Saç Ekimi Sonrası Kafaya Darbe Almak

Saç ekimi sonrası kafaya darbe almak ekilen saçlara zarar verir mi? Saç ekiminden sonra kafamı çarptım, problem olur mu?


Saç ekimi, öncesi ve sonrası ile başlı başına zorlu bir süreçtir. Bu süreci en sağlıklı şekilde geçirmek ise sizin elinizdedir. Bu doğrultuda, saç ektirmeyi düşünenlerin yararlanabileceğini düşündüğümüz birçok konuyu daha önce ele aldık. Şayet henüz saç ekimi yaptırmadıysanız, aşağıdaki konulara da göz atmanızı muhakkak öneririz:


Özellikle saç ekiminden sonra karşılaştığımız en büyük problemlerden bir tanesi saç ekimi sonrası kafaya darbe alınmasıdır. Gerek forumlarda karşılaştığımız gerekse de bizimle direkt iletişime geçen birçok hasta ‘’Saç ekimi sonrası kafamı çarptım, saç ekimi sonrası ekim bölgesinde kanama oldu.’’ Problemlerinden yakınmaktadır.

Peki, saç ekiminden sonra kafaya darbe alınırsa, bunun etkileri ne olur, ekilen saçlar zarar görür mü? Saç ektirdikten sonra kafaya darbe almamak için neler yapılabilir? Gelin, bu soruların cevaplarını başlıklar halinde inceleyelim.

Saç Ekiminden Sonra Kafaya Alınan Darbe

Ekimden sonra kafaya alınan darbelerin, kafa çarpmalarının büyük bir bölümü 1. Gün gerçekleşmektedir. Ameliyatın yapıldığı 1. Gün, hastalar farkında olmasa bile fazlası ile yorulmuştur. Bu yorgunluğa, bir de önceki gecenin uykusuzluğu ve ameliyat sırasında uygulanan lokal anestezi ilaçları eklendi mi, kişi kendinden tamamen geçebiliyor.

Saç ekimi ameliyatı bittiğinde hastanede beklemeyi gerektirecek bir durum olmadığından, hasta evine gönderiliyor. Kendi aracı ile veya toplu ulaşım araçları ile evine giden hasta, ya arabaya binerken veya inerken kafasını araba tavanına çarpıyor. Zaten kafa anestezi ile uyuşmuş olduğundan bu durum sıklıkla yaşanıyor.

Elbette ki kafaya alınan darbe sadece araçlarla sınırlı değil. Erken zamanda yapılan spor esnasında kafaya darbe alanlar, cinsel beraberlik sırasında veya uyku esnasında darbe alanların sayısı da az değil.

Saç Ekimi Sonrası Kafaya Darbe Almanın Etkileri Nelerdir?

Öncelikle ekilen saçların tutunması, saç derisine adapte olması için en az 10 günlük bir süreye ihtiyaç duyulduğunu bilmeniz gerekir. Bu süreç içerisinde kafaya alınan her türlü darbenin olumsuz etkiler olabilir.

Saç ekiminden sonra kafayı çarpmak, ekim bölgesinde yeni ekilmiş saç köklerinin zarar görmesine, ekim başarısının düşmesine veya çok sayıda saç kökünün kanallardan tamamen çıkmasına sebep olabilir.

Özellikle saç ekiminden sonra kafaya şiddetli darbe alındığında, bunun etkisi ile kanama oluşabilir. Zaten ekilen saçlara asıl zarar veren de bu kanamadır. Özellikle ilk hafta, kökler kanallarda çok gevşek bir vaziyette durmaktadır. Yoğun bir kanamanın yaşanması durumunda, saç kökleri bu kanama ile beraber dışarı atılabilir. Zira kanın çıkacağı yer, açılan kanallar olacaktır.

Saç Ekimi Sonrası Kafaya Alınan Darbenin Etkisi Hemen Görülür mü?

Kafayı çarpar çarpmaz ekilen saçlar dökülecek diye bir kaide yoktur. Zaten kafaya alınan her darbeden sonra ekim bölgesi zarar görecek diye bi şey de yoktur. Ancak yaşanan bir darbe, ille de ekim bölgesine zarar verdiyse, bu hemen anlaşılmayabilir.

Kimi hastalarda, darbenin görüldüğü gün bile saç kayıpları olabilmektedir. Ancak darbenin olumsuz etkilerinin saptanması için bazen uzun bir süreç gerekebilir ki bu süreç 5-6 aylık bir zaman dilimini kapsamaktadır.

Saç ektirdikten sonra kafaya darbe alındıysa ve bu darbe sizi gerçekten olumsuz etkilediyse, 2-3 ay sonra saçlar çıkmaya başladığında belli olacaktır. Şayet ekilen saçların neredeyse tamamı çıkarsa, kafayı çarpmanın olumsuz bir etkisi olmamış demektir. Aksi durumda ise, bu darbeden şüphelenebilirsiniz.

Saç Ekiminden Sonra Darbe ve Kanama

Normal şartlarda kanama olmadığı sürece küçük çarpmaların büyük etkileri olmaz. İnanın saç ekimi ameliyatından çıkıp ilk gün kafasını bir yerlere çarpanların sayısı az değildir. Ancak bu çarpmalar küçük çaplı olduğu için hastayı etkilemez.

Bununla beraber kanamalı çarpmalarda saç ekim başarısı fazlası ile düşebilir. Oluşan kanama saç köklerini çıkarabileceği gibi, köklerin gevşemesine, haliyle de bölgeye adapte olmamasına da neden olabilir.

Saç Ekiminden Sonra Kafaya Darbe ve Ağrı

Ekimden sonra kafayı çarpmak, büyük bir ağrı ve acıya sebep olabilir. Ancak henüz ilk günlerdeyseniz, doktorunuzun saç ekim sonrasında kullanmanız için verdiği ilaçları almaya devam edin. Aldığınız ağrı kesiciler, bu ağrıyı da dindirecektir.

YORUMLAR

BLOGGER: 4
Loading...
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekimi Sonrası Kafaya Darbe Almak
Saç Ekimi Sonrası Kafaya Darbe Almak
Saç ekimi sonrası kafaya darbe almak ekilen saçlara zarar verir mi? Saç ekiminden sonra kafamı çarptım, problem olur mu?
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-sonrasi-kafaya-darbe.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-sonrasi-kafaya-darbe.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy