Protez Saç Nedir Nasıl Yapılır?

Protez saç nedir, protez saç nasıl yapılır, protez saç bakımı zor mu, protez saç hakkında tüm bilgileri okumak için sayfamızı ziyaret edin.

Değerli arkadaşlar, daha önce yayınladığım Protez Saç Ne Kadar adlı yazımda, Türkiye’deki ortalama protez saç fiyatlarından bahsetmiş ve çeşitli protez merkezlerinin güncel fiyatlarını listelemiştim. Bu yazımda ise protez saç nedir, protez saç nasıl yapılır, nasıl kullanılır, protez saç kullanırken nelere dikkat edilmelidir gibi sorularınızı en açık şekilde cevaplamaya çalışacağım.

Bilindiği gibi saç dökülmesi, günümüzdeki en yaygın sağlık problemlerinden bir tanesidir. Şanslı olan insanlarda dökülme problemi genç yaşlarda yaşanmazken, bazı insanlarda henüz gençliğin ilk yıllarında yoğun olarak yaşanabilmektedir. Kimi zaman ırsi olan saç dökülmesi, kimi zaman herhangi bir hastalık, rahatsızlık, yoğun stres veya kaza sonucunda ortaya çıkabilmektedir.

Dökülme, bir sağlık problemi olduğu için de hastalar çözüm arayışına girmektedir. İşte, çözüm arayışına girdiğimiz bu sorunun çözüm yollarından bir tanesi de protez saç uygulamasıdır. Peki nedir bu protez saç uygulaması, nasıl yapılmaktadır? Dilerseniz bunu da başlıklar halinde görelim:

Protez Saç Nedir?

-Protez saç, yüzde yüz insan saçı kullanılarak yapılan ve kişiye özel bir ölçü ve tasarımla üretilen saç kalıplarıdır. Protez saç kalıbında kullanılan saç telleri tamamen insan saçıdır. Bu saç tellerinin monte edildiği deri bölümü ise genellikle deriden yapılmakla birlikte, şeffaf ve hava/su geçirgenliği olan çeşitli maddeler kullanılarak da yapılabilmektedir.

-Protez saç, peruk değildir. Peruk, kabaca hazırlanmış ve genellikle insan saçı da kullanılmamış, naylon veya sentetik ürünlerdir. Peruklar kafaya yapıştırılmaz, anlık takılıp çıkarılabilir. Bu nedenle protez saç ile peruk arasındaki fark bilinmeli ve her ikisi birbiri ile karıştırılmamalıdır.

-Türkiye’de kullanılan protez saçların genellikle kenar kısımları deriden, orta bölümü ise bahsettiğimiz o şeffaf ve ince maddelerden yapılmaktadır. Bazı protez saç merkezleri ABD’deki firmalardan sipariş vermekte iken, daha ucuz protezler kullanmak isteyenler Çin ve diğer bazı ülkelerden getirtmektedir.

Tavsiye Yazı: Hangi Ünlüler Protez Saç Kullanıyor?

-En iyi protezlerin ABD’de ve Fransa’da üretildiği bilinmektedir. Bu nedenle şayet protez saç yaptıracaksanız, ilgili firmanıza, protezin nereden geleceğini sormalısınız. Sanırım, artık saç protezinin ne olduğu kafanızda belirginleşmeye başladı. Dilerseniz artık protez saç nasıl yapılır, protez saç yapılırken hangi aşamalardan geçilir ona bakalım:

Protez Saç Nasıl Yapılır?

Protez saçın uygulanması üç ana aşamada gerçekleştirilmektedir. Bu aşamalara ölçülendirme, yerleştirme ve tasarım isimleri verilmiştir. Şimdi saç protezi uygulamasında bu üç aşamanın tam olarak ne olduğunu ve nasıl uygulandığını açıklayalım.

A) Protez Saç Ölçülendirme Aşaması

Protez Saç nedir
Protez Saç Nasıl Yapılır

1. Protez saç kullanımına karar verildikten sonra, sizin için en uygun olan protez saç merkezine gidesiniz.

2. Burada, tamamen saçsız ve seyrek alanlarınız belirlenir.

3. Tam olarak hangi bölgelere saç protezi yapılacağına karar verilir.

4. Saç protezinin uygulanacağı bölge çoğunlukla sekiz farklı alana bir kalem yardımı ile bölünür.

5. Öncelikle, alın çizgisi bölgesinden başlanarak arkada protezin yapıştırılacağı alana kadar bir mezro yardımı ile ölçülür.

6. Daha sonra, protezin uygulanacağı bölge sağdan sola veya soldan sağa olacak şekilde ölçülür.

7. Bölünen sekiz alan da ayrı ayrı ölçüldükten sonra ölçülendirme aşaması bitirilmiş olur.

8. Alınan ölçüler, saçınızın ve kafanızın genel yapısı ve diğer özellikler bir forma kaydedilir. Bu forma, ayrıca saç örneği de iliştirilir.

9. Hazırlanan bu form, protez saçın hazırlanacağı yere gönderilir.

10. Formun gönderildiği firma, belirlenen özellikteki bir saç protezini hazırlar ve sizin protez saç merkezinize gönderir. Bu işlem genellikle bir iki aylık bir zamanı kapsamaktadır. Yani, protez saça karar verdim, hemen gidip yaptırayım deme şansınız yok. Minimum 1 ay, herhangi bir aksilik olmazsa da maksimum 4-5 ay beklemeniz gerekebilir. Böylece protez saç nasıl yapılır içeriğinin ilk aşamasını geçmiş oldunuz.

B) Protez Saç Yerleştirme Aşaması

Protez Saç nedir
Protez Saç Nasıl Yapılır

1. Yukarıda bahsi geçen formun gönderildiği firma, özelliklerinize uygun protezi hazırlamış ve protez saç merkezinize göndermiştir.

2. Protez saç uygulamasını yaptıracağınız merkez sizi arar ve gitmeniz için gün belirler.

3. Merkeze gittiğinizde öncelik daha önce ölçüsü alınmış olan saçsız veya seyrek alanınızda varsa saçlar tamamen tıraş edilir.

4. Protez saç kalıbının kenarlarına yapıştırıcı bantlar sürülür ve özel yapıştırıcı solüsyon uygulanır.

5. Saç protezi alınır ve alın bölgesi ayarlandıktan sonra önden arkaya doğru yapıştırma işlemi gerçekleştirilir ve protez saç nasıl yapılır konumuzun ikinci aşamasını tamamlamış olduk.

C) Protez Saç Tasarım Aşaması

Protez Saç nedir
Protez Saç Nasıl Yapılır


1. Artık sıra, yapıştırılan protezin saçınıza, kafanıza ve tarzınıza göre göre tasarlanmasına gelmiştir.

2. Özel saç yumuşatıcı bir fısfıs sprey yardımı ile saçlarınız nemlendirilir.

3. Bu işte uzmanlaşmış bir kuaför tarafından saçlarınız, sizin istediğiniz stilde tıraş edilir.

4. Artık protez saçın tüm aşamalarını geçtiniz ve yeni saçlarınıza, yeni halinize ve tarzınıza merhaba diyebilirsiniz. Protez saç nasıl yapılır adlı yazımızın önemli bir aşaması olan tasarım aşaması sağlıklı bir şekilde tamamlandı.

Protez Saç Uygulandıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler

Arkadaşlar moralinizi bozmak, sizi üzmek istemem; ancak sizi bazı konularda uyarmak ve bazı yorucu, sıkıcı ve masraflı iş ve işlemlere karşı hazırlıklı hale getirmeliyim.

Doğrusunu söylemek gerekirse, yukarıda protez saç nasıl yapılır başlığı altında anlattığım aşamalar belki de bu sürecin en basit tarafıydı. Aslında protez saçta asıl önemli olan mesele bundan sonra başlıyor. Bu nedenle protez saç uyguladıktan sonra dikkat edilmesi daha doğrusu bilinmesi gerekenleri maddeler halinde açıklayayım.

- Artık bundan sonra 2 veya en fazla 4 haftada bir protez saçınızı çıkarıp rutin bakımlarını yapmak zorundasınız. Bu rutin bakımları protez saç merkezinde yapabileceğiniz gibi, öğrendikten sonra evde kendiniz de yapabilirsiniz.

- Protez saçınızın kalitesine veya sizin onu kullanım şeklinize göre 6 ayda veya en fazla 1-2 yılda yeni protez saç alarak kafanıza tekrar uygulamalısınız. Hiç dikkat ettiniz mi bilmiyorum, protez saç kullanan bir ünlüyü gördüğünüzde protezini çok beğenirsiniz; fakat başka zaman gördüğünüzde pek de hoşunuza gitmez. İşte bunun sebebi, belli aralıklarla protezin değiştirilmesi ve aynı ayarın her zaman tutturulamamasıdır.

- Saç protezi merkezi size bu protezi kafanızda hiç hissetmeyecekseniz dese de buna alışmanız çok zor olacaktır; hatta belki de imkansız.

- Çevrenizde saçsız biri olarak bilinirken, çevreniz bu duruma hemen adapte olamayacaktır, muhtemelen tepkiler alacaksınız; ancak sonradan yeni halinize onlar da alışacaktır. Tüm bunları bildikten ve kabullendikten sonra başka herhangi bir sıkıntı olmayacaktır.

Kimler Protez Saç Yaptırabilir?

Arkadaşlar, protez saç uygulanması ile ilgili öyle aman aman kurallar yoktur. Saç derisinde proteze engel olacak herhangi bir deri hastalığı yoksa, isteyen herkes protez saç yapabilmektedir.

Ancak protez saç, genellikle dökülme veya seyrekleşme alanı geniş olan hastalar için tavsiye edilir. Örneğin sadece şakaklardan, yanlardan dökülme varsa, uzmanlar protezden çok, saç ekimini tavsiye ederler.

Siz de takdir edersiniz ki protez saç uygulaması, saç ekimine nazaran çok daha meşakkatli ve masraflı bir çözüm yoludur. Benim fikrimi soracak olursanız kimlerin protez saç yapması gerektiğini şöyle sıralayabilirim:

a) Kel veya çok seyrekleşmiş alanı geniş olan ve saç ekimi ile bu bölgeleri kapatamayacak olan hastalar protez saç yaptırabilir.

b) Herhangi bir kaza, yaralanma, hastalık veya yanıktan dolayı saçlarını tamamen kaybedenler protez saç yaptırabilir.

c) Kemoterapi esnasında saçlarını geçici olarak kaybedenler, yine geçici bir çözüm olarak protez saç kullanabilirler.

d) Saç ekimi ile kazanılacak gerçek ama seyrek bir saç görünümü yerine, çok sık ve gür saçlar isteyenler, protez saç yaptırabilirler.

Protez Saç Uygulamasında Yaş Sınırı Var mı – 18 Yaşından Küçükler Protez Saç Yaptırabilir mi?

Konu ile ilgili en çok sorulan sorulardan bir tanesi de protez saç yaşa sınırlaması olup olmadığıdır. Protez saç merkezleri neredeyse tüm yaş gruplarına saç protezi uyguluyor. Ancak 18 yaşından küçük olan hastalar için muhakkak ebeveyn tarafından verilen yazılı bir izin gerekmektedir.

Şayet 18 yaşından küçükseniz, ailenizin yazılı rızası olmadan hiç kimse size protez saç yaptırmayacaktır. Bu arada merak edenler ve askere gitmeden önce protez kullanmayı düşünenler için söyleyeyim: Askere kesinlikle protez saç ile gitmeyi düşünmeyin. Evinizdeki rahatlığı orada göremezsiniz. Saç bakımlarını yapamazsınız. Aynı zamanda başınızda sürekli asker şapkası olacağı için protez saçınız çok kısa zamanda yıpranacaktır.

Protez saç nasıl yapılır içeriği ile ne alakası var diyeceksiniz ama yukarıdaki paragrafta anlattıklarımı somut olarak örneklendireyim. Zamanında survivor adlı yarışmada yarışmış olan ve gündelik yaşamında protez saç kullanan ünlülerden birisi olan Tolga Karel, yarışmaya gelmeden önce protez saçını çıkarmıştı. Yarışmadan sonra da eski sisteme yani saç protezine devam etmişti.

Protez Saçın Avantajları

Saç dökülmesi ile ilgili bulduğunuz neredeyse her çözümün kendine has avantaj ve dezavantajları vardır. Protez saçın da aynı şekilde avantajları bulunduğu gibi dezavantajları da bulunmaktadır. Dilerseniz önce avantajları nelerdir onu görelim:

Protez Saç Yapan Firmalara Göre Protez Saçın Avantajları

-Doğal bir görünüm elde ede, kellikten tamamen kurtulmuş olursunuz.

-Saçlarınızı istediğiniz yönde ve şekilde tarayabilirsiniz.

-Saçlarınıza jöle, şekillendirici spreyler vs. sürebilirsiniz.

-Gündelik yaşamınızda yaptığınız her türlü aktiviteyi, protez saç ile de yapabilirsiniz.

-Nomal yaşınızı 5-10 sene daha genç gösterir.

-Kendinize olan güveniniz artar.

Bana Göre Potez Saçın Avantajları

-Saç ekimi ile dolduramayacağınız kadar geniş olan bölgeleri tamamen saçlandırabilirsiniz.

-Bölgesel dökülme yerine tüm saçların seyrekleştiği durumlarda kullanımı bir avantajdır.

-Kemoterapi gibi geçici saç kayıpları için çok iyi bir çözümdür.

Protez Saçın Dezavantajları Nelerdir?

Daha önce saç dökülmesi için bulunan çözümlerin hem avantajlarının hem de dezavantajlarının bulunduğunu söylemiştim. Şimdi de protez saçın dezavantajlarına bakalım.

Protez Saç Merkezlerine Göre Protez Saçın Dezavantajları

-Protez saçın herhangi bir dezavantajı yoktur.

Bana Göre Protez Saçın Dezavantajları

-Sadece çevreniz değil, sizi görev  ve az bir dikkatle bakan herkes, protez saç taktığınızı anlar.

-2 veya maksimum 4 haftalık aralıklarla yapılan protez saç bakımları hem yorucu hem de masraflıdır.

-Protez saçın her sene değiştirilmesi sizi senelik hatta bazen 6 ayda bir büyük masrafa sokmaktadır.

-Her hastada olmasa da bazı hastalarda kaşıntı yapmaktadır.

-Vücutla tam bir bütünleşme sağlanmadığı için bazı hastalar protez saçı kafalarında sürekli hissedebilir.

-Çok büyük etkileri olmasa da kişisel hijyenin sağlanması tam olarak gerçekleştirilemez.

-Şiddetli rüzgarlarda, havuz veya plajda yüzerken sürekli ‘’Acaba protezim düşer mi?’’ tedirginliği yaşarsınız.

-Yenilediğiniz her protez saç kalıbı aynı olmayacağı için farklı zamanlarda farklı tarzlar benimsemek zorunda kalabilirsiniz.

Protez Saç Merkezine Gitmeden Kendi Protezimi Takabilir miyim?

Arkadaşlar, öncelikle bu soruya olumlu yanıt vereceğimi belirtmek isterim; ancak bununla birlikte, ilk kullanım için pek de tavsiye etmem. Protez saç nedir, protez saç nasıl yapılır ve kullanılır makalemi oluştururken, her ne kadar tüm aşamaları anlatmış olsam ve siz protez saç nasıl yapılır video ve görsel incelemiş olsanız da ilk etap için bunlar yeterli olmayacaktır.

En iyi öğrenme yaparak yaşayarak öğrenmedir. Bu nedenle size tavsiyem, şayet ilk defa protez saç yaptıracaksanız, önce iyi bir protez saç merkezi ile anlaşın. İlk protezinizi onlara yaptırın. Protez saç nasıl yapılır, nasıl takılır, bakımları nasıl yapılır konularını uygulamalı öğrendikten sonra, artık istediğiniz protez saçı kendiniz sipariş vererek, yapıştırma işlemini de kendiniz gerçekleştirebilirsiniz.

Forumlarda tanıştığım bazı hastaların, çeşitli alışveriş sitelerinden protez saç satın aldıklarını ve protez saç nasıl yapılır ile ilgili her aşamasını kendilerinin yaptığını öğrendim. Sizin de hiçbir eksiğiniz yok. Dediğim gibi öğrendikten sonra gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

Son Söz

Değerli arkadaşlar, protez saç nedir, protez saç nasıl yapılır, nasıl kullanılır, protez saç aşamaları, bakımları ile ilgili tüm bilgi ve tecrübemi sizlere de aktarmaya çalıştım. Sizlerden ricam şudur: Lütfen aklınıza takılan, kafanızı karıştıran her türlü soru ve sorununuzu alttaki yorum bölümü aracılığı ile benimle paylaşınız. Yahut varsa eksik veya yanlış anlattığım bir şeyler, düzeltiniz ve beni uyarınız. Saçlarınız için en iyi çözümü bulmanızı ve bununla da hayat boyu mutlu olmanızı dilerim.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Protez Saç Nedir Nasıl Yapılır?
Protez Saç Nedir Nasıl Yapılır?
Protez saç nedir, protez saç nasıl yapılır, protez saç bakımı zor mu, protez saç hakkında tüm bilgileri okumak için sayfamızı ziyaret edin.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5EQOolqgq6Uv4k5MK3SAWdUB2pbKyvmU8B74Hg5hwvl3EbhhQWlX7Zwn8JvXq1rQ-r3qeOZnu5tEOit-GkoGdl7sen2TLChfHIgJbrM7FNjTaEiXk5Nc3_ejq3xDuFWScJQhG4Enc_Ks/s1600/protez-sa%25C3%25A7-%25C3%25B6l%25C3%25A7%25C3%25BClendirme.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5EQOolqgq6Uv4k5MK3SAWdUB2pbKyvmU8B74Hg5hwvl3EbhhQWlX7Zwn8JvXq1rQ-r3qeOZnu5tEOit-GkoGdl7sen2TLChfHIgJbrM7FNjTaEiXk5Nc3_ejq3xDuFWScJQhG4Enc_Ks/s72-c/protez-sa%25C3%25A7-%25C3%25B6l%25C3%25A7%25C3%25BClendirme.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/03/protez-sac-nedir-nasl-yaplr.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/03/protez-sac-nedir-nasl-yaplr.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy