Bölgesel Saç Ekimi ve Türleri

Bölgesel saç ekimi, saç dökülmesinin gerçekleştiği dar bir bölgeye ekim işleminin uygulanmasıdır. Bahsi geçen bölgede normal saç dökülmesi...


Bölgesel saç ekimi, saç dökülmesinin gerçekleştiği dar bir bölgeye ekim işleminin uygulanmasıdır. Bahsi geçen bölgede normal saç dökülmesi gerçekleşmiş olabileceği gibi, herhangi bir yanık, yaralanma veya saçkırandan kaynaklı saçsızlık problemi de yaşanmış olabilir.

Sebep ne olursa olsun bölgesel saç ekimi ile dar bölgeye saç ekimi yapılabilir. Bölgesel saç ekimi ameliyatında kullanılan greft sayısı az olduğu için operasyon kısa sürer ve bu tür ameliyatlar daha az maliyetle yapılmış olur.

Bölgesel Saç Ekimi


Bölgesel saç ekimi, ekim yapılacak bölgenin saçsız kalma nedeni ve bölgenin konumuna göre sınıflandırılır. Dar bölgeye yapılan bu ekim türlerini görelim.


Alın Bölgesine Saç Ekimi


Bazı insanların alınları doğuştan geniş olabilir. Erkeklerde çok rahatsız edici olmasa da bayanlarda estetiği bozduğu düşünülen aşırı alın genişliği, bölgesel saç ekimi ile daraltılabilir.

Alın daraltma ekiminde az greftle saçlandırma gerçekleştirilebilir. Ekim merkezlerinin büyük bölümü greft sayısına göre fiyat talep ettiği için de düşük bir fiyatla alın bölgesine saç ekimi yaptırabilirsiniz.

Alın bölgesi dediğimiz ön saç bölgesine yapılan ekimler kimi zaman dökülme sebeplidir. Erkeklerde normal bir saç dökülmesi alın bölgesinden başlar. Bazılarında dökülme tepelere doğru devam ederken, bazılarında bu bölge ile sınırlı kalabilir.

Sadece alın bölgesine yapılan bir saç ekimi tıraşsız olarak da yapılabilir. Ensenin üst kısmında uygun olan bir bölge kısmi olarak tıraş edilir. Çok sayıda greft gerekli olmadığı için geniş bir bölgenin tıraş edilmesi gerekmeyecektir. Böylece mevcut uzun saçlarınız, saç köklerinin alındığı tıraşlı bölgeyi kısa sürede kamufle edecektir.


Tepe Bölgesine Saç Ekimi

sadece tepeye saç ektirmek
Tepe Bölgesine Saç Ekimi

Saç dökülmesine en az direnç gösteren bölgelerden bir tanesi tepe bölgesidir. Kafamızın tam ortasına denk gelen tepe bölgesi, alın ve yanlardan sonra açılan ilk yerdir.

Her insanın saç yapısı farklıdır. Bazı erkeklerde ön bölge tamamen boşalsa bile tepe bölgesindeki saçlar dökülmez. Bunun aksine, bazı erkeklerde önler açılmamasına rağmen sadece tepe bölgesinde dökülme görülebilir.

Sadece tepe bölgesine saç ekimi yaptırmak mümkündür. Hatta tepe bölgesi çok da görünmediği için bu bölgeye sakaldan alınan kıl köklerinin ekilmesi de mümkündür. Eğer ensedeki saçlarınızın seyrelmesini istemiyorsanız çenenin altında bulunan sakal kökleri ile tepeye saç ekimi yaptırabilirsiniz.

Peki, tepe bölgesi için kaç greft yeterlidir? Dökülme çok geniş değilse 1000-1500 greftle tepe bölgesindeki açığı kapstmsk mümkün olabilir.


Yanlara Saç Ekimi


Bölgesel saç ekiminin yapıldığı diğer bir alan da köşeler yani yan bölgelerdir. Saç dökülmesinin belirginleştiği ilk yer yanlardır. Önce yanlar geriye doğru açılır ve saç dökülmesi genişleyerek devam eder.

Sadece yanlara yapılan saç ekiminde de az greftle başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir. Yanlar, genellikle genç yaşta açılmaya başlar; bu nedenle henüz yirmili yaşlardaki birçok erkek bölgesel saç ektirmek isteyebilir.

Ancak yaşınız çok gençse sadece yanlar biraz açıldığı için ekim yaptırmanızı pek tavsiye etmeyiz. Aksi taktirde, saç dökülmesi devam edecek ve mevcut saçlarınızla ekim bölgesi arasında boşluk oluşacaktır. Bu da size kötü bir görünüm verecektir.


Şakak Bölgesine Saç Ekimi


En çok yapılan bölgesel saç ekimlerinden bir tanesi de şakak bölgesine yapılan saç ekimidir. Alnın yanlardan bittiği alan ile kulak arasında kalan bölüme şakak adı veriliyor. Doğuştan saçsız veya zayıf olan şakaklara saç ekimi yapılarak daha dolgun ve gür bir görünüm kazanılabilir. Şakaklara yapılan saç ekimi de dar bölgeye saç ekimi sayıldığı için az sayıda greft yeterli olacaktır.


Saçkıran Olan Bölgeye Saç Ekimi


Birçok insanın baş belası olan saç kıran, kafanın herhangi bir bölgesindeki saçların tamamen dökülmesine sebep olabilir. Saç kıran kimi zam çeşitli tıbbi veya doğal ilaç ve uygulamalarla tedavi edilebilir; ancak bu tedavi yöntemlerinin işe yaramadığı vak'alar da yok değildir.

İşte, ilaçların yetersiz kaldığı saçkıran kaynaklı saç dökülmeleri için kesin çözüm saç ekimidir. Saçkıranın bulunduğu bölgeye saç ekimi yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur.

Saçkırandan etkilenen bölgenin genişliği önemlidir. Dar bölgelere duruma göre 500 greft bile yeterli gelirken; geniş bir saçkıranlı bölge için 2500-3000 greft kullanılması gerekebilir.


Yanık Bölgeye Saç Ekimi


Hayat bazen iyi bazen ise kötü sürprizlerle doludur. Hiç beklemediğimiz bir anda başımıza gelen bir talihsizlik, hayatımızı alt üst edebilir. Yanma veya yanık vak'aları da insan vücudunun en çok etkilendiği kazalar arasında sayılır.

Maruz kaldığımız bir yangın, kafamıza dökülen sıcak bir madde veya benzeri durumlar bizleri saçlarımızdan edebilir. Küçük çaplı yanmalarda saçsız kalan bölge dar olabilir. Bu yanık bölgesine bölgesel saç ekimi yapılabilir. Ancak yanmanın etkisi büyükse ve saçlarımızın büyük bir bölümünü kaybettiysek, saç ekimi yerine protez saç kullanmak daha mantıklı olabilir.


Yara İzleri İçin Bölgesel Saç Ekimi


Küçükken kafaya alınan bir darbe, herhangi bir trafik kazasında veya düşme vak'alarında oluşan yaralardan kaynaklanan izlere bölgesel saç ekimi yapılabilmektedir. Kafa kırılması olarak tabir ettiğimiz durumlarda oluşan küçük yara izlerinin saç ekimi ile kapatılması son derece mümkün ve basittir. Bu tür yaralar zaten genellikle ufak çaplı olduğu için birkaç yüz greftle başarılı bir operasyon gerçekleştirilebilir.

Bölgesel Saç Ekimi Yaptıranlar


Kafasındaki bir yaraya, yanığa veya boş alana bölgesel saç ekimi yaptıranlar, çok kötü bir saç ekim merkezine veya doktoruna denk gelmediği müddetçe, ekimden çok mutlu olmaktadır. Özellikle tepe bölgesine yapılan bir saç ekiminde doğallık çok ön planda değildir. Bu nedenle çok da profesyonel olmayan bir doktora ekim yaptırsanız dahi iyi bir ekime sahip olabilirsiniz.

Bölgesel Saç Ekimi Yapan Yerler


Ülkemizde başarılı ameliyatlar gerçekleştiren yüzlerce saç ekim doktoru var. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve daha adını saymadığımız birçok ilimizde yaptığı ekimlerle ünlü birçok doktor var. Zaten bölgesel saç ekimi normal saç ekimine göre farklılık göstermediği için her saç ekim merkezi, talebinize olumlu cevap verecektir.

Bölgesel Saç Ekimi Nasıl Yapılır?


Saç ekiminin nasıl yapıldığını saç ekimi ameliyatının yapılışı konulu makalemizde anlattık. Bölgesel saç ekimi ile normal saç ekimi arasında herhangi bir fark olmadığı için ilgili yazımızı okuyarak tüm detayları öğrenebilirsiniz.

Bölgesel Saç Ekimi Fiyatları


Bölgesel saç ekimi fiyatı, tamamen ekimin yapıldığı alanın genişliğine ve ekimi gerçekleştiren saç ekim doktoruna göre değişir. Türkiye’deki ortalama saç ekimi fiyatlarına gör 1 greft 2 liraya ekilmektedir. Ancak bir grefti 10 liraya eken yerler de var.

Sizin, çok da lüks olmayan bir yerde ekim yaptıracağınızı düşünürsek şöyle bir hesap çıkarabiliriz ortaya.

 # Tepe bölgesine saç ekimi için 1000 greft yeterlidir. Bu durumda tepe bölgesi saç ekimi fiyatı 2000 TL dolaylarında olacaktır.

 # Alın bölgesine yapılan ufak çaplı bir saç ekimi için de 1000-1500 greft yeterli olur. Ödeyeceğiniz para, alın bölgesi saç ekimi fiyatı 2000-3000 arası olur.

 # Misket büyüklüğündeki bir yaraya 60-70 greft yeterli olur. Bu durumda 150-200 lira işinizi görür. Ancak bazı doktorlar alt sınır belirlemektedir. Örneğin yarayı kapatacak greft sayısı 100 bile olsa, o doktor 300 greftten aşağı işlem yapmıyoruz diyerek sizden 500-600 gibi bir ücret talep edebilir.

 # Ceviz büyüklüğündeki bir yanık izini kapatmak için 300-500 greft yeterlidir. Bu durumda da ödeyeceğiniz para 800-1000 lira arasında olacaktır.

Değerli ziyaretçilerimiz, bölgesel saç ekimi ve fiyatları hakkında detaylı bilgiler vermeye çalıştık. Konu hakkında sormak istediğiniz ne varsa, sorabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Bölgesel Saç Ekimi ve Türleri
Bölgesel Saç Ekimi ve Türleri
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpLMBTG3bdQjKsjLkXfRTJLbPvmqxPWi9TFH8EoypW3Yy7kE4HlKQMcYbgksWxc1DfwNfdtEHe7C10nTOH1k8Aq7eXT8rQMa1ALLY_T4RtAJRzZlH2oY-XIBZZfen1kfgTa0R8Kn57CrY/s1600/bolgesel-sac-ekimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpLMBTG3bdQjKsjLkXfRTJLbPvmqxPWi9TFH8EoypW3Yy7kE4HlKQMcYbgksWxc1DfwNfdtEHe7C10nTOH1k8Aq7eXT8rQMa1ALLY_T4RtAJRzZlH2oY-XIBZZfen1kfgTa0R8Kn57CrY/s72-c/bolgesel-sac-ekimi.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/bolgesel-sac-ekimi-ve-turleri.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/bolgesel-sac-ekimi-ve-turleri.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy