DHİ Saç Ekimi Nedir: Kalem Tekniği

DHİ saç ekimi nedir, DHİ tekniği ile saç ekimi nasıl yapılır, DHİ ne demek DHİ yapan yerler hakkında her türlü bilgiyi buradan okuyabilirsiniz.


Şu anda dünya genelinde saç ekiminde kullanılan en iyi yöntemlerden bir tanesi FUE saç ekimi yöntemidir. DHİ saç ekimi ise, FUE yöntemi çerçevesinde geliştirilmiş yeni bir tekniktir. DHI saç ekiminin FUE yönteminden belirgin bir farkı olmasa da, saç ekimi ameliyatı uygulama aşamaları ve saç ekimi sonrası iyileşme süreci göz önüne alındığında, bazı belirgin farklarının olduğunu söylemek de mümkündür.


Sizler için hazırladığımız bu makalede, DHİ saç ekim tekniğinin ne olduğunu, nasıl yapıldığını, hangi saç ekim merkezlerinin DHİ ile saç ekimi yaptığını, DHİ saç ekimi fiyatlarının ne kadar olduğunu ayrıntılı bir şekilde anlattık. Şimdi bakalım, neymiş DHİ saç ekimi tekniği...


Gerek dünya genelinde gerekse de ülkemizde yaygın olarak kullanılmaya başlayan bu yöntemin nasıl yapıldığını çeşitli video kaynaklarından izlemenizi de tavsiye ederiz.
 
dhi saç ekimi nasıl yapılır
DHİ Saç Ekimi

DHİ Saç Ekimi Nedir? DHİ Ne Demek?

Bu saç ekim tekniğinin ne olduğunu anlamak için öncelikle ismine bakmak gerekir. Evet, biz bu makalemizde sürekli ‘’DHİ’’ kavramını kullandık; fakat bu sadece tekniğin kısaltmasıdır. İngilizcedeki ‘’Direct Hair Implant’’ ifaedisinin baş harfleri alınarak yapılmıştır. Yalnız İngilizce de büyük ‘’i’’ harfi kullanılmadığı için orijinal hali ‘’DHI’’ şeklindedir.

Direct Hair İmplant/İmplantation ifadesinin dilimizdeki karşılığı ‘’Direkt Saç Ekimi’’dir. Bu saç ekimi tekniğinde, donör bölgeden alınan saç kökleri fazla bekletilmeden ve ekim alanına kanallar açılmadan direkt ekildiği için bu adı almıştır. Uygulama aşamalarını da aşağıda ayrıntılı olarak anlattık.


DHİ Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi DHİ saç ekimi ameliyatının, kanalların açılmaması dışında, normal saç ekiminden pek bir farkı yoktur. DHI tekniği ile saç ekimi aşağıdaki şekilde yapılır:

DHİ ile Yapılan Saç Ekimi Ameliyatı

DHİ yöntemi ile saç ekimi için saç ekim merkezinden randevu alınır ve randevu günü ekim merkezine gidilir.

Hastaya, saç ekimi hakkında bilgi verilir ve ekimden sonra nasıl bir görünüme kavuşağı, bilgisayar programı yardımı ile fotoğraf olarak gösterilir.

Hastanın gerekli sağlık kontrol ve tetkikleri yapılır; saç ektirmeye engel olan herhangi bir durum yoksa ekime karar verilir.

Hastanın kendi rızası ile saç ekimi yaptırdığına dair bir form imzalatılır.

Ekim bölgesi belirlenir; şayet önlere saç ekimi yapılacaksa, ön saç çizgisi (alın çizgisi) belirlenir ve kalemle işaretlenir.

Saçlar makine ile 1 numara seviyesinde tıraş edilir.

Ekim öncesinde saçlar şampuanla yıkanıp kurulanır.

Donör bölge, yani saç köklerinin alınacağı bölge belirlenir. Bu bölge, hemen hemen her hasta için ense bölümünde saçların bittiği çizginin iki kulak arasında kalan üst bölümleridir. Bu bölgeden dengeli bir şekilde saç kökü (greft) alınması için, bölge kalemle birkaç parçaya ayrılacak şekilde çizilir ve her bölmeden alınacak greft sayısı belirlenir.

Hastanın ameliyat (kök alım) esnasında herhangi bir acı hissetmemesi için enseye iğne ile lokal anestezi yapılır.
Anestezi işlemlerinin uygulandığı bölge tamamen uyuştuktan sonra, bu bölgeden saç kökleri tek tek alınır. Bir kişi kökleri alırken, başka birisi de alınan kökleri belli bir düzene sokar.

Kök alma işi tamamen bittiğinde ense bölgesi bandajlanır.

Bandajlama bittikten sonra ekim yapılacak bölgeye lokal anestezi işlemi uygulanır.

Ekim bölgesi de tamamen uyuştuktan sonra ekim işlemine başlanır. İşte DHİ ile saç ekiminin farkı burada başlar. Normal FUE saç ekiminde öncelikle ekim bölgesine kanallar (delikler) açılır, daha sonra ekim işlemi yapılır. DHİ tekniğinde ise ekim bölgesine kanal açılmaz; alınmış olan saç kökleri kaleme benzeyen ve ‘’kalem’’ olarak da adlandırılan aletlere yerleştirilir ve ekim bölgesindeki saç derisine direkt ekilir. Bu nedenle DHİ tekniğine, saç ekiminde kalem tekniği ismi de verilmiştir.

Ekim işi bittikten sonra, saç ekim merkezinde kalmanızı gerektirecek herhangi bir durum olmadığı için evinize gönderilirsiniz.

DHİ ile saç ekimi ameliyatından 2 veya 3 gün sonra, yeniden saç ekim merkezine gelinir ve burada ilk saç yıkaması gerçekleştirilir.


DHİ Saç Ekimi Fiyatları Ne Kadar?

Normal şartlarda DHİ saç ekim yöntemi, normal saç ekimine göre daha meşakkatlidir. Tabii ki bu meşakkat hasta için değil, saç ekim uzmanı için geçerlidir. Bu yöntemle yapılan ameliyatta, her saç kökü tek tek kalemlere yerleştirilir. Bu nedenle ameliyat esnasında en az iki kişinin eş zamanlı olarak çalışması gerekmektedir.

İşte, bu nedenle DHİ ile saç ekimi yapan yerler, kimi zaman normal saç ekimi fiyatlarından daha yüksek fiyatlar talep etmektedir.


Bununla birlikte, normal saç ekimindeki fiyatların aynen geçerli sayıldığı saç ekim merkezleri de bulunmaktadır. Türkiye’de FUE saç ekimi fiyatları 5000-1000 TL arasındadır. Tabii ki çok daha ucuz veya pahalı olan ekim merkezlerini ortalamanın dışında tutuyoruz.

DHİ saç ekimi fiyatları hakkında bilgi almak için, düşündüğünüz saç ekim merkezi ile iletişim kurmanız yeterlidir. Onlar size her şeyi daha detaylı olarak anlatacaktır.

DHİ Saç Ekimi Sonuçları Nasıl Oluyor?

DHİ saç ekiminin diğer bazı tekniklerden daha etkili olmasının bazı nedenleri var. Ancak bu olumlu etkilerden faydalanmanın tek yolu, işin ehli olan bir doktora denk gelmektir. İşini bilen, seven v tecrübeli bir saç ekim doktoruna denk geldiğiniz takdirde, DHİ ile saç ekimi çok güzel ve doğal oluyor.

Forum sayfalarında DHİ saç ekimi yaptıranların yorumlarını incelediğimizde, gerçekten de çok hoş ve başarılı ekimlerin gerçekleştiğini görebiliyoruz. Sizler de DHİ yöntemi ile saç ektirenlerin yorumlarını ve fotoğraflarını inceleyerek, nerede saç ekimi yaptıracağınıza daha iyi karar verebilirsiniz.

DHİ Saç Ekimi Yaptıranların Yorumları Nasıl?

Sizlere tavsiyemiz, binlerce başarılı saç ekimi operasyonu gerçekleştirmiş doktorlar varken, adını sanını duymadığınız veya duysanız bile ekimi gerçekleştirdikleri birden fazla kişiyi görmediğiniz merdiven altı yerlere saç ekimi yaptırmamanızdır.

Evet, DHİ ile çok başarılı saç ekimi sonuçları var; ancak ne yazık ki çok kötü bir ameliyat geçiren, halinden şikayetçi olan insanlar da var. Saç çok önemli bir şey. Gerekirse bütçenizi zorlayın; ama emin olduğunuz kişilere ekim yaptırın.

DHİ Saç Ekimi Yapan Yerler

Artık neredeyse her saç ekim doktoru, ekim teknikleri konusunda size birden fazla seçenek sunabiliyor. Özellikle İstanbul, Antalya, İzmir ve Ankara’da DHI ile saç ekimi yapan yerler mevcut. Sonuçlarını beğendiğiniz bir saç ekim merkezini arayarak DHİ ile saç ekimi yapıp yapmadıklarını sorun.

Ayrıca saç ekimi öncesi en büyük yardımcılarınız olacak bazı forum sayfalarını da didik didik etmeyi unutmayın. Canlı örnekleri görüp kendiniz için en iyi yeri bulacağınıza inanıyoruz.

DHİ Saç Ekimi Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Saç ekiminden sonra dikkat edilmesi gereken her şeyi daha önce ayrıntılı bir şekilde anlatmıştık. DHİ saç ekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenler de farklı değildir. Okumaya zamanı olmayanlar için en önemli gördüğümüz hususları burada da kısaca anlatalım.

DHİ Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ameliyattan sonraki ilk 2 ay, güneşe kesinlikle şapkasız çıkılmamalı
En az 3 hafta kafa, özellikle de ekim bölgesi, her türlü darbeden korunmalı
İlk 3 hafta, ekim bölgesinde kaşıntı olsa dahi, tırnak ile asla kaşınmamalı
İlk 1-2 ay ağır sporlardan uzak durulmalı
10 gün boyunca sigara ve alkol en az seviyede kullanılmalı (Kullanılmaması daha iyidir.)
  İlk hafta cinsellikten uzak durulmalı
Sağlıklı yiyecek ve içecekler tüketilmeli
Doğal şampuanlar kullanılmalı

DHI Saç Ekim Tekniğinin Avantajları

Şimdi geldik işin en önemli kısmına. Kalm tekniği adını da verdiğimiz DHİ saç ekiminin en önemli özelliği, diğer saç ekim teknikeri ile kıyaslandığında bazı avantajlarının bulunmasıdır. DHİ avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz.

√ Saç kökleri dışarıda daha az tutulduğu için köklerin tutunması daha kolay olur. Böylece başarı oranı yükseltilmiş olur.
√ Saç ekim öncesinde ekim bölgesinde kanal açılmadığı için, bölgenin iyileşme süresi daha kısadır. Bölgede oluşan yaralar, kabuklanmalar ve kızarıklık çok daha çabuk geçer.
√ Kanal açma işlemi yapılmadığı için kanama daha az olur; böylece istenen sıklık elde edilebilir. Normal ekime göre daha sık bir ekim gerçekleştirilebilir.
√ Vücudunuzun kaybettiği kan miktarı daha az olur.
√ Daha doğal bir görünüm elde edilir.
√ Saç köklerinin ekim eğim yönü çok daha iyi ayarlanabilir.
√ Yara ve kabuklardan kurtulma erken gerçekleştiği için normal hayata daha erken başlanabilir.

DHİ Saç Ekimi Dezavantajları

DHİ yöntemi ile saç ektirmenin, hasta açısından hiçbir dezavantajı yoktur. Aksine çok daha doğal ve sık ekimler gerçekleştirildiği için büyük avantajları vardır. Bununla birlikte DHİ tekniğinin saç ekimi doktoru açısından bazı dezavantajları bulunmaktadır. Bu dezavantajlar ise şunlardır:

√ Saç köklerinin kalemlere tek tek alınması zor ve yorucu bir işlemdir.
√ Ekim esnasında en az iki kişinin aynı zamanda çalışması gerekmektedir.

DHİ Saç Ekimi Sonrası Saçlar Ne Zaman Çıkar?

Kafadaki yara ve kabuklanmaların iyileşmesi DHİ’de daha hızlı olsa da, saç ekimi sonrası iyileşme süreci ve saçların çıkması bakımından aynı süreç izlenir.

Ekimden yaklaşık 15-20 gün sonra ekilen saçlar şok dökülme ile dökülür.


1-2 ay sürebilen şok dökülme sürecinde sonra saçlar yeniden çıkmaya başlar. Saç ekiminden sonra saçların çıkmaya başlaması için ameliyatın üzerinden en az 2-3 ay geçmesi gerekir. Ortalama 6-8 ay sonra ise ekilen tüm saçlar çıkmış olur. Bu aylarda ince ve şekilsiz olan bazı saç telleri, 1 yılın dolması ile tüm gelişimlerini tamamlamış ve gereken kalınlığa ulaşmış olur.

Yorum Sizde!

DHİ saç ekimi hakkında bildiğimiz ve aklımıza gelen her şeyi tüm detayları ile açıklamaya çalıştık. Burada anlatmadığımızı düşündüğünüz tüm hususları sorabilir veya bilgilerinizi, yorumlarınızı veya şikayetlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

UYARI: DHİ saç ekimi sonuçları ile ilgili ön araştırma yaparken, forumlarda paylaşılan sadece ameliyat sonrası görüntüleri yansıtan fotoğraflara kanmayın lütfen. En kötü saç ekim doktoru ile en iyi saç ekim doktorunun ilk ekim günü fotoğraflarını kıyaslasanız bile arada pek fark göremezsiniz.

‘’Başarılı bir ekim olmuş’’ diyebilmeniz için ekim ameliyatından sonra en az 5-6 ay geçmiş olması gerekir. Bu nedenle incelediğiniz kişilerin sonraki 6. Aya ait fotoğraflarının olduğundan da emin olun. DHİ saç ekimi ile gür saçlara kavuşmanız dileğiyle...

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: DHİ Saç Ekimi Nedir: Kalem Tekniği
DHİ Saç Ekimi Nedir: Kalem Tekniği
DHİ saç ekimi nedir, DHİ tekniği ile saç ekimi nasıl yapılır, DHİ ne demek DHİ yapan yerler hakkında her türlü bilgiyi buradan okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVWQrYRlPkdjh5JBHwGdSaQNCv0i_HD-HGPl_bdvWUqgJAwWqDfhRAR7UQq0Oet0Qphz-Fxlq7jVh3Fo5c9FeYLwSN-0eoQXrjlxVqd5haL5BmHJYG9iUpTPm-nT0P8ibpM2ojtvi3o08/s1600/dhi-sac-ekimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVWQrYRlPkdjh5JBHwGdSaQNCv0i_HD-HGPl_bdvWUqgJAwWqDfhRAR7UQq0Oet0Qphz-Fxlq7jVh3Fo5c9FeYLwSN-0eoQXrjlxVqd5haL5BmHJYG9iUpTPm-nT0P8ibpM2ojtvi3o08/s72-c/dhi-sac-ekimi.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/dhi-sac-ekimi-nedir-kalem-teknigi.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/dhi-sac-ekimi-nedir-kalem-teknigi.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy