Lazer Saç Ekimi Nedir? Lazer ile Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Lazerle saç ekimi nedir, lazerle saç ekimi fiyatları ne kadar? Lazer saç ekimi nasıl yapılır ve lazer saç tedavisi ile arasındaki fark nedir?

Birçok konuda Batı'yı geriden takip ettiğimizi gösteren şeylerden bir tanesi de lazer saç ekimi kavramıdır. Ne yazık ki kendisini geliştirmeyen, saç ekimi ile ilgili dünya üzerindeki gelişmeleri takip etmeyen bazı saç ekim merkezleri veya doktorları, yıllar öncesinden kullanılan bir saç ekim tekniğini bile, sanki yeni bir teknikmiş gibi algılayıp bu şekilde servis edebiliyor.

Bunun en büyük nedeni, yukarıda da ifade ettiğimiz gibi gelişmelerin takip edilmemesidir. Adam, internetten adını duyduğu bir tekniğin yeni bir teknik olduğunu sanıyor ve aslı astarı nedir öğrenmeden ilgili tekniği şatafatlı bir şekilde anlatıyor.

Bu makalemizde sizler için lazer ile saç ekiminin ne olduğunu, nasıl uygulandığını ve lazer saç ekimi ile lazer saç tedavisi arasındaki farkların neler olduğunu anlatmaya çalıştık.

Lazer ile Saç Ekimi Nedir?

Lazerle saç ekimi tekniği, çağın gerisinde kalmış, daha önce bazı yabancı doktorların kullandığı; fakat sonradan bunlar tarafından bile terk edildiği bir saç ekim tekniğidir. Türkiye'de de lazerle saç ekimi yaptığını söyleyen ekim merkezleri bulunmaktadır. Ancak lazer saç ekimi artık ne dünya üzerinde ne de Türkiye'de uygulanmaktadır.

Lazer ile Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Lazer saç ekimi, donör bölgeden greftlerin alınması ve ekim bölgesinde lazerler yardımı ile açılan kanallara greftlerin ekilmesi şeklinde uygulanmaktadır.

Sanal alemde dolaşan ''lazer saç ekimi acısızdır, lazer saç ekimi avantajlıdır'' gibi yalanlara kanmayın. Zaten ülkemizde de şu an için bu ekim yöntemini kullanan herhangi bir doktor mevcut değildir. Lazer saç ekimi uygulama aşamaları aşağıdaki şekilde yapılmaktadır.

 + Ekim bölgesi ve bu bölgeye ekilecek greft sayısı belirlenir.

 + Ekimin acısın ve ağrısız olması için lokal anestezi uygulanır. Zaten lazer saç ekiminin acısız olmasının sebebi de bu lokal anestezi işlemleridir ki anestezi zaten tüm saç ekim tekniklerinde kullanılmaktadır.

 + Greftler toplandıktan sonra, ekim bölgesine lazer ışınları uygulanır. Işınların üzerinde olduğu deri dokusu, deyim yerindeyse, eritilir ve burada saç köklerinin yerleştirileceği küçük kanallar oluşur. Eritme veya yakma işlemi, küçük bir bölgede gerçekleştiği için çevresindeki deri dokusuna fazla zarar vermez.

 + Yeterli miktarda kanal açıldıktan sonra ise normal ekim işlemi uygulanır.

Lazer Saç Ekiminin Dezavantajları

Lazer ile yapılan saç ekiminin en büyük dezavantajı, saç derisinde bulunan dokuları ve kılcal damarları yakmasıdır. Ayrıca bu yöntem ile yapılan saç ekimlerinde başarı oranı da düşüktür. Günümüzde kullanılan FUE tekniğine nazaran saç kayıpları daha fazla görülür.

Lazerle Saç Ekimi Fiyatları?

Lazerle saç ekimi fiyatları da normal saç ekim fiyatları gibidir. 3000-5000 TL arasında fiyatlarla yapılabilmektedir.

Tavsiye Yazı: Saç Ekiminde En Son Teknoloji

Lazer ile Saç Tedavisi Nedir?

Birçok saç ekim merkezi, lazer saç tedavisini lazer saç ekimi olarak lanse etmektedir. Oysa her ikisi birbirinden tamamen farklı uygulamalardır. Lazer ile saç bakımı veya tedavisinin saç ekimi ile hiçbir ilgisi yoktur. Tıpkı saç mezoterapisi veya PRP saç tedavisi gibi salt bir tedavi yöntemidir.

Lazer Saç Tedavisi Nasıl Yapılır?

Saça lazer tedavisi sık uygulanan ve çok talep edilen bir uygulama değildir. Diğer tedavi yöntemlerinden de herhangi bir üstünlüğü yoktur. Tedavinin isminde ''lazer'' ifadesi olunca, insana sanki çok iyi bir teknolojik gelişmeymiş gibi geliyor; fakat bu yöntemin de öyle mucizevi etkileri ne yazık ki yok.

Lazer ile saç bakımı veya tedavisi şu şekilde yapılıyor. Tedaviyi yapacak yere gidiyorsunuz. Saçlarınız analiz ediliyor. Saç derisine çoğunlukla anestezik (uyuşturma özelliği olan) krmler sürülüyor. Uyuşma gerçekleşince de saç derisinin altına saç için faydalı olduğu düşünülen bir serum enjekte ediliyor.

Daha sonra ise birkaç seans sürecek şekilde her seferinde ilgili yer gidiyorsunuz ve burada saçlarınız yaklaşık 20 dakika boyunca lazer ışınlarına maruz bırakılıyor. Tüm seanslar ortalama 6 ayda bitmiş oluyor.

Lazer Saç Tedavisinin Faydaları Nelerdir?

Bu tedaviyi uygulayanların iddiasına göre lazer saç tedavisi ile;

 - Saç dökülmeleri durduruluyor.
 - Saç kökleri ve saç telleri daha güçlü hale geliyor.
 - Deri altında henüz ölmemiş; fakat saç teli de uzatamayan saç kökleri canlandırılıyor böylece o köklerden yeni saçlar çıkarılmış oluyor.
 - İncelmiş saçların kalınlaşmasına katkı sağlanıyor.
 - Seyrelmiş saçlar sıklaştırılıyor.

Kimler Lazer Saç Tedavisi Yaptırabilir?

Saçları henüz tam dökülmemiş olan herkes lazer tedavisi yaptırabilir. Ancak bu tedaviyi yaptıracak olanlarda herhangi bir deri hastalığının veya tedaviye engel bir rahatsızlığının bulunmaması gerekiyor.

Lazer Tedavisi ile Yeni Saçlar Çıkar mı?

Seyrelmiş bölgelerdeki zayıflamış saçların güçlendirilmesi mümkündür. Ancak tamamen kelleşmiş bir bölgede yeni saçların çıkmasını sağlayan hiçbir tedavi yöntemi yok günümüzde. Saçlarını tamamen kaybedenler için en kesin çözüm saç ekimidir.

Ancak dökülmeleri durdurmak ve saçlarınızı güçlendirmek için, diğer tedavi yöntemlerine veya lazer ile saç tedavisine başvurabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Lazer Saç Ekimi Nedir? Lazer ile Saç Ekimi Nasıl Yapılır?
Lazer Saç Ekimi Nedir? Lazer ile Saç Ekimi Nasıl Yapılır?
Lazerle saç ekimi nedir, lazerle saç ekimi fiyatları ne kadar? Lazer saç ekimi nasıl yapılır ve lazer saç tedavisi ile arasındaki fark nedir?
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/lazer-sac-ekimi.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/lazer-sac-ekimi.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy