Seyrek Saça Saç Ekimi Yapılır mı?

Seyrek saça saç ekimi yapılır mı, saç sıklaştırma ameliyatı nasıl yapılır, sıklaştırma ekimi fiyatları ne kadar ve seyrek saç hakkında daha fazlası için makalemizi ziyaret edin.


Seyrek saça saç ekiminin nasıl yapıldığı ve saç ekim fiyatlarının ne kadar olduğunu en anlaşılır şekilde anlatmaya çalıştık. Yazımızı okuduktan sonra seyrek saç tedavisi hakkında bilgi sahibi olacak ve kendiniz için en iyi çözümü bulmuş olacaksınız.

Saç dökülmesi özellikle erkeklerde alın bölgesinden başlar ve geriye doğru yavaş yavaş ilerler. Kimi zaman ise alın bölgesi ile tepe bölgesinde açılma olur. Ancak her insanın özellikleri ve yaşadığı dökülme tipi aynı değildir. Bazı insanlar saç dökülmesi, seyrelme şeklinde görülür. Genel olarak herhangi bir alan tamamen saçsız hale gelmez; fakat tüm saçlarda bir seyrelme oluşur.

Seyrek saç tam anlamı ile huzur kaçıran bir durumdur. Bu nedenle bu probleme sahip olanlar, bir an önce bir çözüm bulup saçlarını sıklaştırmak isterler. İşte, seyrelmiş saçlara saç ekiminin nasıl yapıldığını ve iyileşme sürecinin nasıl olduğunu başlıklar halinde açıklıyoruz.

Seyrek Saçlara Saç Ekimi Yapılır mı?


Evet, tamamen saçsız hale gelmiş bölgelere saç ekimi nasıl yapılıyorsa, seyrelmiş saçlara da aynı yöntemle ekim yapılabilmektedir. Bu ekim türünün normal ekimden tek farkı, biraz daha dikkat istemesidir. Ancak ülkemizde bu sektörde uzmanlaşmış onlarca saç ekim uzmanı varken, kaygı duyacağınız hiçbir şey yok. Seyrek saça saç ekimi ile daha sık saçlara kavuşmanız son derece kolay.

Seyrek Saçlara Sıklaştırma Ekimi Nasıl Yapılır?


Seyrek saçlara çözüm olarak ekim işlemine karar verdiğinizi, kendiniz için en iyi saç ekim merkezini bulduğunuzu ve randevu alarak ekim günü saç ekim merkezine geldiğinizi var sayarak, seyrek saça saç ekiminin nasıl yapıldığını, ameliyat için sırasıyla hangi aşamaların gerçekleştiğini anlatacağız.

 1 - Seyrek Saça Ekim İçin Greft Hesaplaması Yapılır 

Öncelikle ‘’greft’’ kavramına açıklık getirelim. Greft, saç kökü anlamına gelir; ancak her bir saç kökü bir saç teli demek değildir. Bir greftte tek bir saç teli/kökü olabileceği gibi, iki, üç veya dört saç teli/kökü de bulunabilir. Bir greftte ortalama 2,5 saç teli vardır.

Bölgesel dökülmeler için greft hesaplama son derece kolaydır; fakat seyrek saçlar için greft hesaplama tam bir uzmanlık ve deneyim gerektirir. Ancak dediğimiz gibi bu işte uzmanlaşmış bir ekim doktoru, seyrek bölgeye kaç greftin yeterli olacağını bir bakışta bile kestirebilir.

Evet, ilk etap, ekim uzmanınız saçlarınızı inceleyecek ve seyrek alanların sıklaştırılması için kaç greftin gerekli olduğunu belirleyecek.

2 - Ekim Öncesi Saç Tıraşı Yapılır

Hem ensedeki greftlerin rahat alınması hem de ekim bölgesindeki açıklıkların tam olarak görülmesi için saçlarınız makineyle 1 numaraya tıraş edilecek.

3 – Ense İğneler Yardımıyla Uyuşturulur

Seyrek saç ekimi ameliyatında hastanın tam olarak uyutulmasına gerek yoktur. Sadece bölgesel uyuşturma yapılması yeterlidir. İğneler kullanılarak ensenize lokal anestezi yapılır ve ensenin uyuşması beklenir.

4 – Greftler Tek Tek Çıkartılır

Ensenin uyuşmasından sonra mikromotor olarak bilinen ve kaleme benzeyen küçük bir cihazla greftler tek tek çıkartılır ve eş zamanlı olarak belli bir düzene sokulur. Greft alma işlemi bittikten sonra toplanan gretler, ekim aşaması gelene kadar özel olarak muhafaza edilir.

5 – Ekim Yapılacak Seyrek Bölge Uyuşturulur

Saçların seyrek olduğu ve sıklaştırılması planlanan bölgelere lokal anestezi yapılır. Uyuşma gerçekleştikten sonra seyrek saç ekimi yapılmaya başlanır.

6 – Seyrek Saç Aralarına Kanallar Açılır

Uyuşan tüm seyrek bölgelere kanallar açılır. Kanal dediğimiz; ufak çaplı, saç kökünün yerleştirilebileceği bir deliktir. Seyrelmiş saça kanal açılırken, mevcut olan saç köklerine zarar vermemek için son derece dikkatli olunmalıdır. Tüm seyrek alanlara kanallar açıldıktan sonra en önemli aşamaya geçilir.

7 – Seyrek Saça Saç Ekimi Gerçekleştirilir

Artık kanallar açılmış ve her şey hazır hale getirilmiştir. Bundan sonraki aşamada, düzenlenmiş greftler açılmış olan kanallara tek tek yerleştirilir; böylece seyrekleşmiş saça saç ekimi tamamlanmış olur.

8 – Bandaj Uygulanır

Saç ekimi bittikten sonra ekim yapılan bölgeler açıkta bırakılır; fakat ense bölgesi bandajlanır. Bu bandaş, doktorunuzun tavsiyesine göre 2 veya 3 gün boyunca kafanızda kalacaktır. Daha sonra, ekimin 2 veya 3. Gününde ilk saç yıkaması yapılmadan önce çıkarılacaktır.

Seyrek Saç Ekimi Fiyatları Ne Kadar?


Seyrek saça ekim yapılırken ücretler normal ekim ücretlerinden farklı değildir. Yani tamamen kel hale gelmiş bir bölgeye saç ekimi yapılırken ne kadar fiyat isteniyorsa, seyrek saçlara ekim için de aynı ücretler istenir.

Türkiye’de saç ekimi fiyatları 3000-7000 arasında değişmektedir. Tabii verdiğimiz üst limit genel ortalama için geçerldir. 30-40 bin liraya saç eken doktorlar da yok değildir. Ancak ortalama bir saç ekim merkezinde 3000 greftlik bir seyrek saç ekimini 5000 liraya yapmanız gayet mümkündür.

Kimlere Saç Sıklaştırma Ekimi Yapılır?


Saç sıklaştırma erkek için sınırlı bir tedavi değildir. Saçı seyrelmiş olan bayanlar da saç ekimi ile saçlarını daha sık hale getirebilmektedir. Herhangi bir sebeple saçları seyrelmiş olan herkes sıklaştırma ekimi yapabilir.

Seyrek Bölgeye Saç Ekimi Yapılırsa Var Olan Kökler Zarar Görür mü?


Saçı seyrelmiş bazı insanlar, seyrek bölgeye saç ekimi yapıldığında diğer saç köklerinin zarar görebileceğini düşündüğünden ekim yaptırıp yaptırmamakta kararsız kalmaktadır. Bu, tamamen yersiz bir kaygıdır. Seyrek saç ekiminin mevcut saç köklerine hiçbir zararı yoktur. Sıklaştırma saç ekimi forum sayfalarında da anlatılmış ve öncesi sonrası fotoğraflar paylaşılmıştır. Seyrek saç ekimi öncesi sonrası fotoğrafları inceleyerek daha iyi fikir edinebilirsiniz.

Seyrek Saç Ekimi Nasıl Oluyor?


Merak etmeyin, sıklaştırma ekimini yaptıran ilk kişi siz olmayacaksınız. Saç ektirenlerin büyük bir bölümü seyrek saçlarını sıklaştırmak için yapmaktadır ve çok iyi sonuçlar almaktadırlar. Dediğimiz gibi siz de seyrek saç ekimini forum sayfalarından inceleyebilirsiniz. Hatta arama motorlarına seyrek saç ekimi öncesi sonrası resimleri diye aratırsanız, önünüze yüzlerce sonuç çıkacaktır.

Seyrek Saç Ekiminden Sonra Saçlar Ne Zaman Çıkar?


Daha önce ayrıntılı olarak hazırladığımız saçların çıkma süreci konulu makalemizi inceleyerek saçların ekimden sonra ne zaman çıktığını, öncesinde hangi olay ve durumların yaşandığını tam anlamıyla öğrenebilirsiniz. Ancak sizler için burada da kısaca değinmekte sakınca görmüyoruz.

Seyrek saçlara ekim yapıldıktan sonra saçların çıkma süreci şu şekilde işler:

 # Seyrek saç ekim ameliyatından 3 gün sonra saçlar ilk kez, saç ekim merkezinde yıkanır.

 # Bir hafta içinde kanlı kabuklanmalar temizlenmiş olur.

 # İki veya üç hafta sonra şok dökülme olayı başlar ve bir ay içinde seyrek bölgeye ekilen tüm saçlarınız dökülür.

 # Ameliyattan 2 veya 3 ay sonra ekim yaptırdığınız seyrek bölgeden, ekilen saçlar yeniden çıkmaya başlar.

 # 6 ay sonra ekilen saçlar tamamen çıkmış olur.

 # Seyrek alana yapılan saç ekimi 12. ayda tüm gelişimini tamamlamış olur.

Seyrek Saç Ekiminde Hangi Yöntem Kullanılır?

Günümüzde her türlü ekim işlemi için en çok kullanılan saç ekim tekniği FUE tekniğidir. FUE yöntemi ile saç, sakal, bıyık, kaş ve kirpik ekimi yapılmaktadır. Seyrek saçları sıklaştırma ekimi için de kullanılan en iyi saç ekim tekniği FUE’dir. FUE tekniğinde greftler tek tek alınıp tek tek ekildiği için seyrek saç ekiminde de mutlaka tercih edilmesi gerekmektedir.

Seyrek Saçlar İçin Saç Ekimi Dışında Alternatif  Tedavi Yöntemleri


Seyrek saçların sebebinin ne olduğu anlaşıldıktan sonra çeşitli tedavi yöntemleri uygulanabilir. İnsanlar ya doğuştan seyrek bir saça sahiptir ya da sonradan saç dökülmesi yüzünden saçları seyrelmiştir. Gerek saçları doğuştan seyrek olanlar gerekse de saçları sonradan seyrelenler şu alternatif çözümleri de düşünüp araştırabilir.

1 – Seyrek Saçlar İçin Saç Mezoterapisi


Saç mezoterapisi, saçlar için besleyici olan çeşitli ilaçların özel yöntemlerle harmanlanıp, iğneler yolu ile saç derisine enjekte edilmesi yolu ile uygulanan bir saç tedavi yöntemidir. Olumlu etkilerinden dolayı neredeyse her hastane ve saç ekim merkezinde uygulanmaktadır. Ayrıca saç ekimi sonrasında kullanıldığında da büyük olumlu etkilerinin olduğu bilinmektedir.

2 – PRP Yöntemi ile Seyrek Saç Tedavisi


PRP tedavisinde ilaçlar yerine, hastadan alınmış bir miktar kan örneği üzerinde özel işlemler uygulandıktan sonra saç derisine enjekte ediliyor. PRP’nin, henüz canlılığını tam olarak yitirmemiş bölgelerde yeni saçların çıkmasını veya zayıf saçların güçlenmesini sağladığı biliniyor.

Saç ektirmeden seyrek saçlara çözüm arayanlar bu her iki tedavi yöntemini de araştırabilir.Şayet kafanıza yaparsa saç ekimi yerine bu yöntemleri uygulayın. İşe yararsa ne ala; yaramazsa da son çare olarak seyrek saçları sıklaştırma ekimi yaparsınız.

Seyrek Saçlara Saç ekimi Öncesi Sonrası Fotoğrafları


Sizler için seyrek saç ekimi öncesi sonrası resimleri derledik. Resimleri inceleyerek saçlarınızın ekimden sonra nasıl olacağını az çok tahmin edebilirsiniz.

Aşağıdaki resimde kafasının orta bölgesi seyrelmiş bir hastaya ekim yapılmış ve sıklaştırma işlemi başarı ile sonuçlandırılmış.
saç sıklaştırma ekimi
Seyrek Saça Saç Ekimi
Tepe bölgesi çoğunlukla tamamen boşalmak yerine seyrelir. Bu durumda sıklaştırma ekimi ile sorun giderilebilir. Aşağıda örneği mevcut.

saç sıklaştırma ekimi
Seyrek Saça Saç Ekimi
Seyrek saçlar gerçekten de insana olumsuz bir görünüm veriyor. ama başarılı bir saç ekimi operasyonu ile sorunu çözmek mümkün görünüyor.

saç sıklaştırma ekimi
Seyrek Saça Saç Ekimi
Aşağıdaki görselde de başarılı bir sıklaştırma operasyonun gerçekleştiği anlaşılıyor.

saç sıklaştırma ekimi
Seyrek Saça Saç Ekimi
Sıklaştırma ekiminden 6 ay sonra saçlar tamamen çıkar ve seyrek alan sık bir görünüme kavuşur..

saç sıklaştırma ekimi
Seyrek Saça Saç Ekimi

Seyrek saç ekimi hakkında her türlü bilgiyi sizlerle paylaşmaya çalıştık. Bunun dışında sormak istediğiniz soru olursa yorum kutusunu kullanarak bizlere ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Seyrek Saça Saç Ekimi Yapılır mı?
Seyrek Saça Saç Ekimi Yapılır mı?
Seyrek saça saç ekimi yapılır mı, saç sıklaştırma ameliyatı nasıl yapılır, sıklaştırma ekimi fiyatları ne kadar ve seyrek saç hakkında daha fazlası için makalemizi ziyaret edin.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj26yx4CqW-zq1yHgt6ZESx7pwV6qlDpvpkTp1Gxx7jIpNjibEcvzYJzOuZ7EEk4IFcGbZs_LQudj2mnJnLg4qG9Xih7kDFYdtW0UdmL_B50ipCJ9oRdqL-eWGIJu7-NqA_xpaQPOv12JY/s1600/sa%25C3%25A7-s%25C4%25B1kla%25C5%259Ft%25C4%25B1rma-ekimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj26yx4CqW-zq1yHgt6ZESx7pwV6qlDpvpkTp1Gxx7jIpNjibEcvzYJzOuZ7EEk4IFcGbZs_LQudj2mnJnLg4qG9Xih7kDFYdtW0UdmL_B50ipCJ9oRdqL-eWGIJu7-NqA_xpaQPOv12JY/s72-c/sa%25C3%25A7-s%25C4%25B1kla%25C5%259Ft%25C4%25B1rma-ekimi.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/seyrek-saca-sac-ekimi-yapilir-mi.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/seyrek-saca-sac-ekimi-yapilir-mi.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy