Kirpik Ekimi Nedir Nasıl Yapılır?

Kirpik ekimi nedir, kirpik ekimi nasıl yapılır, kirpik ektirme fiyatları ne kadar? Kirpik ekimi öncesi ve sonrası iyileşme süreci nasıl olur?

Kirpik ekimi, vücuttaki uygun olan herhangi bir alandan kıl köklerinin alınarak göz kapaklarının kenarlarına, yani kirpiklerin olması gerektiği yere, nakledilmesi/ekilmesi işlemidir.
kirpik ekimi fiyatları
Kirpik Ekimi Nasıl Yapılır?
Kirpik ektirme, kimi zaman estetik amaçlı yaptırılmakta; kimi zaman ise doğuştan olmayan kirpikleri meydana getirme veya sonradan herhangi bir nedenle dökülmüş kirpiklere yeniden sahip olmak için yapılmaktadır.

Sizler için hazırladığımız kirpik ekimi nasıl yapılır adlı rehber yazıda, kirpik ekiminin nasıl yapıldığını, ameliyatta nasıl bir süreç geçirildiğini, kirpik ekimi sonrası kirpiklerin ne zaman çıktığını detaylı bir şekilde anlattık. Anlattıklarımızın dışında kalan tüm sorularınızı çekinmeden sorabilirsiniz.


Kirpik Ekiminde Kullanılacak Kol Kökleri Vücudun Neresinden Alınır?


Normal şartlarda ekim işlemlerinde vücudun tüm bölgelerindeki kıl köklerinden yararlanılır; ancak köklerin alınacağı bölge, yapılacak ekim türüne göre değişir.

Kirpik ekimi için kullanılan iki elverişli bölge vardır: Kasık bölgesi ve ense bölgesi. Kasık bölgesinde bulunan kıl kökleri daha kalın ve canlı olsa da, ekim işleminin ve kirpik ekimi sonrası şekillendirme bakımlarının daha zor olmasından dolayı pek tercih edilmez.

Kirpik ekimi yapan uzmanların büyük bir bölümü, en iyi donör bölgenin ense bölgesi olduğunu düşünür ve kirpik ektirme ameliyatını da enseden aldığı kıl kökleri ile gerçekleştirir.

Nakledilecek kıl köklerinin alınacağı ense bölgesi, başın arka tarafında iki kulak arasında kalan bölgedir. Bu bölgeden kıl kökleri alınırken, kökler özenle seçilmelidir. İnce yapılı saç tellerinin seçilmesi her yönden avantaj sağlamaktadır.


Kirpik Ekimi Nasıl Yapılır?


Kirpik ektirme ameliyatı sürecinin net bir şekilde anlaşılması için ameliyat süresince geçireceğiniz evreleri aşama aşama anlatmaya çalışacağız.


1 - Kirpik Ekiminde Kullanılacak Kıl Kökü Sayısının Belirlenmesi


Kirpik ektirmek için tamamen kirpiksiz olmanıza gerek yok. Çok seyrek olan kirpiklerinizi sıklaştırma amacı ile de bu operasyonu gerçekleştirebilirsiniz. Zaten kirpikleriniz var ama seyrek iseler ekim için daha az kıl köküne ihtiyaç duyulacaktır.

Tamamen kirpiksiz olan hastalarda kullanılacak kök sayısı biraz daha fazla olacaktır. Kirpik ekim uzmanınız, kirpiklerinizi inceleyecek ve ekimde kullanılacak kök sayısını belirleyecektir.


2 - Donör Bölgenin (Köklerin Alınacağı Bölge) Belirlenmesi


Normal şartlarda donör bölge olarak ense bölgesi seçilir. Ancak her insan farklı özelliklere sahip olduğu için, donör bölge de hastanın özelliklerine göre seçilir. Bu kararı verecek en yetkin kişi, kirpik ekim uzmanıdır. Ancak sizin de talebinizle birlikte donör bölgenin neresi olacağına beraber karar verebilirsiniz.


3 - Donör Bölgenin Tıraş Edilmesi


Bu başlığı, ensenin donör bölge olarak seçildiğini varsayarak oluşturacağız. Ensenizde bulunan uzun saçlar ile kirpik ekimini gerçekleştirmek kolay değildir. Bu yüzden küçük bir bölgenin tıraş edilmesi gerekir.

Bazı uzmanlar, bu tıraş işlemini saç telleri bir iki cm olacak şekilde gerçekleştirirken, bazıları saçları tamamen kazıtır. Korkmayın, kazıtılacak alan çok dar olacağı için saç estetiğinizde herhangi bir olumsuz durum oluşmayacaktır. Var olan saçlarınız tıraşlı bölgeyi kamufle edecektir.


4 - Kirpik Ekimi Donör Bölgede Lokal Anestezi İşlemleri


Ensenizden kıl kökleri alınırken acı hissetmemeniz için ilgili bölge lokal anestezi yolu ile uyuşturulur. Küçük iğneler yardımı ile yapılan anestezi işleminden yarım saat kadar sonra enseniz uyuşmuş ve işleme hazır hale gelmiş olur.


5 - Kirpik Ektirmede Kullanılacak Kıl Köklerinin Enseden Çıkarılması


Uyuşma gerçekleştikten sonra ameliyat masasına enseniz tavana bakacak şekilde yatırılırsınız. Kirpik için alınan köklerden çıkan kanın boynunuza akmaması için ensenize bir havlu yerleştirilir. Daha sonra özel bir cihazla kıl kökleri tek tek tutulup çekilmek suretiyle alınır.

Alınan kol köklerinin canlılığını kaybetmemesi için de özel koşullarda muhafaza edilir. Kirpik ekiminde az kıl kökü lazım olduğu için bu işlem uzun sürmez. Toplamda 50 kök bile kirpik ekimi için yeterli olabilir. Kişinin isteği ve kirpiğindeki boş alana göre ekilecek kirpik sayısı değişebilir.


6 - Kirpiklerin Ekilmesi - Kirpik Ektirme Nasıl Oluyor?


Enseden kök alımı bittikten sonra kirpik bölgesine anestezi işlemi uygulanır ve ekim gerçekleştirilir. Göz kapağı uçlarına kirpik ekilirken hastanın gözünü kırpmaması son derece önemlidir; bu nedenle kirpik ekimi ameliyatında hasta uyutulabilir.

kirpik ekimi güzel olur mu
Kirpik Ekimi Nasıl Yapılır?

Bazı hastalarda kirpik ekimi sadece üst kapaklara yapılır; talep doğrultusunda her iki kapağa yapılması da mümkündür.


7 - Donör Bölgenin Bandajlanması


Kirpik ekimi ameliyatı bittikten sonra son işlem olarak ense bölgesi bandajlanır. Bandajlama sayesinde kanama bir miktar durdurulur ve bölge enfeksiyonlardan da korunmuş olur.


8 - Kirpik Ektirdikten Sonra Kirpiklerin Yıkanması


Ameliyat günü kirpik ekimi bittikten sonra kirpik bölgesi açık bırakılır, yani herhangi bir sargı işlemi yapılmaz. Kirpiklerde hafif bir kan izi mevcuttur. Kirpik ekiminin 3. günü genellikle ilk yıkama yapılır. Bu yıkama mutlaka kirpik ekim merkezinde yapılmalıdır. Aksi takdirde kirpiklere büyük zarar verilebilir.

Kirpik ekimi nasıl yapılır adlı içeriğimizi tamamladık; ancak kirpik ekimi sonrası ile ilgili bilmeniz gereken birçok husus veya cevabını merak ettiğiniz birçok soru var. Dilerseniz biraz da bunlara değinelim.



Ekilen Kirpikler Uzar mı? Kirpik Ekimi ile Ekilen Kirpikler Ne Kadar Uzar?


Kirpiklere ekilen saç kökleri, eski özelliğini koruduğu için uzamaya devam eder. Şayet enseden alındıysa, ensedeki saçlar ne kadar uzuyorsa kirpikler de o kadar uzayacaktır; bu nedenle belli periyotlarda kirpiklerin kesilerek kısaltılması gerekir.


Kirpik Ekimi Sonrası Bakım ve Kirpik Şekillendirme


Sizler de takdir edersiniz ki hiçbir şey orijinali kadar güzel, kaliteli ve kullanışlı olamaz. Evet, ensenizdeki saç kökleri kirpik alanına naklederek kirpik sahibi olabilirsiniz; fakat bu kirpikler, orijinali gibi daimi kısa veya kıvrık olmayacaktır.

Ekilen kirpikler artık saç özelliği gösterdiği için çok hızlı bir şekilde uzayacaklardır. Aynı zamanda saç gibi düz olacaklardır. Bu nedenle 1-2 haftada bir kirpiklerin kısaltılması ve kıvrımlandırılması gerekir.


Ekilen Kirpikler Ne Zaman Çıkar?


Kirpik ekimi yapıldıktan iki hafta sonra, ekilen kirpikler şok dökülme ile dökülmeye başlar. Bu süreçte gerçekleşen dökülme, tamamen geçici bir dökülmedir.

Ameliyattan iki veya üç ay sonra, dökülen kirpikler yeniden çıkmaya başlar ve normal yaşam döngüsüne devam eder. Kısaca özetlemek gerekirse kirpik ekimi sonrası iyileşme süreci şu şekilde gelişir.
kirpik ektirme ameliyatı
Kirpik Ekimi Öncesi Sonrası

-Ekimden 2 veya 3 gün sonra ilk yıkama yapılır.
-Ekimin 2. Haftası şok dökülme başlar ve ekilen kirpikler dökülür.
-Kirpik ekiminden 2 veya 3 ay sonra kirpikler yeniden çıkmaya başlar.
-Altıncı ayda irpikler tamamen çıkmış olur.
-Kirpikler çıktıktan sonra onların uzama durumuna göre belli sürelerde kısaltma ve şekillendirme işlemleri yapılır.


Ekilen Kirpikler Beyazlar mı?


Normal şartlarda kirpiklerin beyazlaması çok nadir bir durumdur. Beyazlasa dahi bu, çok ileriki yaşlarda meydana gelir. Ancak ekilen kirpiklerde durum farklıdır. Kirpiklere ekilen saç kökleri, kendi eski özelliğini korumaya devam ettiği için, zamanı geldiğinde ekilen kirpikler beyazlayabilmektedir. Bunun çözümü ise göze zarar vermeyecek boyalarla kirpikleri boyamak veya alternatif çözümler bulmaktır.


Kirpik Ektirme Ameliyatı Ne Kadar Sürer? Ameliyatta Kaç Saat Kalınır?


Kirpik ekimi nasıl yapılır başlığı altında ekim operasyonunun tüm aşamalarını detayları ile inceledik. İşte tüm o aşamalar ortalama 2 saatte gerçekleşmektedir. Yani kirpik ekimi iki saat sürmektedir. Hastaya göre bu süre 3-4 saate kadar çıkabilmektedir.

Kirpik Ektirme ile İlgili Sorularınızı Alalım

Arkadaşlar, kirpik ekimi nasıl yapılır adlı makalemizde ekim aşamalarını anlattık ve iyileşme sürecine değindik. Konu ile ilgi diğer sorularınızı yorum bölümünden sorabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Kirpik Ekimi Nedir Nasıl Yapılır?
Kirpik Ekimi Nedir Nasıl Yapılır?
Kirpik ekimi nedir, kirpik ekimi nasıl yapılır, kirpik ektirme fiyatları ne kadar? Kirpik ekimi öncesi ve sonrası iyileşme süreci nasıl olur?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6ZdlGMkIG57Zdmlpfj4IUMzEICFDC6M1dGo1RSlQowSiphzsYkCCLut6q6J5U6GFPLYOSp7a_fcXd3pTvgenfZhdXnDgmxR-3IhU39BCH6cIZhoIg74KciWZB9BhMYDzlMcuu4sl-bEs/s1600/kirpik-ekimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6ZdlGMkIG57Zdmlpfj4IUMzEICFDC6M1dGo1RSlQowSiphzsYkCCLut6q6J5U6GFPLYOSp7a_fcXd3pTvgenfZhdXnDgmxR-3IhU39BCH6cIZhoIg74KciWZB9BhMYDzlMcuu4sl-bEs/s72-c/kirpik-ekimi.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/kirpik-ekimi-nedir-nasil-yapilir.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/kirpik-ekimi-nedir-nasil-yapilir.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy