Ekilen Saçlar Ne Kadar Uzar?

Saç ekiminden sonra ekilen saçlar ne kadar uzar? Ekilen saçlar kaç ayda kaç cm uzar? Ekilen saçlar diğer saçlar gibi uzamaya devam eder mi?

Saç ekiminin diğer bir adı da saç naklidir. Nakil, var olan bir varlığın bir bölgeden başka bir bölgeye taşınması işlemidir. İşte, saç ekiminde yapılan da budur. Yani vücudun bir bölgesinde (genellikle ense bölgesi) bulunan saç köklerinin, saçsız bir bölgeye taşınması işlemidir.

Saç ekiminde kullanılan son teknoloji FUE teknolojisidir. Geliştirilen bu teknoloji sayesinde, hastanın saç derisine herhangi bir kesi veya dikiş işlemi uygulanmadan doğal saç ekimi yapılabiliyor. Böylece iyileşme süreci tamamlandığında hastanın herhangi bir bölgesinde hiçbir yara veya yara izi kalmıyor.

Sizler için hazırladığımız bu makalede saç ekiminden sonra ekilen saçlar ne kadar uzar, ekilen saçlar uzadığında tıraş edilir mi, saç ekimi sonrası ekilen saçların diğer saçlardan farkı var mı sorularını ayrıntılı olarak yanıtladık.

Tavsiye Yazı >>
Saç Ekimi Öncesi Sonrası Fotoğrafları

Saç Ekimi Sonrası Ekilen Saçlar Ne Zaman Çıkar?

Ekimden sonraki ikinci veya üçüncü haftada, ekilen saçlar şok dökülme ile dökülür ve şok dökülme bir ayın sonunda büyük oranda tamamlanmış olur.

Bu süreçten itibaren, ekilmiş saç kökleri uzun bir dinlenme ve uyku sürecine girer. Üzerindeki yükü (saç telini) atan kökler, bu esnada deri altında güçlenmeye ve bulunduğu yere adapte olmaya devam eder.

Saç ekimi üzerinden 2 ay geçtikten sonra ise deri altındaki bu kökler yavaş yavaş çıkmaya ve uzamaya başlar. Tüm saç köklerinin çıkması için 3-4 aylık bir süre gerekli olabilir.

6 aylık süre dolduğunda ise tüm saçlar çıkmış ve taranacak kadar da uzamış olur. Ancak gelişim tamamlanmış değildir. Saçların son halini alması için 10-12 aylık bir süre gereklidir.

Tavsiye Yazı >>
Saç Ekimi Sonrası Şampuan Tavsiyesi

Ekilen Saç Ne Kadar Uzar?

Bütün saç ve kıl nakillerinde geçerli olmak üzere, ekilen her saç veya kıl kökü, hangi bölgeden alındıysa o bölgedeki özelliğini koruyarak gelir. Örneğin bildiğiniz gibi ensedeki saçlar kolay kolay dökülmez; çünkü ensedeki saçların yapısında dökülmeme özelliği vardır.

Ensedeki saçlar kel alana ekildiğinde de bu özelliğini korumaya devam eder, yani dökülmez. Aynı şekilde, uzama özelliğini de korumaya devam eder. Özetle, ensenizdeki saçlar ne kadar uzuyorsa, enseden alıp kel alana ekilen saçlar da o kadar uzar.

Ancak ekilen saçların uzama miktarı, donör bölgeye göre değişebilir. FUE saç ekim tekniğinde sakaldan saç ekimi de yapılabiliyor. Saç ekiminde sakal kılları kullanıldığı zaman, sakallar ne kadar uzuyorsa, ekilenler de o kadar uzayacaktır.

Bununla beraber, saç ekiminde göğüs kıllarının kullanıldığını farz edersek, ekilen bu saçlar fazla uzamayacaktır. Bu durumda, göğüs kılları ne kadar uzuyorsa, kel bölgeye ekilen göğüs kılları, yani ekilen saçlar da o kadar uzayacaktır.

Tavsiye Yazı >>
Saç Ekiminden Sonra Ne Zaman Tıraş Olunur?

Ekilen Saçlar Ne Zaman Uzar?

Saç ekiminden hemen sonra saçların çıkmadığını bilmeniz gerekir. Saç ekiminin son halini alması için uzun bir süre gereklidir. Ekimden önce saç kökleri makineyle tıraş edildiği için tamamen kusa vaziyettedir.

İlk iki hafta ekilen saçlar da bir miktar uzamaya devam eder; ancak 2 hafta dolduktan sonra bu saçlar şok dökülmeden dolayı dökülür. Büyük bir bölümü dökülen saçların yeniden çıkması 2 veya üçüncü ayda gerçekleşir.

Bu sürede çıkan saçlar, normal uzama hızına devam eder. Normal bir uzama hızına sahip olan saçlar 1 ayda 1 veya 1,5 cm civarında uzamaktadır. Bu bilgi dikkate alındığında 5-6 aylık süreç dolduğunda, saçların taranacak kadar uzamış olacağını söyleyebiliriz.


Ekilen Saçlar Ne Zaman Kalınlaşır?

Şok dökülmeden sonra yeniden çıkan saçlar, ilk çıktığında ince ve zayıf çıkar; ancak zaman geçtikçe, bu ince yapılı saçlar kalınlaşmaya ve daha düzgün bir hal almaya başlar.

Saçların istenen kalınlığa ulaşması 6-7 ayı bulabilir. Tüm saçların dolgun ve birbiri ile uyumlu hale gelmesi için ise aradan 1 yıl geçmesi gerekmektedir.

Tavsiye Yazı >>
Saç Ekimi Sonrası Şişlik

Ekilen Saç Kaç cm Uzar?

Konuyu özetleyecek olursak, ekilen saçlar, mevcut saçlarınızın uzadığı kadar uzar. Yani eski saçlarınız 100 cm uzuyorsa, ekilen saçlar da 100 cm uzama potansiyeline sahip olacaktır.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Ekilen Saçlar Ne Kadar Uzar?
Ekilen Saçlar Ne Kadar Uzar?
Saç ekiminden sonra ekilen saçlar ne kadar uzar? Ekilen saçlar kaç ayda kaç cm uzar? Ekilen saçlar diğer saçlar gibi uzamaya devam eder mi?
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/ekilen-saclar-ne-kadar-uzar.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/ekilen-saclar-ne-kadar-uzar.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy