Şakaklara (Yanlara) Saç Ekimi

Bölgesel saç ekimi genellikle şakak bölgesine uygulanır. Şakaklara saç ekimi de tıpkı normal ekim gibi yapılır. Bazı istisnai durumlar dışın...

Bölgesel saç ekimi genellikle şakak bölgesine uygulanır. Şakaklara saç ekimi de tıpkı normal ekim gibi yapılır. Bazı istisnai durumlar dışında erkeklerde saç dökülmesi genellikle şakak bölgesinde gerçekleşir. Bu nedenle, gerçekleştirilen ekimlerin büyük kısmı dar bölgeye, yanlara saç ekimi şeklindedir.

Şakaklara Saç Ekimi Nedir?

Sadece saçlarının yan köşeleri (şakak) boşalmış hastalara yapılan ekimdir. Bu bölgesel saç ekimi, çok fazla sayıda grefte ihtiyaç duyulmadığı için daha sık yapılmaktadır; bu nedenle de daha doğal bir görünüm elde edilebilmektedir.
yanlara dar bölgeye saç ekimi
Şakaklara Saç Ekimi

Şakaklara Saç Ekimi Yapılır mı, Sadece Yanlara Saç Ektirmek Mantıklı mı?

Arkadaşlar, saç ekimi için uygun zaman aranmalıdır. Yanlış bir zamanda gerçekleştirdiğiniz bir saç ekiminden sonra , ikinci bir defs saç ektirmek zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle şakaklara saç ekimi yaptıranlar daha doğrusu yaptırmayı düşünenler konuyu iyi bir şekilde düşünmelidir.

Şakaklara Saç Ekimi Ne Zaman Yapılmalı?

Yanlara saç ekimi yaptırmadan önce şu husları düşünün ve nihai kararınızı düşündükten sonra verin. Şakaklarınız boşaldı, peki saçlarınız dökülmeye devam edecek mi? Yaşınız genç mi yoksa 35-40’ları geçtiniz mi?

Bilindiği gibi erkeklerde saç ekimi genellikle 35-40 yaşlarına kadar devam eder. Bu sebeple, özellikle saç dökülmesi yaşayan genç arkadaşların şakaklara saç ektirmek konusunda acele etmemesi gerekiyor.

Bazen belki 20’sini bile tamamlamamış ama saçlarının yan bölgelerini kaybetmiş hastalar sadece şakak bölgesine saç ektirmek istiyor. Ve nihayetinde de ektiriyor. Ancak hasta çok genç olduğu için dökülme devam ediyor ve ekim bölgesinden sonraki bölge boşalmaya başlayınca kafanın ortalarında pek de estetik olmayan bir görünüm oluşuyor ce hasta ikinci kez saç ektirmek zorunda kalıyor.

O zaman şunu söyleyebiliriz:

-Kel olan bölgeniz sadece şakaklar ise ve yaşınız da çok genç ise yanlara saç ekimini sonraya erteleyin.
-Artık otuz yaşlarda iseniz ve şakaklarınız boş ise saç ektirebilirsiniz, bunda herhangi bir mahzur yoktur.
yanlara dar bölgeye saç ekimi
Şakaklara Saç Ekimi


Şakaklara Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Şakaklara saç ekimi uygulanırken de normal ekim ile aynı aşamalar izlenir. Normal bir saç ekiminin nasıl yapıldığını, hangi aşamalardan geçildiğini ayrıntılı olarak öğrenmek için Saç Ekimi Nasıl Yapılır? adlı yazımı inceleyebilirsiniz.

Verdiğim linkteki yazıyı okuyacak kadar zamanı olmayanlar için de şakak bölgesine nasıl ekim yapılır kısaca anlatayım.

1- Saç ekim merkezine ameliyat için gittiğiniz gün bazı sağlık tetkiklerinden geçirilirsiniz.

2- Hasta onay sözleşmesi formunu doldurur ve imzalarsınız.

3- Ekimin yapılacağı şakak bölgesi ve saç alın çizgisi belirlenir.

4- Saçlar makine ile tıraş edilir.

5- Saç köklerinin alınacağı bölge yani ense bölgesine anestezi işlemleri iğne ile yapılır.

6- Lokal anesteziden sonra saç kökleri tek tek alınır ve muhafaza edilir.

7- Şakaklar yine lokal anestezi ile uyuşturulur.

8-Şakaklara saç köklerinin yerleştirileceği delikler açılır.

9- Hazırda bekletilen saç kökleri bu deliklere itina ile yerleştirilir.

10- Ameliyat bittikten sonra saç köklerinin alındığı ense bölgesi bandajlanır.

11- Ertesi gün tekrar saç ekim merkezine uğrayarak ilk yıkamayı gerçekleştirirsiniz.

12- Saçlarınızın çıkmasını sabırla beklersiniz.
yanlara dar bölgeye saç ekimi
Şakaklara Saç Ekimi

Kadınlar İçin Şakaklara Saç Ekimi

Arkadaşlar şakak saç ekimi erkeklere uygulandığı gibi kadınlara da uygulanıyor. Şakaklarda az saçı olan kadınlar, şakakları dökülen veya çok geride olan kadınlar da tıpkı erkekler gibi şakak bölgesine saç ektirebilir. Bu konuda kadın veya erkek diye bir ayrım veya fark söz konusu değil.
yanlara dar bölgeye saç ekimi
Şakaklara Saç Ekimi

Şakaklara Saç Ekimi Fiyatı Ne Kadar?

Hangi saç ekim merkezinin veya doktorunun hangi fiyatlarla saç ekimi yaptığını, hangi doktorun saç kökü başına ne kadar para istediğini saç ekimi fiyatları adlı yazımda uzun uzadıya anlatmıştım. Şakaklara saç ekimi genellikle daha ucuz olur; zira ekim bölgesi az olduğu için hem az greftle iş bitirilebilir hem de greft başına ücret isteyen doktorlarda ekim yaptıranlar önceden net fiyat alabilir.

Şakaklara saç ektirmek için Türkiyenin en iyi saç ekim merkezleri ve doktorlarından birisini seçtiyseniz yanlara saç ekimi için de yüksek fiyatlar ödemek zorunda kalabilirsiniz. Tabii ki çok iyi ekim sonuçları elde edip de uygun fiyata ekim yapan yerler de var. Ben en iyi saç ekim merkezilerine göre değil de Türkiye ortalamasına göre fiyatın ne olacağını söyleyeyim.

Türkiyede ortalama 3000 greft ile yapılan ekimler için 4.000 TL ve 50.000 TL arasında ücretler talep edilmektedir. Ancak yanlara saç ekimi için daha az greft yeterli olacaktır. Çok aşırı derecede açılmamış bir şakak bölgesine 1500-2500 arası greft (saç kökü) yeterli gelecektir. Birçok saç ekim merkezi de bu sayıda greftle yapılacak bir ekimi 3000-4000 TL arası ücretlerle yapacaktır. Ancak dediğim gibi en iyileri seçerseniz, sadece şakaklara saç ekimi bile size 20-30 bin liraya mal olabilir.
yanlara dar bölgeye saç ekimi
Şakaklara Saç Ekimi

Şakaklara Saç Ektirenlerin Yorumları

Şakak dediğimiz saçın yan bölgelerine saç ektirenler çoğunlukla ekim işleminden son derece memnundurlar; çünkü bu tür bir ekimde çok sık bir ekim elde etmek gayet mümkündür. Düşünün ki enseniz yaklaşık 7-8 bin saç kökü almaya müsaittir.

Ancak şakak bölgesi için size lazım olan greft sayısı 2000’dir. Bu durumda hem enseden az kök aldığınız için enseniz kötü bir görünüme bürünmez hem de ekim bölgesi dar olduğu için saçlar çok sık bir şekilde ekilebilir.

Sık ekim yapılan operasyonlarda da doğallık daha fazla ön plandadır. Ben de sadece şakak bölgesine saç ektirenlerden birisi sayılırım. Gerçi ben hafif alın bölgesine de saç ektirdiğim için 3200 kadar greft kullanıldı. Ama asıl ekim yanlara yapıldı.

Çok şükür ekim yaptırdığım günden bu yana halimden çok çok memnunum. O kadar şanslıydım ki zamanında en ucuz saç ekim merkezlerin birinde Türkiye ortalamasının çok çok üstünde güzel bir ekime sahip oldum.

Saçımı tıraş eden kuaförler ve beni daha önce tanıyanlar dışında saç ektirdiğimi bugüne kadar kimse anlamadı. İş değiştirdiğimde aradan 2 sene geçtikten sonra arkadaşlarıma saç ektirdiğimi söylediğimde kimse inanmamıştı. O derece bir ekim sonucu elde etmiştim. Bu nedenle şakak bölgesi
saç ekimi yaptıracaklar biraz daha şanslı sayılmaktadır bence.
yanlara dar bölgeye saç ekimi
Şakaklara Saç Ekimi


Şakaklara Saç Ektirdikten Sonra Sizi Nasıl Bir Süreç Bekliyor?

İnsanın kelleşmesi kadar sinir bozucu bir şey yok sanırım. Tabii öncelikle sağlıklı olmak koşuluyla. Şayet yukarıda anlattığım tüm aşamaları geçtiniz ve nihayetinde şakaklara saç ektirdiyseniz, size düşen tek şey artık sabırla beklemektir. Peki siz sabırla beklerken saçlarınızda ne gibi değişiklikler olacak, saçlarınız ne zaman çıkacak. Dilerseniz bunu da maddeler halinde açıklayayım.

1- Ekimden sonraki gün ilk saç yıkamanızı gerçekleştireceksiniz.

2- Doktorunuzun önerisine gör saçlarınızı 2 veya 3 günde bir dikkatle yıkamaya devam edeceksiniz.

3- Ekimden 2-4 hafta sonra şok dökülme denen olayı yaşayacaksınız ve ektirdiğiniz tüm saçlar veya büyük bir bölümü dökülecek.

4- Ekimden yaklaşık 2-3 ay sonra, tıpkı yeni sakalların çıkması gibi ektirdiğiniz saçlar da deri altından yavaş yavaş çıkmaya başlayacak.

5-Şakaklara saç ekiminin üzerinden ortalama 6 ay geçtikten sonra ektirdiğiniz saçlar tamamen uzamış olacak.
yanlara dar bölgeye saç ekimi
Şakaklara Saç Ekimi

Şakaklara Saç Ektirdikten Çekebileceğiniz Bazı Sorunlar

Arkadaşlar, saç ekimi kolay bir süreç değildir. Ekim öncesi, ekim ameliyatı sırasında ve ekim öncesi süreçlerde çekeceğiniz belli başlı sıkıntılar muhakkak olacaktır. Çekmeniz muhtemel olan bazı problemler şunlardır. Aslında bunlar problem değil de saç ekim sürecinin normal gidişatı ile ilgili gelişmelerdir.

-Ekimden sonraki süreçte bir süre (1 aya kadar olabilir) alın bölgenizde hafif bir şişlik oluşabilir.

-Hem ekim yapılan şakak bölgesi hem de köklerin alındığı ense bölgesi bir süre kızarık kalabilir.

-Saç derinizde sivilcelenmeler oluşabilir.

-Saç derinizde yoğun kaşınmalar gerçekleşebilir.

-Çok nadiren de olsa kafa derisinde ödemler oluşabilir. (Bu durumda doktora muhakkak başvurulmalıdır)

Son Söz

Arkadaşlar sizler için şakaklara saç ekimini ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Konu içine yerleştirdiğim şakaklara saç ekimi öncesi sonrası resimleri sizlere somut fikirler de verecektir. Her şeye rağmen herhangi bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin lütfen.

YORUMLAR

BLOGGER: 2
Loading...
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Şakaklara (Yanlara) Saç Ekimi
Şakaklara (Yanlara) Saç Ekimi
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiaMDB5JRKPhUit6iurMlKWeWtFGKuO1ejJ_JXNgTOgzNaOOMqKFqvcWnrDb9TKRXlstPESaAIdWZX5Sx_jSEEBbhidqXQ4gOZekgqrrs6CAe4Pz1LEbi2o4JGLL0KUGW_fNs3hUrrE_eI/s320/%25C5%259Fakak-b%25C3%25B6lgesine-sa%25C3%25A7-ekimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiaMDB5JRKPhUit6iurMlKWeWtFGKuO1ejJ_JXNgTOgzNaOOMqKFqvcWnrDb9TKRXlstPESaAIdWZX5Sx_jSEEBbhidqXQ4gOZekgqrrs6CAe4Pz1LEbi2o4JGLL0KUGW_fNs3hUrrE_eI/s72-c/%25C5%259Fakak-b%25C3%25B6lgesine-sa%25C3%25A7-ekimi.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/03/sakaklara-yanlara-sac-ekimi.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/03/sakaklara-yanlara-sac-ekimi.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy