Saç Ekimi Ne Kadar Sürer? Ameliyat Kaç Saat?

Saç ekimi ne kadar sürüyor, saç ekimi ameliyatı kaç saat sürer, ameliyat zor mu kolay mı ve daha fazlası için sitemizi ziyaret edin.

Saç ekim süreci üç ana aşamadan oluşur. Bu aşamalar şunlardır:

-Saç ekimi öncesi
-Ameliyat esnası
-Saç ekimi sonrası

Gerek ekim öncesi gerekse de ekim sonrası süreç, saç ektirmeyi düşünen hasta için son derece önemli olsa da, asıl kritik aşama saç ekimi ameliyatı aşamasıdır; zira bu aşamada saç ekiminiz ya istediğiniz gibi olacak ya da beklentileriniz gerçekleşmeyecek bu yüzden de hayal kırıklığına uğrayacaksınız.

Bu nedenle bu aşamanın sağlıklı bir şekilde atlatılması son derece mühimdir. Zaten ekim sonrası süreçte size düşen pek bir şey yoktur. Ameliyat gerçekleştikten sonra yapmanız gereken tek şey sabırla beklemektir.

Daha önce ele aldığımız saç ekimi nasıl yapılır konulu yazıda saç ekiminin ne kadar sürdüğüne de değinmiştim. Burada ise konuyu biraz daha detaylandırıp saç ekimi ameliyatında her aşamanın kaç saat sürdüğünü belirtmeye çalışacağım.

Saç Ekimi Ameliyatı Ne Kadar Sürüyor?

Bir saç ekim ameliyatı ortalama 7 saat sürmektedir. Hastaya ekilecek greft sayısına göre saç ekimi süresi 6-9 saat arasındadır.Saç ekimi operasyonunda tek bir ameliyatta en fazla 4500-5000 kadar greft ekilebilmektedir. Bu sayıda greftin ekileceği bir ameliyat 9 saat kadar sürecektir.

Bununla birlikte, saçsız alanı pek geniş olmayan bir hastaya yapılacak 2000 greftlik bir ekim ise ortalama 5-6 saat sürecektir.

Saç Ekimi Ameliyatı Süresini Etkileyen Etmenler

Saç ekimi kaç saat sürer sorusuna cevap verilirken birden fazla etmenin göz önünde bulundurulması gerekir; zira aslında bu soruya yine soruyla karşılık vermek gerekiyor: Saç ekimi neye göre kaç saat sürer, kime göre ne kadar sürer? Şimdi bu etmenleri inceleyelim:

1- Ekilecek Greft Sayısının Saç Ekimi Süresine Etkisi

Aslında hastaya ekilmesi gereken greft sayısı, bir saç ekim ameliyatının ne kadar sürdüğünü belirleyen en önemli etmendir. Saçlarının büyük bir bölümünü kaybetmiş bir hastayı tekrar saçlandırmak için enseden en az 4-5 bin greft alıp saçsız alana ekmek gerekir. Bu kadar greftin kullanıldığı bir ameliyat elbetteki çok uzun sürecektir.

Kimi hastalara çok sayıda greft kullanmaya gerek yoktur. Örneğin sadece şakaklara yapılan ufak bir operasyonda 1500-2000 greft yeterli olabilmektedir. Enseden alınıp ekilen greft sayısı az olunca, elbetteki ameliyat süresi çok daha kısa olacaktır.

2- Seçilen Saç Ekim Tekniğinin Süreye Etkisi

Bilindiği gibi gerek dünya genelinde gerekse de Türkiye’de iki saç ekim tekniği kullanılmaktadır. Biri pek tercih edilmeyen FUT tekniği, diğeri ise FUE tekniğidir.

FUT tekniğinde enseden saçlı alanlar bölüm bölüm kesilerek saçsız alana yapıştırıldığı için bu teknikle yapılan operasyonlar daha kısa sürmektedir.

En çok kullanılan ve tercih edilen FUE tekniğinde ise saç ekimi, enseden saç kökleri tek tek alınıp yine tek tek ekilmek sureti ile yapıldığı için saç ekim ameliyatı süresi daha uzun olur.

3- Saç Ekim Doktorunun El Becerisinin Ameliyat Süresine Etkisi

Bir ekim uzmanı (hemşire veya saç uzmanı da olabilir) ne kadar çok saç ekimi gerçekleştirdiyse o kadar tecrübe kazanmış olur. Tecrübeli bir ekim uzmanının eli çabuktur, bu nedenle bir ekimi daha kısa sürede yapabilir.

Aksine, tecrübesi az olan bir ekim uzmanı, hızlı hareket edemeyeceği için ameliyat süresi oldukça uzayacaktır.

4- Ekimi Gerçekleştiren Kişi Sayısının Saç Ekimi Ameliyatı Süresine Etkisi

Bir operasyonda bazen tek kişi çalışır, yani saçları enseden alan da saçsız alana eken de aynı kişidir. Bazen ise uyumlu kalabalık bir ekip eş zamanlı çalışır. Örneğin biri enseden saçı alırken, başka birisi
aynı anda bu saç köklerini düzenler. Ekim esnasında isi bir kişi bir tarafa ekim yaparken, diğeri aynı zamanda diğer tarafa ekim yapar.

Bu şekilde deneyimli ve uyumlu iki kişi tarafından yapılan ekimlerde de zaman iyi kullanıldığı için operasyon süresi de kısa olmaktadır.

Saç Ekimi Bir Kerede mi Yapılır?

Hastanın kellik derecesi, ekimin bir defada mı yoksa birden fazla defada mı yapılacağını belirler. Hastada saçsız alan fazla ise duruma göre ameliyat tekrarlanabilir.

Saç Ekimi Kaç Seansta Yapılır?

Ülkemizde yapılan saç ekim operasyonlarının ekserisi tek seansta yapılır. Yani o ameliyat masasına saç ekimi için bir defa yatarsınız, daha sonra herhangi bir operasyon geçirmezsiniz. Tabii ki bu durum
kel bölgenin aşırıya kaçmadığı durumlar için geçerlidir.Saçsızlık derecesine göre saç ekimi bazen 2 seansta gerçekleştirilir. 2 seansın gerekli olduğu ekimler, 4-5 binden fazla grefte ihtiyaç duyulan ekimlerdir. Örneğin saçsız alanınızı kapatmak için size 7000 greft lazım oluyorsa, ekim uzmanı muhtemelen bu işlemi 2 ayrı seansta yapacaktır. . Seansın üzerinden belli bir süre geçtikten sonra 2. Seans da gerçekleştirilir.

Saç Ekim Ameliyatı Aşamaları ve Her Aşama İçin Harcanan Ortalama Süre


Bir saç ekimi operasyonunda ortalama 8 aşama bulunur. Bu aşamaları ve kaç saat sürdüklerini görelim:

Not: Ortalama 4000 greftin kullanıldığı bir saç ekimi ameliyatını baz aldım.

1- Alın Çizgisinin Belirlenmesi

Alın çizgisinin belirlenmesi, konu ile ilgili hastanın da görüşünün alınması ve karar süreci ortalama 15 dakika sürmektedir.

2- Saçların Tıraş Edilmesi

Tıraş makinesi ile yapılan saç kazıtma işlemi 5-10 dakika sürmektedir.

3- Enseye Lokal Anestezi Yapılması

Lokal anestezi yapılırken 10-15 kadar iğne kullanılır. Anestezinin yapılması ve etkisini göstererek uyuşmanın sağlanması için gereken toplam süre 1 saattir.

4- Greftlerin Alınması

Mikromotor yardımı ile saçların tek tek alınıp düzenlenmesi ortalama 2 saat sürmektedir.

5- Saçsız Alana Lokal Anestezi Yapılması

Tıpkı enseye yapılan lokal anestezi gibi bu aşamada yapılan anestezi de uyuşma süreci ile beraber ortalama 1 saat sürmektedir.

6- Saç Kanallarının Açılması

Hızlı çalışan bir uzmanın kanalları(delikler) açması 30 dakikayı bulmaktadır.

7- Greftlerin Ekilmesi

En uzun süren aşama bu aşamadır. Daha önce açılan kanallara saç köklerinin tek tek yerleştirilmesi gerekmektedir. Ekim aşaması ortalama 4 saat kadar sürebilmektedir. Ekimi yapan kişi sayısı da bu
sürenin uzun veya kısa olmasında büyük etkendir. Şayet tek kişi yapıyorsa ekim uzun, iki kişi beraber yapıyorsa daha kısa olacaktır.

8- Ensenin Bandajlanması

Kanamanın durdurulması ve hasar görmüş olan ensenin enfeksiyonlardan korunması için yapılan bandajlama işlemi 5 dakika sürmektedir.


Ekilen Saçların Çıkması Ne Kadar Sürer?

Saç ekimi ne kadar sürüyor sorusuna karşılık olarak, ameliyatın ortalama 7-8 saat sürdüğünü söyledik. Peki, saçların çıkması bu kadar kısa zamanda gerçekleşecek mi? Elbette ki hayır. Ekilen saçların çıkması uzun bir zaman dilimini istemektedir. Öyle ki ektirdiğiniz saçların çıkması için geçmesi gereken süre yaklaşık 5-6 aydır.

Saç ekim uzmanlarına göre saçlar ekimden sonra 12. Aya kadar gelişimine devam eder. Ancak ekilen tüm köklerin saç olarak çıkıp uzaması için 6 ay yeterlidir. Altı ayda saçlarınız artık neredeyse son halini almıştır. Altıncı aydan sonra var olacak gelişmeler ise sadece saçların sağlığı ve canlılığı ile ilgilidir.

Değerli arkadaşlar, saç ekimi ne kadar sürüyor, saç ekimi ameliyatı kaç saat sürer konulu makalemizin sonuna geldik. Konu ile ilgili her türlü sorunuzu sorabilirsiniz. Hepinize gür ve sağlıklı saçlar dileriz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekimi Ne Kadar Sürer? Ameliyat Kaç Saat?
Saç Ekimi Ne Kadar Sürer? Ameliyat Kaç Saat?
Saç ekimi ne kadar sürüyor, saç ekimi ameliyatı kaç saat sürer, ameliyat zor mu kolay mı ve daha fazlası için sitemizi ziyaret edin.
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sac-ekimi-ne-kadar-surer-ameliyat-kac.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sac-ekimi-ne-kadar-surer-ameliyat-kac.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy