Saç Ektirenlerin Yorumları: Saç Ektirenler Memnun mu Pişman mı?

Saç ektirenler, saç ektirenlerin yorumları, saç ekimi şikayet, saç ektirenler memnun mu? Saç ekimi yaptıranların tecrübeleri burada yer alıyor.

Kellik probleminin günümüzdeki tek ve kesin çözümü saç ekimidir. Her türlü çareye başvurmasına rağmen hiçbir sonuç alamayan hastalar, nihayetinde çözümün saç ektirmekte olduğunu anlar; ancak çeşitli tedirginlikler yaşarlar. Bu tedirginliklerini gidermek için de saç ektirenlerin yorumlarını okumak, onların tecrübelerinden yararlanmak isterler.


Saç ektirenler, genellikle ekim sonrasında kendi dünyalarına çekilseler de, bilinçli ve paylaşımcı bazı insanlar, forum sayfaları veya sosyal medya mecraları vasıtası ile tecrübelerini diğer insanlarla da paylaşıp onlara yardımcı olurlar.

Bu yazımda, ben de saç ekimi yaptırmış biri olarak saç ekim hikayemi sizlerle paylaşacak ve ardından da saç ektirip pişman olan veya saç ektirip memnun olan insanların bazı yorumlarına yer vereceğim.

NOT: Okumayı seven insanlar için saç ekimi tecrübemi bir hikaye tadında anlatacağım; bu nedenle uzun olacaktır. Okumayı sevmeyen veya zamanı olmayan diğer arkadaşlar, benim tecrübemi anlatan hikayeyi atlayarak diğer kısa yorumları gözden geçirebilirler.

Başından Sonuna Saç Ekimi Hikayem
 
saç ektirenlerin yorumları
Saç Ekimi Öncesi Sonrası
1-Kelliğe İlk Adım: Yokluğun Gözü Kör Olsun!

8. sınıfı yeni bitirmiştim. Aileme göre artık büyümüş ve son derece kısıtlı olan aile bütçesine katkıda bulunacak yaşa gelmiştim. O yaz, yaşadığım köyden bazı gençler Malatya’ya gidip karpuz bostanlarında mevsimlik işçi olarak çalışıyorlardı.

Bu gençlerden birisi de eniştemdi. O, mayıs ayında gitmiş, birkaç günlük izinle haziranda da köye gelmişti. Onun çalıştığı bölgede, başka bir adamın da işçi aradığını anlatmıştı babama. Babam boş durur mu? Pılını pırtını topla, gidiyorsun, dedi.

Tavsiye Yazı Saç Ekimi Ne Kadar?

Çaresiz toplatık yatağımı, yorganımı, düştük yollara. Birkaç saat süren yolculuktan sonra bizim karpuz tarlasına vardık. Patronla tanıştım ve apar topar iş elbiselerimi giyip aynı gün çalışmaya başladım.

Tarla, evin barkın olmadığı tenha bir yerde. İçecek suyumuz patron tarafından getirilse de, banyo yapacak su yok. Duşlarımızı,  el yüz yıkamalarımızı yanıbaşımızdaki sulama kanalından akan su ile yapıyoruz. Bu kanala kaç köyün pis suları akıyor, Allah bilir.

***
Henüz toyum, beden uzamış; fakat güç kuvvet yerinde değil. Yeme içme konusunda da hassasiyetlerim var. Önümdeki tabağa dışarıdan yabancı bir cisim girse, değil o tabaktaki yemeği, yanıbaşımızda duran tenceredeki tertemiz yemeği de yiyemem. Hatta biraz abartmışım; birkaç hafta boyunca o yemeği bile yiyemem.

Dağın başı değilse de tenha ovanın ortasındayız. Neredeyse her öğün ya çekirgesidir ya sivrisineğidir hopluyor yemeğe. Ben her seferinde kuru ekmeğe talim, aç ve sefil... Beden, iyice zayıf düşmeye başladı. Üstüne gece sulamaları eklenince uykusuz günler de başladı.

Saçlarım konusunda en kötüsü ise temiz sudan, köpükten mahrum kalmaktı. Tamam, karada bir kanala atlayıp sözde duş alıyoruz; fakat su o kadar pis ki, kullandığımız o meşhur yeşil sabun kalıbında köpürmekten eser bile yok.

***
İki ay bu şekilde geçti. Elbette bu işten en çok zarar gören uzvum saçlarım oldu. Okullar açılıp da eve döndükten bir iki ay sonra, zaten dökülmeye başlayan saçlarım, yanlardan hızla açılmaya başladı.

Jilete vurursan dökülme durur, dediler. Kazıttık saçı ama ne çare. Dökülme devam etti. Henüz lise 1. sınıfta iken okulun en kel ve tek kel öğrencisi unvanını almayı başardım. Sonraları ne yapsam da bir çare bulamadım.

***
Lise bitip de üniversiteyi kazandığımda, beni tarif etmenin en kolay yolu ‘’Şu kel çocuk var ya!’’ demekti. O dönem, biraz da burs murs parası sayesinde saçlarım için çareler aradım. Bir şampuan markasının şampuan ve serumu o dönemler revaçtaydı. Saç çıkarttığı iddia ediliyordu.

Yememden içmemden kısıp parayı bu serumlara baydım. İşe yaramadı, dökülme devam etti. Üniversite 2. sınıfta şu anda eşim ve iki çocuğum annesi olan kızla tanıştım. İnsanın sevdiği olunca, güzellik konusundaki kaygısı da artıyor.

Kelliği daha bir dert ettim kendime; fakat bu durumu kompleks haline getirmiş, çaresiz çaresiz yaşıyordum. Aynalara bakmak bile istemiyor, baktığımda kendime ve talihime karşı kötü duygular besliyordum.

Çağın gerisinde yaşayan biri olarak o dönemde daha internetle de haşir neşir değildim. İnternet cafeye takılma hayatım 4. sınıfta başladı. Bu süre içinde bilgsayarı açıp Google arama moturundan bir şeyler araştırmayı öğrendim. İşte saç ekimi ile de bu sayede tanışmış oldum.

2-Kafamdaki Ampulün Yanması: Saç Ekimi Diye Bir Şey Varmış

Evet, o dönemde saç ekiminin ne olduğunu öğrendim. Daha doğrusu tam olarak öğrenemedim; zira ilk başlarda protez saç ile saç ekimi kavramlarının aynı olduğunu düşünüyordum. O zamanki STV’nin meşhur sunucusu Reha Yeprem’in saç ektirdiğini öğrenmiştim. Sonraları öğrendim ki Reha Yeprem saç ektirmemişti, protez saç kullanıyordu.


Protez saç yerine saç ektirmenin çok daha mantıklı olduğunu okusam da gönlüm YEPREM’in saçlarında kalmıştı bir kere. ‘’Onca yıl kel yaşadım, bari protez saç yaptırayım da güpgür saçlarım olsun.’’ diye düşünüyordum.

O dönem boyunca saç ektirenler, saç ektirenlerin yorumları, saç ektirenler memnun mu, saç ekimi mi protez saç mı, saç ekimi nasıl oluyor gibi araştırma başlıkları üzerinde yoğunlaşmıştım ve nihayet nihai kararımı vermiştim.

3-Saç Ektirmeye Karar Verme: En Mantıklısı Buymuş!

Duygusallığı ve hırsı bir kenara bırakıp protez saçtan vazgeçerek saç ektirmeye karar verdim. Protez saç, sürekli bakım ve değişim istiyordu. Çok meşakkatli ve masraflıydı; oysa saç ekimini hayatında bir defa yapıyordun ve artık o saçlar senin saçların oluyordu, eski hayatına olduğu gibi devam ediyordun.

4-Sosyal Baskının Üstesinden Gelme: ‘’Elalem ne der deyip yapmadıklarımızı, elalem sonra çatır çatır yaptı.’’

Evet, saç ektirmeye karar vermiştim; ama utanıyordum. Sanki estetik ameliyat yaptırıyor gibi düşünüyordum. Ailemin tepkisi ne olurdu, insanlar benile dalga geçer miydi, saç ektirip pişman olur muydum, diye düşünüp duruyordum.

Sonra ne olduysa kendi kendime düşündüm. ‘’Hayat benim hayatım, içimde büyüyen kompleks beni kemirip bitiriyor. Kim ne derse desin, umurumda değil’’ deyip kesin kararımı verdim.

5-Saç Ekimi İçin Gerekli Bütçeyi Oluşturma: Öğretmen olduk, hala parasızız gardaş!

İyi, hoş saç ektirmeye karar verdim; fakat bu kararı verene kadar evlenmiş, evliliğin getirdiği borcun altına girmişim. Beyaz eşyasıydı, mobilyasıydı taksit ödeyip duruyoruz ve saç ekimi için ayıracak bir kuruş param yok.

Bir şekilde sınırları zorladım, hafta sonu kursuydu, sınavıydı, bilmem neyiydi fazladan fazladan çalışıp saç ekimi için lazım olan parayı da biriktirdik çok şükür.

6- Saç Ekim Merkezi Araştırma: Benim için en iyi saç ekim merkezi hangisi?

Sosyal baskı tamam, para tamamdı. İş, artık bütçeme en uygun saç ekim merkezini bulmaya gelmişti. Bu evre de çok sancılı geçti. Araştırdığım saç ekim merkezleri ile ilgili bir şikayet bile okusam soğuyordum. Hiç şikayet bulamadığım saç ekim merkezlerine de bütçem yetmiyordu.

Sancılı geçen uzun bir sürecin ardından, nihayet bütçeme uygun ve hiç saç ekimi şikayetinin olmadığı bir ekim merkezi buldum. İstanbul’da bulunan bu ekim merkezini aradım, saçlarımın fotoğraflarını gönderdim, konuştuk ve fiyat konusunda da anlaştıktan sonra ekim günü için randevu aldık.

7-Saç Ektirdim: Hayalimdeki olmasa da beni mutlu edecek bir saça kavuştum.

Ekim günü geldi, çattı. Büyük bir heyecanla İstanbul’daki saç ekim merkezinin yolunu tuttum. Doğrusu, bu saç ekim merkezi öyle kaliteli bir yer değildi. Yani hastane ortamı değil, bir apartmanın sıradan bir dairesiydi. Saç ekim uzmanı da bir doktor değil hemşireydi.

Fakat yiğidi öldür hakkını yeme derler, burada mükemmel iş gören bir ekip vardı. Ameliatın en başından sonuna kadar büyük bir titizlikle çalıştılar. Saat 10’da başlayan amliyat 18 civarında bitti.

8 saat süren bu ameliyat neticesinde 3200 greftlik bir ekim yapıldı. Dökülme bende çok aşırı olmadığı için ön saç çizgimi olabildiğince öne çekme imkanım oldu. Sonraki gün, ekim merkezine tekrar giderek ilk yıkamayı yaptırdım. Aynı günün akşamında da memlekete doğru uzun bir otobüs yolculuğuna çıktım.

8-Saçlarım Çıktı: Saçlı olmak ne güzelmiş!

Öyle ha deyince saçlar çıkmadı elbet. Çok uzun ve yorucu bir süreçti benim için. Ameliyat günü saat 18 gibi dışarı çıktığımda güneş etkisini henüz yitirmemişti. Bende şapka da yoktu. Haliyle bir şapka satın alana kadar ekim bölgesi çoktan yanmıştı.


İlk günden güneşe maruz kalmanın bedelini çok ağır ödedim. Normal hastalarda bir ay içinde geçen kızarıklık, bende 3-4 ay sürdü. Bu süre boyunca ekim bölgesi pembe renge bürünmüştü.

Ekimden 3 hafta sonra kabuklanmalar falan bitti, şok dökülme başladı. Zannediyorum ki iki buçuk ay sonra da saç ekimi ameliyatı ilk mahsulünü verdi ve saçlarım çıkmaya başladı. Ameliyattan 8 ay sonra ise saçlarım şimdiki halini, yani son halini almıştı.

 
Saç Ektirenler Memnun mu? : Ben Memnun muyum?

Çok şükür, saç ekimimle ilgili bugüne kadar en ufak bir şikayetim olmadı. Çok memnun kaldım. Çevremde saç ektirn başka insanlar gördükçe de ne kadar şükretsem de az olacağına tekrar tekrar kanaat getirdim; zira ekip mükemmel bir iş yapmıştı.


Öyle ki saç ektirdiğimi kimse anlamıyordu. Ekim yaptırdığımı söylediklerim ise inanmakta zorluk çekiyordu. Saç ektirenlerin yorumları genellikle benimki ile aynı. Çok kötü bir saç ekim doktoruna denk gelmedikleri sürece herkes halindem memnun. Zaten insan bir kere kellik duygusunu yaşadımı mı, sonra sahip olduğu az saça bile sevinebiliyor.

Saç Ektirenler Pişman mı :Ben Pişman mıyım?

Yukarıda yazdıklarımdan da anlayacağınız üzere saç ektirdiğim için asla pişman olmadım. Hatta keşke bütçem olsaydı da çok daha önceleri saç ektirseydim şeklinde düşündüğüm bile oldu. Şimdi aynalarla da fotoğraflarla da iyi bir dostluğum var. Saçlarımı istediğim gibi tarıyorum. Kendime olan güvenim ve sevgim bir kat daha arttı.

Saç Ektirenlerin Şikayetleri Oluyor mu : Benim şikayetim var mı?

Saç ekimi yaptıranların şikayetleri genellikle saç ekim merkezi veya doktorundan yana oluyor. Hastalar acemi birine denk geldiklerinde, hayatının en büyük yanlışını yapmış oluyorlar. Benim saç ekimi ile ilgili şikayetim neredeyse olmadı.

Tek bir şikayetim var; fakat onu da idare ediyorum. Eskiden güneşte saatlerce kalsam da etkilenmezdim. Saç ekimi yaptırdıktan sonra fark ettim ki güneşte uzun süre durunca kafam yanmaya başlıyor.

Sanıyorum ki o ameliyat günü güneşte yanan kafam hassaslaştı ve bir daha da kendine gelemedi.

Saç Ektirenlerin Yorumları


Not: Aşağıda bulunan yorum, farklı forum sayfalarından derlenmiş yorumlardır.

Nick: Teodoros
Tarih: 2013

Ailemde de genetik dökülme olduğu için, kellik bende de henüz lise yıllarında başladı. Yaşım otuz olmasına rağmen hem ön bölgeler hem de tepe bölgesi tamamen saçsız hale geldi. Dökülen alan o kadar genişti ki saç ekimim 2 sansta yapıldı. İlk seans ön bölgelere yapıldı. Ekimden 8-9 ay geçtikten sonra ise 2. Seansla tepe bölgesine ekim yapıldı. Şu anda saçlarımdan çok memnunum. Saçlarım biraz seyrek de olsa kimse bana kel demiyor. Saç ektirceklere tavsiyem, merdiven altı yerlerden uzak durmaları, saç ekimi yaptıracakları doktoru çok iyi araştırmalarıdır.

Nick: Sarısekili
Tarih: 2012

Saçlarım tamamen dökülmediği için sadece şakak bölgesine ekim yaptırdım. Doğrusunu söylemek gerekirse, saç ekimi asla orijinal hali gibi durmuyor. İstenen sıklık elde edilemiyor. Bunu bilerek saç ektirmeniz gerekir. Şu an ekim bölgesi diğer saçlarıma göre biraz daha seyrek duruyor. Fakat pişman mıyım? Hayır, saç ektirdiğim için çok mutluyum. Saçlarımı uzattığım zaman ekim olduğu asla anlaşılmıyor. Halimden çok memnunum.

Nick: Erdal
Tarih 2019

Geçen sene Antalya’da tanınmış bir doktora saç ekimi yaptırdım. Kafamın sadece ön ve yan bölgelerinde dökülme vardı. Doktor saçlarımı kontrol ettiğinde, ense bölgesindeki saçların çok sağlıklı olduğunu, çok iyi bir ekim gerçekleştireceklerini söyledi.

Kendisine çok teşekkür ederim, gerçekten de dediği gibi çok doğal ve iyi bir ekim oldu. Eski halimden neredeyse hiç farkım yok şimdi. Biraz daha sık olsaydı çok daha iyi olurdu; ama ben daha sık bir ekim de görmedim henüz.

Saçsızlık sorunu yaşıyorsanız, saç ektirmekten korkmayın derim. Ama çok iyi araştırmalı ve gerçekten iyi birine ekim yaptırmalısınız. Benim ekimimi yapan doktor, yüksek fiyatlarla yapıyor; ama işinin hakkını veriyor. Sonuçta hayatta bir defa yapacağınız bir şey için parayı çok düşünmeyin bence.

Saç Ektirenlerin Kötü Yorumları, Şikayetleri


Nick: ekimmağduru
Tarih: 2015

Arkadaşlar 2 sene önce uzun bir araştırma sonucunda x saç ekim merkezine karar verip, bunlarla görüştüm. Görüşmede problem yoktu, her konuda anlaştık ve ekim için saç ekim merkezine gittim. Ekimi sözde Dr. Bayan x yapacaktı. Fakat ben gittiğimde bu doktor orada yoktu. Doktor sadece kontrol için geleceğini söylediler ve ekimi başka bir erkek doktor yaptı.

Ensemin hiç bozulmayacağını söyleyerek yaklaşık 4500 greft aldılar. İlk yıkama için 2 gün beklemem gerekmesine rağmen, sonraki gün hemen yıkamayı yaptılar ve beni evime gönderdiler. Ayrıca Dr. Bayan x kontrole falan da gelmedi.

Ekimden sonra kafamda kızarıklıklar oluştu. Bu kızarıklığın en geç 2 ay sonra geçeceğini söylediler; ancak aradan 2 yıl geçmesine rağmen, kızarıklık hala geçmedi. Ayrıca 4500 greft ektik demelerine rağmen ekim bölgesinde saysanız toplam 500 greft ya var ya yok.

Verdiğim para beni üzmüyor; ama hem ense bölgem hem de ekim bölgesi berbat hale geldi. Yeniden saç ektirmek de pek mümkün görünmüyor. Bu ekim merkezine hakkımı asla helal etmiyorum. Umarım Allah’tan bulurlar.

Nick: Akın
Tarih: 2019

Yaklaşık bir sene önce Adana’daki x saç ekim merkezinde saç ektirdim. Aslında saçlarım tamamen dökülmüş değildi. Sadece ön bölgeler seyrelmişti. Ben de henüz kelleşme olmadan tedbirimi alayım dedim ve ön bölgeye ekim yaptırdım.

Sonra çok pişman oldum. Saç ekimi olduğu çok belli oluyor. Ekim hiç doğal değil. Şimdi seyrek bölge ile ekim bölgesi arasında boşuk oluştu; bu nedenle saçlarımı sürekli uzun tutmak zorunda kalıyorum. Düzeltmeleri için kendileri ile iletişime geçsem de benimle ilgilenmediler.

Nick: Serkan
Tarih 2019

4-5 ay önce falan saç ekim merkezinde saç ektirdim. Aylar geçmesine rağmen ekilen saçların çoğu çıkmadı. Çıkanlar da nedense dökülüyor. Defalarca saç ekim merkezi ile iletişime geçmeme rağmen beni kaale almadılar. Öncesinde yüzünüze gülen bu insanlar, parayı aldıktan sonra yüzünüze bile bakmıyorlar. Herkese tavsiyem, çok iyi araştırmadan saç ektirmeyin.

Rica
Değerli ziyaretçiler, saç ektirenler ve saç ektirenlerin yorumları adlı bu çalışmamıza katkıda bulunmak için lütfen sizler de yorumlarınızı, memnuniyet ve şikayetlerinizi paylaşınız. Bilgi paylaşmakla çoğalır. Esen kalınız.

YORUMLAR

BLOGGER: 4
Loading...
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ektirenlerin Yorumları: Saç Ektirenler Memnun mu Pişman mı?
Saç Ektirenlerin Yorumları: Saç Ektirenler Memnun mu Pişman mı?
Saç ektirenler, saç ektirenlerin yorumları, saç ekimi şikayet, saç ektirenler memnun mu? Saç ekimi yaptıranların tecrübeleri burada yer alıyor.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdGGkTnc8ZV6zAwzAoS530E5rrqhD2MY1nizTFBF_CRavqLjaNkKSvqh8a4JKkw8TV3IXPdSJga6HwCZqG-GJLmbsDdju7UDiFe-lMz0m68z3C6zBdPuXbafG6D1yUYEY6eElDORHK120/s1600/sac-ektirenlerin-oncesi-sonrasi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdGGkTnc8ZV6zAwzAoS530E5rrqhD2MY1nizTFBF_CRavqLjaNkKSvqh8a4JKkw8TV3IXPdSJga6HwCZqG-GJLmbsDdju7UDiFe-lMz0m68z3C6zBdPuXbafG6D1yUYEY6eElDORHK120/s72-c/sac-ektirenlerin-oncesi-sonrasi.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sac-ektirenlerin-yorumlari.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sac-ektirenlerin-yorumlari.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy