Ağrısız Acısız Saç Ekimi Mümkün mü?

Ağrısız saç ekimi yapılır mı? Saç ekiminde ağrı olur mu, acı hissedilir mi? Ağrısız basınçlı anestezi cihazı nedir?


Saç ekimi, ortalama 7-8 saat süren cerrahi bir operasyondur; bu nedenle operasyon esnasında veya sonrasında hiçbir acı veya ağrının yaşanmaması mümkün değildir. Ne yazık ki saç ekim merkezlerinin büyük bir bölümü, saç ekimini ballandıra ballandıra anlatmakta ve saç ekimi ameliyatı sırasında hiçbir acı veya ağrı olmadığını iddia etmektedir.

Halbuki gerçek, onların anlattığı gibi değildir. Günümüze kadar yapılan saç ekimlerinde, lokal anestezi işlemi için yalnızca enjeksiyon iğneleri kullanılıyordu. Anestezi ilaçlarını ve saç derisini kabartacak sıvıları deri altına enjekte etmek için bu iğneler saç derisine defalarca girip çıkıyordu.

Nitekim saç ekim merkezlerinin yüzde doksanı, uyuşturma işlemi için halen bu iğneleri kullanmaktadır. İğne ile yapılan anestezi işlemi ise son derece ağrılı ve acılı bir işlemdir. Gerek iğnenin deriye batması gerekse de iğnedeki sıvının deriye enjekte edilmesi, özellikle acı eşiği düşük olan hastalar için büyük bir sorun teşkil etmektedir. Her şeye rağmen, saç ekimi öncesi lokal anestezi acısı, dayanılamayacak şiddette de değildir.

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile yeni cihazlar ortaya çıktı. Bu cihazlardan bir tanesi de anestezi cihazı. İşte, bu makaleyi ele almamızdaki asıl amaç da anestezi cihazı hakkında bilgi vermektir.

Basınçlı Anestezi Cihazı ile Ağrısız ve Acısız Saç Ekimi

acısız saç ekimi
Basınçlı anestezi cihazı

Son zamanlarda birçok saç ekim merkezi tarafından tanıtılan basınçlı anestezi cihazını belki duymuşsunuzdur. Bu özel cihaz, iğne fobisi olanlar için gerçekten çok iyi bir çözüm; zira bu cihazın kullanıldığı bir saç ekim işleminde enjeksiyon iğneleri hiçbir şekilde kullanılmıyor.

İğnesiz saç ekimi ise, saç ekiminde hissedilen acıyı minimuma indirebiliyor. İğneden korktuğu için saç ektirmekten vazgeçen hastalar, bu cihazın kullanıldığı saç ekim merkezlerini tercih ederek saç ekimi yaptırabilirler.

Tavsiye Yazı >> Tıraşsız Saç Ekimi 

Ağrısız Saç Ekimi İçin Basınçlı Anestezi Cihazı Nasıl Çalışır?

Anestezi cihazı dediğimiz cihaz, bir kalem büyüklüğünde bir cihazdır. Bu cihazın ucunda iğnle yerine bir silikon başlık bulunmaktadır. Saç derisine uygulanacak anestezi ilaçları bu cihazın içine yerleştirilir. Daha sonra, silikon uç, saç derisine yapıştırılır, bir miktar bastırılır ve cihazın üstündeki bölüme parmakla bastırılarak içindeki ilaçların saç derisine basınç yolu ile iletilmesi sağlanır.

Parklarda, ücret karşılığında balonlara atılan hafalı tüfekleri bilirsiniz. İşte, anestezi cihazı da aynı mantıkla çalışmaktadır. Cihazın düğmesine basıldığı zaman, içindeki sıvı yüksek bir basınçla deriye çarpar ve deri üzerindeki küçük gözeneklerden deri altına gider. Bu işlemde deri hasar görmez.

Tavsiye Yazı >> Saç Ekim Fiyatları 

Basınçlı Anestezi Cihazında Hiç Ağrı Olmaz mı?

Basınç cihazı ile yapılan saç ekim işlemlerinde hiçbir şekilde ağrı veya acı hissedilmediği iddia edilse de gerçek öyle değildir. Evet, iğnelerden duyulan acı elbette ki hissedilmez; ancak nihayetinde saç derisine çok şiddetli çarpan bir sıvı var. Bu çarpma esnasında hiçbir ağrı veya acı hissedilmemesi mümkün değildir.

Ağrısız Ameliyatsız Saç Ekimi Nedir?

Arama motorlarında ‘’ağrısız ameliyatsız saç ekimi’’ ifadesi sıkça aratılmaktadır. Peki, gerçekten ağrısız ameliyatsız saç ekimi diye bir şey var mı, böyle bir şey mümkün mü? Zannediyoruz ki bu anahtar kelime ile arama yapan hastalar, saç ekimi hakkında tam olarak bilgi sahibi değiller.

Saç ekimi, bir cerrahi operasyondur ve bir ameliyat özelliği gösterir. Ancak saç ekimi ameliyatı, hastanın tamamen uyutulduğu, bir yerlerinin kesilip dikiş atıldığı bir ameliyat değildir. Bu nedenle her saç ekimi operasyonu, ister acılı isterse de acısız olsun, bir ameliyat sayılır. Yani, ameliyatsız saç ekimi diye bir şey yoktur.

Saç Ekiminde Hasta Uyutulur mu?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi saç ekiminden önce hasta uyutulmaz. Saç ekimi, çok uzun süren bir ameliyat olduğu için, hastanın uzun süre uyur vaziyette olmasının çeşitli sakıncaları vardır. Bu nedenle sadece ense ve ekim bölgesine lokal anestezi yapılarak bu bölgelerin uyuşması sağlanır.

Ancak yarı uyutma diye bir kavram vardır. Tıp dilinde bu kavrama sedasyon denmektedir. Sedasyon, hastanın yarı uyur hale getirilmesidir. Bu işlemde hasta tamamen uyutulmaz ve istendiği zaman uyandırılabilir.

Sedasyon, saç ekiminde çok başvurulan bir yöntem değildir; ancak lokal anestezi sırasında saç derisine uygulanan iğnelerden korkanlar, bu aşamayı çok hissetmesin diye bazı durumlarda kullanılabilmektedir.

Saç Ekiminden Sonra Ağrı Olur mu?

Şunu belirtelim ki tüm saç ekimi öncesi ve sonrası sürç boyunca hissedeceğiniz en büyük ağrı veya acı, lokal anestezi sırasında duyduğunuz acıdır. Zaten lokal anestezi yapıldıktan sonra hiçbir ağrı hissetmezsiniz. Saç derinizi binlerce yerden delerler; ancak siz bunu hiçbir şekilde fark etmezsiniz.

Ancak ameliyattın yapıldığı günün gecesinde ve sonraki gün, anestezinin etkisi yavaş yavaş geçmeye başlar. Anestezi etkisini kaybettikçe de hem ekim bölgesinde hem de ense bölgesinde hafifi bir yanma ve ağrı hissedersiniz. Fakat doktorunuzun verdiği ağrı kesiciler ve antibiyotikler sayesinde bu ağrılar da minimum seviyeye düşmektedir.

Ağrısız Saç Ekimi Yapan Saç Ekim Merkezleri

Ağrısız saç ekimi yapan yerler çoktur. Talebiniz doğrultusunda ve uygun görüldüğü taktirde tüm saç ekim merkezleri, basınç cihazı ile anestezi yapma olanağına sahiptir. Ancak ağrısız saç ekimi yaptığını özellikle vurgulayan bazı saç ekim merkezleri şunlardır:

-Estethica Saç Ekim Merkezi
-Estcenter Saç Ekim Merkezi
-Estemylife Saç Ekim Merkezi
-Esteworld Saç Ekim Merkezi
-Songül Alçı

Basınçlı Anestezi Cihazının Avantajları

Anestezi cihazının en büyük avantajı ağrısız saç ekimi imkanı sunmasıdır. Özellikle iğne fobisi olanlar için bu gerçekten büyük bir nimettir. Bunun yanında, basınç cihazı ile anestezi yapıldığında, ilacın saç derisinde daha iyi yayıldığı böylece uyuşma işleminin daha hızlı gerçekleştiği de iddia edilir.

Ancak bunun pek bir önemi yoktur; zira iğne ile yapılan lokal anestezi işleminde de uyuşma tamamen sağlanabilmektedir.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Ağrısız Acısız Saç Ekimi Mümkün mü?
Ağrısız Acısız Saç Ekimi Mümkün mü?
Ağrısız saç ekimi yapılır mı? Saç ekiminde ağrı olur mu, acı hissedilir mi? Ağrısız basınçlı anestezi cihazı nedir?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtsfLfJS8bUMENFNeUrCAEd0JST-pp5OPU4rgPB04ia_90jIggk6Y_kVs3KuzsTWz2QAVz1F9SpK_BJesp-AcTwvv0gdeaGvATEBjMdtJI8KDYi2jBvgMvibhcZipjKOvLOGnz-d5iJxc/s1600/agrisiz-sac-ekimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtsfLfJS8bUMENFNeUrCAEd0JST-pp5OPU4rgPB04ia_90jIggk6Y_kVs3KuzsTWz2QAVz1F9SpK_BJesp-AcTwvv0gdeaGvATEBjMdtJI8KDYi2jBvgMvibhcZipjKOvLOGnz-d5iJxc/s72-c/agrisiz-sac-ekimi.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/agrisiz-acisiz-sac-ekimi.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/agrisiz-acisiz-sac-ekimi.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy