Saç Ekimi Sonrası Saçların Çıkmaması

Saç ekiminden sonra saçların çıkmaması mümkün mü, ekilen saçlar ne zaman tutar, ekilen saç tutmazsa ne yapılmalı? Ekilen saçların hepsi tutar mı?

FUE tekniği kullanılarak yapılan saç ekimlerinin başarı oranı yüksektir. Normal şartlarda yapılan bir saç ekiminde ekilen saçların çıkmaması veya tutmaması pek mümkün değildir. Ancak buna rağmen, saç ektirdim saçlarım çıkmadı, ekilen saçların çok az bir kısmı çıktı diyen hastaların sayısı da az değildir.

Peki, onca saç ekim uzmanının ‘’Saç ekiminden sonra saçların çıkmaması mümkün değildir.’’ Demesine rağmen, bazı hastaların ekilen saçları neden tutmuyor veya neden sadece bazıları tutuyor? İşte, saç ektirdim saçlar tutmadı diyen hastalar için bu konuyu tüm detayları ile ele aldık.

FUE ile Ekilen Saçlar Ne Zaman Çıkar?

Saç ekimi sonrası sürecin en önemli kavramı ‘’sabır’’dır. Ameliyat bittikten sonra yapılması gereken tek şey sabırdır. Saç ektirenler, her insanın farklı özelliklere sahip olduğunu ve saç ekimi sonrası sürecin her insanda farklı şekilde ve zamanda geliştiğini bilmesi gerekir.

Ancak ‘’ekilen saçlarım çıkmadı’’ şikayeti ile bize danışan hastaların büyük bir kısmının yeterince beklemediği için bu algıya kapıldığını gördük. Saç ekiminden sonra saçların çıkması ile ilgili bilgilendirici yazılara baktığınızda, bu yazıların %99’unda, saçların 2 ay sonra çıktığını anlatan ifadeleri görürsünüz.

Bu bilgi yanlış değildir; zira gerçekten de saç ekiminden 2 ay sonra saçlar çıkmaya başlar. Hatta 1,5 ay sonra saçların çıktığı da görülür. Ancak bu 2 ay ifadesi, kesinlik içermez. Yani her hastada 2. Ay saçlar ille de çıkmaya başlayacak diye bir kaide yoktur.

Saç ekiminden sonra saçların çıkması bazı hastalara 3 veya 4. aylara tekabül etmektedir. Durum böyle olunca, ikinci veya üçüncü ayda saçları çıkmaya başlamayan hastalar panik yaşamakta ve saçlarım çıkmadı demektedir. Oysa sabredilip bir süre daha beklendiğinde, saçların çıktığı görülecektir.

Saç Ekimi Sonrası Saçların Çıkmaması Mümkün mü?

Tüm saç ekim doktorları, doğru ellerde düzgün bir şekilde yapılan saç ekimlerinde saçların çıkmamasının mümkün olmadığı konusunda hemfikirdir. Ancak tüm uzmanlar bunu dile getirse de, sonrasında şu eklemeyi de yapıyorlar. Diyorlar ki: Saç ekimi, işin ehli olmayan kişiler tarafından yanlış şekilde yapıldığı zaman ekilen saçlar tutmayabilir, haliyle bu saçlar çıkmaz.

Son cümle, yadsınamaz bir gerçek; zira ekilen saçların çıkmaması şikayeti ile şikayet sitelerine konu açan, başka ekim doktorlarından çözüm isteyen ve forum sayfalarında dert yanan birçok hasta var. Demek ki saç ekiminden sonra saçların tutmaması durumu var. Peki, ekilen saçlar neden tutmaz, saç ekiminden sonra saçlar neden çıkmaz?

Ekilen Saçların Hepsi Tutar mı?

Saç ekiminde ekilen tüm saçlar çıkmaz, yani tutmaz. Ne kadar başarılı bir operasyon yapılırsa yapılsın başarı yüzdesi %100 olmaz. Hatta ekilen saçların %8-10 civarının tutmaması normal sayılmaktadır.

Ekilen Saçların Çıkmamasının Sebebi Nedir?

Normal saç ekimlerinde ekilen saçlar 2. Aydan itibaren çıkmaya başlar. Şayet ikinci ayda ekilen saç çıkmazsa bir müddet daha sabırla beklenmelidir. Fakat beklenen süre 3-4 ayı geçtiyse ve ekilen saçlar hala çıkmadıysa artık çözüm aramak gerekir; çünkü ekilen saçlar gerçekten tutmamıştır. Saç ekimi sonrası saçların çıkmamasının sebepleri şunlar olabilir:

 - Saç ekimi konusunda uzman olmayan kişiler donör bölgeden greft alımlarını yanlış yapmış olabilirler. Greftlerin çekilmeden önce düzgün bir şekilde gevşetilmemesi, mikromotorun saç köklerini parçalaması ekilecek bu saç köklerinin tutmamasına sebep olmuş olabilir.

 - Greftlerin dışarıda kalma süresi 3-4 saati geçmemelidir. Özellikle 1 seansta 6-7 bin greftin ekildiği ekimlerde greftler dışarıda uzun süre kaldığı için bu greftlerin çoğu canlılığını yitirebilmektedir. Uzun süre dışarıda oksijensiz kalan saç kökleri, canlılığını yitirdiyse, ekilen saç tutmayabilir.

 - Donör bölgeden alınan greftlerin, zaman kaybedilmeden soğutulması ve özel bir şekilde muhafaza edilmesi gerekir. Sıcakta tutulan, yeterince soğutulmayan saç kökleri çok daha fazla oksijene ihtiyaç duymaktadır. Soğutma işlemi yeterli derecede yapılmadıysa greftler ölebilir ve ekilen saçlar çıkmaz.

 - Saç kökleri donör bölgeden alınırken veya ekim bölgesindeki kanallara ekilirken kök kısmından tutulmaz. Tecrübesiz ve bilgisiz bir ekim uzmanı bu bilgiyi gözardı edip, saç köklerini kök kısmından tutarsa, kökler canlılığını kaybedebilir ve saçlar tutmaz.

 - Hastanın saç derisinde önemli bir deri hastalığı varsa, bu hastalık ekilen saçların çıkmasına engel olabilir. Bu durumun oluşmaması için ekim öncesinde sağlık tetkiklerinin çok iyi yapılması gerekir.

 - Hasta daha önce ekim bölgesine ağır bir darbe almış ve bu bölgede travma yaşandıysa, ekilen saçların çıkmama ihtimali bulunmaktadır.

 - Saç ekiminden sonra ekim bölgesine alınan önemli bir darbe, saçların çıkmamasına sebep olabilir.

 - İlk yıkama ve ardından yapılan hassas saç yıkamalarının yanlış yapılması da saçların tutmamasına sebep olabilir.

Ekilen Saç Çıkmazsa Ne Yapılmalı?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi üç ay içinde çıkmayan saçlar için panik yapmanıza veya ekim uzmanınızı rahatsız etmenize gerek yoktur. Ancak aradan 3-4 ay geçmesine rağmen hala saçlar çıkmazsa, öncelikle saç ekim uzmanınızı arayın ve saçlarınızın henüz çıkmadığını söyleyin.

Şayet bir süre daha beklemenizi önerirse, yapacak bir şey yoktur. Bekleyin, saçlarınız çıkarsa ne ala, çıkmazsa da ne yazık ki artık yapacağınız pek bir şey yoktur. Şayet yaptığı işin arkasında duran bir doktorsa ve donör bölgenizde hala yeterli sayıda greft varsa tekrar ekim yapmayı önerecektir.

Ancak saç ekimi yaptırdığınız doktor, eki başarısından emin olmadığınız merdiven altı bir doktor ise, ikinci bir ekim için tekrar paraya kıyıp başarısı bilinen bir uzmana yeni bir ekim yaptırmanız sizin için daha hayırlı olacaktır.

Ekilen Saçlar Kaç Günde Tutar?

Ekilen saç köklerinin tutunması ilk 2 haftalık süreçte gerçekleşir. Bu süreç içinde ekilen saç artık deyim yerindeyse kök salmaya başlamıştır. Ancak bu süreçte saçların tutmuş olması, ne yazık ki o saçların hepsinin çıkacağı ve uzayacağı anlamına gelmiyor.

Birçok hastada ilk 2 hafta problem yok, ekilen saçlar tutuyor hatta şok dökülme de yaşanıyor; faka şok dökülmeden 2-3 ay sonra tekrar çıkması gereken saçlar çıkmıyor.

YORUMLAR

BLOGGER: 2
Loading...
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekimi Sonrası Saçların Çıkmaması
Saç Ekimi Sonrası Saçların Çıkmaması
Saç ekiminden sonra saçların çıkmaması mümkün mü, ekilen saçlar ne zaman tutar, ekilen saç tutmazsa ne yapılmalı? Ekilen saçların hepsi tutar mı?
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-sonrasi-saclarin-cikmamasi.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-sonrasi-saclarin-cikmamasi.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy