Kök Hücre Saç Ekimi ve Tedavisi 2022

Kök hücre saç ekimi nedir, nasıl yapılır, saç kök hücre tedavisi ile saç çoğaltmak mümkün mü, kök hücre saç ekimi fiyatları ne kadar?

Saç dökülmesini durdurmak, dökülen saçların yeniden çıkmasını sağlamak ve mevcut saçları daha sağlıklı hale getirmek için geçmişten günümüze değin birçok çözüm yolu denenmiştir. Ancak saç dökülmeleri ile ilgili denenen hiçbir çözüm yolu, günümüzde kullanılan tedavi yöntemleri kadar etkili olamamıştır.

Günümüzde etkili olan saç tedavi yöntemlerinden bir tanesi de kök hücre saç ekimi olarak da bilinen kök hücre saç tedavisidir. Saç kök hücre tedavisi, özellikle son yıllarda gerek saç ekimi ile beraber gerekse de saç ekiminden tamamen bağımsız olarak uygulanan etkili bir yöntemdir.

Tavsiye Yazı: Saç Ektirme Fiyatları 

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Kök hücre ile saç tedavisi, birçok insan tarafından bir saç ekim tekniği olarak bilinmekte, bu yüzden de kök hücre saç ekimi olarak isimlendirilmektedir. Bu, doğru bilinen yanlışlardan bir tanesidir. Evet, saça kök hücre tedavisi, saç ekimi öncesi veya sonrası uygulanarak saç ekimi desteklenmektedir; ancak saç ekimi ile direkt bağlantılı bir kavram değildir.



Kök Hücre Nedir?


Bedenin tüm dokularını oluşturan, kendisini vücudun başka bir bölgesinde bulunan hücrelere dönüştürebilen lider hücrelere kök hücre adı verilmektedir. Kök hücrelerin sahip olduğu bazı özellikler sayesinde, çeşitli tedavilerde bu hücrelerden yararlanılmaktadır. Kök hücrelerin bilinen bazı özellikleri şunlardır:

 * Gelişebilecekleri uygun bir alan bularak, bu alana kendi başlarına yerleşebilirler.
 * Kendi kendilerini çoğaltabilirler.
 * Kendi özelliklerini değiştirerek farklı bir hücre özelliğine sahip olup bu hücrenin özelliklerini sergileyebilirler.
 * Kendilerini yenileyebilirler.
 * Vücudun bir bölgesindeki tahribatı anında sezer ve onarmak için faaliyete başlarlar.

Kaynak: Wikipedia.Org Kök Hücre

Kök hücrelerin yukarıdaki özellikleri dikkate alındığında, saç tedavisinde ne şekilde kullanıldıkları az çok anlaşılabilmektedir. Düşünün ki vücudun başka bir bölgesinden alınan kök hücreler, saç derisine uygulandığında, kendi özelliğini kaybederek kendisini saç hücresine dönüştürebiliyor ve saç hücrelerinin yerine getirdiği işlevleri yerine getirebiliyor. Haliyle de yeni saçların çıkmasını veya mevcut saçların daha da güçlenmesini sağlayabiliyor.

Kök Hücre Saç Ekimi Nedir?


Yukarıda da belirttiğimiz gibi kök hücre saç ekimi diye yeni bir saç ekim tekniği yok. Bazı saç ekim merkezleri, saç ekimlerini kök hücre tedavisi ile destekledikleri için bu ismi kullanıyorlar. Bazıları ise kendilerince modern bir adlandırma yaparak, insanları heyecanlandırarak bu isimle müşteri çekmeye çalışıyor. Peki kök hücre ile saç ekimi nedir?
saç kök hücre tedavisi ile saç çoğaltma
Kök Hücre Saç Tedavisi


Bilindiği gibi, birçok saç uzmanı, saç ekimi öncesinde yapılan bazı saç tedavi yöntemlerinin etkili olduğunu düşünüyor. Örneğin saç ekimi öncesinde veya sonrasında saç mezoterapisi, PRP saç tedavisi veya kök hücre saç tedavisi uygulanabiliyor.

Uygulanan bu tedaviler, henüz geç kalınmamışsa zayıflayan saçların yeniden güçlenerek uzamasını sağlayabiliyor yahut saç dökülmesini durdurabiliyor. Kök hücre saç ekimi denilen kavram, da saç ekimi öncesinde veya sonrasında saça uygulanan bir tedavi şeklidir.

Kök Hücre Saç Tedavisi Nasıl Yapılır?


Kök hücre saç tedavisi bir gün içinde tamamlanamıyor. Bu tedavi yöntemi, farklı zamanlarda gerçekleştirilen iki farklı aşamada uygulanabiliyor. Saç kök hücre tedavisi nasıl yapılır sorusuna maddeler halinde cevap vererek uygulamanın hangi basamaklarda gerçekleştiğini görelim.

-Kök hücre saç tedavisi yapan yere gittiğinizde, öncelikle saç derinizden bir mercimekten bile daha küçük olan bir doku parçası alırlar.
-Alınan doku parçası bazı özel işlemlerden geçirilir.
-Doku, laboratuvara gönderilerek, analiz edilmesi ve çoğaltılması sağlanır. Doku örneğinin laboratuvar işlemlerinden geçerek hazır hale gelmesi 2-3 haftayı bulabilir.
-Laboratuvarda analiz edilip çoğaltılan kök hücreler saç kök hücre tedavisi yapan yere gelir.
-Tekrar ilgili yere gidersiniz ve elde edilen kök hücreler, saç derinize enjekte edilir. Böylece kök hücre saç ekimi tedavisi tamamlanmış olur.

Kök Hücre Saç Tedavisi Etkisini Ne Zaman Gösterir?


Saç derisine enjekte edilen kök hücrelerin işlevlerini tam olarak yerine getirmeye başlaması uzun bir süre gerektirir. Bu tedavi, genellikle 8-9 aydan sonra etkisini göstermeye başlar. Ancak saçlardaki gözle görülür değişim için 1 yıl beklemek gerekebilir.

 

Kök Hücre Saç Tedavisi Ne İşe Yarar – Faydaları Nelerdir?


Saç kök hücre tedavisinin temel gayesi, saç dökülmesini durdurmak, zayıf saçları güçlendirmek ve canlı saç derisindeki hücreleri faaliyete geçirerek yeni saçların çıkmasını sağlamaktır. Bu doğrultuda, kök hücre saç tedavisi yararlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

+ Saç dökülmesini minimize eder.
+ Cılız saç tellerini güçlendirir ve onlara hacim kazandırır.
+ Saç köklerini güçlendirerek daha dolgun saçlara sahip olmanızı sağlar.
+ Saç ekimi ile beraber uygulanan kök hücre saç ekimi tedavisi sayesinde, yaraların çok daha hızlı bir şekilde iyileşmesi sağlanır.
+ Kök hücre destekli saç ekimi işlemlerinde saçların tutunma başarısı yükseltilmiş olur.
+ Saçkıran ve benzeri rahatsızlıklar yüzünden yaşanan bölgesel saç kayıplarının ortadan kaldırılması sağlanır.
+ İnce telli saçların kalınlaşmasını sağlar.
+ Saça ekstra canlılık ve parlaklık katar.

 
Kök Hücre Saç Tedavisi Yaptıranların Yorumları Nasıl?


Saç kök hücre tedavisi, öyle aman aman etkileri olan bir tedavi yöntemi değildir. Birçok hasta kök hücre saç ekimi kavramının efsanevi etkilerinin olduğunu, saç çıkarttığını ve bu yöntemle saç ekimine gerek kalmadığını düşünüyor.

Ancak ne yazık ki günümüzde uygulanan kök hücre saç tedavisinin saç mezoterapisinden veya PRP saç tedavisinden pek farkı yok. Bu yöntem de aynen diğerleri gibi saç çıkartmakta etkisiz kalıyor. Ancak mevcut saçlarını korumak ve saç dökülmesini kısmen durdurmak için bu çareye de başvurabilirsiniz.

Tavsiye Yazı Saç Ektirenlerin Yorumları

Saç kök hücre tedavisi yaptıranların yorumları da pek parlak değil. Saçlarının bu tedaviden sonra daha iyi olduğunu söyleyenler de var, tedavinin hiçbir işe yaramadığını söyleyenler de. Konu ile ilgili size tavsiyemiz şudur. Kök hücre saç ekimi diye bir uygulama yok. Kök hücre saç tedavisi var. Bu tedavi yöntemi ise günümüzün saç ekimindeki son teknolojisi filan değil.

Bu nedenle sadece etkili ismine kanıp da onca para vermeyin. Çok iyi araştırın, forum sayfalarından yaptıranları bulun, iletişime geçin; şayet işinize geliyorsa o zaman yaptırın.

Kök Hücre-PRP-Saç Mezoterapisi Arasındaki Fark Nedir?


Kellik problemi için saç ekimi en kesim çözüm olsa da, bazı hastalar bu aşamaya gelmeden önce elleriden geleni yapmak isterler. Özellikle dökülmenin yeni başladığı hastalar, saç ekimi dışındaki bazı tedavi yöntemlerini deneyerek saç kayıplarını önlemek isterler.

Günümüzde kullanılan ve saç ekimi sayılmayan üç önemli saç tedavi yöntemi bulunmaktadır: Bunlar; saç mezoterapisi, PRP saç tedavisi ve kök hücre saç tedavisidir. Bunları kısaca anlatalım ki her biri arasındaki farkı anlayabilesiniz.

Saç Mezoterapisi: Saç ve saç köklerine faydalı olduğu düşünülen çeşitli ilaçlarla bir karışım yapılır ve bu karışım iğneler yardımı ile saç derisine enjekte edilir. Daha fazla bilgi için Saç Mezoterapisi Hakkında Bilgi adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

PRP Saç Tedavisi: Kişinin kendi kanından bir miktar alınır, bu kandaki trombositler (beyaz kan) ayrıştırılır ve özel işlemlerden geçirildikten sonra saç derisine enjekte edilir. Ayrıntılı bilgi için PRP Hakkında Her Şey konulu yazımızı gözden geçirebilirsiniz.

Saç Kök Hücre Tedavisi: Bu tedavi yöntemi ise, bu yazı boyunca anlattığımız tedavi yöntemidir. Kişinin kendi saç derisinden küçük bir parça alınır, laboratuvar işlemlerinden geçirilir ve elde edilen kök hücreler saç derisine enjekte edilir.

Not: Bazı saç ekim merkezleri PRP yöntemini de kök hücre olarak anlatmaktadır. Özünde PRP ile kök hücre tedavisi farklı şeylerdir.

Kök Hücre ile Saç Çoğaltma Fiyatları


Kök hücre saç tedavisi ücretleri Türkiye’de 1000-3000 lira arasında değişmektedir. Kök hücre saç ekimi fiyatları ise 4 bin liradan başlayıp 15 bin liraya kadar varabiliyor. Burada bahsettiğimiz kök hücre saç ekiminden kasıt; hem kök hücre tedavisinin uygulandığı hem de FUE saç ekiminin beraber yapıldığı uygulamadır.

Kök Hücre Saç Tedavisi Ne Kadar Sürer?


Bu tedavi kısa süren bir tedavi şeklidir. Toplamda 1,5-2 saatte tedavi uygulaması gerçekleşmektedir. Ancak laboratuvara gönderilen örneğin gelmesi 2-3 haftayı bulabilmektedir.

Saça Kök Hücre Tedavisi Kimlere Yapılır?


Saç dökülmesi yaşayanlar, saçları seyrelenler, saçkıran olanlar, saçları yıprananlar, saç ektirecek olanlar veya ektirenler, mevcut saçlarını güçlendirmek isteyenler bu tedaviyi uygulatabilir. Ancak hamile olanlar veya bebek emzirenlerin saça kök hücre tedavisi uygulamasını yaptırmaması önerilmektedir.

Kök Hücre Saç Tedavisinin Zararları veya Yan Etkileri Var mı?


Bu yöntemde kullanılan doku ve kök hücreler, tamamen kişinin kendisinden alınmaktadır. Bu nedenle bugüne kadar gözlenmiş olan herhangi bir yan etkisi veya zararı yoktur. Oluşabilecek tek zarar ise tedavinin etkisiz kaldığı durumlarda paranızın boşa gideceğidir.

Saç Kök Hücre Tedavisi Yapan Hastaneler ve Merkezler


Günümüzde özellikle Ankara, İstanbul, Antalya, Adana ve İzmir gibi büyük şehirlerde birçok saç ekim merkezi ve hastane kök hücre tedavisi uygulamaktadır. Kök hücre saç ekimi yapan bazı merkezler şunlardır:

-Hairneva Saç Ekim Merkezi
-Transmed Saç Ekim Merkezi
-Dr Ali Mezdeği
-DR Emre Çiçek

Kök Hücre Saç Ekimi Avantajları


Kök hücre saç tedavisinin birçok avantajı bulunmaktadır. Bunları şöyle sıralamak mümkündür:

-Bu tedavi yönteminde herhangi bir kesi işlemi yapılmaz; bu nedenle geriye herhangi bir iz veya yara da kalmaz.
-Elde edilen kök hücreler, saç derisine enjekte edildiği için saç kökleri kısa zamanda canlılık kazanarak saçların çıkmzasını ve uzamasını sağlar.
-Bu tedavi yöntemi, bir saç ekim işlemi olmadığı için tamamen doğaldır. Örneğin saç ekimi insanları tarafından anlaşılıbalirken, kök hücre ile saç tedavisinde anormal olan bir görünüm oluşmaz.
-Saç ekimine göre daha ucuzdur.
-Hayatta sadece bir defa yapılmasının yeterli olduğu iddia edilmektedir.



Kök Hücre Saç Klonlama

Öncelikle şunu vurgulayalım ki bu makalede anlattığımız kök hücre saç tedavisi ile saç klonlama aynı şeyler değildir. Aslında saçsızlık sorunu yaşayan birçok insanın merakla beklediği gelişme saç klonlamasıdır. Fakat saç klonlama ile kellik tedavisi henüz uygulama aşamasına gelmemiştir.

Japonların üzerinde yoğun olarak çalıştığı saç klonlama uygulamasının 2021-2022 yılları arasında uygulanmaya başlanacağı ifade ediliyordu; ancak henüz bir gelişme kaydedilmiş değil. Özellikle ülkemizde saç klonlamasını bekleyen birçok hasta var; ancak uygulanmaya başlansa dahi ülkemize ne zaman geleceği ve fiyatlarının nasıl olacağı henüz bilinmiyor.

YORUMLAR

BLOGGER: 2
Loading...
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Kök Hücre Saç Ekimi ve Tedavisi 2022
Kök Hücre Saç Ekimi ve Tedavisi 2022
Kök hücre saç ekimi nedir, nasıl yapılır, saç kök hücre tedavisi ile saç çoğaltmak mümkün mü, kök hücre saç ekimi fiyatları ne kadar?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbg2sZ9_nWZihRyK1F2BYuiQeW5GUpB7ivWhTYI6GUVLdMU_ClvwCGChsGTooOLTmZCgIuDO3Qtaj_DjkZxioRsiswjsVF0SNCKx_bNuFGihnLU7EeU2DNdrs3N2n4t8IjUUeorjIpcQ/s16000/kok-hucre-tedavisi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbg2sZ9_nWZihRyK1F2BYuiQeW5GUpB7ivWhTYI6GUVLdMU_ClvwCGChsGTooOLTmZCgIuDO3Qtaj_DjkZxioRsiswjsVF0SNCKx_bNuFGihnLU7EeU2DNdrs3N2n4t8IjUUeorjIpcQ/s72-c/kok-hucre-tedavisi.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/kok-hucre-sac-ekimi-ve-tedavisi.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/kok-hucre-sac-ekimi-ve-tedavisi.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy