Ekilen Saç Dökülür mü?

Ekilen saçlar dökülür mü, yoksa ekilen saçlar kalıcı mıdır, saç ekimi ile ekilen saçlar neden dökülmez? Merak ettiğiniz her şeyi bu yazıda okuyabilirsiniz.

Saç ektirmeye karar vermiş insanların aklını karıştıran birçok soru vardır. Konu ile ilgili bana en çok sorulan sorular ise ekilen saçlar yeniden dökülür mü, ekilen saçlar kalıcı mı yoksa belli bir süre sonra tekrar dökülür mü benzeri sorulardır.

İşte, sizler için hazırladığım bu yazıda, saç ekiminde ekilen saçların sonra dökülüp dökülmediğini anlattım. Eminim, verdiğim cevap sizleri tatmin ve mutlu edecektir.

Ekilen Saçlar Dökülür mü Yoksa Kalıcı mı?

Arkadaşlar, aslında saç ekiminin en güzel yanı ektirdiğiniz saçların artık kalıcı olmasıdır. Yanlış anlamadınız. Ekilen saçlar, herhangi anormal bir hastalık olmadığı müddetçe dökülmez ve kafanızda ömür boyunca kalıcı olur.

Bu nedenle saç ekiminin hayatta bir defa yapıldığını söyleriz. Ancak burada kafanızı karıştıran başka bir durum var. Daha önce duydunuz mu bilmiyorum. “Şok dökülme” diye bir tabir kullanılır saç ekimi sektöründe. Şok dökülme, saç ektiren her hastada meydana gelen, tamamen saç ekimi sürecine uygun olan geçici bir dökülmedir.

Evet, ekilen saçlar ekimden bir süre sonra şok dökülme yolu ile dökülür; ancak bu dökülme tamamen geçici bir dökülmedir ve sonrasında saçlarınız tekrar çıkmaya başlar. Şok dökülmenin ne olduğunu, bunun ne zaman gerçekleştiğini ve konunun diğer ayrıntılarını aşağıda derinlemesine inceleyeceğim. Ama öncesinde, ana konumuz olan “ekilen saç dökülür mü” sorusuna açıklık getireyim:

Ekilen Saçlar Neden Dökülmez?

Bu durum size enteresan gelebilir. Bizim normal saçlarımız dökülüyor da ekilen saçlar neden dökülmüyor diye düşünebilirsiniz. Fakat bu sorunuzun da cevabı var. Bildiğiniz gibi, kemoterapi veya benzeri bir durum olmadığı sürece, bir insan tamamen kel duruma gelmez. Kafanın ön bölgesi ile tepe bölgesi boşalsa da ensedeki saçlar ömrümüz boyunca bizi terk etmez.

Peki, arkadaki saçların neden hiç dökülmediğini merak ettiniz mi? Etmediyseniz merak edin de söyleyeyim. Arkadaşlar, ön taraftaki saçlarımız ile arka taraftaki saçlarımız tamamen farklı özelliktedir. Ense bölümündeki saçlar, dökülmeyecek şekilde yaratılmıştır. Enseden alınan saç kökleri, sahip oldukları özelliği koruyarak geldikleri için de ömür boyu dökülmez.

Yaradılış gereği kadın saçı dökülmez (hastalık olmadıkça) ama erkek saçı dökülmeye meyillidir. İşte ense bölümündeki saçlar tıpkı kadınların saçları gibi kodlandığından, dökülme özelliği göstermezler.

Ekilen Saçların Dökülmesi Hakkında İstisna Yok mu?

Dünya üzerinde saç ektiren kişi sayısı milyonu çoktan geçmiştir ve bu kişiler arasında, saç ekiminden sonra saçları dökülen kişiler muhakkak vardır. Ancak oranlandığı zaman bu durum binde bir bile değildir. Sizler de takdir edersiniz ki istisnalar kaideyi bozmaz.

Şok Dökülme Nedir? Ekimden Sonra Saçlar Neden Dökülür?

Yukarıda, saç ekimi süreçlerinden biri olan şok dökülme olayından bahsetmiştim; fakat ayrıntılarına inmemiştim. Şimdi bakalım şok dökülme neymiş, neden olurmuş, ne zaman gerçekleşirmiş.

Şok Dökülme Nedir?

ekilen saç kalıcı mıdır
Ekilen Saç Dökülür mü (Şok Dökülme)

Saç ekiminden 2 veya 4 hafta sonra, saçsız alana ekilen saçlar bir anda dökülmeye başlar. Ekim yapılan alan tekrar saçsız hale gelir. Bu olaya saç ekiminde şok dökülme adı verilir.

Şok Dökülme Niçin Olur?

Ekilen saçların güçlenmesi için, sarf edilen enerjinin köklere gitmesi lazımdır. Saçsız alana ekilen saçlar şok dökülme ile dökülmeyip uzamaya devam etseydi, saç kökleri istenilen kadar güçlü olamazdı. İşte, vücudumuz, yeni ekilen bu saç köklerini kuvvetlendirmek için ekilen saçın üst bölümünü atar ve bütün enerjisini saç kökünü kuvvetlendirmek üzere harcar.

Çiftçilikle az çok ilgilendiyseniz bilirsiniz. Yeni bir gül fidesini köküne yakın bir yerden budadığınızda önce kök gelişir, böylece sonra daha diri ve sağlam dallar filizlenir. Şok dökülmeyi de buna benzetebilirsiniz. Şok dökülme, bir nevi saçların geçici bir uykuya dalması, daha sonra dinç olarak uyanması gibi bir şeydir.

Şok Dökülme Ne Zaman Gerçekleşir?

Genellikle ekimden iki hafta sonra gerçekleşmeye başlar. Kişiye göre 3-4 hafta sonra da gerçekleşmeye başlayabilir. Bu dökülme tipinde bazen ekilen saçların tamamı dökülmez; hatta bu saç ekimi sürecini şok dökülme gerçekleşmeden tamamlayan bazı hastalar da bulunmaktadır.

Saç Ekiminden Sonra Ekilen Saçların Dökülmesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Daha önce saç ekimi nasıl yapılır adlı yazımda, saç ekimini üç ayrı süreçte/aşamada incelemiştim. Bunlar ekim öncesi, ameliyat esnası ve ekim sonrası süreçleri idi. İlk iki süreci sağlıklı geçiren hastalar, çoğu defa üçüncü süreçte yani ekim sonrası aşamada çeşitli tedirginlikler yaşayabiliyor.

Bu tedirginliklerin temel sebebi de şok dökülme dediğimiz olay. Saç ektiren hastalar, çoğu kez yeterince araştırmıyor, kendisini ekim sonrasında nasıl bir sürecin beklediğini bilmiyor. Saç ekim merkezleri de ilgili hastaya bilgi vermeyince olan oluyor. Peki ne oluyor?

Saç ekiminden 2 hafta sonra hastanın ektirdiği saç kökleri dökülüyor. Saçlarıma tekrar kavuştum diye sevinen adam bir anda panik oluyor, ‘’yoksa saçlarım tutmadı mı’’ tedirginliği yaşıyor. Şayet siz de bu durumdaysanız korkmayın. Evet, saçlarınız dökülüyor; fakat tutmadığı için değil, aksine tuttuğu için dökülüyor.

Şok dökülme esnasında ekilen saç dökülür ama bir süre sonra yavaş yavaş deri altından tekrar canlanmaya başlar ve asıl saçlarınız işte o zaman çıkmış olur. Ekilen saç dökülür mü forum sayfalarında sıkça sorulan sorulardan bir tanesi olmuş; çünkü dediğim gibi insanlar önceden yeterince araştırmamış.

Saç Ekimi Sonrası Ensedeki Saçların Durumu

Saç ektirdik, kellikten kurtulduk diyoruz ama bir yandan da bazı saçlarımızdan oluyoruz. Nihayetinde kel alana ektirdiğimiz saç yine bizim kendi saçımız. Sadece başka bir yerden taşıyıp saçsız alana yerleştirdik. Anlayacağınız örneğin kafamızın ön bölgesini doldururken aslında ensedeki saçlarımızı da seyrekleştirmiş olduk.

Peki, ensemizin hali ne olacak? Enseden alınan saçlar tekrar çıkacak mı, yoksa orası hep seyrek mi kalacak? Ne yazık ki bu soruya olumlu yanıt veremeyeceğim; zira enseden alınan saç artık alınmıştır ve onların yerine yeni saçlar çıkmaz. Ancak enseden saç alınması, bu bölgede ekstra dökülmelere de sebep olmaz.

Enseden Çok Sayıda Greft Alınması

Her hastanın kellik derecesi aynı değildir, kimi hastalarda dökülme ileri derecede olduğu için enseden alınması gereken greftlerin sayısı da fazla olur. Bu durumda, ensemizden taviz vermek ve bu bölgeyi iyice seyrek hale getirmek zorunda kalabiliriz.

Size tavsiyem, ensenize de çok zulmetmeyin. Açgözlülük yapıp ensenizdeki tüm saçları getirip önlere ektirmeyin. Bunun yerine alın çizgisini biraz geride tutarak daha dengeli bir ekim gerçekleştirin.

Ekilen Saçlarım Dökülmüyor Diyenler...

Arkadaşlar, saç ektiren birçok hastanın ‘’ekilen saçlarım döküldü’’ diyerek panik yaptığını söylemiştim. Bir de ‘’ekilen saçlarım dökülmedi, ne yapmalıyım?’’ diyen hastalar var. Şok dökülme, ekim sürecinin normal bir aşamasıdır; ancak yukarıda da belirttiğim gibi her hastada aynı zamanda yaşanmayabilir. Hatta bazı hastalarda şok dökülme hiçbir zaman gerçekleşmez.

Ekimden sonra saçlarınız dökülmediyse tedirgin olmayın, bu durum sadece sizin başınıza gelmiyor. Merak etmeyin şok dökülme evresini geçirmeden de yeni saçlara sahip olacaksınız. Yeter ki saç ekimi sonrası süreçte sabırlı olun ve o kutsal altı ayın geçmesini bekleyin. İnanın 6 ay geçtikten sonra yeni saçlarınızla çok mutlu olacaksınız.

Ekilen saç dökülür mü yoksa kalıcı mıdır sorusuna tüm detayları ile yanıt vermeye çalıştım. Gözümden kaçan herhangi bir husus olduğunu düşünüyorsanız lütfen beni uyarınız; ayrıca konu ile alakalı tüm sorularınızı bana sorabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Ekilen Saç Dökülür mü?
Ekilen Saç Dökülür mü?
Ekilen saçlar dökülür mü, yoksa ekilen saçlar kalıcı mıdır, saç ekimi ile ekilen saçlar neden dökülmez? Merak ettiğiniz her şeyi bu yazıda okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdRFCoItkS76lUUkgKb89qHFRADGKjzQ8mu4P0Wvtxp5pjYa0nsS6l4haZcppk_vAe8vP3HWhyphenhyphenaqutatcWaHb-Hl35b2TKqo0k4nBpt7kLRF_4fNW7yxCEvFQ2ouv4DArsjZtfKceb35w/s1600/%25C5%259Fok-d%25C3%25B6k%25C3%25BClme.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdRFCoItkS76lUUkgKb89qHFRADGKjzQ8mu4P0Wvtxp5pjYa0nsS6l4haZcppk_vAe8vP3HWhyphenhyphenaqutatcWaHb-Hl35b2TKqo0k4nBpt7kLRF_4fNW7yxCEvFQ2ouv4DArsjZtfKceb35w/s72-c/%25C5%259Fok-d%25C3%25B6k%25C3%25BClme.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/03/ekilen-sac-dokulur-mu.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/03/ekilen-sac-dokulur-mu.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy