Protez Saç Fiyatları 2023 (Protez Saç Güncel Ücretleri)

Protez saç fiyatları 2020, protez saç ne kadar, protez saç pahalı mı? Fiyatlar hakkında merak ettiğiniz her şey?

Saçlarını kaybetmeye başlamış veya kaybetmiş olan her insanın aklına gelen iki çözüm yolu vardır: Birisi saç ekimi, diğeri ise protez saç uygulamasıdır. İlk etapta protez saç fiyatları daha makul göründüğünden, birçok kişinin tercihi olabiliyor. Aslında bakarsanız her ikisinin de birbirinden üstün yanları, avantajları veya dezavantajları bulunuyor.

Tavsiye Yazı: Protez Saç Nedir Nasıl Yapılır?

Bu iki seçenekten protez saç uygulamasını tercih edenler için hazırladığım protez saç fiyatları 2023, adlı yazımızda sizi aydınlatacak hususlara değinmeye çalıştım. Protez saç ücretlerine öncelikle genel anlamda yaklaşıp, daha sonra Türkiye’de hizmet veren bazı protez saç merkezlerinin fiyatlarını göstermeye çalışacağım.

Protez Saç Fiyatları 2023

Arkadaşlar, her konuda olduğu gibi protez saç fiyatları da çeşitli kriterlere göre değişkenlik gösteriyor. Protezin kalitesini, ömrünü, satıldığı yeri vb. kriterleri dikkate almadığımız takdirde Türkiye’de protez saç fiyatları ortalama 300$ ile 2000$ dolar arasında değişiyor. Ancak Çin’den getirtilen ve neyden ve nasıl üretildiği bile belli olmayan bazı protezler 200$ dolar civarında da verilebiliyor.

300 ile 2000 dolar arasında büyük bir uçurum olduğunu biliyorum; ancak bunu sağlayan bazı etkenler var. Daha önce saç ekimini araştırdınız mı bilmiyorum; ancak şöyle söyleyeyim: Saç ekimi yapılırken saçsız alan, diğer bir ifade ile ekilecek olan greft sayısına göre bir fiyat belirlenir. Saçsız alan genişçe çok para verirsiniz, geniş değilse az.

Tavsiye Yazı: Protez Saç Kullanan Ünlüler

Protez saç da bu şekildedir. Saçsız alanınıza göre kalıp hazırlanacağı için fiyatların değişken olması son derece normaldir. Öyle hasta vardır ki saçlarının ön kısmı tamamen boşalmış, arka taraf da yarıya kadar inmiştir. Böyle bir hastaya protez kalıp hazırlanırken maliyet hesaplanır ve maliyeti de yüksek olur.

Ancak sadece saçlarının ön kısımları, şakakları dökülmüş bir hastaya o kadar geniş bir protez kalıbı hazırlamaya gerek yoktur. İşte, o zaman maliyet düşeceğinden, protez saç fiyatları da düşecektir. Şimdi öncelikle bazı protez saç merkezlerinin fiyatlarını gösterip, ardından protez saç alırken dikkat edilmesi gerekenleri anlatmaya çalışacağım. Bu arada saç ekimi de düşünen arkadaşlar saç ekimi yapılış aşamaları adlı yazımı da inceleyebilir.

Hairlife Protez Saç Fiyatları
Gerek çeşitli WEB sitelerinde gerekse de forum sitelerinde adını sık sık duyacağınız protez saç merkezlerinden bir tanesi Hairlife Protez Saç Merkezidir. Sizler için Hairlife protez saç fiyatını araştırdık. Firma, kendilerine ait sitede fiyatların 750$ - 1200$ arasında değiştiğini belirtmiş.

Türk parasına çevirdiğimizde ücretlerin 3000 TL ile 4500 lira arasında değiştiğini söyleyebiliriz. Ancak şunu ifade edelim ki Hairlife, fiyat bakımından Türkiye ortalamasının üstünde olan bir firma. Reklam gibi olsun istemiyoruz ama forumlarda yapılan yorumlara göre iyi işler başardıklarını da söyleyebiliriz.

HDC Protez Saç Fiyatları

Reklamlarda ve forumlarda adı ile karşılaşacağınız başlıca protez saç firmalardan birisi de HDC protez saç merkezidir. Burada da fiyatlar 400 USD ile 3000 USD arasında değişiyor. Dediğimiz gibi belirleyicilik, sizin saçsız alanınıza ve istediğiniz saçın yapısı ile uzunluğuna göre değişiyor. Yani asıl fiyat belirleyiciler, saydığımız bu kriterler oluyor.

Demo Hair Protez Saç Fiyatları

Türkiye’de isim yapmış protez saç firmalarından bir tanesi de Demo Hair protez saç firması. Sitelerinde açıkça fiyat yazmamışlar; ancak forumlardan araştırdığım kadarı ile burada da protez saç fiyatları 1000-3000$ arasında değişiyor.

Fiyat her ne olursa olsun, size tavsiyem çok iyi araştırarak en iyi protez saç merkezini bulmanızdır. Ancak işin bir de şu yanı var: Protez saç ömürlük bir şey değil. Yani herhangi bir firmadan aldığınızda bir sonraki değişimde (6 ay ile 1-2 yıl ömrü var) istediğiniz başka firmadan alabiliyorsunuz. Hatta İnternetten sipariş verip çok daha ucuz fiyatlara da getirtebiliyorsunuz.


Protez Saç Fiyatları Neye Göre Değişir?

Hatırlarsanız yukaıda fiyatların değişkenlik gösterdiğini söylemiştim. Şimdi bu değişkenliğin sebebini küçük başlıklar halinde beraberce inceleyelim.


1- Protezin Kalitesinin Fiyata Etkisi

Saç protezleri yüzde yüz insan saçından yapılabildiği gibi, çeşitli fabrikasyon, sentetik gibi maddelerden de yapılabiliyor. Elbette en iyisi %100 insan saçından yapılanı. İşte insan saçından yapılan protezler, diğerlerine göre daha pahalı oluyor.

Yine saç derisi olarak kullanılan malzemenin kalitesi, su ve hava geçirme özelliği de fiyatın değişken olmasına etki eden en önemli faktörler. Saç kalıbının deriye yapıştırılmasında kullanılan su bazlı yapıştırıcının kalitesi de bir diğer etken.

2- Protez Saç Kalıbının Ebatlarının Fiyata Etkisi

Kel bölgeniz genişşe, size geniş bir protez kalıbının hazırlanması gerekecektir. Aynı şekilde darsa da daha küçük ebatlı bir protez işinizi göreceği için fiyat daha düşük olacaktır.

3- Protez Saçın Üretildiği Yerin Fiyata Etkisi

Hepimiz biliyoruz ki günümüzde en ucuz mallar Çin’de üretiliyor. Çin, bu işe de el atmış durumda. Öyle ki 40 dolara bu ülkede kalıp bulmanız mümkün. Ancak buradan sipariş verdiğinizde muhtemelen kullanacağınız mecra Ali Express olacak ki burada da fiyatlar 90 ile 120 dolar arası.


Tabii ki ben, gidip Çin malı alın da demiyorum. Gerçek kalite ve dayanıklılık istiyorsanız ABD’den almanız sizler için daha sağlıklı olacaktır.

4- Protez Saçta Pazarlık Etmek

İlginç gelebilir; ama fiyata etki eden önemli hususlardan bir tanesi de pazarlık meselesi. Şunu bilin ki ülkemizdeki firmaların büyük bir bölümü saç protezlerini aynı yerden alıyor; fakat size biçtikleri fiyat birbirinden farklı. O zaman size düşen şey pazarlık yapmaktır. Çekinmeyin, indirebildiğiniz kadar indirmeye çalışın fiyatı.

Protez Saç Uygulama Aşamaları

Bu işe giriştiyseniz şimdi anlatacağım hususları da bilmenizde yarar vardır:

Protez saça karar verdikten sonra ilgili firmanıza gidersiniz. Bu firma yetkilisi, saçsız alanınızı ölçmek için bu alanı 8 ayrı parçaya böler. Bu alanın ölçüsünü alır ve kağıda döker. Elde edilen bilgileri kalıbın hazırlanacağı yere gönderir. Duruma göre 1-4 ay arasında sizin için özel tasarlanacak saç kalıbı hazırlanır.

Siparişiniz geldikten sonra, çağırılırsınız ve firma yetkilisi protezi yapıştırma aşamasını gerçekleştirir. Burada yapılacak iş de uzmanlık gerektirdiği için işin ehli kişiler tarafından yapılması son derece önemlidir.

Son aşamada ise kafanıza yapıştırılan protez uzman bir kuaför tarafından tıraş edilir. Böylece protez saç uygulaması bitmiş olur. Artık sırada rutin bakımlar yapılacak ve zamanı geldiğinde de o protezi yenisi ile değiştireceksiniz.
protez saç ücretleri
Protez Saç


Protez Saç ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Protez saç almadan veya yaptırmadan önce bazı şeyleri bilmeniz yararınıza olacaktır; zira önceden yeterli araştırmayı yapmadan bu işe girişip sonra pişman olduğu için protezini çıkarıp çöpe atan kişilerin sayısı az değildir.

Bu uygulama gerçek manada maddiyat ve meşakkat ister. Belki paranız çoktur, verdiğiniz para size dokunmuyordu; fakat işin ucunda 2 haftada bir bakım yapmak ve senede en az 1-2 defa da kalıbı tamamen değiştirmek var. Her şeyi çok ince ve detaylı düşünmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Tavsiye Yazı Saç Ektiren Ünlüler 2023

Sık Sorulan Sorular (SSS)

1- Protez saç uygulaması nedir?

Cevap: Önceden hazırlanmış saç kalıplarının kişinin saçsız alanlarına yapıştırılması işlemidir.

2- Fiyatları ne kadar?

Cevap: Türkiye’de 300 dolar ile 3000 dolar arasında değişiyor.

3- Bir kere alıp kafaya yapıştırdıktan sonra tekrar değiştirmek gerekiyor mu?

Cevap: Evet, uzamayan cansız saçlar olduğu için zamanla eskiyip yıpranıyor. Çok kaliteli olanları 1-2 sene gitse de genellikle 6 ay veya 12 aylık periyotlarla değiştirilmesi gerekiyor.

4- Değiştirme dışında herhangi bir bakım gerekir mi?

Cevap: Evet, 2 hafta veya en fazla 4 haftada bir bakım yapılması gerekiyor.

5- Bakım maliyetleri nasıl?

Cevap: Bakımlarını ilgili firmanızda yaparsanız her seferinde 30-90 tl arası para vermek zorunda kalırsınız. Ancak işi öğrenip kendiniz evde de yapabilirsiniz. O zaman sadece size gerekli olan malzemenin ücretini ödersiniz.

6- Protez saç tıraş edilir mi?

Cevap: Yalnızca il yapıştırmanın ardından size uygun olacak şekilde tıraş edilir. Ondan sonra tıraş etmenize gerek yoktur. Ancak ilk yapılan tıraş hoşunuza gitmediyse keyfekeder tıraş olabilirsiniz.

Saç Ekimi ile Protez Saç Farklı Şeyler mi?

Biliyorsunuz, bu sitenin adına veya adresine baktığınızda saç ekimi üzerine açıldığını göreceksiniz. Saç ekimi, protezden tamamen farklı bir şeydir. Hatta benzerliklerinin pek olmadığını söylesem yanlış olmayacaktır.

Tavsiye Yazı: Saç Ekimi Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey

Saç ekimi hayatta 1 defa yapılır ve ekilen saçlar sizin saçlarınızdır. En güzel yanı ise ekilen bu saçlar hayatınız boyunca dökülmezler. Oysa protez saçta kullanılan saç telleri kendi saçınız değildir. Ve düzenli bakım, değişim isterler. Bu nedenle çok daha meşakkatlidir.

Protez saç fiyatları daha düşük gibi görünse de her sene değişim gerektiği için çok daha maliyetli hale gelir. Bu nedenle proteze veya ekime karar vermeden önce çok iyi düşünmeli, sağlıklı kararlar vermelisiniz.


Kadınlarda Protez Saç Uygulaması

Protez saç sadece erkekler özel bir uygulama değil elbette. Protez saç yaptıran kadınların sayısı da az değil. Hatta protez yaptıran ünlü kadınlar bile mevcut ülkemizde. Ve eminim ki ilgili şahıs veya şahısların kim olduğunu öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız; zira protez saç kullandığı hiç anlaşılmıyor. Tabii siz bunu öğrendikten sonra, alıcı gözü ile baktığınız için artık anlayabileceksiniz.

Yorumlarınızla Destek Olun

Değerli arkadaşlar, size en güncel ve doğru bilgiyi vermek için büyük emek sarf ediyorum. İsterim ki sizlerde bu konuda bana yardımcı olasınız. Şayet siz de bu uygulamayı yaptıysanız protez saç fiyatları 2023 adlı içeriğime yorum yazarak katkıda bulunabilirsiniz. Örneğin herhangi bir firmadan aldığınız teklif, veya ilk defa protez saç yaptıracaklara tavsiyelerde bulunabilirsiniz. Katkılarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.






YORUMLAR

BLOGGER: 1
Loading...
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Protez Saç Fiyatları 2023 (Protez Saç Güncel Ücretleri)
Protez Saç Fiyatları 2023 (Protez Saç Güncel Ücretleri)
Protez saç fiyatları 2020, protez saç ne kadar, protez saç pahalı mı? Fiyatlar hakkında merak ettiğiniz her şey?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXeF2i1m_zJJ_cb538oYcAsBPkTQk6ZaO5w0kTJpWwdUlDJrYWVN4FRZaWjqCVpHGMWM8ZVfWBqVJOWSnTbtzT7oiNmP8NhAm4mRnUuWPyNybdNkL3SN1k5EaEj9cdDHMJpoVCrMzzrA/s16000/protez-sac-2021-fiyatlari.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXeF2i1m_zJJ_cb538oYcAsBPkTQk6ZaO5w0kTJpWwdUlDJrYWVN4FRZaWjqCVpHGMWM8ZVfWBqVJOWSnTbtzT7oiNmP8NhAm4mRnUuWPyNybdNkL3SN1k5EaEj9cdDHMJpoVCrMzzrA/s72-c/protez-sac-2021-fiyatlari.png
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/03/protez-sac-fiyatlar.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/03/protez-sac-fiyatlar.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy