Sakal Ekimi Nedir Nasıl Yapılır?

Sakal ekimi, FUE tekniği ile yapılan saç ekimlerinin büyük bir başarıya ulaşması neticesinde tüm dünyada yaygınlık göstermeye başladı. Günü...

Sakal ekimi, FUE tekniği ile yapılan saç ekimlerinin büyük bir başarıya ulaşması neticesinde tüm dünyada yaygınlık göstermeye başladı. Günümüzde gerçekleştirilen sakal ekimi operasyonları sayesinde, hiç sakalı olmayanlar bile çok iyi bir görünüme kavuşturulabiliyor.

Belli bir yaşa geldiği halde sakalı çıkmayanlar, herhangi bir hastalıktan dolayı sakallarının tamamı veya belli bir bölümü dökülenler; yara, yanık vb. sebeplerden ötürü sakalını kaybedenler, kısa süren bir operasyonla istedikleri sıklıkta ve şekilde bir sakal sahibi olabiliyor.
sakal ektirme fiyatları
Sakal Ekimi Öncesi Sonrası

Şayet siz de yukarıda saydığımız herhangi bir sebeple sakalınızı kaybettiyseniz veya sakalınız hiç çıkmadıysa, gelin merakınızı giderecek bu yazıyı sonuna kadar okuyun ve sakal ekimi ile ilgili her şeyi öğrenin.  Bu yazıdan öğrenemediğiniz ama cevabını merak ettiğiniz diğer tüm hususları da yorum bölümü aracılığı ile bize sorabilirsiniz.

Sakal Ekimi Nedir?

Sakal ekimi, sakalın olması gerekip de herhangi bir nedenle olmadığı bir bölgeye, başka bir alandan alınan kıl köklerinin tek tek ekilmesi yolu ile yapılan ufak bir cerrahi operasyondur. Ekilen sakallar, vücudun başka bir bölgesinden alındığı için bu işleme sakal nakli demek de yanlış olmayacaktır. Hatta bunu ‘’sakal dikimi’’ olarak nitelendirenler de bulunmaktadır.

Sakal Ekimi Nasıl Yapılır?

Günümüzde saç ekimi operasyonlarında en sık kullanılan FUE tekniği, sakal ekiminde de kullanılmaktadır.  FUE, ekim işlemlerinde donör bölgeden köklerin tek tek alınması ve ekim alanına yine tek tek ekilmesi yolu ile uygulanan bir saç ve sakal ekim tekniğidir. 2000’li yılların başında ilk defa kullanılan bu yöntem, ülkemizde de geciktirilmeden kullanılmaya başlanmış ve çok başarılı sonuçlar elde edilmiştir.

Şimdi sakal ekiminin nasıl yapıldığını, sakal ekimi aşamalarını başlıklar halinde yazıp, her aşamanın ne şekilde gerçekleştiğini ayrıntıları ile anlatmaya çalışacağız. Lütfen hiçbir başlığı atlamadan okuyun ki kafanızda en ufak bir soru işareti kalmasın.

Sakal Ekimi Aşamaları


Sakal ekimi öncesi süreci geçtiğinizi, bir sakal ekim merkezi ile anlaştığınızı ve ekim günü için ilgili merkeze geldiğinizi varsayarak sonraki aşamaları, yani ameliyat sürecini anlatacağız.


1- Sakal Ekimi Yapılacak Olan Bölgenin Belirlenmesi

Başarılı işler çıkarmanın en temel yolu planlı çalışmaktır. Bu nedenle ekim uzmanının yapacağı ilk şey, çalışma planı hazırlamaktır. Bunun için öncelikle sakalsız alanlarınız tespit edilecek. İstediğiniz sıklıkta bir sakala sahip olmanız için kaç kıl kökünün gerektiği belirlenecek. Daha sonra ekilecek kıl köklerinin hangi bölgeden alınacağına karar verilecek.

Gerek ekim yapılacak bölge gerekse de kıl köklerinin alınacağı bölge belirlenir ve kalemle işaretlenir. Sakalın hangi bölgesine kaç greft (kıl kökü) ekileceği de kararlaştırıldıktan sonra, sonraki aşamaya geçilir.


2- Kıl Köklerinin Alınacağı Bölgenin Tıraş Edilmesi

Kıl kökleri alınırken çok ince uçlu cihazlar kullanılır. Bu cihazlarla çalışmak çok fazla dikkat ve hasasiyet gerektirdiği için, ekim uzmanının işini biraz kolaylaştırmak gerekir. Bu da, ancak iyi bir tıraşla gerçekleşebilir. Hem kıl köklerinin rahat alınması hem de alınan kıl köklerinin sakal alanına rahat ekilebilmesi için makine ile ilgili bölgeler tıraş edilir. Tıraş işlemi gerçekleştikten sonra artık işin cerrahi boyutuna geçilebilir.


3- Donör Bölgeye Lokal Anestezi Yapılması

Donör, verici anlamına geliyor. Sakal ekimi için kıl köklerini aldığımız bölge donör bölge olarak isimlendirilir; zira bize kökleri veren bölge bu bölgedir. Sakal ekiminde her ne kadar kesme biçme işlemleri olmasa da kıl köklerinin tek tek alınması, ekim bölgesinde delikler açılması son derece acı veren bir olay olacaktır.

Bu acıyı bertaraf etmenin yolu da operasyon öncesinde lokal anestezi uygulamaktır. Lokal anesteziden sonra greftleri alınacağı bölge ve ekimin yapılacağı bölge tamamen uyuşacağı için ekim esnasında ve öncesinde herhangi bir ağrı hissetmeyeceksiniz. Ancak lokal anestezinin kendine has bir acısının olduğunu da belirtmek gerekir.

Lokal anestezi, ince uçlu iğneler yardımı ile yapılır. Birden fazla iğne ile deri altına ilaçlar enjekte edilir. Hem iğnenin batması esnasında hem de iğnedeki ilaç deri altına enjekte edilirken kimine göre büyük, kimine göre küçük sayılan bir acı duyacaksınız. Ancak sakal ekimi sürecinde duyacağınız tek acı da bu olacaktır. Lokal anestezi yapıldıktan sonra uyuşmanın gerçekleşmesi için bir sür beklenir. Daha sonra diğer aşamaya geçilir.


4-  Kıl Köklerinin Donör Bölgeden Alınması


Uyuşmanın gerçekleştiği donör bölgeden kıl kökleri alınmaya başlanır. Donör bölge genellikle ense bölümü olur. Ense bölümünde saçların bittiği bölgenin hemen üstünden lazım olduğu kadar kıl kökü alınır. Ancak sakal ekimi için kıl kökleri enseden alınabileceği gibi şayet varsa boyun (sakalın alt tarafı) bölgesinden de alınabilir.

Köklerin nereden alınacağı, ekim uzmanı tarafından incelendikten sonra kararlaştırılır. Kararlaştırılan bölgeye mikromotor denilen özel bir cihazla müdahale edilir ve kıl kökleri tek tek alınarak toplanır. Toplama işlemi bittikten sonra diğer aşamaya geçilir.


5- Sakal Ekimi İçin Kanalların (sakal ekilecek delikler) Açılması


Önceden lokal anestezi ile uyuşturulmuş olan sakal ekim alanına ekilecek greft sayısınca kanal açılır. Bu kanallar genellikle 45 derecelik bir eğimle açılmalıdır ki sakallar doğal bir görünüm alabilsin. Kanal açma işlemi 30 dakika ile 1 saat gibi bir zaman dilimi içerisinde tamamlanır. Daha sonra, son aşamaya geçilir.


6- Sakal Ekiminin Gerçekleştirilmesi


Daha önce donör bölgeden alınan kıl kökü miktarınca açılan kanallara kıl köklerinin yerleştirilmesi aşamasına geçilir. Bu aşama da son derece titizlik ve tecrübe isteyen bir aşamadır. Usta olmayan eller tarafından yapılması, sizi hüsrana götürebilir.

Yine özel cihaz ve aletlerle, kıl kökleri tek tek alınır ve açılmış olan kanallara titizlikle yerleştirilir. Böylece sakal ekimi ameliyatı tamamlanmış olur. Açılan deliklerden akan kan, bu bölgede pıhtılaştığı için yüzünüz pek estetik görünmeyecektir. Ancak doktorun belirleyeceği tarihe kadar bu kanlara asla müdahale edilmemesi gerekir. Yeni sakallarınız hayırlı olsun.

Sakal Ekimi Fiyatları Ne Kadar?


Sakal ekimi fiyatları genellikle, ekilen kıl kökü sayısına göre belirlenir. Ektiği her kök başına 5 TL isteyen ekim uzmanları olduğu gibi, 7 TL veya çok daha fazla ücret talep eden doktorlar da bulunmaktadır. Ancak Türkiye’nin ortalama bir sakal ekim merkezinde kıl kökü başına 5 liraya sakal ektirebileceğinizi rahatlıkla söyleyebiliriz.

Hiç sakalı olmayanlar için 1000-1500 kıl kökü yeterli gelmektedir. Ancak çok sık bir sakal isteyenler için bu sayı 3 bin kıl köküne kadar çıkarılabilir. Bize sorarsanız 1500 kökü geçmemenizi tavsiye ederiz. Belki sizler yokluğunu çektiğiniz için çok sık olmasını isteyeceksiniz; fakat inanın ki bu sakallara siz de sahip olduktan sonra gereğinden fazla sakalın faydadan çok zarar getirdiğini siz de göreceksiniz.

Dilerseniz biraz hesap kitap işleri ile uğraşalım. Farz edelim ki sizin hiç sakalınız yok ve size toplam 1500 kıl kökü ekilmesini istiyorsunuz. 5 liradan teklif aldığınızı düşünürsek, sakal ekimi için vermeniz gereken ücret 7500 lira olacaktır.

Ancak sakal ektirenlerin çoğu bölgesel sakal ekimi yaptırmaktadır. Bu durumda daha az kıl kökü ektirmektedir. Dolayısı ile daha ucuza ekim yaptırabilmektedir. Bölgesel sakal ekimi yapan bir hastaya 500 kıl kökünün yeterli geldiğini düşünürsek de sakal ekimi kendisine 2500 liraya mal olacaktır. Sanırım hesabı anladınız. Ne kadar kıl kökü, o kadar para.

Bu arada şunu da hatırlatmakta fayda var. Bazı ekim uzmanları minimum sakal ektirme sınırı koymaktadır. Atıyorum sizden en az 300 kökün parasını almaktadır. Size lazım olan 100 kök olsa bile, bu 100 kökü 300 kökün parasını vererek ektirebilirsiniz.

Sakal Ekimini Kimler Yaptırmalı?


Normal bir erkekte sakallar 15 veya 16 yaşlarında çıkmaya başlar ve 20-21 yaşlarına kadar da çıkmaya devam eder. Ancak bazı erkeklerde çeşitli hormonal bozukluklar veya benzeri rahatsızlıklar yüzünden sakallar hiç çıkmayabilir. Halk arasında ‘’köselik’’ olarak bilinen bu durum gerek dünya genelinde gerekse de Türkiye’de sıkça karşılaşılan bir durumdur.

Köseliği problem eden erkekler FUE tekniği ile sakal ektirerek bu problemden kurtulabilir. Tabii ki sakal ektirmek için ille de köse olmaya gerek yok. Hepimiz insanız ve başımıza her an her şey gelebilir. Normalde sakallı olan birçok erkek, sonradan karşılaştığı bir problem yüzünden de sakallarından olabiliyor.

Sakalkıran adı verilen bir rahatsızlık nedeniyle sakalın tamamının veya bir bölümünün kaybedilmesi olağan bir durum. Yine herhangi bir yanma, yaralanma sonucunda da sakallar bölgesel olarak kaybedilebiliyor. Sebep ne olursa olsun, sakalının mevcut durumundan şikayetçi olan, kendisine yeni bir stil kazandırmak isteyen her erkek sakal ektirebilir. Bunda herhangi bir sakınca yoktur.

Yara ve Yanık İzlerinin Sakal Ekimi ile Kapatılması

Sakal ektirenlerin önemli bir bölümü yanık ve yara izlerini kapatmak için bu operasyonu gerçekleştirmektedir. Sakal ekimi ile her türlü yara ve yanık izinin kapatılması mümkün. Hatta aşırı boyutlara ulaşmış sivilce izlerini kapatmak için sakal ektiren erkeklerin sayısı da az değildir.

Sakal Sıklaştırma Ekimi


Bazı erkekler tamamen sakalsız olduğu için sakal ektirirken, bazıları da mevcut sakalını beğenmediği için ekim yaptırmaktadır. Sakalınızın çok seyrek olduğunu düşünüyorsanız ve bu durumu kendinize dert ettiyseniz üzülmeyin. Sakal sıklaştırma ameliyatı ile sakallarınızı istediğiniz sıklığı kavuşturabilirsiniz.

Sakal sıklaştırma işleminde mevcut sakal kıllarının arasındaki boşluklara kanallar açılır ve bu kanallara kıl veya saç kökleri ekilir. Hangi bölgenin ne sıklıkta olmasını istiyorsanız, bunu ekim uzmanınızla istişare ettikten sonra operasyonu gerçekleştirebilirsiniz.


Sakal Ekimi İçin Kıllar Nereden Alınır?


Yukarıda kısaca değinmiştik; fakat ayrıntılarını burada da anlatmakta fayda var. Sakal ekiminde kullanılacak kıl köklerinin alınacağı birçok bölge var. Ekim öncesinde çeşitli hususlar dikkate alınarak seçilen bu bölgeler şunlardır:


1- Ense Bölgesi

Buradaki ense bölgesinden kasıt, kafanın arka kısmında saçların aşağıda bittiği sınır çizgisinin hemen üst bölümüdür. Buradaki saçlar dökülmeme özelliği gösterdiğinden ve kişiye estetik bakımdan pek değer katmadığından bu saç kökleri genellikle en büyük tercih olmaktadır.

Ancak enseden kökler alınırken dikkat edilmesi gereken çok önemli bir husus vardır: Şayet saçlarınız da ekime muhtaçsa veya ileride böyle bir durumun oluşabileceğini düşünüyorsanız, enseden minimum düzeyde kıl kökü almanız yararınıza olacaktır; zira ileride ihtiyaç duyacağınız olası bir saç ekiminde, kökler bu bölgeden alınacağı için yeterli kökü o zaman bulamayabilirsiniz.


2-Elmacık Kemiği

Donör bölge olmaya aday bölgelerden bir tanesi de elmacık kemiğidir. Yani göz çukurlarımızın altında bulunan üst yanak olarak da tabir ettiğimiz ve gereksiz sakal tüylerini cımbızla aldığımız bölge. Sakal ekimi için kıl köklerinin buradan alınmasının iki avantajı vardır.

Birinicisi, ileride yaptıracağınız saç ekiminde lazım olacak olan saç köklerini ensede bırakmış olursunuz. İkincisi ise zaten her erkeğin cımbız ve benzeri yöntemlerle aldığı, istenmeyen kıllardan kurtulmuş olursunuz. Yani bir taşla iki kuş vurmuş olacaksınız. Birinci kuş sakal ekimi, ikinci kuş ise lazer epilasyon... Bu bölge, ilgili bölgede kıl kökü bulunan yani tam köse olmayan erkekler için donör bölge olmaya adaydır.


3- Boyun Bölgesi

Sakal ekimi için kıl köklerinn alınacağı diğer bir bölge de boyun bölgesidir. Boyun bölgesinden kasıt sakalın boyunda bittiği alanlar yani çoğumuzun çizik dediğimiz yöntemle, jiletle aldığımız gereksiz sakallardır. Burada da yine bedavadan lazer epilasyon yapmış olacağız. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi bu bölgeden kök alınabilmesi için bölgede sakalların olması gerekiyor.

Sakal Ekimi Nerede Yapılır?

Sakal ekimi, bu işi profesyonel anlamda yapan saç ve sakal ekim merkezlerinde ya da hastanelerde yapılmaktadır. Bu işlemin bir tıp doktoru tarafından yapılması zorunludur. Doktor olmadığı halde kendisini ekim uzmanı vb. sıfatlarla tanıtan kişilere sakal ekimi yaptırmanızı asla önermeyiz.

Daha önce sakal ekimi yaptığından emin olduğunuz, sakal ekimi fiyatları konusunda da anlaştığınız ve ekim tecrübelerini gördüğünüz herhangi bir sakal ekim merkezine veya doktoruna sakal ektirebilirsiniz. Ancak merdiven altı olarak tabir edilen, bilinmedik çok ucuz yerlere kendinizi emanet etmeyin; zira sakal yapayım derken saçlarınızdan da olmayın.

Sakal İçin Kaç Greft Gereklidir?

Sakal ekiminde kullanılacak greft sayısı tamamen hastanın mevcut sakal durumu ve sıklık talebi ile ilgilidir. Doğuştan beri sakalınız hiç çıkmadıysa veya çıktıktan sonra herhangi bir sebeple tamamı döküldüyse fazla greft ektirmek zorunda kalırsınız. Bu durumda sizin talebiniz devreye girer.

Bize sorarsanız sakallı bir erkek olmak için 1000-1500 arası sakal kökü ektirmeniz yeterlidir. Ancak çok sık bir ekim isteyenler için 3000 köke kadar yolu vardır.

Bölgesel sakal ekimi için de kullanılacak kök sayısı değişebilir. Atıyorum çene bölgesini kapatmak için 400-500 greft yeterlidir veya favori ekimi için 100-200 arası greft yeterlidir. Zaten herhangi bir yara veya ize ekim yaptıracaksanız çok daha az kökle de işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Sakal Ekimi Anlaşılır mı?

Eskiden saç ekimi yapıldığı fazlası ile belli oluyordu; ancak gerek doktorların uzmanlaşması gerekse de gelişmiş ekim tekniklerinin kullanılması bu durumu ekseriyetle ortadan kaldırdır. Aynı durum sakal için de geçerlidir. Günümüzde sakal ektirdiğinizi pek kimse anlamaz. Fakat acemi birine denk gelirseniz veya stili yanlış yaptırırsanız elbette ki bazı insanlar sakal ektirdiğinizi anlayacaktır.

Anlaşılmasını istemiyorsanız, çok düz bir hat yerine karşık ekim yaptırın, doğal yaptırın. Herhangi bir alanı tamamen boş bırakıp, bu boş alanın çevresinde de düz bir hat çizdirmeyin.

Ekilen Sakallar Dökülür mü?

Ekim süreci tamamlandıktan sonra ektirdiğiniz sakallar artık dökülmez; zira ekilen kökler dökülmeme özelliği gösteren köklerden seçilmiştir. Ancak ekimden 2-3 hafta sonra şok dökülme diye bir olay gerçekleşir. Ektirdiğiniz tüm sakallar dökülür; yalnız bu geçici bir dökülmedir. Bu dökülmenin ardından 2-3 ay geçtikten sonra ektirdiğiniz sakallar yeniden çıkmaktadır.

Sakal Ekimi Güzel Oluyor mu?

İncelediğimiz birçok sakal ekimi öncesi sonrası fotoğraflarda ve canlı örneklerde sakal ekiminin son derece güzel olduğunu, doğal durduğunu gördük. Sizler de sakal ekimi sonrası fotoğrafları inceleyerek fikir sahibi olabilirsiniz.

Sakal Ekimi İçin Yaş Sınırı Var mı?

Böyle bir ekim için elbette ki yaş sınırı olacaktır. Henüz çocuk sayılabilecek veya 20 yaşına henüz gelmemiş birisine sakal ekmek son derece mantıksızdır. Daha önce de belirttiğimiz gibi sakallar 20-21 yaşında da çıkabilir. Bu nedenle sakal ektirmeyi düşünen kişinin en az 21-22 yaşlarında olması yerinde bir davranış olacaktır.

Sakal Ektirenlerin Yorumları Nasıl?

Bugüne kadar gördüğümüz, konuştuğumuz, öncesi sonrası halleri hakkında muhabbet ettiğimiz hastaların hemen hemen hepsi halinden ve yeni sakallarından çok memnun. Dediğimiz gibi tıp da teknoloji de çok gelişti. Artık istediğiniz doğallıkta, istediğiniz sıklıkta ve stilde sakal ektirebiliyorsunuz. Hele de sakalsızlığı büyük bir problem haline getirenlerin kendilerine olan öz güvenleri kat kat artıyor.

Sakal Ekiminden Sonra Sakallar Ne Zaman Çıkar?

Sakal ekimi sonrası iyileşme süreci saç ekimi ile aynıdır. Bu nedenle ayrıntılı bilgi almak için saç ekimi sonuçları adlı makalemizi inceleyebilirsiniz. Sakalların ekildikten sonra ne zaman çıkacağı ve uzayacağına da kısaca değinelim.

Sakal ekiminden sonraki 2. Veya 3. Hafta ektirdiğiniz sakallar şok dökülme yolu ile dökülür. Ekimden 2 veya 3 ay geçtikten sonra da tekrar çıkmaya başlar ve artık normal sakal hayatına başlamış olurlar. Onlar uzar, siz tıraş edersiniz. Bu döngü, ömrünüz oldukça devam eder.

Ekilen Sakallar Beyazlar mı?

Bazı hastalar, ekilen sakalın her zaman siyak kalacağını düşünür. Bu yanlış bir düşüncedir. Ektirdiğiniz sakalların artık normal sakallardan hiçbir farkı yoktur. Normal bir erkeğin sakalı nasıl beyazlıyorsa, ekilen sakallar da zamanı geldiğinde beyazlamaktadır.


Sakalkıran Nedir Nasıl Tedavi Edilir?

Sakal kıran, çoğu defa doğal ilaç veya merhemlerle ya da tıbbi ilaç veya müdahale ile tedavi edilebiliyor. Bu soruna herhangi bir çözüm bulunamadığında ise sakal ekimi ile problem çözülebilir.


Bazı İnsanların Sakalları Neden Çıkmaz?

Sakalın çıkmamasının, diğer bir ifade ile köseliğin birçok sebebi olabilmektedir. Ancak en büyük sebebin hormon eksikliği olduğu düşünülmektedir. Erkeklik hormonu olarak bilinen tetosteron hormonu eksikliğinde sakal ve bıyıklar hiç çıkmayabiliyor. Ayrıca aşırı derecede üzüntü, stres gibi etmenlerin de sakalın hiç çıkmamasında etkili olduğu söyleniyor.


Sakal Ekiminden Sonra Sakal Tıraşı Olunur mu?

Sakal ekiminden sonra tıraş olmanız için aradan en az 2 haftalık bir zaman diliminin geçmesi gerekiyor. Özellikle şok dökülme yaşandıktan sonra sakal tıraşı olunması gerektiği konusunda görüş bildiren birçok uzman var. Şok dökülme gerçekleşmeden jiletle yapılan bir tıraş, ekilen saçlara zarar verebiliyor. Bu nedenle bu süre zarfında beklemeniz yararınıza olacaktır.


Sakal Ekimi ile İlgili Sorularınız?

Arkadaşlar sakal ekimi nedir, sakal ekimi nasıl yapılır gibi konularda sizleri ayrıntılı olarak aydınlatmaya çalıştık. Eksik anlattığımızı düşündüğünüz konular varsa bize sorabilirsiniz. Sizlere yardımcı olmak, sakal ekimi hakkında size destek sağlama en büyük görevimizdir. Dileriz ki istediğiniz doğal sakallara en kısa zamanda sahip olursunuz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Sakal Ekimi Nedir Nasıl Yapılır?
Sakal Ekimi Nedir Nasıl Yapılır?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUu74QSmTLj-7zuPVAgbu8ybb7DkMMbgfb0m6O5Gxi0RvvJUQL1T6h8I-zjBRmx2xgRpuJb8blWc7InHsX6X9ANIKdYgZZ61oSU3UOEhP5e-IUWrsHRCw7r-GaUziHqULT1itDCTaXBpI/s320/sakal-ekimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUu74QSmTLj-7zuPVAgbu8ybb7DkMMbgfb0m6O5Gxi0RvvJUQL1T6h8I-zjBRmx2xgRpuJb8blWc7InHsX6X9ANIKdYgZZ61oSU3UOEhP5e-IUWrsHRCw7r-GaUziHqULT1itDCTaXBpI/s72-c/sakal-ekimi.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sakal-ekimi-nedir-nasl-yaplr.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sakal-ekimi-nedir-nasl-yaplr.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy