Sakaldan Saç Ekimi Yapılması

Normal saç ekimleri, ense bölümündeki saç köklerinin saçsız alana nakledilmesiyle gerçekleşir. Sakaldan saç ekimi ise, sakal köklerinin çı...


Normal saç ekimleri, ense bölümündeki saç köklerinin saçsız alana nakledilmesiyle gerçekleşir. Sakaldan saç ekimi ise, sakal köklerinin çıkarılıp saçsız alana saç niyetine ekilmesidir. Sakal kökleri ile saç ekimine, ensede yeterince saç kökü bulunmadığı durumlarda başvurulur. Donör bölge dediğimiz bölgede, saçsız alanları dolduracak kadar saç kökü varsa, bu kökleri tercih etmek daha akıllıca olacaktır.

Sakaldan Saç Ekimi Yapılır mı? Sakaldan Saç Ekimi Nasıl Yapılır?


Sakaldan saç ekiminin normal saç ekiminden hiçbir farkı yoktur. Sakallarla saç ekiminin nasıl yapıldığına kısaca değineceğiz; fakat ayrıntılı bilgi almak isterseniz normal saç ekimi hakkındaki yazımızı inceleyebilirsiniz.


Sakaldan Saç Ekimi Yapılma Aşamaları


 * Ekim işleminin gerçekleştirileceği, saçsız bölgeler belirlenir.


 * Sakaldan alınacak kıl köklerinin uygunluğu kontrol edilir.

 * Kıl köklerinin sakalın hangi bölgesinden alınacağına karar verilir.

 * Şayet sakallar uzunsa, makineyle tıraş edilir.

 * Sakal bölgesi uyuşturulur.

 * Uygun sakal kökleri tek tek çıkartılır.

 * Ekim yapılacak bölge uyuşturulur.

 * Saç ekimi için kanallar açılır.

 * Daha önce alınan sakal kökleri, bu kanallara ekilir.

 * Eğer gerekliyse, sakal köklerinin alındığı kanamalı bölge, pansuman edilerek sargı bezi ile sarılır.

 * Ekim bölgesine herhangi bir pansuman yapılmaz ve sargı bezi ile de sarılmaz.

 * Sakaldan saç ekimi ameliyatı bitmiş olur ve 2 gün dinlenmek ve üçüncü gün tekrar saç ekim merkezine gelip ilk yıkamayı gerçekleştirmek üzere evinize gönderilirsiniz.

 
sakal ile saç ekimi nasıl yapılır
Sakaldan Saç Ekimi (Donör Bölge)

Sakaldan Saç Ekimi Yapıldığında Saçlar Ne Zaman Çıkar?


Bütün kıl kökü nakillerinde aynı süreç yaşanır. Hangi gün, hangi hafta ve hangi yıl ne tür gelişmelerin yaşandığını, saçların ne zaman dökülüp ne zaman çıktığını detayları ile öğrenmek için saç ekiminden sonra saçların gelişimi konulu makalemize göz atmanızda yarar var.

Sakal ile saç ekimi yapıldıktan tahmini 3 hafta sonra ekilen sakal köklerinin büyük bir bölümü dökülecek. Saç ekimi sürecinde bu dökülmeye şok dökülme denir.

Şok dökülmenin tamamlanması bir iki ayı bulabilir. Ameliyattan sonraki üçüncü ayda ise saçsız bölgenize ekilen o sakal kökleri tekrar çıkar.

Toplamda 6 ay geçtiğinde tüm kökler çıkmış ve uzamış olur. Ancak saçların son halini bulması için yaklaşık 1 yıl beklemeniz gerekecektir. Bir yıl sonra sakallardan saç ekimi gelişim süresi tamamlanmış olur.


Sakaldan Saç Ekimi Fiyatları Nasıl Hesaplanır?


Sakalların kullanıldığı saç ekimi operasyonunda fiyatlarda herhangi bir değişiklik yapılmaz. Fue saç ekimi ücretleri nasıl hesaplanıyorsa sakaldan saç ekimi fiyatı da aynı şekilde hesaplanır.

Bazı saç ekim merkezleri ektiği greft başına ücret belirlerken, bazıları ortalama bir fiyat teklifinde bulunur. Türkiye ortalamasına göre 1 greft ortalama 2 TL ücretle ekilmektedir. Adı sanı duyulmuş bazı uzmanlar ise bir greft ücretini 10-15 liraya kadar çıkarmıştır.

Çok pahalı olmayan bir saç ekim merkezinde 3000 greftlik bir ekimi 5000-6000 aralığında yaptırabilirsiniz. Ancak ucuz saç ekim merkezleri arasında 5000 grefti 3 bin liraya ekenler de mevcuttur.


Sakaldan Saç Ekimi Yapan Yerler



Saç ekimi yapan neredeyse her hastane veya saç ekim merkezi sakaldan da saç ekimi yapmaktadır. Sakaldan saç ekimi yapan doktorlar sizden herhangi farklı bir fiyat istemez: Ayrıca donör bölge yetersizse, zaten onlar size sakaldan saç ekimi yapmayı teklif edeceklerdir. İlle de isim isterseniz Hakan Doğanay sakaldan saç ekimi yapmaktadır. Kendisi ile iletişim kurabilirsiniz.

Sakaldan Saç Ekimi Sonuçları Nasıl Oluyor?


Yapısı itibarıyla saç ve sakal birbirinden farklıdır. Düz saçlı erkeklerde bile sakallar kıvırcık olmaya en azından dalgalı olmaya meyillidir.

Bu nedenle saç yapınız ile sakal yapınızın uyumlu olması çok önemlidir. Tamamen düz saçlara sahip olan erkeklere sakaldan saç ekimi yapıldığında, mevcut saçlar ile ekilen saçlar arasında bir uyumsuzluk olabilir. Bu da ekimin doğallığını bozar.


Ancak mevcut saçları kıvırcık veya çok dalgalı olan erkeklerde sakaldan saç ekimi sonuçları çok daha başarılı olur. Sakal kökleri ile saç ekimi yaptırmadan önce bu husus üzerinde düşünmeniz yararınıza olacaktır. Ayrıca saç ekimi donör bölge yetersizliği durumunda sakaldan alım düşünülmeli; bu durum söz konusu değilse her zaman ense bölgesi tercih edilmelidir.

Sakaldan Saç Ekimi İz Kalır mı?


Sakaldan saç ekimi yaptırdığınızda sakalda iz kalacağını düşünebilirsiniz; ancak rahat olabilirsiniz. FUE saç ekim tekniği geliştirilmeden önce kullanılan FUT tekniği ile yapılan her türlü ekimde izler kalıyordu. Ancak FUE tekniğinde kıllar tek tek alındığı için sakalda herhangi bir iz kalmaz. Ekim sırasında oluşan yara izleri ise kısa bir sürede geçer. Zaten sakaldan saç ekimi yapan doktorlar, konu ile ilgili sizi önceden bilgilendireceklerdir. Ayrıca sakaldan saç ekimi forum sayfalarında ekim öncesi ve sonrası fotoğraflar verilerek paylaşılmış. Bu tür saç ekimi forumlarını inceleyerek daha ayrıntılı bilgi ve fikir alabilirsiniz.


Sakaldan Tepeye Saç Ekimi


Bir saç ekim operasyonunda hem ensedeki saçlar hem de sakal kökleri kullanılacaksa, tepe bölgesi için kullanılacak saç kökleri muhakkak sakal kökleri olmalıdır. Tepe bölgesinin çok doğal durmasını pek önemsemeyebilirsiniz; fakat özellikle alın bölgesinin doğal durması şart. Bu nedenle alın bölgesine saç kökleri, tepe bölgesine ise sakal kökleri ekilmelidir.


Sakaldan Saç Ekiminden Sonra Sakallar Tekrar Çıkar mı?


Gerek enseden, gerek sakaldan gerekse de herhangi bir bölgeden alınan kıl kökleri bir daha çıkmaz. Sakalınızdan kaç kıl kökü alındıysa o kadar boşluk oluşur ve köklerin çıkarıldığı yerden yeni kökler çıkmaz.

Bu nedenle sakaldan saç ekimi yapılırken kökler ya boyun bölgesindeki istenmeyen sakallardan seçilmeli veya kökler dengeli bir şekilde alınarak sakalın sıklık uyumu korunmalı. Zaten saç ekim doktorları genellikle alt taraftan yani boyun bölgesinden kökleri almaktadır. Bununla birlikte kalın favorilere sahip olup onları inceltmek isteyenler, favorilerin kenarlarındaki kökleri de kullandırabilir.


Sakaldan Saç Ekimi Sonrası Sakallar Çok Seyrelir mi?


Sakalların seyrelmesi tamamen buradan alınan kök sayısına ve sakallarınızın sıklığına bağlıdır. Normal bir sakal sıklığına sahipseniz, sakaldan alınan 1000 greft bile sıklığı fazla etkilemeyecektir. Ancak sakalınız zaten seyrekse ve buradan 2500-3000 greft alınacaksa, ister istemez gözle görülür bir seyrelme olacaktır.


Sakaldan Saç Ekimi Yapıldığında Ekilen Saçlar Uzar mı?


Her kıl kökü, ekim bölgesine kendi özelliklerini koruyarak gelir. Bilindiği gibi sakalları kesmediğiniz müddetçe uzamaya devam eder.

İşte, saça ekilen sakallar da tıpkı diğer saçlar gibi, istediğiniz kadar uzayacaklardır. Bu konuda kaygı duymanıza gerek yoktur.


Sakaldan Saç Ekiminin Avantajları Var mı?


Sakaldan saç ekiminin belli başlı avantajları bulunmaktadır. Bu avantajları aşağıdaki şekilde listeleyebiliriz.

 * Donör bölgenin yetersizliği söz konusu olduğunda, sakal köklerine başvurularak istenen saç ekimi sıklığı elde edilebilir.


 * Ense bölgesi çok seyreltilmeden ekim gerçekleştirilmiş olur.

 * Sakallar saça göre daha kalın olduğu için daha gür bir görünüm elde edilebilir.

 * Tepe bölgesine ekilen sakal kökleri, bu bölgeye tamamen adapte olarak kel alanı tamamen kapatır.

 * Sakal kökleri, dökülmeye karşı daha dirençli oldukları için saç ekimi sonrasında kolay kolay dökülmez.

 * Boyun bölgesindeki istenmeyen kökler kullanıldığı için bir yandan bedavadan lazer epilasyon yapmış olursunuz.

Sakaldan Saç Ekiminin Dezavantajları


Bu ekim yönteminin elbetteki bazı dezavantajları da vardır. Sakal ile saç ekiminin dezavantajları şunlardır:

- Düz saçlı erkeklerde mevcut saçlar ile ekim bölgesi arasında bir uyumsuzluk oluşur.


- Sakal kılları genellikle kıvırcık veya dalgalı olduğu için çok doğal bir görünümün elde edilmesi zordur.

- Köklerin enseden alındığı durumlarda, mevcut saçlar hızlı uzadığı için donör bölgedeki kızarıklığı kamufle eder; fakat sakal bölgesindeki kızarıklığı kamufle etmek zor olduğu için, bir süre sakalınız kızarık olarak dolaşmak zorunda kalabilirsiniz.

Sakaldan Saç Ekimi Yorumları ve Sorularınız

Sakaldan saç ekimi yaptıranlar konu ile ilgili bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşabilir ve diğer ziyaretçilerimiz de sakal kökleri ile saç ekimi hakkında her türlü soruyu tarafımıza sorabilir.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Sakaldan Saç Ekimi Yapılması
Sakaldan Saç Ekimi Yapılması
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtQ6LVkuE3Q4NUBq1jS8AciRre_h23cqU-lmpzVmM-A6kuFoU0mEqs_TfeGDr-GgxejfyJ2I2kcdwrq-0hl3iI4cU87hzUo7JrtPIQUy-bQpsza6hXi90X5AG8m6ZBkkBBfCU9K78Fb1A/s1600/sakaldan-sac-ekimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtQ6LVkuE3Q4NUBq1jS8AciRre_h23cqU-lmpzVmM-A6kuFoU0mEqs_TfeGDr-GgxejfyJ2I2kcdwrq-0hl3iI4cU87hzUo7JrtPIQUy-bQpsza6hXi90X5AG8m6ZBkkBBfCU9K78Fb1A/s72-c/sakaldan-sac-ekimi.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sakaldan-sac-ekimi-yaplmas.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sakaldan-sac-ekimi-yaplmas.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy