Kaş ektirenlerin öncesi ve sonrası görüntülerini merak ediyorsanız, içeriğimizi ziyaret edin. Kaş ekimi öncesi ve sonrası ile ilgili her şeyi anlattık ve gösterdik.
Kaş ekimi, özellikle bayanların dolgun kaşlara
sahip olmak için yaptırdığı bir ekim türüdür. Elbette ki kaş ekimi sadece
estetik kaygılarla yapılmıyor. Doğumundan beri kaşları olmayanlar, kaşları çok
seyrek olanlar, kaşlarında yanık veya yara izi bulunanlar da kaş ektirebiliyor.
Bu çalışmamızda kaş ekimi öncesi ve sonrası süreç hakkında bilgiler verdik; aynı zamanda kaş ekimi öncesi sonrası görüntüler derleyerek, hastaların ilk hali ve son halini resimlerle göstermeye çalıştık.
Kaş ektirme operasyonundan haberdarsınız; fakat bu operasyonun tam olarak nasıl gerçekleştiğini bilmiyorsunuz. Sizler için kaş ektirme ameliyatındaki tüm aşamaları alt başlıklar halinde inceleyelim.
- Kaş ekiminizi gerçekleştirecek doktoru bulduktan sonra ameliyat günü için randevu alırsınız.
- Ameliyat günü kaş ekim merkezine veya hastanesine gidersiniz.
- Burada, kaş ektirmenize engel olacak herhangi bir sağlık probleminizin olup olmadığını anlamak için bazı sağlık kontrolleri ve kan tahliliniz yapılır.
- Kaş ektirme operasyonuna kendi özgür kararınızla girdiğinizi ve olası olumsuzlukları kabul ettiğinizi gösteren bir formu okur ve imzalarsınız.
- Sizin de uygun talebiniz doğrultusunda, ekim için hangi bölgeden alınan kıl köklerinin alınacağına karar verilir. En uygun bölge ense bölgesi olmakla beraber, ihtiyaca ve hastanın talebine göre başka bir bölge de seçilebilir.
- Kıl köklerinin alınacağı bölge makine ile tıraş edilir. Kaş ekimi için az sayıda kol kökü kullanıldığı için çok ince bir şeridin tıraş edilmesi yeterlidir.
- İstediğiniz kaş yapısı belirlenir ve bir kalem yardımı ile işaretlenir.
- Kıl köklerinin çıkarılacağı bölgeye iğne ile lokal anestezi yapılır.
- Lokal anestezi etkisini gösterdikten son kaş ekiminde kullanılacak kıl kökü sayısı miktarınca kök toplanır.
- Kaş bölgesine ekim yapılması için bu bölgeye de anestezi işlemleri uygulanır.
- Bölge tamamen uyuştuktan sonra köklerin ekileceği delikler/kanallar açılır.
- Hazırda bekleyen kökler, açılan kanallara ekilir.
- Kaş ekimi operasyonu tamamlanmış olur.
Ekilen Kaşlar Ne Zaman Çıkar?
Kaş ekimi sonrasında kaşların çıkması ve belli bir seviyede uzaması için uzun bir süre gereklidir. Ancak bu uzun süre içinde sizi ilgilendiren bazı gelişmeler var. Bu gelişmelerin hangi gün, hafta veya ayda yaşandığını görelim:
Kaş Ekimi Sonrası İlk Yıkama
Ameliyattan sonraki 3. gün, kaşlarınızdakş kan izlerinin temizlenmesi için ilk yıkama yapılır. Bu evrede kaşlar henüz oturmadığı için yıkamanın titizlikle yapılması gerekir. Bu nedenle bu işlemin usta eller tarafından yapılması çok önemlidir.
İlk yıkama için kaş ektirilen yere gideceksiniz ve buradaki uzman personel kaş yıkamanızı gerçekleştirecek. İlk yıkamadan sonraki yıkamalar hakkında size küçük bir eğitim verilecek ve bundan sonraki yıkamaları kendi evinizde tek başınıza yapabileceksiniz.
Kaş Ekimi Sonrası Şok Dökülme
Kaş ektirmeden sonra şok dökülme zamanı genelde 15-20 gün sonradır. Ameliyattan sonraki 15. günde ekilen kaşların bir bölümü veya tamamı dökülür. Şok dökülme, endişe duyulacak bir durum değildir.
Tamamen geçici olan şok dökülme ile beraber, kıl kökleri uzun bir dinlenme sürecine girer. Bu süre içinde güç toplar ve zamanı geldiğinde çıkarlar.
Kaş Ekimi Sonrası Şok Dökülmenin Bitmesi
İkinci veya üçüncü hafta başlayan şok dökülme 1-2 ay boyunca devam edebilir. Ancak 1,5 ay içinde şok dökülme ile dökülmeyen kıllar artık dökülmez; zira şok dökülmede kısmi bir dökülme de mümkündür.
Kaş Ekimi Sonrası Kaşların Çıkması
Şok dökülmenin tamamlanması, yeni çıkacak kaşların da habercisidir. Kaş ektirdikten sonra kaşların çıkması 2 veya 3. aya tekabül eder.
İkinci ayın ilk günlerinde ince ince tüylerin çıktığını görebilirsiniz. Zaman geçtikçe daha fazla kaş çıkacak ve çıkan o ince kaş telleri zamanla kalınlaşacaktır.
Aşağıda kaş ektirenlerin öncesi ve sonrası halleri verilmiştir. Derlemede kullanılan görüntüler çeşitli sitelerden toplanmıştır.
Kaş ektirenlerin öncesi ve sonrası görüntüleri sizlere az çok fikir verebilir; ancak unutulmamalıdır ki verilen görsellerde gerçekten kaş ekimi yapılmış olsa dahi, fotoğraf çekimi için özel bir hazırlık yapılmıştır. Örneğin hemen alttaki fotoğrafta kaş üzerinde oynama olduğu belli. Bu nedenle, bu tür görüntüler yerine daha amatörce çekilmiş, makyajsız fotoları dikkat almanız daha mantıklı olacaktır.
Kaş kayıpları, sonradan herhangi bir hastalık, rahatsızlık, yanık veya yaradan kaynaklanabilir. Böyle bir durumda yanık veya yara izinin olduğu bölgeye az sayıda kök ekilerek kaş ekimi gerçekleştirilebilir. Dikkat ederseniz, aşağıdaki hastada tam bir kaşsızlık söz konusu değil. Sadace belli bir bölge kaşsız kaldığı için bölgesel kaş ekimi yapılmış.
Birçok bayan, daha kalın ve gür kaşlara sahip olmak için kaş ektirme operasyonu yaptırmaktadır. Türkiye'de de kaş ektiren ünlüler bulunmaktadır. Örneğin Ebru Şallı da kaş ekimi yaptıran Türk ünlülerden bir tanesidir. Aşağıda da ince kaşı kalınlaştırma ekimi yapılmış.
Alttaki fotoğrafta çok güzel bir ekim görünüyor. Gerek kaş köklerinin eğim yönü, gerekse de kalınlık ve sıklık ayarı çok iyi yapılmış.
Kaşlar çok seyrek veya silik olunca gözlerin güzelliğini ortaya çıkarmak da zor oluyor. Bu nedenle çok az kaşı olanlar, kaşı aşırı seyrek olanlar gürleştirme ekimi yaptırabilirler.
Kimisi cımbızla kalın kaşlarını inceltirken, kimisi de ince kaşlarını kalınlaştırmak için elinden geleni yapar. Alt fotoğrafta çok ince kaşlı bir bayan var. Kaş ektirerek son derece kalın bir kaşa sahip olmuş. Doğrusu kalın kaş bayağı da yakışmış.
Kaş ekimi ameliyatı başlamadan önce, hastanın da görüşü alınarak nasıl bir kaş modeli oluşturulacağı belirlenir. Belirlenen model, kalemle çizilir, böylece ekim esnasında herhangi bir hata engellenmiş olur.
Kaş ektirme operasyonunda, kaşlara ekilen kıl kökleri çoğunlukla iki kulak arasında kalan ense bölgesinden alınır. Burada üzerinde durulması gereken şudur: Vücudun herhangi bir bölgesinden alınan saç veya kıl kökleri, nereye ekilirse ekilsin, o bölgedeki köklerin değil, kendi eski özelliklerini devam ettirir. Örneğin normal kaşlarımız bir miktar uzadıktan sonra artık durur ve uzamaz.
Oysa enseden alınan saç kökleri ile yapılan bir kaş ekiminden sonra, kaşlar sürekli uzayacaktır; zira onlar kaşa ekilse bile kaş değil, saç özelliği gösterir. Bu nedenle onlar uzadıkça sizin kısaltmanız gerekir.
Genellikle estetik kaygılardan dolayı yaptırdıkları için kaş ektiren kadınların sayısı, kaş ektiren erkeklerin sayısından daha fazladır. Ancak bu, sadece bayanlar kaş ektirir anlamına gelmez. Dediğimiz gibi doğuştan kaşsız olan veya kaşlarını sonradan kaybeden erkekler de kaş ekimi yaptırmaktadır.
Aşağıdaki örnekte bir kaşında büyük bir yara izi olan erkek hasta, izin üzerine kaş ektirerek güzel bir çare bulmuş.
Kaş ektirirken en çok dikkat edilmesi gereken şey, oluşturulan kaş modelidir. Bu işlemi bir defa yapacaksınız. Bu nedenle çok öncesinden düşünün ve sizin için en uygun olan kaş modeline karar verin.
Fakat ola ki kaş ekimi sonrası kaşlarınızı beğenmediniz. Bu durumda, 1 hafta sür içerisinde istemediğiniz telleri cımbızla çekip çıkarabilirsiniz. Kökler henüz tam yerleşmediği için herhangi bir sorun olmayacaktır. Fakat kökler iyice oturduktan sonra artık cımbızla çekseniz bile aynı yerden yenisi çıkacaktır.
Seyrek kaşlara kaş ekimi ile sıklaştırma yapıldığını söylemiştik. Aşağıdaki görselde, ortadaki fotoğrafta kaş üzerindeki kanları görüyorsunuz. ameliyat günü kaşlarınız böyle bir görüntüde olacaktır. Açılan kanallardan sızan kan olduğu yerde kuruyacaktır. Ancak 3 gün sonra yıkamalar başladıktan sonra bu kanlar temizlenmektedir.
Bu resimde de kaş ekimi yaptıranların öncesi ve sonrası halleri mevcut. Tüm ekimler de başarılı görünüyor.
Başka bir fotoğrafın farklı bir yansıması.
Kaş ekimine karar vermeden önce, gerçekten kaş ektirmenin mantıklı olup olmadığını düşünün. Doğrusu aşağıdaki görüntüde yer alan bayanın kaş ektirmeye pek de ihtiyacı yok görünüyor. Kaş ekimi öncesi ve sonrası görüntülerden bu anlaşılıyor. Kendisi mutlu olduysa tabii ki bize yorum yapmak düşmez.
Bazı resimleri anlamakta güçlük çekiyorum doğrusu. Belli ki bu bayan kaşlarını cımbızla inceltmiş. Aslında inceltmese belki kalın kaşları da vardır. Fotoğraflar bazen yanıltıcı olabiliyor, dikkatli olmak lazım.
Yaşı ilerlemiş olsa da kendisini daha çok sevmek isteyen insanlar kaş ektirebilir. Örneği aşağıda.
Bu fotoğrafta da oynama var sanki. Kararı size bırakıyorum. Size tavsiyem şu: Kaş ekimi öncesi sonrası fotoğrafları incelerken her resme inanmayın.
Kaş ekimi yaptırdıktan sonra, düzenli olarak kaş bakımı yapmanız gerekir. Dediğimiz gibi ektirdiğiniz kaşlar, tıpkı saç telleri gibi sürekli uzayacaktır. Onlar fazla uzayıp kötü görüntüye sebep olmadan, onları kısaltmanız gerekmektedir.
Bu çalışmamızda kaş ekimi öncesi ve sonrası süreç hakkında bilgiler verdik; aynı zamanda kaş ekimi öncesi sonrası görüntüler derleyerek, hastaların ilk hali ve son halini resimlerle göstermeye çalıştık.
Tavsiye Yazı Kaş Ektirme Fiyatları
Şimdi, kaş ektirme ameliyatının nasıl yapıldığına değindikten sonra,
kaş ekimi sonrası iyileşme sürecini, yani ekim sonrası kaşların çıkma
aşamalarını anlatacağız. Yazının alt taraflarında ise kaş ekimi öncesi sonrası
fotoğrafları inceleyebilirsiniz.
Kaş Ekimi Öncesi Süreç
Kaş ektirme operasyonundan haberdarsınız; fakat bu operasyonun tam olarak nasıl gerçekleştiğini bilmiyorsunuz. Sizler için kaş ektirme ameliyatındaki tüm aşamaları alt başlıklar halinde inceleyelim.
Kaş Ekimi Ameliyatı Nasıl Uygulanır?
- Kaş ekiminizi gerçekleştirecek doktoru bulduktan sonra ameliyat günü için randevu alırsınız.
- Ameliyat günü kaş ekim merkezine veya hastanesine gidersiniz.
- Burada, kaş ektirmenize engel olacak herhangi bir sağlık probleminizin olup olmadığını anlamak için bazı sağlık kontrolleri ve kan tahliliniz yapılır.
- Kaş ektirme operasyonuna kendi özgür kararınızla girdiğinizi ve olası olumsuzlukları kabul ettiğinizi gösteren bir formu okur ve imzalarsınız.
- Sizin de uygun talebiniz doğrultusunda, ekim için hangi bölgeden alınan kıl köklerinin alınacağına karar verilir. En uygun bölge ense bölgesi olmakla beraber, ihtiyaca ve hastanın talebine göre başka bir bölge de seçilebilir.
- Kıl köklerinin alınacağı bölge makine ile tıraş edilir. Kaş ekimi için az sayıda kol kökü kullanıldığı için çok ince bir şeridin tıraş edilmesi yeterlidir.
- İstediğiniz kaş yapısı belirlenir ve bir kalem yardımı ile işaretlenir.
- Kıl köklerinin çıkarılacağı bölgeye iğne ile lokal anestezi yapılır.
- Lokal anestezi etkisini gösterdikten son kaş ekiminde kullanılacak kıl kökü sayısı miktarınca kök toplanır.
- Kaş bölgesine ekim yapılması için bu bölgeye de anestezi işlemleri uygulanır.
- Bölge tamamen uyuştuktan sonra köklerin ekileceği delikler/kanallar açılır.
- Hazırda bekleyen kökler, açılan kanallara ekilir.
- Kaş ekimi operasyonu tamamlanmış olur.
Kaş Ekimi Sonrası Süreç
Ekilen Kaşlar Ne Zaman Çıkar?
Kaş ekimi sonrasında kaşların çıkması ve belli bir seviyede uzaması için uzun bir süre gereklidir. Ancak bu uzun süre içinde sizi ilgilendiren bazı gelişmeler var. Bu gelişmelerin hangi gün, hafta veya ayda yaşandığını görelim:
Kaş Ekimi Sonrası İlk Yıkama
Ameliyattan sonraki 3. gün, kaşlarınızdakş kan izlerinin temizlenmesi için ilk yıkama yapılır. Bu evrede kaşlar henüz oturmadığı için yıkamanın titizlikle yapılması gerekir. Bu nedenle bu işlemin usta eller tarafından yapılması çok önemlidir.
İlk yıkama için kaş ektirilen yere gideceksiniz ve buradaki uzman personel kaş yıkamanızı gerçekleştirecek. İlk yıkamadan sonraki yıkamalar hakkında size küçük bir eğitim verilecek ve bundan sonraki yıkamaları kendi evinizde tek başınıza yapabileceksiniz.
Kaş Ekimi Sonrası Şok Dökülme
Kaş ektirmeden sonra şok dökülme zamanı genelde 15-20 gün sonradır. Ameliyattan sonraki 15. günde ekilen kaşların bir bölümü veya tamamı dökülür. Şok dökülme, endişe duyulacak bir durum değildir.
Tamamen geçici olan şok dökülme ile beraber, kıl kökleri uzun bir dinlenme sürecine girer. Bu süre içinde güç toplar ve zamanı geldiğinde çıkarlar.
Kaş Ekimi Sonrası Şok Dökülmenin Bitmesi
İkinci veya üçüncü hafta başlayan şok dökülme 1-2 ay boyunca devam edebilir. Ancak 1,5 ay içinde şok dökülme ile dökülmeyen kıllar artık dökülmez; zira şok dökülmede kısmi bir dökülme de mümkündür.
Kaş Ekimi Sonrası Kaşların Çıkması
Şok dökülmenin tamamlanması, yeni çıkacak kaşların da habercisidir. Kaş ektirdikten sonra kaşların çıkması 2 veya 3. aya tekabül eder.
İkinci ayın ilk günlerinde ince ince tüylerin çıktığını görebilirsiniz. Zaman geçtikçe daha fazla kaş çıkacak ve çıkan o ince kaş telleri zamanla kalınlaşacaktır.
Tavsiye Yazı: Kirpik Ekimi Hakkında Bilgi
Kaş Ekimi Sonrası İyileşme Sürecinin Tamamlanması
Kaş ektirdikten sonra kaşların tamamen çıkıp son halini alması 8-10 ay sürebilir. Bu süre sonunda artık tüm kaşlarınız çıkmış ve süreç tamamlanmıştır.
Kaş Ekimi Sonrası İyileşme Sürecinin Tamamlanması
Kaş ektirdikten sonra kaşların tamamen çıkıp son halini alması 8-10 ay sürebilir. Bu süre sonunda artık tüm kaşlarınız çıkmış ve süreç tamamlanmıştır.
Kaş Ekimi Öncesi ve Sonrası Fotoğraflar
Aşağıda kaş ektirenlerin öncesi ve sonrası halleri verilmiştir. Derlemede kullanılan görüntüler çeşitli sitelerden toplanmıştır.
Kaş ektirenlerin öncesi ve sonrası görüntüleri sizlere az çok fikir verebilir; ancak unutulmamalıdır ki verilen görsellerde gerçekten kaş ekimi yapılmış olsa dahi, fotoğraf çekimi için özel bir hazırlık yapılmıştır. Örneğin hemen alttaki fotoğrafta kaş üzerinde oynama olduğu belli. Bu nedenle, bu tür görüntüler yerine daha amatörce çekilmiş, makyajsız fotoları dikkat almanız daha mantıklı olacaktır.
Kaş Ekimi Öncesi ve Sonrası Görüntü 1 |
Kaş Ekimi Öncesi ve Sonrası Görüntü 2 |
Kaş Ekimi Öncesi ve Sonrası Görüntü 3 |
Kaş Ekimi Öncesi ve Sonrası Görüntü 4 |
Kaş Ekimi Öncesi ve Sonrası Görüntü 5 |
Kaş Ekimi Öncesi ve Sonrası Görüntü 6 |
Kaş Ekimi Öncesi ve Sonrası Görüntü 7 |
Oysa enseden alınan saç kökleri ile yapılan bir kaş ekiminden sonra, kaşlar sürekli uzayacaktır; zira onlar kaşa ekilse bile kaş değil, saç özelliği gösterir. Bu nedenle onlar uzadıkça sizin kısaltmanız gerekir.
Kaş Ekimi Öncesi ve Sonrası Görüntü 8 |
Aşağıdaki örnekte bir kaşında büyük bir yara izi olan erkek hasta, izin üzerine kaş ektirerek güzel bir çare bulmuş.
Kaş Ekimi Öncesi ve Sonrası Görüntü 9 |
Fakat ola ki kaş ekimi sonrası kaşlarınızı beğenmediniz. Bu durumda, 1 hafta sür içerisinde istemediğiniz telleri cımbızla çekip çıkarabilirsiniz. Kökler henüz tam yerleşmediği için herhangi bir sorun olmayacaktır. Fakat kökler iyice oturduktan sonra artık cımbızla çekseniz bile aynı yerden yenisi çıkacaktır.
Kaş Ekimi Öncesi ve Sonrası Görüntü 10 |
Kaş Ekimi Öncesi ve Sonrası Görüntü 12 |
Kaş Ekimi Öncesi ve Sonrası Görüntü 13 |
Kaş Ekimi Öncesi ve Sonrası Görüntü 14 |
Kaş Ekimi Öncesi ve Sonrası Görüntü 15 |
Kaş Ekimi Öncesi ve Sonrası Görüntü 16 |
Kaş Ekimi Öncesi ve Sonrası Görüntü 17 |
Kaş Ekimi Öncesi ve Sonrası Görüntü 18 |
Kaş Ekimi Öncesi ve Sonrası Görüntü 19 |
Kaş ekimi öncesi ve sonrası görüntüler eşliğinde size kaş ekimi süreçlerini anlattık. Cevabını merak ettiğiniz sorular varsa, bize çekinmeden sorun lütfen. Hepinizin istediğiniz kaşlara sahip olmanızı dileriz.
YORUMLAR