Kadınlarda Saç Ekimi

Saçsızlık her insan için büyük bir problemdir; fakat saçsızlık sorununu yaşayan bir kadınsa, bu daha büyük bir problemdir. Toplum, erkekleri...

Saçsızlık her insan için büyük bir problemdir; fakat saçsızlık sorununu yaşayan bir kadınsa, bu daha büyük bir problemdir. Toplum, erkeklerin saçsız haline alışmıştır; zira birçok erkek saçsızdır. Ancak bir bayanın saçsız olması, günümüz toplumu için pek estetik sayılmaz. Bu nedenle saçı dökülmeye başlayan bir kadın çözüm arayışlarına başlar. İşte, kadınlarda saç ekimi de aranan çözüm yollarından bir tanesidir.
kadınlarda saç ekimi öncesi sonrası
Kadınlarda Saç Ekimi
Saç dökülmesi yaşayan, saçlarının bir bölümünü normal dökülme veya kaza, yanık, hastalık gibi sebepler sonucunda kaybeden kadınlar için ayrıntılı bir rehber hazırladım. Kadınlarda saç ekimi ile ilgili her türlü sorunuzun cevabını burada bulabileceğinizi düşünüyor. Kadınlara saç ekimi yapılır mı kadınlarda saç ekimi nasıl yapılır, kadınlarda saç ekimi fiyatı ne kadar gibi aklınıza ilk gelen soruların yanıtlarını bulacak ayrıca yazının altında bulunan yorum bölümünde ise kadınlarda saç ekimi yaptıranların yorumlarını okuyabileceksiniz.

Kadınlara Saç Ekimi Yapılır mı?

Saç ekimi, çoğunlukla kellik sorunu yaşayanlar tarafından yaptırıldığı için insanlar kadınlara saç ektirilip ektirilmediğinden emin değiller. Peki, kadınlar saç ektirebilir mi? Siz de saçsızlık sorunu yaşayan bir kadınsanız, saç ekimi yaptırmak için önünüzde hiçbir engel yok. Bir erkeğe saç ekimi nasıl yapılabiliyorsa, bir kadına da saç ektirilebilmektedir.

Kadınlarda Saç Ekimi Nedir?

Kadınlarda saç ekimi, kafanın arka kısmında iki kulak arasında kalan saçların köklerinden alınarak saçların dökülmüş olduğu alanlara ekilmesidir. Bir kadına saç ekimi yapılabilmesi için tüm saçlarının dökülmemiş olması gerekmektedir; zira kadınlar için saç ekiminde saç ektiren kadının yine kendi saçları kullanılır.

Bu nedenle özellikle saçlarının tamamını kaybeden kadınlar, saç ekimi dışında bir çözüm aramalıdır. Bu çözümün ne olabileceğini de ilerleyen başlıklarda yine ayrıntısı ile anlatacağım. Bu nedenle lütfen yazının tamamını okuyun ki konuyu tam anlamı ile kavramış olasınız.

Kadınların Saç Ekimi Erkeklerinkinden Farklı mıdır?

Hayır arkadaşlar, kadınlara da erkeklere de aynı yöntemle ve aynı şekilde ekim yapılır; ancak kadınlar için hemen hemen erkeklerinki ile aynı ancak + bir farkla, farklı bir teknikler saç ekimi yapılabilmektedir. Bahsettiğim bu teknik ise traşsız saç ekimidir. Yani kadın isterse, saç ekimi öncesi saçlarını traş ettirmeyebilir. Konu ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler de var elbet, o hususlara da yine aşağıda değineceğim.
kadınlarda saç ekimi öncesi sonrası
Kadınlarda Saç Ekimi

Kadınlarda Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Kadın saç ekimi ile erkek saç ekimi aynı yapıldığı için daha önce yazdığım saç ekimi nasıl yapılır adlı makalemi incelemenizi tavsiye ediyorum. Kadın saç ekiminin nasıl yapıldığını burada da anlatacağım; ancak tabii ki linkini verdiğim yazıdaki kadar ayrıntılı olmayacaktır; bu nedenle, bu sayfadaki bilgilerle yetinmeyenler, saç ekimi hakkında her şeyi öğrenmek isteyenler o yazıyı gözden geçirebilirler.

Kadınlarda Saç Ekimi Aşamaları

Arkadaşlar kadınlarda saç ekiminin nasıl yapıldığını aşama aşama anlatıp küçük açıklamalarda bulunacağım. Bu arada saç ekimi öncesinde nelere dikkat edilmeli adlı yazımı da gözden geçirmenizde fayda var.

1- Saç Ekim Merkezi veya Hastanesinden Randevu Alma

Arkadaşlar, saç ekimi öncesiyle ve sonrası ile kolay bir süreç değildir. Ekim yaptıracağınız ekim merkezine karar verirken bile çok düşünecek, çok yoğun araştırmalar yapacaksanız. Eğer herhangi bir ekim merkezine henüz karar vermediyseniz size fikir verebilecek Türkiye’nin En İyi Saç Ekim Merkezleri adlı derlememi inceleyebilirsiniz.

Ekim yaptırmaya karar verdiniz, kendiniz için en uygun ekim merkezini de buldunuz. Artık sıra geldi, ilgili ekim merkezi ile görüşmeye. Eğer ilgili saç ekim merkezinin bulunduğu şehirde yaşıyorsanız, mutlaka bir öngörüşme yapın ve ayrıntılı bilgi alın. Başka bir şehirde yaşıyorsanız, saçlarınızın önden, arkadan ve yanlardan ve tepeden fotoğraflarını çekerek ekim merkezine gönderin. Saç ekim fiyatları konusunda da anlaştıysanız ekim günü randevunuzu alacaksınız.


2- Randevu Günü Sağlık Tetkiklerinin Yapılması

Ekim günü saç ekim merkezine gidersiniz. Burada, saç ekimine engel olan herhangi bir hastalık veya rahatsızlığınızın olup olmadığını öğrenmek amacı ile kan testi ve benzeri bazı sağlık tetkikleri gerçekleştirilir. Herhangi bir engel yoksa, hasta onay sözleşmesi de size imzalatılarak ekim ameliyatına başlanır.


3- Saçlar Alın Kısmına Yapılacaksa Alın Çizgisinin Belirlenmesi

Saç ekimi belirlenmiş bir plan dahilinde yapılır. Bu nedenle ekime başlamadan önce şayet ön bölgeye ekim yaptıracaksanız, ekilecek saçlarınızın alnınızın neresine kadar geleceğini belirlemek için bir kalem yardımı ile ön hat çizilir. Ekim işlemi, başka bir bölgeye yapılacaksa aynı işlemler uygulanır.
kadınlarda saç ekimi öncesi sonrası
Kadınlarda Saç Ekimi


4- Saçların Tıraş Edilmesi

Dilerseniz tıraşsız saç ekimi de yaptırabilirsiniz; ancak sizin de traş olarak ekim yaptıracağınızı farz ederek açıklamaları da ona uygun şekilde yapacağım. Bu arada ayrıntılı bilgi almak ve traşsız saç ekiminin avantajları/dezavantajlarını öğrenmek için Tıraşsız Saç Ekimi başlıklı içeriğimi incelemenizi de öneririm.

Evet, 4. Aşamanın saç tıraşı olduğunu söyledim. Normal saç ekiminde, saç ekiminden hemen önce saçlar makine ile en kısa şekilde kesilir. Bundaki amaç, ekim yapılırken doktorların daha rahat çalışmasıdır. Saçlar tıraş edildikten sonra diğer işlemlere geçilir.


5- Saç Köklerinin Alınacağı Bölgenin Uyuşturulması (Lokal Anestezi)

Ameliyata uygun kıyafetleri giydikten sonra ameliyat masasına yatarsınız ve ameliyat başlar. Bu aşamada saç köklerinizin alınacağı bölgeye (bu bölge genellikle ense bölgesidir) lokal anestezi yapılır. Kadınlarda saç ekiminde lokal anestezi, küçük iğneler yardımı ile yapılır. Bu bölgeye ortalama 10-15 tane iğne vurulur, iğneler yardımı ile deri altına ilaç enjekte edilerek hem derinin şişmesi hem de uyuşması sağlanır.


6- Uyuşturulan Bölgeden Saç Köklerinin Alınması

Lokal anestezi yapıldıktan tahmini 15-20 dakika sonra bölge tamamen uyuşmuş olur. Artık bölgede hiçbir ağrı, acı hissetmezsiniz. Durum böyle olunca, mikromotor adı verilen bir cihaz kullanılarak saç kökleriniz alınmaya başlar. Alınan saç kökü sayısı, önceden belirlenmiş sayıya ulaştığında bu aşamaya son verilir.

Saç kökleriniz alınırken siz hiçbir ağrı veya acı hissetmezsiniz; fakat o bölgede yoğun bir kanama yaşanır.

Alınan saç kökleri, ekim saatine kadar canlılığını yitirmesin diye özel bir şekilde muhafaza edilir. Aynı zamanda ekim daha hızlı olsun diye de kökler belli bir düzene sokulur.

7- Ekim Bölgesine Lokal Anestezi Yapılması

Alınan saç kökleri artık ekilmeye hazır; ancak öncesinde ekim bölgesinin uyuşturulması gerekiyor. Yine aynı şekilde yaklaşık 10-15 iğne kullanılarak ekim bölgesi uyuşturulacak. Uyuşmanın gerçekleşmesi için bir süre beklendikten sonra sonraki aşamaya geçilecek.

8- Saç Kanallarının (Deliklerin) Açılması

Bu aşamada yine mikromotor yardımı ile ekim bölgesine, saç köklerinin yerleştirileceği kanallar açılır. Bu kanalların açılması ustalık ister; çünkü şayet kanalların yönü yanlış açılırsa, saçlar da kötü çıkar; hatta çim adama dönme olasılığınız bile olur.

9- Saç Köklerinin Ekilmesi

İşte, geldik sizin için en heyecan veren aşamaya. Artık sizi saçsızlıktan kurtaracak yeni saçlarınız yanı başınızda duruyor. Ekim doktoru veya personeli saç köklerini tek tek kanallara yerleştirecek. Bu işlem çoğu defa iki kişinin eş zamanlı çalışması ile gerçekleşebilir.

10- Saç Köklerinin Alındığı Bölgenin Bandajlanması

Siz pek farkında olmasanız da saç köklerinin alındığı bölge fazlası ile hırpalanmıştır. Zaten saç ekimi ameliyatı boyunca kanama gerçekleşmiştir ve ekimi yaptırdığınız o gece de kanama devam edecektir.

Hem kanamanın durdurulması hem de o bölgenin enfeksiyonlara karşı korunması için bu bölge bandajlanacaktır.

11- Kadınlarda Saç Ekiminden Sonra İlk Yıkama

İlk saç yıkaması ekimden sonraki gün veya iki gün sonra yapılır. İlk yıkama hassasiyet isteyen bir iş olduğu için saç ekim merkezinde yapılması çok önemlidir.

Kadınlarda saç ekimi olunca, bu durum daha çok hassasiyet gerektirir. İlk yıkamada, saç derisinde kurumuş olan kan ve kabuklanmanın yumuşaması için yıkama öncesi deriye özel bir krem sürülür. Deri yumuşadıktan sonra da ilk yıkama yapılır.

Kadınlarda Traşsız Saç Ekimi Nedir?

Değerli arkadaşlar, yukarıda kadınlarda saç ekimi ile erkeklerde saç ekiminin aynı şekilde yapıldığını; ancak isteyen kadınların, farklı olarak traşsız saç ekimi yaptırabileceklerini ifade etmiştim. Traşsız saç ekimi ile ilgili linki yukarıda vermiştim, isteyenler o linke giderek ayrıntıları öğrenebilir.

Kadınlarda tıraşsız saç ekimi iki şekilde yapılabiliyor: Ya sadece saç köklerinin alındığı bölge tıraş ediliyor ya da hiçbir alanda traş yapılmadan ekim gerçekleştiriliyor.

Kadınlarda Saç Ekimi Fiyatı

Saç ekimi fiyatı, erkek saç ekim fiyatı ile aynı. Sırf kadın olduğunuz için sizden yüksek ücret talep edilmiyor. Ancak tıraşsız saç ekimi talep ederseniz normal fiyat yükselebilmektedir. Bu durum traşsız saç ekimi yaptırmak isteyen erkekler için de geçerlidir. Türkiye’de ortalama saç ekimi fiyatları ise 4 bin ila 50 bin arasında değişiyor. 4-5 bin liraya ekim yapan doktor da var, 40-50 bin liraya ekim yapan da... İş, artık sizin araştırmanıza, maddiyatınıza ve şansınıza kalıyor.

Kadınlara Saç Ekimi Tavsiye Edilir mi?

Arkadaşlar, öncelikle belirteyim ki bu başlık altında ifade ettiklerim sadece benim şahsi görüşümdür, tıbbi olarak herhangi bir bağlayıcılığı yoktur.

Bazı kadınlara saç ekimini tavsiye edebilirim. Bu kadınlar, saçlarının küçük bir bölümü saçsız olan kadınlardır. Örneğin alnınız doğuştan çok geniştir, biraz daraltmak istersiniz, o zaman en iyi ve en sağlıklı çözüm saç ekimi olacaktır. Saçınızın küçük bir bölümünü herhangi bir kaza, yanma veya hastalık yüzünden kaybetmişsinizdir. Saç ekimini yine tavsiye ederim. Kısacası, ekim yapacağınız alan geniş değilse, enseden alınan saç kökleri bu bölgeleri kapatabilecekse, saçsızlıktan kurtulmak için en iyi çözüm saç ekimidir.

Ancak saç ekimini bazı kadınlara da tavsiye etmiyorum. Bu kadınlar da saçlarının büyük bir bölümünü kaybetmiş veya tüm saçları tamamen seyrekleşmiş kadınlardır. Bu kadınlara saç ekimini tavsiye etmememin sebebi, herhangi bir alandan alınan saç köklerinin, saçsız alanları istendiği gibi dolduramamasıdır. Bu kadınlar başka çözümler aramalıdır.

Kadınlara Saç Ekimi Dışında Alternatif Çözüm Var mı?

Saçsız alanı çok büyük olan veya tüm saçları aşırı derecede seyrek olan bayanlar için tavsiyem protez saçtır. Protez saç, saç ekiminden tamamen farklı bir yöntemdir ve saçlar istendiği ölçüde sık ve gür tutulabilir, ayrıca istenen renkte olabilir. Protez saçın ne olduğunu merak ettiyseniz, ve ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız Protez Saç Nedir,  Nasıl Yapılır? konulu yazımı inceleyebilir, kadınlarda protez saçın avantajları ve dezavantajları hakkında bilgi edinebilir veya sorularınızı bu yazı altında bulunan yorum kutusu aracılığı ile bana sorabilirsiniz.

Evet, protez saçı tavsiye ediyorum; fakat protez saç kullanmak herkesin harcı değildir. Her ne kadar istediğiniz saçlara sahip etse de, kullanımı hem masraflı hem de çok meşakkatlidir. Dilerseniz konuyu bir araştırın, aklınızda soru kalırsa, çekinmeden bana sorabilirsiniz.
kadınlarda saç ekimi öncesi sonrası
Kadınlarda Saç Ekimi

Saç Ektiren Kadınların Yorumları

Saç ektiren kadınların yorumlarını çeşitli forum sitelerinden okuyabilirsiniz. Özellikle kadınlar arama yaparken en çok takip ettikleri, önemsedikleri forum sitelerini yazıyorlar. Örneği saç ektiren kadınların yorumları kadınlar kulübü yazarak, bu forum sitesinde yazılmış olan yorumları
okumak istiyorlar. 

Diğer insanların görüş ve önerilerini almak çok önemli; ancak her sitede yazılana da inanmamak gerekir. Birçok haber sitesinde okudum: Kadınlar saç ektirmesin, kadınlar saç ektirmeyin gibi söylemler mevcut. Ancak saç ekimi son derece gelişti; hele Türkiye’de çok iyi saç ekimi yapan doktorlar mevcut.

Saçsızlığınıza başka bir çözüm bulamadıysanız, saç ektirmek mantıklı olacaktır bence. Tabii ki yine kendiniz için en iyisini yine siz bilirsiniz. Bu arada, saç ektiren kadınlar bu sayfaya denk gelirse lütfen şikayet ve memnuniyetlerini burada da yazsınlar ki diğer hastalar da konu ile ilgili bir fikir edinsin.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Kadınlarda Saç Ekimi
Kadınlarda Saç Ekimi
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHYHVqNfR1lFyoXdLMxwRiAV8lQn_bwvLAQ3-p_Cp2T0LgfqHT9ouaKNpNQ2xZB6aNHMeh__-78V4VsqyJlCl4Hv6S2mwe5829EA8FF7MtVD5Hhi6uuILvF3wXb7YNJ7Qcv4HSbRsdL5Q/s1600/sa%25C3%25A7-ekimi-yapt%25C4%25B1ran-kad%25C4%25B1nlar.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHYHVqNfR1lFyoXdLMxwRiAV8lQn_bwvLAQ3-p_Cp2T0LgfqHT9ouaKNpNQ2xZB6aNHMeh__-78V4VsqyJlCl4Hv6S2mwe5829EA8FF7MtVD5Hhi6uuILvF3wXb7YNJ7Qcv4HSbRsdL5Q/s72-c/sa%25C3%25A7-ekimi-yapt%25C4%25B1ran-kad%25C4%25B1nlar.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/03/kadnlarda-sac-ekimi.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/03/kadnlarda-sac-ekimi.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy