Protez Saç Bakımı Evde Nasıl Yapılır?

Protez saç bakımı nasıl yapılır, evde protez saç bakımı yapılır mı, protez saç bakımı fiyatları ne kadar ve saç protezi hakkında bilmeniz gereken her şey.

Kısa bir süre içinde gür saçlara kavuşmanın en iyi yolu protez saç kullanmaktır. Ancak protez saç bakımı, bu çözümün en can sıkıcı ve yorucu tarafıdır.

Birçok insanın protez saç yerine saç ekimini tercih etmesi de bu durumdan kaynaklanmaktadır. Şayet kişisel bakımınız için zaman ayıran, ayna karşısında vakit geçirmeyi seven ve disiplinli, düzenli bir insansanız, protez saçın getirdiği zorluklara kısa sürede alışabilirsiniz.

Tavsiye Yazı Protez Saç Fiyatları 2023

Protez saç bakımı konulu bu makalede, evde protez saç bakımı nasıl yapılır, protez saç bakımı zor mu, protez saç bakımı ne zaman ve hangi periyotlarda yapılır, ömrü ne kadardır gibi sorularınıza tatmin edici cevaplar vererek merakınızı gidermeye çalıştık. Şimdi konumuzu başlıklar halinde inceleyelim:

Protez Saç Bakımı Zor mu?

protez saç bakımı nasıl yapılır
Protez Saç Bakımı
Protez saç uygulamasından sonraki ilk bakımı, şayet eğitim almadıysanız kendi başınıza yapmanız biraz zor olabilir. Ancak protez saç bakımı eğitimi esnasında size anlatılanları tamamen anladıysanız ve bakım ile ilgili uygulamalı bir video izlediyseniz, evde saç protezi bakımını kolaylıkla yapabilirsiniz.


İlk defa protez saç kullanan ve ilk bakımı gerçekleştirecek olanların, ilk bakım için, protezi uygulayan protez saç merkezini ziyaret etmesini ve bu ilk bakımı burada yaptırmasını tavsiye ederiz. Herhangi yanlış bir uygulama yapmamak adına ilk uygulamayı canlı olarak görmeniz ve protez saç merkezinden kısa bir bakım eğitimi almanız son derece önemlidir.

İlk protez saç bakımının ne şekilde ve hangi sırayla yapıldığını kavradıktan sonra, bundan sonraki saç protezi bakımlarını evinizde kısa süre içinde ve tek başınıza rahatlıkla yapabilirsiniz.


Protez Saç Bakımı Malzemeleri

Protez saç bakımında kullanılan malzemeler; şampuan, yapıştırıcı protez saç bandı, su bazlı yapıştırıcı solüsyon, protez saç sökücü ve temizleyici ve özel bakım kremleridir. Gerek protez saç merkezlerinden gerekse de online alışveriş merkezlerinden rahatlıkla temin edebileceğiniz bu bakım malzemelerinin kaliteli ve standartlara uygun olması çok önemlidir.

Onaylı olmayan, nerede ve ne şekilde üretildiği bilinmeyen protez saç bakım ürünlerini kullanmak, saç protezinize zarar verebilir, bakım periyotlarını daraltabilir, saç protezinizin ömrünü kısaltabilir; daha da önemlisi saç derisine zarar vererek sağlığınızı olumsuz etkileyebilir.

Protez Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Sağlıklı bir protez saç bakımı için iki veya üç hafta aralıklarla saç protezine bakım yapılmalıdır. Saç protezi bakımı şu şekilde gerçekleştirilir:

Protez Saç Bakımı 1. Aşama

Bu aşamada, saç derisine yapışık olan protez saç çıkarılır. Çıkması zor olan protezler için protez saç çıkarıcı/temizleyici spreyler kullanabilirsiniz.

Protez Saç Bakımı 2. Aşama

Çıkarılan protezde bulunan çift taraflı yapıştırıcı bantlar yenilenmek üzere sökülür. Protez, uygun sıcaklıktaki bir su ve protez saça özel bir şampuanla iyice yıkanır. Yıkama işlemi çok sert olmayan hareketlerle yapılmalıdır. Saçlar çok iyi bir şekilde durulanmalıdır.

Yıkama işleminden sonra protez saçta kalan suların çıkması için saçta bükme/çevirme işlemi uygulanmaz. Bunun yerine, saç, emici özelliği olan bir havlunun içine konur ve havlu sıkılmsk sureti ile fazla suyu alınır.

Nemli protez, saç kurutma makinesi ile kurutulmaz. Uygun bir yere konarak doğal yolla kuruması sağlanır. Saç kurutma makinesi ile kurutulacaksa bile soğuk üfleme ile yapılmalıdır.

Protez Saç Bakımı 3. Aşama

Bakım sadece proteze yapılmaz. Protezi kurulamaya bıraktıktan sonra, protezin yapıştırıldığı bölgedeki saçlar tıraş edilir. Uygun şampuanlar kullanılarak kafa yıkanır, durulanır ve kurulanır.

Protez Saç Bakımı 4. Aşama

Temizlik işleri bittikten ve saç protezi de kuruduktan sonra çift taraflı yapıştırıcı bant, protezin kenarlarına uygun bir şekilde yapıştırılır. Bantlama işlemi bittikten sonra protez, ön saç çizgisinden başlanmak suretiyle kel bölgeye yapıştırılır. Daha sonra uygun bir spreyle nemlendirildikten sonra taranıp şekil verilebilir.

Tavsiye Yazı: Protez Saç Kullanan Ünlülerin Öncesi ve Sonrası Hali


Protez Saç Günlük Bakımı

Protez saçın günlük bakımları rutin yıkamalardan ibarettir. Protez saçınızı her gün yıkamak zorunda değilsiniz. Saçlarınızın kirlendiğini hissettiğiniz zamanlarda, protez saça özel şampuanlarla yıkamanızı gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca özellikle yağlı bir saç derisine sahip olanlar, günlük olarak protez saçını çıkarıp deri temizliğini yaptıktan sonra, protezini tekrar takabilir.

Protez Saç Bakımı Kaç Günde Bir Yapılır?

Protez saç bakımı zaman aralıkları kişinin alışkanlıklarına, kullanılan saç protezinin özelliklerine ve protezin kullanıldığı bölgenin iklim özelliklerine göre değişebiliyor. Örneğin yaşanılan bölgenin nemli olması, bakım periyotlarının daralmasına sebep olabilir.

Aynı şekilde tozlu, kirli ortamlarda çalışan insanların bakımları daha kısa zaman aralıklarında yapması gerekebilir. Protez saçın ve saçın uygulanmasında kullanılan yapıştırıcı ve solüsyonların kaliteli olması ise daha geç aralıklarda bakım yapmanızı sağlayabilir.

Protez saç bakımları genellikle 2-4 haftalık zaman aralıklarında yapılmalıdır. İki bakım arasına 4 haftadan daha fazla zaman dilimi girdiğinde bazı sakıncalar oluşabilir. Örneğin yüzerken veya şiddetli bir rüzgara maruz kalırken protez saçınız çıkabilir.

Protez Saçın Ömrü Ne Kadar? Protez Saç Kaç Yıl Kullanılabilir?

Protez saç kullananlar, kullandıkları saç protezini belli aralıklarla tamamen değiştirmeli ve yenisini kullanmalıdır. Her protez saçın belli bir ömrü vardır.

Kaliteli bir protez saç iki seneye kadar kullanılabilirken, bazı protez saçların her yıl değiştirilmesi gerekmektedir. Kalın düğümlerle yapılsın fakat doğal bir görüntü sağlamayan bazı kaba protez saçlar 3 veya daha fazla sene kullanılabilmektedir; ancak protez saç olduğu tamamen belli olan bu saçlar fazla tercih edilmemektedir.

İnce düğümlerle dokunmuş, son derece doğal olan kaliteli protezlerin ömrü genellikle daha kısadır; fakat bu protez saçlar kafada çok doğal durduğu için fazlasıyla talep görmektedir.

Protez Saç Bakımı Fiyatları Ne Kadar?

Protez saç bakımını evde kendiniz yapabileceğiniz gibi, protez saç merkezlerinde ücreti karşılığında da yaptırabilirsiniz.

Protez saç bakımı ücretleri, ilgili protez saç merkezinin kalite standartlarına göre değişmektedir. Bakımlarda masraf kalemlerini genellikle kullanılan malzemeler oluşturmaktadır.

Kaliteli malzemeler kullanan ve hizmet kalitesi de yüksek olan yerlerde protez saç bakımı fiyatı daha yüksek olabilir. Saç bakımı fiyatları 2023 için 70 TL ile 200 TL arasındadır. Bakımlarınızı kendiniz yaptığınız takdirde, her bakımı 10-15 lira gibi bir maliyetle yapmanız mümkün olabilir.

Protez Saç Boyama

Protez saç kullanmak isteyenlerin en çok sorduğu sorulardan bir tanesi protez saç boyanır mı, boya protez saça zarar verir mi sorusudur.

Normal şartlarda, kendi saçlarınıza uyguladığınız her türlü kozmetik bakımı protez saçınıza da uygulayabilirsiniz. Protez saçı boyamanın hiçbir sakıncası veya zararı yoktur.

Tavsiye Yazı: Saç Ektirmiş Olan Ünlüler

Ancak kullanılan boyanın doğal bir ürün olması daha sağlıklı olacaktır. Kalitesiz kimyasal saç boyaları normal saçları nasıl yıpratıyorsa, protez saçınızın da zamanla yıpranmasına sebep olacaktır.

Normal saçlarda canlılık ve uzama devam ettiği için, saçların kendi kendini onarması mümkündür; fakat protez saçlar uzamadığı ve canlılık özelliği göstermediği için yıprandığında artık yapılacak pek bir şey yoktur.


Protez Saç Tıraşı: Protez Saç Tıraş Edilir mi?

Normalde protez saç kafanıza uygulandıktan sonra kuaför çağrılır ve protez saçınız sizin istediğiniz şekilde tıraş edilir; ancak ileriki zamanlarda uzun olan protez saçınızı kısaltmak veya saçlarınıza yeni bir stil vermek isterseniz, protez saçınızı istediğiniz gibi tıraş etmenizde hiçbir sakınca yoktur.

Tavsiye Yazı: İlk Defa Protez Saç Kullanımı Aşamaları

Ancak protez saçlarda yanlış bir kesim sizi zor duruma sokabilir. Normal saçta yanlış kesimlerde “Nasıl olsa kökü bende” deyip umursamaya biliyorsunuz; fakat protez saçta yapılan bir yanlış kesim sizi üzebilir.


YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Protez Saç Bakımı Evde Nasıl Yapılır?
Protez Saç Bakımı Evde Nasıl Yapılır?
Protez saç bakımı nasıl yapılır, evde protez saç bakımı yapılır mı, protez saç bakımı fiyatları ne kadar ve saç protezi hakkında bilmeniz gereken her şey.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgC8EqmzCLqk0KiAIiYdRBQ0uSxe2Lr7bGF44ED0HLdC8XfzOijNc0Qd8k-GpNvL77PN6_JlON4-EnUGjJMLYSZg1uJZMcTMnH2aXyvtpQjOF5j-hZUnUVowlzc7KHGdPF9IwViD_GHw1k/s1600/protez-sac-bakimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgC8EqmzCLqk0KiAIiYdRBQ0uSxe2Lr7bGF44ED0HLdC8XfzOijNc0Qd8k-GpNvL77PN6_JlON4-EnUGjJMLYSZg1uJZMcTMnH2aXyvtpQjOF5j-hZUnUVowlzc7KHGdPF9IwViD_GHw1k/s72-c/protez-sac-bakimi.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/protez-sac-bakimi-evde-nasil-yapilir.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/protez-sac-bakimi-evde-nasil-yapilir.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy