ensenizdeki bandaj hala duruyor ve kısmen de olsa kanama devam ediyor. Ayrıca anestezinin etkisi geçtiği için hafif bir ağrınız olacak. Ekim bölgesindeki kanlar tamamen kurumuştur.
saç ekimi sonrası
Saç Ekimi 2. Gün

2. Gün Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uyku şekli ile ilgili dün söylediklerimiz bugün için de aynı şekilde geçerli. Uykunuza hala dikkat etmeniz gerekir. Araçlara binmeniz gerekirse ayrı bir hassasiyet göstermeniz ve kafanızı darbelere karşı korumanız gerekir.

Saç Ekimi Aşamaları 3. Gün ( İlk yıkama yapılacak)


Saç ekim uzmanlarının büyük bir çoğunluğu ekim sonrası ilk yıkamayı 3. Gün gerçekleştirir. Bugün, saç ekim merkezine gider ve orada ilk yıkamayı gerçekleştirirsiniz. Öncelikle ensenizdeki bandaj açılacak; fakat bu bandaj akan kanlarla beraber kuruyup bölgeye yapıştığı için çıkması pek kolay değildir. Haliyle, bugün de çekeceğiniz küçük acılar olacak.

Bandaj çıkarıldıktan sonra, ekim bölgesi ile ense bölgesine yumuşatıcı bir krem sürülür. Bu kremin görevi kanları yumuşatmak ve kafayı yıkamaya hazır hale getirmektir. Krem, vazifesini yerine getirdikten sonra saç yıkama birimine götürülürsünüz ve burada işin uzmanı bir personel tarafından saçlarınız yıkanır.

3. Gün Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bugün ekim merkezine gitmek için dışarı çıkmak zorunda kalacaksanız. 3. Gün en çok dikkat etmeniz gereken şeylerden bir tanesi güneşe maruz kalmamaktır. Özellikle kendi şahsi aracınız yoksa ve ekim merkezine toplu taşıma araçları ile gidecekseniz güneşe maruz kalmamanız pek mümkün değil.

Siz güneşe maruz kalsanız da saçlarınızı koruyabilirsiniz. Bunu, çok sıkı ve sert olmayan bir şapka yardımı ile yapabilirsiniz. Dışarı çıkmadan önce muhakkak bir şapka takın. Kafanız birkaç dakikalığına bile olsa güneşe maruz kalırsa, bunun acısını aylarca çekebilirsiniz. Güneş, hem ekim bölgesi hem de donör bölgenin kızarmasına sebep olur ki böyle bir kızarmanın geçmesi birkaç ayı bulabilir.

Saç Ekimi Aşamaları 1. Hafta (Kanlardan arınacaksınız)


Ekimin ilk haftası saçlarınıza dikkat etmeniz dışında yapmanız gereken bir şey yok. Sadece doktorunuzun verdiği ağrı kesici ve antibiyotikleri alarak bu haftayı dinleyerek geçirmelisiniz. Birinci haftanın sonunda kafanız artık daha kansız ve temiz hale gelmiştir. Yaralarınızdan kaynaklanan sızılar da bitmiştir.

1. Hafta Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu haftayı evinizde dinlenerek geçirmeniz hem sizin hem de saçlarınızın sağlığı için daha iyi olacaktır. İlk hafta ekilen saçlar henüz tutunmadığı için son derece dikkatli olmanızda fayda var. Uyurken sadece yüzünüz tavana bakacak şekilde uyumalısınız. Ağır iş ve aktivitelerden uzak durmalı; sigara ve alkol gibi alışkanlıkları ise ya tamamen kesmeli ya da en aza indirmelisiniz.

Saç Ekimi Aşamaları 2. Hafta (Şok dökülme geliyor)


Saç ekimi sonrası 2. Hafta kritik bir dönem olabilir. Saç ektiren hastaların büyük bir bölümünde ikinci haftanın sonunda şok dökülme olayı yaşanmaya başlar. Şok dökülme, saç ekim aşamalarının rutin bir aşaması olup endişe duyulacak bir durum değildir.

Şok dökülme ekilen saçların bir anda dökülmeye başlamasıdır. Genellikle bu hafta içinde başlar; ancak bazı hastalarda bir ay kadar uzayabilir.

2. Hafta Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu hafta da beslenmenize dikkat etmeniz gerekir. Yağlı yiyecekler yerine meyve ve sebze ağırlıklı beslenmeniz, saç köklerinizin daha güçlü olmasını sağlayacaktır. Ayrıca saç ekiminden sonra kimyasal şampuanlar yerine bitkisel şampuanlar kullanmak çok daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlayabilir.

Şok dökülme ile saçlarınız dökülmeye başladıysa telaş etmeyin, saçlarınıza herhangi bir müdahalede bulunmayın. Ayrıca bu dökülme tipi için saç ekim uzmanınızı aramaya da gerek yoktur. Dediğimiz gibi bu olay saç ektiren neredeyse herkeste gerçekleşen bir olaydır.

Saç Ekimi Aşamaları 4. Hafta (Artık özgürsünüz)


Ameliyatın ardından 4 haftayı doldurduğunuzda artık saç ekim aşamalarının en zor bölümlerini geride bırakmışsınız demektir. 4. Haftada ekilen saçlar tamamen yerine tutunmuş ve ekim bölgesine adapte olmuştur. Artık o saçların eski saçlarınızdan bir farkı yoktur.
saç ekimi sonrası
Saç Ekimi 1. Ay

Bu dönemde saç derinizde sivilceler oluşabilir. Bu sivilceler rahatsız edici değilse asla müdahale etmeyin. Patlatmayı veya kaşımayı düşündüğünüz bir sivilce sizi birkaç saç telinden edebilir. Çok rahatsızlık veriyorsa ya saç ekim uzmanınıza danışın veya size en yakın bir cildiye uzmanına görünün.

4. Hafta Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dördüncü haftadan sonra dikkat etmeniz gereken tek şey, dengeli beslenmek, saçlarınıza parmak masajı yapmak ve saç yıkamalarınızı düzenli aralıklarla yapmaktır. Ağırlık kaldırma sporları haricindeki spor ve aktivitelerinizi artık yapabilir, yüzebilir veya mevcut saçlarınızı istediğiniz gibi tıraş edebilirsiniz.

Fakat saç kazıtmanın yol açabileceği zararları göz önünde bulundurarak bu işlemden uzak durmanız önerilir. Mümkünse sadece makasla tıraş olun. Saçlar her ne kadar tutunduysa da kazıtma işleminde yerinden çıkabilirler.

Saç Ekimi Aşamaları 10. Hafta (Beklediğiniz an geldi, saçlarınız çıkıyor)


Artık iki-iki buçuk ayı geride bıraktınız. Bu süreç içerisinde şok dökülme başladı ve tamamlandı. Saç kökleri derin bir uykuya geçti. Ancak artık uyanma zamanları geldi. İşte, uyanmaları gereken zaman, saç ekiminden sonraki 8-10. haftalardır.
saç ekimi sonrası
Saç Ekimi 2. Ay

Bu haftalarda ekim alanınıza dikkat edin. Işıklı bir ortamda saç derinizi incelediğinizde, deri altındaki küçük siyah noktaları görebilirsiniz. İşte, bu küçük noktalar, deri yüzüne çıkmaya hazırlanmış olan saç kökleridir. Bu süre içinde yavaş yavaş çıkmaya başlayacaklar ve zaman geçtikçe de kalınlaşıp gürleşecekler.

10. Hafta Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ekilen saçlarınız çıkmaya başladı. Hızlı ve sağlıklı bir şekilde çıkıp uzamaları için köklerin güçlenmesine gerek var. Kökler de kandan aldıkları besinlerle güçlenirler. Bu nedenle hem beslenmenize dikkat etmeniz hem de saçlarınıza masaj yapmanız gerekir.

Saç ekim bölgesine parmaklarınızın ucu ile hafif bir şekilde masaj yapın. Masaj yaparken parmak uçlarınızla saç derinizde ‘’O’’ harfi çizecek şekilde masaj yapın. Böylece masaj yaptığınız bölgeye kan hücumu gerçekleşecek ve saç kökleriniz bu kanlardan nasibini alarak güçlenecektir.

Saç Ekimi Aşamaları 6. Ay (Saçlarınız tamamen çıktı ve uzamaya devam ediyor)


Saç ekim operasyonundan sonraki 6. ay, iyileşme süreci tamamlanmış olur. Ekilen saçlar tamamen çıkmış ve uzamıştır. Artık yeni saçlarınızın tadını çıkarabilirsiniz.

6. Ay Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bu ay ve sonrasında saç masajı ve beslenme dışında dikkat etmeniz gereken hiçbir şey yoktur. Saç ekimi ameliyatından önceki durumunuzla hiçbir farkınız yok. Eskiden yaptığınız her şeyi şimdi de yapabilirsiniz.
saç ekimi sonrası
Saç Ekimi 6. Ay


Saç Ekimi Aşamaları 1. Yıl (Saçlar gelişimini tamamladı)


Altıncı ayda saçlar tamamen çıkmış olur. Ancak istediğiniz sıklık henüz oluşmamış veya saç telleri yeterince kalınlaşmamış veya düzelmemiş olabilir. İşte saç ekiminden sonra 1 yıl dolduğunda artık her şey tamamlanmıştır. Saçlarınızın son hali budur. Bundan sonra sıklaşma veya kalınlaşma olmayacak. Ayrıca dikkat etmeniz gereke tek şey, gündelik sağlık kurallarıdır. Eski yaşamınıza olduğu gibi devam edebilirsiniz.
saç ekimi sonrası
Saç Ekimi 1 Yıl Sonra

Saç Ekimi Aşamaları ile İlgili Sorularınızı Sorabilirsiniz

Değerli arkadaşlar, saç ekimi sonrası iyileşme aşamalarını sizler için anlaşılır bir şekilde resimli olarak anlatmaya çalıştık. Konu ile ilgili her türlü sorunuzu yorum bölümünde bizlere sorabilirsiniz. Sorunsuz bir saç ekimi operasyonu geçirmeniz dileğiyle...

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekimi Aşamaları - Ameliyat ve Sonrası
Saç Ekimi Aşamaları - Ameliyat ve Sonrası
Saç ekimi aşamaları, saç ekimi sonrası iyileşme süreci, ay ay saç ekimi ve daha fazlası burada.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEib74Vb9DfKH3g2qKcHBkxhhQnCv2raLxdcZL2lBUyeAjtenNwILNdvCUj0hdr1au2xMwq-J7QPKxqs7Hr16Rorynuas9qBxCcKD8QP5hxY4ev-kJd3-ytdfYYg8pg0yfNnPzaMN1VtVAY/s1600/sac-ekimi-asamalar%25C4%25B1-1.-g%25C3%25BCn.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEib74Vb9DfKH3g2qKcHBkxhhQnCv2raLxdcZL2lBUyeAjtenNwILNdvCUj0hdr1au2xMwq-J7QPKxqs7Hr16Rorynuas9qBxCcKD8QP5hxY4ev-kJd3-ytdfYYg8pg0yfNnPzaMN1VtVAY/s72-c/sac-ekimi-asamalar%25C4%25B1-1.-g%25C3%25BCn.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sac-ekimi-asamalari-oncesi-sonrasi.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sac-ekimi-asamalari-oncesi-sonrasi.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy