Saç Dikimi Nasıl Yapılır Fiyatları Ne Kadar?

Saç dikimi, kellik problemi yaşayan ve bu probleme kesin çözüm arayan hastaların yaptırdığı cerrahi bir operasyondur. Saç dikme ameliyatı, s...

Saç dikimi, kellik problemi yaşayan ve bu probleme kesin çözüm arayan hastaların yaptırdığı cerrahi bir operasyondur. Saç dikme ameliyatı, saç ekim merkezleri veya hastanelerde saç ekim doktorları tarafından gerçekleştirilmektedir.

Sizler için hazırladığım bu çalışmada saç dikimi nedir, saç dikimi nasıl yapılır ve saç dikimi fiyatları ne kadar gibi sorulara açık ve anlaşılır yanıtlar vermeye çalışacağım. Şimdi konumuzu başlıklar
halinde irdeleyelim:

Saç Dikimi Nedir?

saç dikimi fiyatları ne kadar
Saç Dikimi

Ömür boyu dökülmeme özelliği gösteren, ense bölümünde iki kulak arasında bulunan saç köklerinin alınıp kel alana dikilmesi işlemine saç dikimi veya saç dikme adı verilir.

Saç Dikimi Nasıl Yapılır?

Yukarıdaki tanımlamadan da anlaşılacağı üzere saç dikimi, kafanın bir bölgesinde bulunan bazı saç tellerinin saçsız olan başka bir bölgeye taşınması yolu ile yapılmaktadır. Günümüzde en çok kullanılan saç dikim tekniği olan FUE saç dikiminin nasıl yapıldığını ayrıntıları ile görelim:

Saç Dikimi Aşamaları


Saç diktirmek istiyorum diyorsanız, yapmanız gereken ilk şey, uygun bir saç dikim merkezi bulmaktır. Bu merkezi bulduysanız ve saç dikimi fiyatları hakkında da anlaştıysanız artık ameliyat için gün alabilirsiniz. Gün aldığınızı farz edersek, o gün saç dikimi için yaşayacağınız aşamalar şunlar olacaktır.

1- Dikim Bölgesinin Belirlenmesi ve Planlama

Doktorunuz saçlarınızı inceler ve dikim yapılacak bölgeyi kalemi ile işaretler. İşaretlediği alanlara kaç saç telinin dikileceğini kararlaştırır. Şayet saçsız bölgeniz kafanızın ön, yani alın bölgesi ise ilk saç hattının alnınızın ne kadar gerisinde olacağına kendiniz de karar verebilirsiniz.

Dikim bölgesi belirlendikten sonra çeşitli programlar sayesinde, saç dikiminden sonra nasıl bir görünüme kavuşacağınız ile ilgili fotoğraflar size gösterilir ve ameliyat sürecine geçiş yapılır.

2- Dikim Öncesinde Saçların Kazıtılması

Bu cerrahi operasyonun, ekim uzmanları tarafından rahatça yapılabilmesi için saçların kazıtılması gerekmektedir. Bu nedenle tüm saçlarınız, bazen de bölgesel bazda bazı alanlar tıraş makinesi ile
kazıtılır. Böylece saç köklerini enseden alıp kel alana dikme işlemi kolay hale getirilmiş olur.

3- İki Kulak Arasında Kalan Bölgenin İğne ile Uyuşturulması

Düşünün ki bu ameliyat sürecinde saçlarınız tek tek köklerinden sökülecek, çeşitli cihazlarla deride delikler oluşturulacak. Böyle acı veren bir operasyonu lokal anestezi olmadan gerçekleştirmek, insanoğlunun kaldıramayacağı büyüklükte bir acı yaşatır.

İşte, bu acıyı minimuma indirmek amacı ile ensede uyuşturma işlemi yapılır. Böylece saç dikimi sırasında yaşayacağınız tek acı, uyuşturmada kullanılan iğnelerin acısı olur. Ancak açık konuşmak gerekirse bu iğnelerin acısı da yabana atılacak cinsten değildir. Bu nedenle iğnelerin acısına hazır olmanızı tavsiye ederim.

4- Saç Köklerinin İki Kulak Arasındaki Ense Bölgesinden Çıkarılması

Uyuşma tamamlandıktan sonra ekim uzmanları hummalı bir çalışmaya girişecekler. Mikromotor olarak isimlendirilen küçük bir cihaz yardımı ile saçlarınızı tek tek ve kökünden çekip çıkaracaklar. Yalnız bu saç kökü çekme işi öyle rastgele yapılmaz. Uzmanlar, çektikleri saç telinin canlı ve sağlıklı olmasına özen gösterirler.

Birinci maddede planlama diye bir kavramdan bahsetmiştik. Bu planlamada size kaç saç kökü dikileceğine karar veriliyordu. İşte o aşamada belirlenmiş olan sayı kadar saç kökü çıkarıldığında bu işlem tamamlanmış olur.

Alınan bu saç köklerinin diriliğini koruması, dolayısı ile dikilen yerde tutunması için özel bir şekilde muhafaza edilmesi gerekiyor. Ayrıca dışarıda gereğinden fazla kalan kökler canlılığını kaybedeceği için bir an önce saç diki işlemine geçilmesi gerekiyor.

5- Dikim Bölgesinin Uyuşturulması

İlk yapılan uyuşturma sadece ense bölümüne yapılmaktadır. Bu aşamada ise yine on veya daha fazla iğne kullanılmak suretiyle, saçsız alan uyuşturulur. Zira biraz sonra bu bölgeye, örneğin 3 bin greft ekilecekse, 3 bin tane de delik açılacaktır.

6- Köklerin Dikileceği Deliklerin Açılması

Dikim bölgesi uyuşturulduktan sonra yapılan işlem kanalların açılmasıdır. Yine özel cihazlarla saçsız bölgede greft miktarınca delikler açılacak ve bölge, saç dikimine hazır hale getirilecek.

Diktirdiğiniz saçların güzel ve doğal olması, bu deliklerin kaliteli ve uygun bir eğimle açılmış olmasına bağlıdır. Örneğin eğim verilmemiş deliklere yerleştirilen saç kökleri sonra dik dik çıkacağı için sizde bir çim adam görünümü oluşturabilir.

7- Saç Köklerinin Dikilmesi

Saç dikme sürecinin en son ve en zor aşaması bu aşamadır. Zorluğunun sebebi kan içinde kalmış deliklerin bulunması ve incecik saç tellerinin bu deliklere yerleştirilmesidir. Bu işlemin rahat yapılabilmesi için çoğu defa büyüteçler kullanılmaktadır.

Bu zahmetli ve aşırı dikkat isteyen aşama yaklaşık 3-4 saat sürmektedir. Saç dikimi doktorlarını asıl yoran ve onların ustalığını gösteren aşama da yine bu aşamadır.

8- Kanama Bölgelerinin Sargı Bezi ile Sarılması

Ensenizden en az 3000 saç kökünün alındığını düşünürsek, bu bölgede en az 3000 delik açılmış demektir. Her delikten de bir miktar kan aktığı için bölge çok fazla zarar görmüş olur. Bu kadar zarar gören bölge hem enfeksiyonlara açıktır hem de kanama devam etmektedir. Bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için saç dikiminden hemen sonra, ense bölümündeki yaralar sargı bezi ile sarılır.

Saç Dikimi Yöntemleri Nelerdir?

Ülkemizde kullanılan iki farklı saç dikimi yöntemi bulunmaktadır. Bunlar FUE tekniği ve FUT tekniğidir. FUT tekniği eski bir saç diktirme yöntemi olsa da günümüzde az da olsa hala uygulanan bir yöntemdir.

En çok kullanılan yöntem FUE yöntemidir. Bu yöntem 2000’li yılların başında ilk defa uygulanmaya başlamış ve kısa sürede yayılmıştır. FUE yöntemi ile yapılan saç dikimi operasyonları çok başarılı
geçmektedir. Öyle ki bu yöntemle saç dikimi yaptıranlarda, dikim yapıldığı belli bile olmamaktadır.

FUT ile FUE arasındaki en önemli fark FUT tekniğinde saçların deri kesilerek alınması; FUE’de ise saçların tek tek alınmasıdır.

Saç Dikiminden Sonra Saçlar Ne Zaman Çıkar?

Saç diktirdikten sonra size düşen tek şeyin sabırla beklemek olduğunu söylemiştim. Evet, artık beklemekten başka yapmanız gereken herhangi bir işlem yok. Peki, siz böyle sabırla beklerken, saçlar ne zaman çıkacak, saçların gelişimi nasıl olacak. Bunu da az ama öz maddeler şeklinde görelim.

-Saç dikiminden 2 hafta sonra dikilen saçlar dökülür. Bu dökülme türüne şok dökülme denir. Sakın korkmayın, diktirdiğiniz saçlar sadece geçici olarak dökülüyor. Zamanı geldiğinde tekrar çıkacaklar.

-Dikimden 2 ay sonra saçlarınız yavaş yavaş deri altından çıkmaya başlayacak, kalınlaşacak ve uzamaya devam edecekler.

-Saç dikiminden 6 ay sonra saçlar tamamen çıkmış, uzamış ve taranır hale gelmiş olacaklar. Buradan anlaşılıyor ki saç dikimi iyileşme süreci altı aylık gibi bir zaman dilimini kapsamaktadır.

Saç Dikimi Merkezi Seçilirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Saç ektireceğiniz yerin seçimi sok önemlidir. Yanlış bir seçim yapmanız halinde, hayatınız boyunca bunun acısını yaşayabilirsiniz. Bu nedenle aşağıdaki hususlara mutlaka riayet etmenizi öneririz.

-Seçtiğiniz saç dikim merkezinin merdiven altı bir yer olmadığından emin olun. İşletmecisinin (ekimi yapacak veya yönlendirecek kişi) doktor olduğundan emin olmak için diplomasını görmek istediğinizi belirtir.

-Sırf ucuz saç dikimi yapıyor diye dikim merkezi seçmeyin. Daha önce yaptıkları dikim operasyonlarının öncesi ve sonrası resimlerini isteyin.

-Kullanacakları dikim tekniği hakkında önceden bilgi alın.

Sorularınızı Alabilirim!

Değerli arkadaşlar, saç dikimi hakkında bilgileri derlediğim yazımın sonuna geldim. Konu ile ilgili sormak istediğiniz her şeyi çekinmeden sorabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Dikimi Nasıl Yapılır Fiyatları Ne Kadar?
Saç Dikimi Nasıl Yapılır Fiyatları Ne Kadar?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSrPqa37Pbn6ExshyFkCUz8-YVvpE9BddmtlbxVbkC4Sy0veJ3tAbk2VU3DkxF2mK3GuDAxOAWtprVyyuoHaOblq6JgtEVKbxFc3W84TH1Zs6st3zC6W3bGAuQQmSfNv5vGCiySfj8reM/s1600/sa%25C3%25A7-dikimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSrPqa37Pbn6ExshyFkCUz8-YVvpE9BddmtlbxVbkC4Sy0veJ3tAbk2VU3DkxF2mK3GuDAxOAWtprVyyuoHaOblq6JgtEVKbxFc3W84TH1Zs6st3zC6W3bGAuQQmSfNv5vGCiySfj8reM/s72-c/sa%25C3%25A7-dikimi.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sac-dikimi-nasl-yaplr-fiyatlar-ne-kadar.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sac-dikimi-nasl-yaplr-fiyatlar-ne-kadar.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy