Saç Ekimi Sonrası Traş Zamanı ve Şekli

Saç ekimi traş ne zaman yapılır, ekilen saçlar traş makinesiyle kesilir mi? Tıraş olmak için ne kadar beklenmeli?

Donör bölgeden saç kökü almanın ve alınan köklerin ekilmesinin daha rahat olması için, saç ekimi öncesinde saçlar makineyle traş edilmektedir. Tıraş edilen saçlar, ekim işleminden hemen sonra uzamaya devam ederken, ekilen saçların çıkması ve uzaması için uzun bir süre gereklidir.

Ekilen saç henüz çıkmamış olsa da, mevcut saçlar uzamaya devam ettiği için bir süre sonra traş edilmeli ve saça düzgün bir şekil verilmelidir. Ancak saç ekimi sonrası saç traşının ne zaman ve nasıl olması gerektiğini bilmemek, ekilen saçlara zarar verilmesine neden olabilir.

Hazırladığımız bu makalede saç ekimi sonrası traşın ne zaman ve nasıl yapıldığını, tıraş makinesiyle veya ustura ile traş yapılıp yapılmayacağını ve saç ekiminden sonra tıraş olurken dikkat edilmesi gereken hususları ayrıntılı olarak anlattık.

Saç Ekimi Sonrası İlk Traş Ne Zaman?

Ekimden sonra ilk saç kesimi için, ekilen saçların tutmasını, saç derisine adapte olmasını beklemek gerekir. Zamanından önce yapılan yanlış bir saç tıraşı, ekilen saçların yerinden çıkmasına neden olabilir; zira özellikle ilk 2 haftalık zaman diliminde, saç kökleri ekim bölgesinde, deyim yerindeyse emanet, gibi durmaktadır. Küçük bir zorlama ile bile bu saç köklerinin yerinden çıkması an meselesidir.

Saç ekim uzmanlarının ilk saç kesimi için önerdiği süre, ekimden 1-1,5 ay sonradır. Makasla bile olsa 1 aylık süre dolmadan yapılan saç tıraşı, bazı saç köklerinizi kaybetmenize sebep olabilir. Ancak saç ekiminden sonra 1 ay geçtikten sonra, ekilen saçlar tutunmuş olacaktır. Bu nedenle saç kaybı riski olmayacaktır.

Saç Ekimi Sonrası Donör Bölge Traşı

Saç ekimi sonrası ilk traş için 1 veya 1,5 ay beklemeniz gerektiğini önceki başlıkta ifade ettik. Ancak bu durum, donör bölge için geçerli değildir. Saç ekimi sonrası donör bölge traşı, istenen herhangi bir zamanda yapılabilir. Donör bölgede yapılan bir saç kesimi, ekim bölgesini etkilemeyeceği için zamanı da önemli değildir.

Ancak her şeye rağmen, donör bölge için de bir süre beklemeniz yararınıza olacaktır; zira ekim sırasında yaralanan donör bölge, uzayan saçların kamufle etmesi ile güneş ışınlarından korunur. Donör bölgeyi çok erken tıraş ederseniz, bu bölgedeki yaralar güneş ışınlarına açık hale gelecek ve şayet güneşe maruz kalırsa da kızarıklık oluşacaktır.

Donör bölgeyi traş ederken, saçları çok kısaltmamanız, kızarıklığın oluşmasını önleyeceği gibi, seyrelmiş olan bölgenin kötü bir görüntüye sebep olmamasını da sağlayacaktır.

Saç Ekimi Sonrası Traş Makinesi

Yukarıda da belirttiğimiz bir veya bir buçuk aylık bir süre geçtikten sonra saçlarınızı makineyle veya makasla traş edebilirsiniz. Ancak saç ekimi sonrası makineyle traş ufak da olsa bir risk oluşturacağı için ilk etapta önerilmez.
 
ekilen saçlar makineyle traş edilir mi
Saç ekiminden sonra saç tıraşı
Saç ekimi sonrası ilk traşın bir makas vasıtası ile uçlardan alım şeklinde olması çok daha sağlıklı olacaktır. Ekimden 2-3 ay sonra ise istediğiniz zaman ve istediğiniz kısalıkta makine ile traş gerçekleştirebilirsiniz.

Saç Ekiminden Sonra Ustura ile Saçları Kazıtmak

Doğrusu, ustura ile yapılan bir saç tıraşı ile traş makinesiyle yapılan bir saç tıraşı arasında, elde edilmek istenen kısalık konusunda pek fark olmayacaktır. Traş makinesi ile saçları 0 numaraya traş ettiğinizde zaten saçları bir anlamda kazıtmış olacaksınız.

Saç ekimi sonrası ustura ile saçları kazıtmak için beklemeniz gereken süre daha uzundur; zira ustura saçlı deri ile direkt temas etmektedir. Şayet ekilmiş saç traş edilirken ustura tarafından zorlanırsa ve henüz tutunmamışsa yerinden çıkacaktır.

Bu riski göz önünde bulundurup ekim sonrası ustura tıraşını en erken 3-4 ay sonra yapmak çok daha yerinde bir davranış olacaktır.

Saç Ekiminden Sonra Saç Kesimi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 » Saç ekimi sonrası ilk saç traşı için tavsiye edilen zamanı muhakkak bekleyin.

 » Saç tıraşını yaptığınız makas, traş makinesi veya ustura keskin ve hijyenik olmalı.

 » İlk traşın makasla yapılması çok daha sağlıklı olacaktır. Makasla traş yaptığınızda, ekim bölgesindeki saçları bile üstten gönül rahatlığı ile kısaltabilirsiniz.

 » Mevcut saçlar, gerek donör bölgeyi, gerekse de ekim bölgesini kamufle ettiği ve dış etkenlerden koruduğu için çok kısaltmamak daha yararlıdır. Tıraş ettiğiniz bölge açıkta kalıp da güneş ışınlarına maruz kaldığında yanmaya başlayacak, sizi rahatsız edecektir.

 » Saç ekimi sonrası 1 aylık sürede saç tıraşı için sadece makas kullanmanız önerilir.

 » Saç ekimi sonrası 2. Ay içinde makas veya traş makinesi kullanabilirsiniz.

 » Saçları ustura ile kazıtmak için en az 3 ay beklemeniz tavsiye edilir.

YORUMLAR

BLOGGER: 1
Loading...
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekimi Sonrası Traş Zamanı ve Şekli
Saç Ekimi Sonrası Traş Zamanı ve Şekli
Saç ekimi traş ne zaman yapılır, ekilen saçlar traş makinesiyle kesilir mi? Tıraş olmak için ne kadar beklenmeli?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZeoKMNwVf8FWyo8c9IXJ8ye8OpN-24LVKEvK6ZwOEQDEHkcW8K3oHfX4nCcSm4hRb7MVohihk06kJvptAYwQUhXUX-kC2SMO53miJAMiXni-s3JbbX0Py5wFoc6LAi2B3dbjccbBuG2U/s1600/sac-ekimi-sonrasi-tras.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZeoKMNwVf8FWyo8c9IXJ8ye8OpN-24LVKEvK6ZwOEQDEHkcW8K3oHfX4nCcSm4hRb7MVohihk06kJvptAYwQUhXUX-kC2SMO53miJAMiXni-s3JbbX0Py5wFoc6LAi2B3dbjccbBuG2U/s72-c/sac-ekimi-sonrasi-tras.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-sonrasi-tras-zaman.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-sonrasi-tras-zaman.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy