Kaş Ekimi Nedir Nasıl Yapılır?

Kaş ekimi, modern ekim tekniklerinin uygulanması ile beraber büyük bir yaygınlık gösterdi. Birçok insan herhangi bir sebeple kaybettiği kaşl...

Kaş ekimi, modern ekim tekniklerinin uygulanması ile beraber büyük bir yaygınlık gösterdi. Birçok insan herhangi bir sebeple kaybettiği kaşlarına yeniden kavuşmak için kaş ekimi yaptırırken; kimi insanlar ise estetik amaçla, yani daha güzel kaşlara sahip olmak için kaş ektiriyor. Bu nedenle kaş ektirmek, sadece kaşsız insanların gerçekleştirdiği bir operasyon olarak görülmemeli.

Gerek yüzümüzün görsel estetiği gerekse de gözlerimizi zararlı dış etkenlere karşı koruması bakımından kaşlarımızın büyük bir önemi vardır. Onlar göze direkt gelen güneşin ultraviyole ışıklarını kırarak üzerine çeker; bu nedenle güneşli günlerde gözlerimizi fazla kısma ihtiyacı duymadan gezebiliyoruz. Ayrıca şiirlere bir güzellik göstergesi olarak geçen kaşların estetik görünümü de yabana atılmamalı.
kaş ektirme öncesi sonrası
Kaş Ekimi Öncesi Sonrası

Bu yazıda sizler için kaş ekimini her yönü ile ele alacağız. Kaş ekimi nasıl yapılır, kaş ekimi ameliyat ve iyileşme süreci hakkında ayrıntılı bilgiler vereceğiz. Tüm anlatılanlar dışında kaş ektirme hakkında sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

Kaş Ekimi Nedir?


Doğuştan kaşsız olan; sonradan hastalık, kaza, yara, yanık gibi nedenlerle kaşlarının tamamını veya bütününü kaybeden veya kaşlarını güzelleştirme amacı taşıyan hastaların ense bölümünden yeterli sayıda kıl kökü alınarak kaşsız bölgeye ekilmesi işlemidir.

Cerrahi bir operasyon olsa da kaş ektirme ameliyatı çok ağrılı ve uzun süren bir operasyon değildir. Bu nedenle operasyon öncesinde kaygılanmanıza gerek yoktur. Kaş ekimi nasıl yapılır adlı içeriğimizi okuduktan sonra zaten süreci tam anlamı ile anlamış olacak ve yeni kaşlarınıza sahip olmak için sabırla beklemeniz gerektiğini anlayacaksınız. Dilerseniz şimdi kaş ekimi aşamalarını başlıklar halinde görelim.

Kaş Ekimi Nasıl Yapılır?


Kaş ekim sürecini üç farklı başlıkta inceleyeceğiz. Bu süreçler; kaş ekimi öncesi, kaş ekimi ameliyatı ve kaş ekimi sonrası şeklinde olacak. İlk süreçte kaş ekim için hangi hazırlıklarda bulunmanız ve kaş ektirmeden önce nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatacağız. Kaş ekim ameliyatı süreci için kaş ekiminin nasıl yapıldığınız, ameliyatta sizi nasıl bir sürecin beklediğini, son süreçte ise kaş ekimi sonrası iyileşme sürecini, yani kaşlarınızın ne zaman çıkacağını anlatmaya çalışacağız.
kaş ektirme öncesi sonrası
Kaş Ekimi Öncesi Sonrası

Kaş Ekimi Öncesi Süreç


Kaş ektirme öncesinde, gerçekten kaş ektirmeye ihtiyacınız olup olmadığına karar vermeniz gerekiyor. Bu kararı verdikten sonra yapmanız gereken şey ise iyi bir kaş ekim merkezi bulmaktır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi kaş ekimi operasyonu çok zor bir operasyon değildir; bu nedenle birçok ekim uzmanı başarılı sonuçlar elde etmektedir.

Ancak siz yine de iyi bir araştırma yaparak, sonuçlarından emin olduğunuz bir kaş ekim uzmanı bulmaya çalışın. İlgili kişiyi bulduktan sonra kaş ekimi fiyatları konusunda da anlaştıysanız daha çok geciktirmeden kaşlarınızı ektirin.

Kaş Ekimi Ameliyatı Süreci


Kaş ektirme işlemi nasıl yapılır, kaş ekimi ameliyatı nasıl olur sorusunu, ameliyatta geçireceğiniz her bir aşamayı açıklayarak anlatacağız.

1- Kaş Ekimi Nasıl Yapılır? - Sağlık Kontrollerinin Yapılması Aşaması


Her ne kadar ağır olmayan bir operasyon geçirecek olsanız da, nihayetinde ameliyat masasına yatacaksınız. Bu operasyon lokal anestezi işlemi uygulanarak yapıldığı için cerrahi bir işlemdir. Her cerrahi işlemin de kendisine has tehlikeleri olabilir. İşte, kaş ekim merkezleri bu tehlikeleri minimuma indirmek için bazı sağlık kontrolleri yaparlar.

Öncelikle sözlü olarak herhangi bir rahatsızlığınız, hastalığınızın veya sürekli kullandığınız herhangi bir ilacın olup olmadığını size soracaklar. Ayrıca emin olmak için muhtemelen kan testi yapacaklar. Yapılan tüm bu sağlık kontrolleri neticesinde kaş ektirmeye engel olabilecek herhangi bir durum saptanmazsa, artık kaş ekimi ameliyat sürecine başlayacaksınız.

2- Kaş Ekimi Nasıl Yapılır? - Ameliyata İzin Verdiğinize Dair Onay Formu


Evet, kendi rızanızla kaş ektirmek için bir ekim merkezine gittiniz. Fakat uzmanlar her şeyi resmi yapmak zorundadır. Bunu, kendilerini de korumak gayesiyle yaparlar. Bu nedenle ameliyata başlamadan önce tarafınıza bir hasta onay sözleşmesi formu verilir. Siz bu formu doldurup imzalayarak ameliyata kendi rızanızla girmiş olduğunuzu beyan etmiş olursunuz.

Her şeye rağmen, formda sizi sonradan sıkıntıya sokabilecek maddelerin olup olmadığını öğrenmek için formun tamamını dikkatle okuyun. Herhangi bir problem yoksa da sözleşmeyi imzalamaktan çekinmeyin; zira bu form her hasta tarafından doldurulup imzalanmaktadır.

3- Kaş Ekimi Nasıl Yapılır? - Ekilecek Kıl Kökü Sayısının Belirlenmesi


Ekimi gerçekleştirecek uzman, kaşların ekileceği bölgeyi inceleyerek bu bölgeye kaç kıl kökünün ekilmesi gerektiğine karar verir. Bu sayı belirlenirken kaşsız bölgenin genişliği dikkate alınır. Örneğin sadece bir yara izini kapatmak amacı ile kaş ekimi yaptıracaksanız muhtemelen az sayıda kıl kökü ile işiniz görülecektir.

Çeşitli sebeplerle kaşlarınızın tamamını kaybettiyseniz, ve tam kaş ekimi yapacaksanız da çok sayıda kıl kökü lazım olacaktır. Ekim yapılacak alana göre genellikle 100-600 arasında kök kullanılır. Normal bir kaşa sahip olan insanlarda ortalama 650 kaş kökü bulunmaktadır. Bu da demektir ki kaşlarınız hiç yoksa, ektirmeniz gereken kök sayısı 500-700 arasında olacaktır.

4- Kaş Ekimi Nasıl Yapılır? - Kıl Köklerinin Alınacağı Bölgenin Tıraş Edilmesi


Diğer ekim türlerinde olduğu gibi kaş ekiminde de ekilecek kıl kökleri ense bölgesinden alınır. Ancak ense bölgesi dediğimiz alan saçsız olan alan değildir. İki kulak arasında kalan arka taraftaki saçlar kullanılır. Kaş ekiminde ise kökler biraz daha aşağılardan alınır. Yani saçlarınızın bitmeye başladığı ense bölgesi kaş ekiminde kullanılacak kıl köklerinin alınması için en ideal bölgedir.

Özel cihazlarla bu bölgeden kolayca kıl kökü almak için, belli bir alanın makine ile tıraş edilmesi gerekir. Genellikle dar bir çizgi şeklinde yapılan tıraştan sonra bölge artık kıl köklerinin alınması için hazır hale gelmiş olur. Korkmayın, mevcut saçlarınız, tıraş edilen bu bölgeyi kamufle edecektir. Zaten birkaç gün içinde tıraş edilen bölgedeki saçlar uzayacağı için kimse durumu anlamayacaktır.

5- Kaş Ekimi Nasıl Yapılır? - Ense Bölgesine Lokal Anestezi İşleminin Uygulanması


Sizler de takdir edersiniz ki saçlarınızın köklerinden tek tek çıkarılması sonucunda oluşacak bir acıya dayanamazsınız. Bu acıyı hissetmemeniz için donör bölge dediğimiz ense bölgesine iğneler yardımı ile lokal anestezi yapılır. Anestezi yapılırken birden fazla iğne vurulmasına ihtiyaç duyulabilir.

Zaten kaş ekimi ameliyatı boyunca duyacağınız tek acı bu lokal anestezi sırasında duyacağınız acı olacaktır. Uyuşma işlemi gerçekleştikten sonra kafanızdan ne kadar kıl kökü alınırsa alınsın siz hiçbir ağrı veya acı hissetmeyeceksiniz. Yalnız uzmanlar bu acı meselesinden bahsederken çoğunlukla lokal anestezi yapılırken duyacağınız acıdan hiç bahsetmezler; oysa lokal anestezi yapılırken de hatırı sayılır bir acı hissedeceğiniz önceden bilmeniz ve bu acıya hazırlıklı olmanız gerekecektir.

6- Kaş Ekimi Nasıl Yapılır? - Kıl Köklerinin Alınması


Anestezi işleminden yaklaşık 15-30 dakika sonra uyuşma tamamen gerçekleşmiş olur. Uyuşmadan sonra yapılan işlem ise kıl köklerinin enseden tek tek çıkarılmasıdır. Kaleme benzeyen ve genellikle mikromotor adı ile anılan ince uçlu bir cihazla saç kökleri tek tek çıkarılır. Bir yandan çıkarma işlemi yapılırken, diğer yandan da çıkarılan bu saç kökleri belli bir düzene sokulur.

Saç köklerinin çıkarılması aşamasında hiçbir ağrı hissetmezsiniz. Hatta kaş ekimi ameliyatında, uzmanlar kendi işlerini yaparken siz telefonunuzu kurcalayabilir, televizyon izleyebilir, isterseniz kısa bir şekerleme yapabilirsiniz.

Yapılan lokal anestezi ile tam uyutulmazsınız. Yani bilinciniz tamamen yerindedir ve uyanıksınızdır. Daha önceden belirlenen miktar kadar saç kökü alındıktan sonra bu aşama sona erer.

7- Kaş Ekimi Nasıl Yapılır? - Kaş Bölgesine Lokal Anestezi


Daha önce ensenize lokal anestezi yapılmıştı; ancak enseye yapılan anestezi, kaş bölgesini tam olarak uyuşturmaz. Bu nedenle kaşlar ekilmeden önce kaş ekim bölgesine de lokal anestezi uygulanması gerekir. Yine iğneler yardımı ile uyuşturma işlemi yapılır ve sonraki aşamaya devam edilir.

8- Kaş Ekimi Nasıl Yapılır? Ekim Kanallarının Açılması


Anestezi işlemi etkisini gösterdikten sonra kaşların ekileceği bölgeye kanallar (köklerin yerleştirileceği delikler) açılır. Bu işlem de mikromotor yardımı ile ve ince uçlar kullanılarak yapılır. Kaşlar, saçtan farklı olduğu için kanalların daha dar bir açı ile yani yatık olarak açılması gerekmektedir. Hızlı bir şekilde kanallar açıldıktan sonra sıra kıl köklerini bu kanallara yerleştirmeye gelir ve bir sonraki aşamaya geçilir.

9- Kaş Ekimi Nasıl Yapılır? - Kaşların Ekilmesi


Ameliyatın son ve en önemli aşaması budur. Bu aşamada, enseden alınmış saç kökleri, daha önce açılan kanallara tek tek yerleştirilir. Ekimi yapan uzman bu işlemi gerçekleştirirken son derece dikkatli olmalıdır. Açılan tüm kanallara yerleştirme işlemi bitince, artık kaş ektirme ameliyatı da bitmiş olur.
kaş ektirme öncesi sonrası
Kaş Ekimi Öncesi Sonrası

Kaş Ekimi Sonrası Süreç (İyileşme ve Kaşların Çıkması Süreci)


Sizin için en zor olan ameliyat sürecini başarı ile atlattınız. Siz de ekim uzmanınız da elinden geleni yaptınız. Artık bundan sonra yapmanız gereken tek şey, yeni kaşlarınızın çıkmasını beklemek. Peki, bu süreç nasıl işleyecek, kaş ekiminden sonra kaşlar ne zaman çıkar? İşte bu süreci de detaylı olarak madde madde anlatacağız. Kaş ekiminden ne kadar sonra hangi durumları yaşayacağınızı, sizi nelerin beklediğini daha iyi anlamak adına gün gün hafta hafta veya ay ay olacak şekilde kaş ekimi iyileşme sürecini anlatacağız. Fakat bunu yaparken sadece kritik dönemleri işleyeceğiz.

1- Kaş Ekimi Sonrası İyileşme Süreci - İlk Yıkama (2. GÜN)


Ekim esnasında kaşlarınızda açılan kanallardan dışarı sızan kanlar pıhtılaşıp kuruyacaktır. Estetik olmayan bu görüntünün bertaraf edilmesi için ilk yıkama yapılır. İlk yıkama, çok hassas bir konu olduğu için muhakkak işin ehli insanlar tarafından yapılmalıdır.

Siz de takdir edersiniz ki aradığımız o ehil insanlar, kaşlarınızı eken insanlardır. Bu nedenle ekim uzmanının belirleyeceği gün (genellikle ekimden sonraki gün olur) kaş ekim merkezine gidersiniz ve orada ilk yıkamanızı gerçekleştirirler.

Ekimden hemen sonraki gün ekilen kaşlar henüz yerine oturmamış, tutunmamışlardır. Bu nedenle sert bir hareket onların yerinden çıkmasına sebep olabilir. Yıkama öncesinde kaşlarınıza özel bir yumuşatıcı losyon sürülür. Yumaşamanın gerçekleşmesi için 30 dakika kadar beklenir. Ardından çok yumuşak hareketlerle ilk yıkama gerçekleştirilir.

2- Kaş Ekimi Sonrası İyileşme Süreci - Yaraların İyileşmesi (1. HAFTA)


Gerek saç köklerinin alındığı ense bölgesi, gerekse de ekimin yapıldığı kaş bölgesi, 1. haftada genellikle iyileşmiş olur. Kaşlarınızda artık o kan ve yara izleri görülmez. Yine lokal anesteziden kaynaklanan yüz ve göz bölgesindeki hafif şişlikler genellikle kaybolmuş olur.

3- Kaş Ekimi Sonrası İyileşme Süreci - Şok Dökülme ile Kaşlarınızın Dökülmesi (2 ve 3. HAFTA)


Tüm ekim operasyonlarında 2 ve 3. haftalar kritik bir dönemi oluştururlar. Sık sık duyduğunuz veya duyacağınız bir kavram olan şok dökülme olayı bu haftalarda gerçekleşmeye başlar. Genellikle kaş ekiminden 2 hafta sonra ekilen kaşlarınızın büyük bir bölümü veya tamamı dökülmeye başlar.

Sakın telaşlanmayın. Bu dökülme tamamen geçici ve her kaş ekim operasyonu sonrasında görülen rutin bir olaydır. Kaş ektiren bazı insanlarda şok dökülme gecikebilir veya hiç gerçekleşmeyebilir. Bu durumların hiçbirini kafaya takmayın; ancak yine de anormal bir durum sezerseniz, doktorunuzla mutlaka iletişime geçin ve sorununuzu anlatın.

4- Kaş Ekimi Sonrası İyileşme Süreci - Kaşların Çıkmaya Başlaması (2 ve 3. AY)


Kaş ekimi ameliyatını başarı ile geçtiniz. Yaklaşık 2-3 aydır da bekliyorsunuz. İşte tam da bu sürenin başında, ekim bölgesinde kaşlarınızın yeni yeni çıkmaya başladığını göreceksiniz. Kimi hastalarda ekilen kaşlar 2. ayın başında çıkmaya başlarken, bazılarında bu 3. ayın başlarında olmaya başlar.

Kaşlarınız önce ince bir yapı ile deri altından çıkmaya başlar ve zaman geçtikçe de kalınlaşmaya ve uzamaya devam ederler. Daha önce şok dökülme ile uzun bir uku dönemine geçen kaş kökleri artık size merhaba dedi. Bundan kısa bir süre sonra da yeni kaşlarınıza tamamen kavuşmuş olacaksınız.

5- Kaş Ekimi Sonrası İyileşme Süreci - Kaşların Uzaması (5 ve 6. AY)


Kaşlar çıkmaya başladıktan sonra 2-3 ay içerisinde tamamen çıkmış ve uzamış olurlar. Öyle ki 5. ayın sonunda kaşlarınız son şeklini almıştır. Dileriz ki istediğiniz kaşlara sahip olursunuz.

Kaş Ekimi İçin Kaç Kıl Kökü Lazım Olur?

Yukarıda da değinmiştik: Normal bir insanda ortalama 650 kadar kaş kökü bulunur. Yani hiç kaşı olmayan birine 650 kök ekildiğinde çok iyi bir görünüm elde edilebilir. Fakat çoğu hasta dar bir bölgeye kaş ekimi yapmaktadır. Yaş kaşlarında eski bir yara izi vardır ya yanıktan dolayı kaşların bir kısmı kaybedilmiştir.

Bu tür bölgesel kaş ekimleri için çok az greft lazım olabilmektedir. Örneğin küçük bir izi kapatmak için belki size 50 kök bile yeterli olacaktır. Tüm kaşların ekilmesi durumunda 650 kök yeterli geliyorsa, bir kaş için ortalama 350 kök, yarım kaş için 170 civarında kök yeterlidir. Artık kendi alanınıza göre sizler de kaç kök lazım olacağını kabaca hesaplayabilirsiniz.

Kaş Ekim Fiyatları Ne Kadar?

Kaş ekimi yapan uzmanlar, kaş ekiminde kök başına fiyat belirlerler. Normal bir ekim merkezinde her kaş kökü için 5-6 TL vermeniz gerekir. Tabii bunlar ortalama fiyatlardır. Yoksa kök başı daha çok ücret isteyen uzmanlar olduğu gibi daha düşük fiyatlar talep eden uzmanlar da bulunmaktadır.

1 kıl kökünü 6 liraya eken bir uzmanda ameliyat olduğunuzu düşünürsek; ayrıca hiç kaşınızın olmadığınız düşünürsek şöyle bir hesap çıkarabiliriz:
Ekilecek kök sayısı: 650
Kıl kökü başına verilmesi gereken ücret 6 TL
650x6=3900 TL

Yani tam kaş ekimi için 3900 lira ödemeniz gerekir. Tek kaş ekiminde 2000 TL, yarım kaş ekiminde 1000 TL gibi bir ücret ödersiniz.
kaş ektirme öncesi sonrası
Kaş Ekimi Öncesi Sonrası


Ekilen Kaşlar Dökülür mü?

Birçok hastanın kaş ektirmeden önce en çok düşündüğü sorulardan bir tanesi de ektirdiği kaşların sonradan dökülüp dökülmediğidir. Bu konuda müsterih olun, ektirdiğiniz kaşlar, yalnızca şok dökülme döneminde dökülür. Onun sonrasında herhangi bir anormal durum olmadığı sürece kaşlarınız dökülmez.

Kaş ekimi yapılırken kökler enseden alınır. Enseden alınan saç köklerinin dökülmeme gibi bir özelliği vardır. Enseden kaşlara nakledilen bu kıl kökleri bu nedenle hayatınız boyunca kalır.

Yanlış Kaş Ekimi Düzeltilebilir mi?

Kaş ekimi yaptırdınız; fakat sonuçtan pek memnun kalmadınız. Korkmayın, ekimdn sonra ortalama bir 10 günlük kadar vaktiniz var. Farz edelim ki kaşlarınızın çok kalın olduğunu düşündünüz. İşte, ekimden sonraki bu 10 gün içerisinde cımbızla fazla kaşlarınızı aldığınızda, o alan hep boş kalacaktır; çünkü kökler tam anlamı ile o bölgeye yerleşmemiştir.

Ameliyattan sonraki süreçte yeni kaş yapınızı inceleyebilir ve son rötuşlar için harekete geçebilirsiniz. Ancak bu sür geçtikten ve kıl kökleri kendi bölgesine tamamen kök saldıktan sonra artık geç kalmış olursunuz. Bu durumda fazla kaşları alsanız bile tekrar çıkacaklardır.

Kaş Sıklaştırma Ameliyatı

Kaş ekimi yaptırmanız için kaşsız olmanıza gerek yok. Kaş şeklinizi beğenmiyorsanız veya kaşlarınızın seyrek olduğunu düşünüyorsanız da kaş ekimi yapabilirsiniz. Kaş ekimi nasıl yapılır başlığı ile kaleme aldığımız bu yazıda, ameliyat esnasında geçerli olan tüm aşamalar, kaş sıklaştırma operasyonu için de geçerlidir. Kısacası; seyrek kaşlarınıza kaş ekimi yaptırarak kaşlarınızı sıklaştırabilirsiniz.

Kaç Ektirenlerin Yorumları

Kaş ekimi yaptıranların yorumlarını çeşitli forum sayfalarından okuyabilir, kaş ekimi öncesi sonrası resimleri inceleyebilirsiniz. Kaş ektirenler genellikle hallerinden memnun olmaktadır; zira kaş ekiminde kullanılan FUE ekim tekniği ile çok doğal kaşlar elde edilmektedir. Zaten birçok ünlü de kaş ekimi yapmıştır.

Kaş Ekimi ile İlgili Sorularınızı Alalım!

Kaş ekimi nasıl yapılır sorusunu en ince detayına kadar anlatmaya çalıştık. Buna rağmen kaş ektirme ile ilgili tüm soru ve sorunlarınızı yorum bölümünden bizlere bildirebilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Kaş Ekimi Nedir Nasıl Yapılır?
Kaş Ekimi Nedir Nasıl Yapılır?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDM7XO-ptc-LqSbd7ieQLcaHEkdIKkDbVudOq3WFy-lXJydQ-kyAj-_4HrG_quwwUS9lsYh1ffVOxuj5M6v1XxIqKUjbk6S29IOtxSY0mye827CmVSwnwwu9_-hBnkddHmFZplBoimxW0/s1600/ka%25C5%259F-ektirme.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDM7XO-ptc-LqSbd7ieQLcaHEkdIKkDbVudOq3WFy-lXJydQ-kyAj-_4HrG_quwwUS9lsYh1ffVOxuj5M6v1XxIqKUjbk6S29IOtxSY0mye827CmVSwnwwu9_-hBnkddHmFZplBoimxW0/s72-c/ka%25C5%259F-ektirme.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/kas-ekimi-nedir-nasl-yaplr.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/kas-ekimi-nedir-nasl-yaplr.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy