Saç Ekimi Eğitimi Kursu Sertifikası

Sizler için güncel saç ekimi kurslarını derleyip yayınlıyoruz. Saç ekimi kursu nerede verilir, saç ekimi uzmanı nasıl olunur, saç ekimi hemşiresi olmak için ne yapılmalı?

FUE saç ekim tekniğinin uygulanmaya başladığı 2000’li yılların başında itibaren, Türkiye’de yüzlerce saç ekim merkezi açıldı. Bu teknik ile yapılan saç ekimlerinde büyük bir başarı sağlandığı için, kellik sorunu ile boğuşan binlerce insan çareyi saç ekiminde aradı.

Talep çok olunca da her gün yeni saç ekim merkezleri açıldı ve bu saç ekim merkezlerinde çalışacak, saç ekimini yapacak veya saç ekimini yapacak olan uzmana yardımcı olacak sağlık personeline ihtiyaç duyuldu.

Bu doğrultuda, birçok kurs ve eğitim merkezi, talep edenler için saç ekimi eğitim kursları düzenledi. Ancak bilinmeli ki saç ekimi kursu alan her sağlık personeli, saç ekimi uygulamasını gerçekleştirme hakkına yasal olarak sahip olamaz. Peki, yasal olarak saç ekimini kimler yapabilir, saç ekimi hangi doktorların uzmanlık alanıdır?

Saç Ekimi Yasal Olarak Hangi Kimler Tarafından Yapılabilir?

Ülkemizde saç ekimi yapma yetkisi olan doktorlar veya kişiler yasal mevzuatlarla belirlenmiştir. Tıp fakültesi bitirmiş ve doktor olmuş herkes saç ekimi yapma yetkisine sahip değildir.

Türkiye’de yasal olarak saç ekimi yapacak olan doktorlar, yalnızca Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanları ve Dermatoloji Uzmanlarıdır. Bu iki uzmanlık dışındaki doktorlar, saç ekme yetkisine sahip değildir.

Saç Ekimi Eğitim Kursu Nedir, Ne İşe Yarar?

Saç ekimi eğitimi kursu, saç ekimi hakkında bilgi almak isteyen, saç ekimi ameliyatında ekim uzmanına yardımcı teknisyen olarak çalışmak isteyen sağlık personeline verilen eğitimdir. Saç ekimi eğitimi tamamlandığında, kursiyere saç ekimi sertifikası verilmektedir.
saç ekimi sertifikası nereden alınır
Saç Ekimi Eğitim Kursu

Plastik cerrahi uzmanları ve Dermatoloji uzmanları saç ekimi ile ilgili eğitim almış olsalar ve saç ekimi yapmada yetkili olsalar bile saç ekimi eğitim kursları ile kendilerini daha fazla geliştirmek için bu eğitimi alabilmektedir.

Saç Ekim Sertifikası Nasıl Alınır?

Saç ekimi hakkında bize en çok sorulan sorulardan bazıları saç ekimi uzmanı nasıl olunur, saç ekimi hemşireliği kursu nereden alınır, saç ekim hemşiresi eğitimi zor mudur gibi sorulardır. Tekrar vurhulayalım ki saç ekim uzmanı ifadesinden kastınız saç ekimi yapmaksa, bu herhangi bir kurs veya sertifika ile olmaz.

Yasal saç ekimi uzmanı olmak için ya plastik cerrah olacaksınız ya da dermatoloji uzmanı olacaksınız. Saç ekim hemşiresi olmak için ise bahsi geçen kurslara katılarak sertifika alabilirsiniz. Ancak aldığınız bu sertifika, size saç ekimi yapma hakkı tanımaz. Sadece, saç ekim merkezlerinde yardımcı personel olarak çalışabilirsiniz.

Saç Ekimi Sertifikası Alan Herkes Saç Ekimi Yapabilir mi?

Türkiye’de saç ekim merkezi açan ve saç ekimi uygulamasını alenen yapan hemşirelerin varlığı gerçeğini bir kenara bırakırsak; saç ekimi setifikası alan hemşirelerin saç ekimi yapma yetkisi olmadığını söyleyebiliriz. Hatta bu kural sadece hemşireler için değil, Plastik Cerrahi ve Dermatoloji uzmanları dışında kalan tıp doktorları için de geçerlidir.

Türkiye’de Hemşire ve Normal Doktorlara Verilen Sertifika Geçerli mi?

Ülkemizde faaliyet gösteren bazı eğitim merkezleri, saç ekimi kursları düzenleseler de kurs sonunda verilen saç ekimi sertifikasının geçersiz olduğunu da vurguluyorlar. Örneğin güncel saç ekimi kursu düzenleyen Aca Academy, sadece doktor ve hemşireler eğitim verdiklerini; yalnız verilen sertifikaların birçok ülkede geçerli olsa da Türkiye’de geçerli olmadığının altını çizmiştir.

Peki, sertifikalar ülkemizde geçersizse onca insan neden bu kurslara katılıyor? Bunun cevabını biraz düşünmek lazım. Önce şunu söyleyelim: Türkiye’de saç ekimi yapanların büyük bir bölümü bu konuda yetkili değil. İstanbul’un göbeğinde saç ekimi merkezi açan ve bizzat saç ekimi yapan hemşireler var.

Bu hemşireler kendilerini saç ekim uzmanı olarak tanıtıyor. Doğru belki de tecrübe sahibi oldukları için saç ekiminde usmanlaşmışlardır; ancak bu uzmanlık onlara ‘’saç ekimi uzmanı’’ unvanını vermek için yeterli değildir.

Hemşireler veya Yetkili Olmayan Kişiler Nasıl Saç Ekim Merkezi Açabiliyor?

Demokraside çare tükenmez diye bir söz vardı. Ülkemizde de her şeyin bir çaresi muhakkak bulunuyor. Saç ekimi yapmayı bir şekilde öğrenen hemşire veya diğer sağlık personelinin izlediği yol şu:

Bir Plastik Cerrahi uzmanı veya dermatoloji uzmanı ile anlaşıyorlar. Resmiyette, bu saç ekim merkezinde saç ekimi yapan kişi plastik cerrahı veya dermatoloji uzmanı olarak görünüyor. Ancak siz saç ektirmek için saç ekim merkezine gittiğinizde herhangi bir doktor göremiyorsunuz. Sorduğunuzda ise ‘’Sonra gelecek, kontrol için gelecek’’ gibi sözlerle geçiştiriyorlar. Daha sonra ne plastik cerrah geliyor ne de dermatoloji uzmanı.

Saç Ekim Merkezinde Yardımcı Personel Olarak Görev Yapmak İçin Saç Ekimi Kursu Almak

Evet, plastik cerraki uzmanı veya Dermatoloji uzmanı değilseniz, kurs alsanız bile saç ekimi ameliyatı yapamazsınız. Ancak bu işi öğrenerek, eğitimini, kursunu ve sertifikasını alarak saç ekim merkezlerinde yardımcı eleman veya teknisyen olarak çalışabilirsiniz. Çünkü saç ekimi ameliyatı, kök alma ve saç köklerini ekmeden ibaret değildir.

Alınan saç köklerinin düzenlenmesinde, hastanın saç ekimine hazır hale getirilmesinde, saç ekiminde kullanılan malzemelerin bakımında ve benzeri işlerde görev almak için sertifika alabilirsiniz.

Saç Ekimi Kursu Fiyatları Ne Kadar?

Saç ekimi kurs ücretleri 4000-6000 TL arasında değişebiliyor. Güncel saç ekimi kurslarını takip ederek uygun fiyatlı kursları bulabilirsiniz.

Güncel Saç Ekimi Kursları

1- Aca Academy Saç Ekimi Teknisyenliği Eğitim Kursu

Kurs Başlama Tarihi: 20 Eylül 2019
Kurs Bitiş Tarihi: 22 Eylül 2019
Son Başvuru Tarihi: 15 Eylül 2019
Eğitim Saatleri: 10.00-17.00
Eğitimi Verecek Kişi: Uzm. Dr. Gamze Menteşoğlu
Katılacaklar: Sağlık Bakanlığına Bağlı Doktor ve Hemşireler
Kurs Ücreti: 6000 TL

Gerekli Belgeler: Diploma Görüntüsü ve Kimlik Görüntüsü

Süresi Geçmiş Saç Ekimi Kursları

1- Aca Academy Saç Ekimi Teknisyeni Eğitim Kursu

Kurs Başlama Tarihi: 26 Temmuz 2019
Kurs Bitiş Tarihi: 28 Temmuz 2019
Eğitim Saatleri: 10.00-17.00
Eğitimi Verecek Kişi: Uzm. Dr. Gamze Menteşoğlu
Katılacaklar: Sağlık Bakanlığına Bağlı Doktor ve Hemşireler
Kurs Ücreti: 6000 TL

Gerekli Belgeler: Diploma Görüntüsü ve Kimlik Görüntüsü

2- Aca Academy Saç Ekimi Kursu

Kurs Başlama Tarihi: 31 Mayıs 2019
Kurs Bitiş Tarihi: 2 Haziran 2019
Eğitimi Verecek Kişi: Uzm. Dr. Gamze Menteşoğlu
Katılacaklar: Sağlık Bakanlığına Bağlı Doktor ve Hemşireler
Kurs Ücreti: 5000 TL

Gerekli Belgeler: Diploma Görüntüsü ve Kimlik Görüntüsü

YORUMLAR

BLOGGER: 7
Loading...
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekimi Eğitimi Kursu Sertifikası
Saç Ekimi Eğitimi Kursu Sertifikası
Sizler için güncel saç ekimi kurslarını derleyip yayınlıyoruz. Saç ekimi kursu nerede verilir, saç ekimi uzmanı nasıl olunur, saç ekimi hemşiresi olmak için ne yapılmalı?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFR8UaL6-37GEJpQV4ROB2K08odxstCnTHha7TE7DlfuC156KjnqlXXotZBUpwptKDaE18BdhyXsUB4paOl2I4oz_LEbzFd1yUEcP5qzienQmkELtFwRZ1SNysKfSHg7sIPwg_uQXvt4U/s1600/sac-ekimi-kursu.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFR8UaL6-37GEJpQV4ROB2K08odxstCnTHha7TE7DlfuC156KjnqlXXotZBUpwptKDaE18BdhyXsUB4paOl2I4oz_LEbzFd1yUEcP5qzienQmkELtFwRZ1SNysKfSHg7sIPwg_uQXvt4U/s72-c/sac-ekimi-kursu.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-egitimi-kursu-sertifikasi.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-egitimi-kursu-sertifikasi.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy