Saç Ekim Malzemeleri

Saç ekiminde kullanılan malzemeleri sizler için tanıttık. Saç ekim malzemelerini tanımak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Saç ekim merkezi açmak isteyenler veya saç ekiminden hangi malzemelerin kullanıldığını merak edenler için küçük bir derleme çalışması yaptık. Bir saç ekim merkezinde bulunması gereken ve saç ekiminde kullanılan malzemeler şunlardır:

Saç Ekiminde Kullanılan Malzemeler

Mikromotor

mikromotor
Saç Ekiminde Kullanılan Mikromotor Cihazı

Donör bölgeden saç köklerinin alınmasında kullanılan ve kaleme benzeyen özel bir cihazdır. Mikromotor icat edildikten sonra greft toplama süresi kısalmıştır. Otomatik çalışan mikromotor sayesinde az zamanda çok greft toplanabiliyor.

Mikromotor, saç kökünü içine alacak şekilde saç derisine batırılıyor. Daha, sonra saç derisine batan mikromotor ucu sağa sola otomatik dönerek saç kökünü gevşetiyor.

FUE Punch

punch
Saç Ekiminde Kullanılan Punch/Punç

Mikromotorun otomatik yaptığı işi bazı saç ekim uzmanları manuel olarak yapıyor. Bu nedenle bu greft toplama tekniğine manuel punch adı da veriliyor. Tıpkı mikromotor gibi saç derisine batırılıyor; fakat burada dönme işlemi otomatik yapılmıyor. Saç kökü gevşetme işi el ile yapılıyor. Kullanılan alete de punch deniyor.

Penset

penset
Saç Ekiminde Kullanılan Pensetler

Mikromotor veya punch yardımı ile gevşetilen saç köklerinin toplanmasında kullanılıyor. Cımbıza çok benziyor. Faklı penset türleri bulunuyor. Bazı pensetler greft toplamada kullanılırken, bazıları toplana  greftlerin düzenlenmesinde, bazıları ise saç köklerinin ekilmesinde kullanılıyor.

Büyüteç

büyüteç
Saç Ekiminde Kullanılan Büyüteç

Greft alınırken ve ekilirken görüntüyü büyütmek, çalışmayı kolaylaştırıyor. Bu nedenle çeşitli büyüteçler kullanılıyor. Böylece hem greftler kolay toplanıyor, hem kanallar kolay açılıyor ve aynı zamanda ekim işlemi de daha rahat yapılıyor.

Muayene Lambası

aydınlatma lambası
Saç Ekiminde Kullanılan Aydınlatma Lambası

Üzerinde çalışılan donör bölge veya ekim bölgesinin çok iyi aydınlatılması gerekir. Bunun için muayene lambaları kullanılmaktadır. Muayene lambası tavana veya ameliyat masasına monte edilebiliyor.

Ameliyat Kıyafetleri

Saç ekimine başlamadan önce hastaya giydirilen kıyafetlerdir. Saç ekimine özel bir kıyafet değildir. Uygun olan herhangi bir kıyafet kullanılabilmektedir.

Koltuk

Çok amaçlı saç ekim koltukları olmazsa olmaz. Bu koltuklar istendiğinde dik hale getirilebiliyor. Yatırmak da mümkün. Yüksekliği de ayarlandığı için çok işlevsel hale getirilebiliyorlar.

Tıraş Makinesi

Saç ekimi öncesi yapılan işlemlerden bir tanesi de saç tıraşıdır. Saç ekimi doktorunun ekimi rahat yapabilmesi içn, saçların makine ile kısatılması gerekiyor. bu yüzden her saç ekim merkezinde bir tıraş makinesinin bulunması şart.

Enjeksiyon İğneleri

Ameliyat öncesinde lokal anestezi işlemleri iğneler yardımı ile yapılıyor. Bu nedenle bol iğne gerekli oluyor.

Anestezik İlaç ve Serumlar

Lokal anestezi bazı ilaç ve serumlarla yapılıyor. İlaçlar ile ekim bölgesi veya donör bölge uyuşturuluyor. Serumlar ise saçlı derinin kabarmasına ve ekime hazır hale gelmesine yardımcı oluyor.

Şampuanlar

Ekimden sonraki ilk yıkama, saç ekim merkezinde gerçekleştirilir. Saç yıkaması için lazım olan tüm malzemeler bulunmak zorunda. Saç ekim merkezleri genellikle bebe şampuanlarını tercih etmektedir. Bebe şampuanlarının veya ilk yıkama için uygun şampuanların bulundurulması gerekiyor.

Yumuşatıcı Losyonlar

İlk yıkama gerçekleştirilmeden önce saçlı deride kuruyan kan pıhtılarının yumuşatılması gerekiyor. Bu işlem ise Bepanthol ve benzeri losyonlar sayesinde yapılıyor.

Saç Yıkama Koltuğu

Hastanın rahat bir pozisyonda oturması veya uzanması için özel yıkama koltukları yapılmış. İlk yıkamada lazım olan saç ekim malzemelerinden bir tanesi de yıkama koltuğudur.

Soğutucu

Donör bölgeden alınan greftlerin, ekim saatine kadar bekletilmesi gerekiyor. Bu sürede greftlerin ölmemesi için özel koşullarda muhafaza edilmesi gerekiyor. Bu nedenle soğutuculara da ihtiyaç duyulmaktadır.

Pansuman Malzemeleri

Ekimden sonra donör bölge kan içinde kalmaktadır. Bu nedenle bu bölgeye pansuman yapılır ve bölge bandajlanır. Bir pansuman için lazım olan her şey saç ekim merkezinde bulunmalıdır.

İlk Yardım Malzemeleri

Saç ekimi ameliyatlarının bir hastanede yapılması hastanın sağlığı için daha iyidir. Herhangi bir aksi durumda hastaya hemen müdahale edilebilmelidir. Hastanelerden uzak saç ekim merkezlerinde ise her türlü ilk yardım malzemesinin bulunması, olası olumsuz durumlar için şarttır.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekim Malzemeleri
Saç Ekim Malzemeleri
Saç ekiminde kullanılan malzemeleri sizler için tanıttık. Saç ekim malzemelerini tanımak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvJt0TaL3Mqtdzeqn8Hue-fhCpmZd7d6WDOa762v6irxrd36-MeLaygpHfmC-dNVV8gJM6n4YxiV8MViFBC2Vzi_BHidD2jFgT1qA9uLDeUiXZkIsa_n3EpokNDWENNEiFD2sOgVSiWCA/s1600/mikromotor.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvJt0TaL3Mqtdzeqn8Hue-fhCpmZd7d6WDOa762v6irxrd36-MeLaygpHfmC-dNVV8gJM6n4YxiV8MViFBC2Vzi_BHidD2jFgT1qA9uLDeUiXZkIsa_n3EpokNDWENNEiFD2sOgVSiWCA/s72-c/mikromotor.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekim-malzemeleri.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekim-malzemeleri.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy