FUE Gold Saç Ekimi Tekniği: Altın Uç Yöntemi

FUE gold tekniği nedir, Gold Fue fiyatı ne kadar? Gold FUE saç ekim tekniğinin avantajları nelerdir? Siğer saç ekim yöntemlerinden farkı var mı?


Kellik probleminin çözümünde gelinen son nokta şüphesiz ki FUE saç ekimidir. İncak bilim insanları ile saç ekim uzmanları, FUE tekniğini geliştirmek, saç ekiminde daha iyi sonuçlar elde etmek için çalışmalarına ara vermeden devam etmişlerdir. Altın uçlu saç ekimi olarak da anılan FUE gold saç ekimi tekniği de, bu çalışmalar neticesinde kullanılmaya başlanmış yeni bir uygulamadır.

Saç ektirmeyi düşünen hastaların çeşitli mecralarda karşılaştığı Gold FUE saç ekimi yöntemini sizler için tüm yönleri ile anlatmaya çalıştık. Gold FUE saç ekimini diğer saç ekim yöntem ve teknikleri ile kıyaslamak için saç ekimi yöntemleri konulu yazımızı da inceleyebilirsiniz. Böylece sizin için en etkili saç ekimi tekniğinin hangisi olduğuna daha rahat karar verebileceksiniz.

FUE Gold Saç Ekimi Nedir?

Gold kelimesi, Türkçede ‘’altın’’ anlamına gelmektedir. Bu tekniği Türkçeye doğrudan çevirdiğimizde ‘’FUE altın saç ekimi’’ gibi bir yapı ile karşılaşıyoruz; fakat kafanız karışmasın; burada altın olan şey saçlar değil, saç ekiminde kullanılan cihaz ve aletlerin saç derisi ile temas eden uçlarıdır.
 
saç ekim yöntemlerinden FUE gold
Gold FUE nedir?
FUE Gold saç ekiminin diğer tekniklerden tek farkı, bahsi geçen cihaz ve aletlerinin uçlarının altından yapılmış olması veya altın kaplama olmasıdır. O zaman Gold saç ekimi için şu tanımlamayı yapmak mümkündür: Saç derisi ve saç kökleri ile temas eden cihazların uçlarının altın olduğu saç ekimine Gold FUE saç ekimi denir.

Altın Uçlu Saç Ekimi Aletleri Neden Tercih Edilmiştir?

Saç ekiminde kullanılan cihaz ve aletlerin uçları herhangi bir maden veya metalden de yapılabilirdi.Nitekim günümüzdeki alet ve cihazların çoğu da bu şekildedir. Fakat, altın madeninin insan sağlığına zarar vermediği; aksine cilt üzerinde pek çok olumlu etkilerinin olduğu bilindiği için böyle bir yöntem geliştirilmiş.

Altın, binlerce yıl öncesinde bile sağlık alanında sıklıkla kullanılmıştır. Günümüzde bile cilt tedavilerinde sıklıkla kullanılan bir madendir. Saç ekim uzmanları, altının bu tür faydalarını düşünerek, saç ekiminde de altın uçları kullanmanın saç ekimi başarısını arttıracağını düşünmüşler ve bu tekniği uygulamışlardır.

Ancak şunu belirtmeliyiz ki altın uçlarla yapılan saç ekiminde başarı oranının diğer saç ekimlerine göre daha yüksek olduğu ile ilgili herhangi bir bilimsel kanıt yoktur. Gold saç ekiminin diğer tekniklere nazaran daha avantajlı olduğu, sadece bu tekniği uygulayanların bir iddiasıdır. Bununla beraber, bu tekniğin faydası olmakla birlikte, herhangi bir zararı da yoktur.

FUE Gold Saç Ekimi Tekniği Nasıl Uygulanır?

Tekrar vurgulayalım ki altın uçlu saç ekimi yan gold saç ekimi tekniği yeni bir saç ekim tekniği veya yöntemi değildir. Gold FUE tekniği, bildiğimiz FUE saç ekimidir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi normal saç ekimlerinden tek farkı, ameliyatta kullanılan mikromotor, penset gibi alet ve cihazların uçlarının altın olmasıdır.

Gold saç ekiminin nasıl yapıldığını öğrenmek için FUE saç ekimi nasıl yapılır adlı yazımızı inceleyebilirsiniz. Bu yazımızda FUE tekniğinin ne olduğunu, nasıl uygulandığını, fiyatlarının, avantajlarının ve dezavantajlarının ne olduğunu anlattık. FUE gold saç ekimi de aynı işlem basamaklarında gerçekleştiği için burada yeniden anlatmaya gerek görmüyoruz.

Gold FUE Saç Ekim Tekniğinin Avantajları Nelerdir?

FUE Gold saç ekimi ile ilgili bilimsel değerlendirmelerin olmadığını söylemiştik. Bununla beraber, bu tekniği bulup geliştirenlerin veya bulup geliştirenlerden ilham alarak uygulayan saç ekim merkezlerinin iddia ettiği bazı şeyler de var.

Saç ekiminde Gold FUE tekniğini kullananlara göre gold saç ekim yönteminin avantajları şunlardır:

 - Altın, deri için zararlı olmadığı için bu teknikle yapılan saç ekimlerinde, deride enfeksiyon oluşma olasılığı düşer.

 - Saç kökleri, herhangi bir metal ile değil de, sadece altınla temasta bulunduğu için canlılığını daha uzun süre koruyabilmektedir.

 - Altın uçlarla yapılan saç ekiminde başarı oranı daha yüksektir.

 - Saç ekimi sonrasında görülen bazı yan etkiler, bu teknikle azalmaktadır.

 - Saç ekimi sonrası iyileşme süresi daha kısa olabilmektedir.

Not: Yukarıda yazılan avantajlar, bilimsel olarak kanıtlanmamıştır; fakat bu tekniği uygulayan saç ekimi doktorlarının inandığı avantajlardır.

Gold FUE Saç Ekimi Tekniğinin Dezavantajı Var mı?

FUE gold saç ekiminin bilinen herhangi bir yan etkisi veya dezavantajı bulunmamaktadır. İlle de dezavantaj belirtilecekse, altın uçlu alet ve cihazlarla saç ekimi yapan bazı saç ekim merkezlerinin daha yüksek fiyatlar biçmesidir.

Ancak bu tekniği bulduğunu iddia eden saç ekim merkezleri, fiyat farkının bulunmadığını, bu tekniği sadece hastaların lehine olacak sonuçları elde etmek amacı ile kullandıklarını belirtmişlerdir.

Gold FUE Saç Ekimi Gerçekten İşe Yarıyor mu?

FUE gold saç ekimi yaptıranların yorumlarına bakıldığında ve bu hastaların saç ekimleri incelendiğinde, belirgin bir avantaj veya dezavantajının olmadığını söyleyebiliriz. Hiçbir hasta, FUE gold saç ekimi tekniği ile saç ektirip çok güzel saçlara sahip olurum şeklinde düşünmemelidir.

Unutulmamalıdır ki saç ekiminde başarı, tekniğe değil ekim doktorunun becerisi ve deneyimine bağlıdır. Kullanılan saç ekimi yöntemi FUE olduktan sonra, basit alt tekniklerin pek de önemi yoktur.

Gold FUE Saç Ekimi Fiyatları Farklı mı?

Saç ekimi fiyatları ülkemizde 3000-7000 TL aralığındadır. Elbette ki 30-40 bin liraya ekim yapanlar da mevcuttur fakat ortalama saç ekimi fiyatları belirttiğimiz değerler arasındadır.

FUE gold saç ekimi fiyatları, normal saç ekimi fiyatlarından farklı değildir. Bu tekniği ilk uygulayan saç ekim merkezleri, müşterileri için ekstra bir hesap çıkarmadıklarını, normal standart fiyatlar üzerinden hizmet verdiklerini belirtmişlerdir.

Bununla beraber, gold saç ekimi yöntemini yeni bir saç ekim tekniğiymiş gibi lanse eden bazı yerler, daha yüksek fiyatlar sunabilmektedir.

FUE Gold Saç Ekimini Kim Bulmuştur?

FUE Gold saç ekimi tekniğini Türkiye’de ilk kullanan kişi Esteport saç ekim merkezinde saç ekimi uygulayan Dr. Ali Mezdeği’dir. Ali Mezdeği’nin iddialarına göre bu yöntem ilk defa kendisi tarafından kullanılmış, daha sonra birçok saç ekim merkezi tarafından da kullanılmaya başlanmıştır.

Dr. Ali Mezdeği Kimdir?

Ali Mezdeği, 1973’te Kahramanmaraşta doğmuş, üniversiteye kadar olan tüm eğitimlerini burada tamamlamıştır. Hacettepe Tıp Fakültesi mezunudur. İstanbul Tıp Fakültesinde Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanlığı eğitimi almıştır. Saç ekimi yanında,çeşitli estetik operasyonları gerçekleştirmektedir.

Günümüzde Este Port adlı klinikte görev yapmaya devam etmektedir. Kendisi evlidir ve bir çocuk sahibidir.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: FUE Gold Saç Ekimi Tekniği: Altın Uç Yöntemi
FUE Gold Saç Ekimi Tekniği: Altın Uç Yöntemi
FUE gold tekniği nedir, Gold Fue fiyatı ne kadar? Gold FUE saç ekim tekniğinin avantajları nelerdir? Siğer saç ekim yöntemlerinden farkı var mı?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsb1T0BN-zJxc6qWFOwUU70vm-ct0yHUA9tvkAjmPlrNDLmLK9WHeh7uJ9WN0q1uiqRnQvdH9FPER4M5XZo7vretHR1F4PR_w7BCkVTcEYHnn4doeaI_KPfNpsjXTFTwfTmrop_bFZy2w/s1600/fue-gold-sac-ekimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsb1T0BN-zJxc6qWFOwUU70vm-ct0yHUA9tvkAjmPlrNDLmLK9WHeh7uJ9WN0q1uiqRnQvdH9FPER4M5XZo7vretHR1F4PR_w7BCkVTcEYHnn4doeaI_KPfNpsjXTFTwfTmrop_bFZy2w/s72-c/fue-gold-sac-ekimi.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/fue-gold-sac-ekimi-teknigi-altn-uc.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/fue-gold-sac-ekimi-teknigi-altn-uc.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy