Saç Ekimi Sonrası Uyku Pozisyonu

Saç ekimi sonrası uyku pozisyonu nasıl olmalı? Saç ekiminden sonra kaç gün sırt üstü yatılır, yan yatmanın ekilen saçlara zararı olur mu?

Saç ekiminden sonraki ilk 10 günlük süreç, saç ekim sonrasının hassas dönemi olarak bilinir. Saç ekiminden sonra dikkat edilmesi gerekenleri daha önce tüm detaylrı ile anlatmıştık. İşte, özellikle 10 gün boyunca dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi de saç ekimi sonrası uykudur.

Henüz saç ekimini yeni yaptırmış veya yaptırmayı düşünen hastalar için hazırladığımız bu yazıda saç ekiminden sonra nasıl uyunur, saç ekiminden sonra uyuma şekli nasıl olmalıdır sorularına cevap vermeye çalıştık.

Saç Ekimi Sonrası Uyku Pozisyonu Nasıl Olmalı?

Saç ekimi sonrası iyileşme süresi, uzun bir süreyi kapsamaktadır. Ekimden sonra anında yeni saçlara sahip olmazsınız. Zaten ekilen saçların tutunması ortalama 10 gün sürmektedir. Bu 10 günlük sürede çok dikkatli olmalı, özellikle de uyurken ayrı bir hassasiyet göstermelisiniz.

Saç ekimi ameliyatı biter bitmez evinize gönderilirsiniz; geceyi saç ekim merkezinde geçirmezsiniz. Özellikle ilk gece uyku pozisyonuna çok dikkat edilmelidir. Saçlar henüz tutunmadığı için, ekim bölgesinin yastıkla temas etmesi durumunda ekilen saçlar zarar görebilmektedir.

Saç ekiminden sonraki ilk gece, kesinlikle yatakta uyumayın. İlle de yatakta uyumanız gerekirse sırtınızın arkasına iki yastık koyup uyuyun. Saç ekiminden sonra sırt üstü bile olsa tamamen yatık vaziyette uyumanız halinde, saç ekimi sonrası şişlikler meydana gelebilir.

İlk geceyi hafif bir koltukta geçirmeniz sizin için daha sağlıklı olacaktır. Bu mümkün değilse de sırtınızın arkasına iki yastık koyun ve 45 derecelik bir açı ile uyuyun.

İlk Gece Yastığa Dikkat Edin

Ameliyattan çıktığınız gece ense bölgesinde kan sızıntısı gece boyunca devam etmektedir. Herhangi bir yastık koruyucu vb. bir materyal kullanmadığınız taktirde yastığınız kan içinde kalacaktır. Bu durumu engellemek için yastığınıza veya koltuğunuza bir koruyucu kumaş parçası veya genişçe bir naylon parçası örtmeniz tavsiye olunur.

Saç Ekiminden Sonra 1 Haftalık Uyku Pozisyonu

Şayet sadece ön bölgelere saç ekimi yapıldıysa, 1 haftadan sonra tamamen sırt üstü yatabilirsiniz. İlk haftadan önce de sırt üstü yatabilirsiniz fakat bu yatış pozisyonu 45 derecelik bir eğim şeklinde olmalı. Yani ne otutur pozisyonda olacaksınız ne de tamamen düz yatacaksınız.

Tepe bölgesine saç ekimi yapıldığı durumlarda, sırt üstü yatmak da saçlara zarar verebilir. Tepe bölgesine saç ekildiği durumlarda bir yolcu yastığı kullanılabilir. Böylece sırtüstü uyusanız bile tepe bölgesi yastıkla temas etmediği için ekilen saçlar zarar görmeyecektir.

Bir yolcu yastığı bulamazsanız, büyükçe bir havluyu rulo haline getirin ve boynunuzun altına koyarak uyuyun. Bu da, tepe bölgesine ekilen saçları koruyacaktır.

Saç Ekiminden Sonra Kaç Gün Sırt Üstü Yatılır?

Ekilen saçların tutunma süresinin ortalama 10 gün olduğunu söylemiştik. Ancak siz, işinizi garantiye almak için bu sürenin 14 gün olduğunu farz edin ve 14 gün boyunca sadece sırt üstü yatın. Bu, sizin için daha sağlıklı ve güvenli olacaktır.

Saç Ekiminden Sonra Yan Yatma

Saç ekimi sonrası yan yatma, kafada veya yüzde şişliğe neden olacağı için önerilmez. Özellikle ilk 7 gün boyunca kesinlikle yan yatmayın. Yan yatmanız durumunda da alın bölgesinde oluşacak şişliklerden şikayet etmeyin. Ancak 10 günden sonra, ekim bölgesine dikkat etmek şartıyla yan yatabilirsiniz.

Saç Ekiminden Sonra Uyku ve Ense Bölgesi

Ense bölgesi saç ekimi sonrası uyku pozisyonundan etkilenmez. İlk gece dahi ensenizin üzerine yatsanız, bu durum ensenize zarar vermez. Ancak ne yazık ki 2 hafta boyunca enseniz üzerine yattığınızda bu bölgede hafif bir yanma ve ağrı oluşur. Ancak ekim bölgesini korumak adına, ensedeki ağrı ve yanmayı göze almak gerekir.

Saç Ekimi Sonrası Uyku Özeti

 - İlk geceyi bir koltukta geçirin.
 - İlk 10 gün boyunca sadece sırt üstü yatın.
 - 10 günden sonra, ekim bölgesine dikkat etmek şartıyla istediğiniz pozisyonda uyuyabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekimi Sonrası Uyku Pozisyonu
Saç Ekimi Sonrası Uyku Pozisyonu
Saç ekimi sonrası uyku pozisyonu nasıl olmalı? Saç ekiminden sonra kaç gün sırt üstü yatılır, yan yatmanın ekilen saçlara zararı olur mu?
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-sonrasi-uyku-pozisyonu.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-sonrasi-uyku-pozisyonu.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy