Yapıştırma Saç Nedir Fiyatları ve Modelleri

Yapıştırma saç nedir, yapıştırma saç fiyatları, yapıştırma saç modelleri, yapıştırma saç nasıl kullanılır ve bakımı nasıl yapılır?

İnsanoğlu, estetik kaygılara her zaman sahip olmuştur. Bu kaygıların başında da saçsızlık problemi gelmektedir. Bu problemi ortadan kaldıran, kişiyi daha iyi hissettiren çözümlerden bir tanesi yapıştırma saçtır.

Bu yazıda sizler için yapıştırma saç nedir, nasıl yapılır, yapıştırma saç fiyatları ne kadar sorularına cevap verip, yapıştırma saç erkek modelleri göstereceğim.

Yapıştırma Saç Nedir?


Yapıştırma saç, başka insanlara ait olan saçların, çeşitli yapay maddelere monte edilerek hazırlanan, kişiye özel olarak tasarlanan ve çeşitli yapıştırıcı losyonlarla saçsız bölgeye yapıştırılan bir saç kalıbıdır. Halk arasında peruk olarak da kullanılmaktadır; fakat peruk tamamen farklı bir şeydir.

Yapıştırma Saç Nasıl Yapılır? Nasıl Kullanılır?


Şayet büyük bir kellik problemi yaşıyorsanız düşüneceğiz çözümlerden bir tanesi de yapıştırma saç olacaktır. Bu çözümü ilk defa deneyecek olan hastaların iyi bir yapıştırma saç merkezi ile anlaşması faydalı olacaktır. Bir firma ile anlaştıktan sonraki aşamalar ise şu şekilde gelişecektir.

1- Kafa ve Saçsız Alanların Ölçülerinin Alınması

Anlaşma yaptığınız firmanın yapacağı ilk şey ölçülendirme işlemidir. Firmaya gittiğinizde biz mezro yardımı ile saçsız alanların ölçüsü kabaca alınacaktır. Daha sonra bu bölge sekiz ayrı parçaya bölünecek ve yine her bölüm ayrı ayrı ölçülecektir.

Elde edilen ölçüler bir forma kaydedilecek ve bu forma saç örneklerinizden de eklenecektir.

2- Hazırlanan Formun Yapıştırma Saç Üretim Merkezine Gönderilmesi

Yapıştırma saçlar genellikle yurt dışından temin ediliyor. Türkiye’deki yapıştırma saç merkezleri genellikle siparişleri Amerika Birleşik Devletleri’ne vermektedir. Bu ülkede üretilen yapıştırma saçların daha sağlıklı ve uzun ömürlü olduğu söylenmektedir.

Bununla birlikte bu saç kalıplarını Fransa veya Çinden getirten veya yaptıran firmalar da bulunmaktadır. İşte 1. Maddede anlattığım ölçü formu bu devletlerden birisine gönderilir ve gönderilen üretim merkezi, kişiye özel olan saç kalıbını hazırlar ve yapıştırma saç merkezine gönderir.

Yapıştırma saçın hazırlanması uzun bir süre gerektirir. Genellikle 1-4 ay arasında hazırlanırlar. Bu nedenle sipariş verdirdikten sonra aylarca beklemeniz gerekebilir.

3- Yapıştırma Saçın Saçsız Bölgeye Yapıştırılması

Saç kalıbınız geldikten sonra geriye kalan tek iş bu kalıbı kel bölgeye yapıştırmaktır. Dikkat ve ustalık gerektiren bir işlem olsa da yapıştırma işi kısa sürede gerçekleştirilir. Hatta bu işi gördükten sonra artık tek başınıza da yapabilirsiniz.

Peki, yapıştırma saç nasıl yapılır? Arkadaşlar size özel olarak gelen kalıbın iç kenarlarına yapıştırıcı bantlar sürülür. Ayrıca çeşitli yapıştırıcı losyonlar da kullanılarak kalıp kel bölgeye dikkatle yapıştırılır. Dikkat edilmesi gereken husus öncelikle alın bölümünün yapıştırılmasıdır.

4- Yapıştırma Saçın Tıraş Edilmesi

Yapıştırma saç, genellikle saç telleri uzun şekilde gelir. Bunun amacı, kişi nasıl isterse öyle bir stille tıraş olsun diyedir.

Yapıştırma işlemi tamamlandıktan sonra deneyimli bir kuaför çağrılır. Sizin talebiniz dikkate alınarak yapıştırma saçınız tıraş edilir. Bu işlemden sonra artık yapılacak tek şey, yapıştırma saçın rutin bakımlarıdır.

Yapıştırma Saç Fiyatları Ne Kadar?


Yapıştırma saç fiyatı, ilk etapta saç ekimi fiyatları gibi yüksek değildir. Türkiye’de bu hizmeti veren merkezlerde farklı fiyat tarifeleri ile karşılaşabilirsiniz. Bunun sebebi, yapıştırma saçlardaki kalite farklılığıdır.

Ülkemizde ortalama yapıştırma saç fiyatları 750 dolardır. Bununla birlikte 300 dolara yapıştırma saç yapan firma da var; 2000 dolara yapan da.

Size önerim 500 dolardan daha ucuz yapıştırma saçları kesinlikle tercih etmeyin; zira bu tür ucuz saçların ömrü az olur, sık sık değiştirmek zorunda kalırsınız ki bu da mali olarak fazladan zarar demektir.

Yine ucuz ve kalitesiz yapıştırma saçlarda rutin bakımları daha sık yapmak zorunda kalırsınız. Rüzgarda, suda çıkma tedirginliğini anlatmıyorum bile.

Yapıştırma Saç Modelleri


Yapıştırma saç erkek için da bayan için de uygundur. Ancak daha çok, erkekler tarafından kullanılmaktadır.

Erkek Yapıştırma Saç Modelleri


Aslında yapıştırma saçlar kişinin tamamen saç rengine, ten rengine göre dizayn edilir. Ancak aşağıda verdiğim yapıştırma saç modellerini inceleyerek sizin saç renginize uyumlu olan modellerin sizde nasıl duracağı hakkında fikir edinebilirsiniz.

YAPIŞTIRMA SAÇ KULLANAN ÜNLÜLER adlı yazımı inceleyerek modeller hakkında daha fazla fikir yürütebilirsiniz.

yapıştırma saç fiyatları
Yapıştırma Saç

yapıştırma saç öncesi sonrası
Yapıştırma Saç

yapıştırma saç kullananlar
Yapıştırma Saç

Kadın Yapıştırma Saç Modelleri


Erkeklerin kullandığı gibi kadınlar da yapıştırma saç kullanabilir. Saçları seyrekleşen veya herhangi bir kaza, hastalık nedeniyle saçlarının tamamını veya bir bölümünü kaybeden kadınlar da yapıştırma saçı tercih edebilmektedir Kimi zaman ise doğuştan çok geniş olan alnı daraltmak maksadı ile yapıştırma saça başvurulduğu bilinmektedir.
yapıştırma saç nasıl yapılır
Yapıştırma Saç Modelleri Bayan

yapıştırma saç nasıl yapılır
Yapıştırma Saç Modelleri Bayan

yapıştırma saç nasıl yapılır
Yapıştırma Saç Modelleri Bayan

Yapıştırma Saç Nasıl Kullanılır, Bakımları Nasıl Yapılır?


Arkadaşlar iyi yapılmış ve bakımları da zamanında yapılmış bir yapıştırma saç ile normal saçlarınızla yaptığınız her şeyi yapabilirsiniz. Birçok insan yapıştırma saç kullandıktan sonra denizde veya havuzda yüzüp yüzemeyeceğini düşünür. Dediğimiz gibi bakımını zamanında yaptığınız takdirde istediğiniz kadar yüzebilir, rüzgara hatta fırtınaya maruz kalabilirsiniz.

Ancak her şeyin bir bedeli var elbette. Evet, bu çözümden sonra gerçekten güzel saçlar elde edeceksiniz ama düzenli bir şekilde yapmanız gereken bakımlar, kalıp değiştirmeler olacak. İşte şimdi yapıştırma saç bakımları hakkında sizi aydınlatmaya çalışacağım.

Yapıştırma Saç Bakımı Nasıl Yapılır?


Öncelikle şunu bilmelisiniz ki kullanacağınız saç kalıbının ömrü genellikle 1 yıldır. Kullanım süresinin bir yıl olduğunu farz edersek, her sene yeni bir yapıştırma saç almanız ve eskisi ile değiştirmeniz gerekecektir. Ne yazık ki iş yılda bir defa saçı değiştirmekle de bitmiyor.

Yapıştırma saçların genellikle 2 haftada bir yapılması gereken rutin bakımları oluyor. Bu saç kalıbının çeşitli yapıştırıcılarla kafaya monte edildiğini söylemiştim. İşte bu yapıştırıcılar belli bir süre sonra (2-4 hafta arası) etkisini yitirmektedir. Onlar etkisini yitirince de saçınız herhangi güçlü bir rüzgara maruz kaldığında kafanızdan çıkabilir, denizde veya havuzda yüzme için de aynı durum geçerlidir.

O zaman 2 haftada bir yapıştırıcı malzemelerinizi hazırlayacaksınız. Kafanızdaki saçı çıkarıp yönergelere uygun bir şekilde yıkayıp temizleyecek ve kurutacaksınız. Daha sonra da yine ilgili yapıştırıcıları kullanarak onu kafanıza tekrar yapıştıracaksınız.


Yapıştırma Saç Bakımlarını Kim Yapar?

Bu saçı kullanan insanlar ilk etapta bakım işlemini yapıştırma saç merkezlerine yaptırırlar; ancak bu iş zor olmadığı, dolayısıyla kolay öğrenildiği için daha sonraları gerekli malzemeleri alarak kendileri
yaparlar.

Size de tavsiyem sadece ilk bakımları merkezde yaptırın, daha sonra istediğiniz malzemeleri, istediğiniz fiyata satın alarak bakımları kendiniz yapın. Böylece hem sık sık merkeze gitmekten kurtulmuş olursunuz hem de paranız cebinizde kalır.

Bakım işlerini gerçekleştiren firmalar her bakım için 30-90 lira arasında para talep eder. Bu da günümüz şartlarında fena para değildir. Bu arada 30 ve 90 arasında bayağı fark var; ancak sizler de takdir edersiniz ki iyi malzeme kullanan firma var, kötü kullanan firma var. Ayrıca kara borsa dünyası olunca herkes istediği fiyatı biçebiliyor.


Kimler Yapıştırma Saç Kullanabilir?

Yapıştırma saç kullanmak için özel bir şart aranmıyor. 7’den 70’e herkes bu saçı kullanabiliyor. Ancak şayet derinizde herhangi bir sorun varsa, deri hastalığı bulunuyorsa yapıştırma saç sizin için zararlı olacağı için yapmamalısınız veya siz yapmak isteseniz bile muhtemelen ilgili saç merkezi size bunu önermeyecek ve yapmayacaktır.

Bu çözüm, genellikle saçsız alanı geniş olanlar için önerilmektedir. Şayet saçsız alan darsa, saç ekimi yapmak her zaman daha mantıklı ve ekonomik olacaktır. Arkadaşlar yapıştırma saç ve yapıştırma saç fiyatları hakkında elimden gelen bilgiyi vermeye çalıştım. Bunun dışında sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Yapıştırma Saç Nedir Fiyatları ve Modelleri
Yapıştırma Saç Nedir Fiyatları ve Modelleri
Yapıştırma saç nedir, yapıştırma saç fiyatları, yapıştırma saç modelleri, yapıştırma saç nasıl kullanılır ve bakımı nasıl yapılır?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6V9Meu_DBPHrmxMFFeYr5notq49cYAUnjjgTcCaXp8FUPN_d2EV_Q60J0pZ7YfvLXJ0pKX3J0UQcFvLxgJvbsWy8EHANhA4Xop0fqs0r2N5TrjMdo4ysLkhhC4aSnrJUo0yJYED87i4A/s1600/yap%25C4%25B1%25C5%259Ft%25C4%25B1rma-sa%25C3%25A7-erkek.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6V9Meu_DBPHrmxMFFeYr5notq49cYAUnjjgTcCaXp8FUPN_d2EV_Q60J0pZ7YfvLXJ0pKX3J0UQcFvLxgJvbsWy8EHANhA4Xop0fqs0r2N5TrjMdo4ysLkhhC4aSnrJUo0yJYED87i4A/s72-c/yap%25C4%25B1%25C5%259Ft%25C4%25B1rma-sa%25C3%25A7-erkek.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/yapstrma-sac-nedir-fiyatlar-ve-modelleri.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/yapstrma-sac-nedir-fiyatlar-ve-modelleri.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy