Saç Ekimi Sonrası Şişlik Ne Zaman ve Nasıl Geçer?

Saç ekiminden sonra şişlik olur mu, saç ekimi sonrası şişkinlik ne zaman ve nasıl geçer, şişlik nasıl engellenir?

Saç ekimi sonrası iyileşme sürecinde en sık karşılaşılan ve tedirginlik duyulan sorunlardan bir tanesi de saç ekimi sonrası şişliktir. Saç ekiminden sonra yüzde şişlikler oluşması, saç ekim sonrası sürecin beklenen gelişmelerinden bir tanesidir. Bu nedenle, aşağıda anlatacağımız bazı hususlara dikkat ettiğiniz ve önerdiğimiz uygulamaları tatbik ettiğiniz takdirde endişelenmenize hiç gerek yok.

Saç ekimi sonrası alın bölgesinde, gözde veya yüz bölgesinde oluşan şişlikler durup dururken oluşmaz. Bu şişliklerin oluşmasının bazı nedenleri vardır. İşte, bu makalemizde saç ekimi sonrası şişliklerin neden oluştuğunu, ne zaman oluştuğunu ve nasıl geçtiğini tüm detayları ile anlattık.

Saç Ekimi Sonrası Şişlik Neden Oluşur?

Sizlerin de çok iyi bildiği gibi saç ekimi öncesinde saç derisine onlarca iğne ile anestezik ilaçlar ve serum enjekte edilmektedir. Saç derisine enjekte edilen bu sıvıların tek gayesi, donör bölge veya ekim bölgesini uyuşturmak değildir. Bu iğnelerin bir amacı da saç derisi ile kafa tası arasında bir boşluk bırakmak ve deriyi biraz kabartmaktır.

Saç derisi ile kemik arasında boşluk oluşturmaktaki amaç ise köklerin donör bölgeden daha rahat alınması ve yine ekim bölgesine daha rahat ekilmesidir. Saç derisine enjekte edilen bu sıvı, vücuttan hemen atılmaz. Ortalama 10 gün boyunca vücutta, özellikle saç derisinde kalmaya devam eder ve kafada bir tür ödem oluşturur.
 
saç ekimi sonrası şişlik ne zaman geçer
Saç ekiminden sonra kafada, alın bölgesinde, gözlerde veya yüz bölgesinde şişlikler oluşabilir.
Saç ekiminden sonra yaptığımız bazı hatalar ise, bu sıvının alın bölgesine kaymasına, haliyle bu bölgede şişliklerin oluşmasına sebep olur. Bahsi geçen bu hataların başlıcaları, ilk 3 gün içindeki uyku pozisyonu, öne eğilmeler ve kısmen de olsa doktor hatalarıdır. Sonraki başlıklarımızda saç ekimi sonrası şişlik nasıl engellenir sorusunun cevabını ayrıntılı olarak anlatacağız.

Saç Ekimi Sonrası Şişlik Ne Zaman Oluşur?

Saç ekiminden sonra alın bölgesi ve yüzde oluşan şişlikler hemen gerçekleşmez. Ameliyattan sonraki ilk 3 gün, yüzde veya kafada şişkinlikten eser yoktur. Lakin 3. günden sonra alın bölgesi yavaş yavaş şişmeye başlar.

Bu şişkinlik her hastada aynı oranda gerçekleşmez. Bazılarında şişkinlik daha ileri derecede olabilir. Saç ekiminden sonra şişkinliğin en belirgin olduğu dönem 3. gün ile 10. gün arasıdır.

Saç Ekimi Sonrası Şişkinlik Nasıl Engellenir?

Öncelikle şunu vurgulamalıyız ki saç ektirdikten sonra oluşan şişliği tamamen engellemek sizin elinizde olmayabilir; zira bazen ne yaparsanız yapın, bu şişkinlik bir şekilde kısmen de olsa oluşacaktır. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi şişlik, saç ekimi sonrası sürecin beklenen bir problemidir.

Bununla beraber, şişliği kısmen önlemeniz ve çabuk geçmesini sağlamanız mümkündür. Saç ekimi sonrası şişliği önlemek için aşağıdaki hususlara dikkat etmelisiniz.

 » Saç ekiminden sonraki 7 gün boyunca, sırtüstü bile olsa tam uzanmayın. Saç ekim doktorları yüzüstü uyumamanız gerektiğini anlatsa da, çoğu defa sırtüstü uzanırken nasıl bir pozisyonda olmanız gerektiğini belirtmeyi unuturlar.

Özellikle ilk geceyi, tam dik olmayan bir koltukta geçirmeniz, hem şişliğin önlenmesi hem de saç köklerinin zarar görmemesi için önemlidir. 2. günden 7. güne kadar olan süreçte ise yatakta sadece sırtüstü uzanabilirsiniz. Ancak sırtüstü bile olsa, yatağa tam paralel bir şekilde uzanmamalısınız.

Matematiksel olarak belirmek gerekirse, 45 derecelik bir açı ile uzanmanız gerekir. Yani ne tam dik olacaksınız ne de tamamen düz... Bunun için sırtınızın arkasına iki adet yastık koyabilirsiniz.

 » Saç ekiminden sonraki 1 hafta boyunca, çok gerekli olmadığı sürece öne doğru eğilmeyin ve başınızı öne eğmeyin. Eğilmeniz veya başınızı öne eğmeniz, kafa bölgesinde bulunan sıvının alın bölgesine taşınmasına sebep olur. Alın, göz veya yüz bölgesine taşınan bu sıvı ise şişliklere sebep olur.

 » Saç ekiminden sonra ağırlık kaldırmanız zaten yasaktır. Özellikle ilk hafta sizi zorlayacak derecede ağır olan nesneleri kaldırmanız, hem saç köklerine zarar vermekte hem de yüzde şişlik oluşumuna neden olmaktadır.

 » Saç ekim doktorunuzun sizin için önerip yazdığı ilaçları düzenli bir şekilde kullanmaya devam edin. Herhangi bir ağrım, sızım yok deyip ilaç kullanımını kesmeyin.

 » İlk üç gün cinsi münasebetlerde bulunmayın.

 » İlk hafta sizi yoracak iş, spor, egzersiz ve aktiviteleri yapmayın.

 » Bu süre boyunca güneş ışınlarına maruz kalmayın.

Saç Ekimi Sonrası Şişlik Nasıl Geçer?

Yukarıda anlattığımız saç ekimi sonrası şişlik oluşmaması için dikkat edilmesi gerekenlere harfiyen uyduğunuz takdirde, yüzünüzde şişlikler oluşsa bile, bu şişlik az olacağı için sizi fazla rahatsız etmeyecektir.

Ancak yüzünüzde oluşan şişkinliğin bir an önce geçmesini istiyorsanız, ekstra uygulamalarla bunu başarabilirsiniz. Saç ektirdikten sonraki şişkinlik nasıl geçer sorusunun en iyi yanıtı ‘’buz tedavisi’’dir. Evet, şişliğin olduğu bölgelere buz tedavisi uygularsanız, şilik daha kısa sürede geçecektir.

Saç Ekimi Sonrası Şişlik İçin Buz Uygulaması Nasıl Yapılır?

Belki çocukluğunuzdan hatırlarsınız. Çocuklar düşüp de kafalarını veya alınlarını bir yerlere çarptığı zaman anneler hemen bir buz parçası alır, bu bölgeye tatbik ederdi. Bu uygulama günümüzde de sıkça kullanılıyor. Buzun darbe alan bölgeye sürülmesinin ve bir süre burada tutulmasındaki amaç şişkinliği önlemektir.

İşte ekim sonrası şişliğin geçmesi için aynı yöntem tavsiye edilmektedir. Doktorlar, hiçbir ek uygulamaya gerek kalmada, sadece buz tedavisi ile bu şişkinliklerin geçeceğini ifade etmektedir.

Bir buz parçasını alın ve ince bir pez parçası veya tülbentin içine koyun. Bu buz parçasını birkaç dakika süre ile şişliğin olduğu bölgede gezdirme sureti ile masaj yapın. Şişlik geçene kadar bu uygulamayı 3-4 saat aralıklarla tekrar edin. Bunu yaptığınız takdirde şişliklerin daha hızlı geçtiğini fark edeceksiniz.

Saç Ekimi Sonrası Şişlik Ne Zaman Geçer?

Saç ekimi sonrası dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat ettiniz, buz uygulamasını da yaptınız; fakat alnınızdaki şişlik hala devam ediyor. İşte, bu durumda tek ilacınız çaredir. Daha önce vurguladığımız gibi saç ekiminden sonraki şişkinliği tamamen önlemek veya geçirmek sadece sizin elinizde değildir.

İnanın tedirginli duyacağınız herhangi bir durum yok. Saç ekimi sonrası oluşan şişlikler en geç ameliyattan 15 gün sonra tamamen geçmiş olacaktır. Şu ifadeyi tekrar hatırlamanızda yarar var: Saç ekimi sonrası şişlik, iyileşme sürecinin beklenen ve her hastada gerçekleşen doğal bir olaydır, endişe edilecek bir durum değildir.

İlginizi Çekebilir >> Ekilen Saçlar Ömür Boyu Kalır mı?

Saç Ekiminden Sonra 2 Haftadan Fazla Zaman Geçti; Ama Yüzümde Hala Şişlikler Var!!!

İstisnalar her zaman olabilir. Saç ektiren bazı hastalarda, bahsettiğimiz ödem ilerlemiş olabilir. Böyle bir durumda şişliğin geçmesi daha uzun sürebilir. Siz de bu durumdaysanız, saç ekim doktorunuz başta olmak üzere, bir doktor muhakkak danışın veya muayene olun.
 
saç ekiminden sonra şişlik nasıl geçer
Saç ekiminden sonra oluşan şişlikler, yanlış uygulamalardan dolayı bazın ileri seviyede olabilir.
Ola ki saç ekim uzmanınız ilgilenmez, baştan savıcı sözlerle sizi geçiştirirse, başka bir doktora görünün ki içiniz rahat olsun. Biliyorsunuz, sağlığımız her şeyden daha önemli. Sonra ‘’Kaş yapayım derken göz çıkartan’’ konumuna düşmeyelim.

Saç ekimi sonrası süreç hakkında merak ettiğiniz, destek istediğiniz her konuda bize danışabilir, duygu ve düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Şimdiden sağlıklı, sık ve gür saçlar dileriz.

YORUMLAR

BLOGGER: 2
Loading...
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekimi Sonrası Şişlik Ne Zaman ve Nasıl Geçer?
Saç Ekimi Sonrası Şişlik Ne Zaman ve Nasıl Geçer?
Saç ekiminden sonra şişlik olur mu, saç ekimi sonrası şişkinlik ne zaman ve nasıl geçer, şişlik nasıl engellenir?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-Yq_7ZElZapEuliUq0W4wnWJRQtNFV8TGIHeJhFK1lO33clXhLm4y131ZAvJ6DaOqaYJ2JLVVqeHskOi5kjnuLfOnvDSCozfClIK19QMwsXX7xN91Kx5UGJKH9LfT93EQ_zsGBM0Kzjo/s1600/sac-ekimi-sonrasi-siskinlik.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-Yq_7ZElZapEuliUq0W4wnWJRQtNFV8TGIHeJhFK1lO33clXhLm4y131ZAvJ6DaOqaYJ2JLVVqeHskOi5kjnuLfOnvDSCozfClIK19QMwsXX7xN91Kx5UGJKH9LfT93EQ_zsGBM0Kzjo/s72-c/sac-ekimi-sonrasi-siskinlik.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-sonrasi-sislik-ne-zaman.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-sonrasi-sislik-ne-zaman.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy